Regisztráció Blogot indítok
Adatok
menőmanók

54 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Menőmanók Marson jártunk 2020.11.29 15:44:55
 Ha igazán fiús programot szeretnétek, látogassatok el gánti Bauxitföldtani Parkba. Budapesttől, autópályán, kb. 1 órás autóútra található a Vértesben. Óriási élmény volt a srácoknak, bár sajnos a COVID miatt a bányamúzeum és a Látogatóközpont zárva van, de a kinti rész látogatható belépődíj…..
(Photo by Srikanta H. U on Unsplash)   1.)Sarkady Sándor: Télapó Hegyen, völgyön  Mély a hó, Lassan lépkedTélapó. Ősz szakállánDér rezeg,Messzi földrőlÉrkezett. Kampós botjaImbolyog-PuttonyábanMit hozott? MindenféleFöldi jót;Dundi diót,Mogyorót. Lassan lépked,Mély a hóSiess…..
Ha egy tuti főzőgyurma receptet keresnél, próbáld ki ezt. Kb. 20 percet vesz igénybe, utána azonnal gyurmázhat is vele a gyerkőc. Ami még fontos, hogy semmi káros anyagot nem tartalmaz és minden hozzávaló megtalálható a háztartásban. Hozzávalók: 3dl víz 25dkg liszt 2 evőkanál só 1 kávéskanál…..
Éééés, visszaszámlálás indul, nemsokára itt a karácsony. Ti is várjátok már? Gyerekek izgatottak? Nálunk nagyon várják. Elkezdtük a készülődést, kitettük a díszeket a lakásban, holnaptól pedig már a mesékkel is hangolódunk majd. Ehhez szeretnék segíteni nektek egy  adventi mesenaptárral: 24 nap, 24…..
Emlékszem, gyerekként mennyire vártam a karácsonyt. Már hetekkel előtte lázban égtem, és állandóan azt kérdezgettem anyutól, hogy mit fogok kapni. Ő persze, soha nem árulta el… és milyen jól tette, hiszen mindig hatalmas meglepetés volt, amikor kibontottam az ajándékot. Felnőttként azonban már…..
Ha szeretnétek egy olyan túra útvonalat, amely gyerekkel is könnyebben járható, akkor ajánlom a Normafa/Székelykapu- Libegő- Erzsébet-kilátó, majd onnan vissza a Normafához útirányt. Az út a kékkörön visz végig: távja 5 km és a szintemelkedése kb. 100-110m. Útközben szebbnél-szebb faleveleket és…..
Miután sorozatunk előző részében mindenkit meggyőztünk arról, hogy a kempingezés (akár gyerekkel, akár gyerek nélkül) a legtutibb módja a nyaralásnak, most térjünk ki arra, hogy ha már az elhatározás megvan, hogyan is vágjunk bele. Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk: a kempingezést, mint családi…..
menőmanók 2019.10.15 20:33:57
@lilluska18: elkezdtem írni, de mindig valami miatt félbe kellett hagynom.Tudom nagyon el vagyok maradva, de igyekszem befejezni és kitenni
menőmanók 2018.07.16 19:07:36
@GGy: Azt írtam, hogy ha a vizesblokk gáz a kempingben, akkor a strandon le lehet zuhanyozni a gyerekeket, és nem azt, hogy ciki a strandon lemosni.
menőmanók 2019.10.15 20:32:56
@Kacagó gerle: bocsánat, hogy eddig nem reagáltam, de két gyerkőc és munka mellett nem sok időm volt mostanában :P Merre voltatok kempingezni és milyen volt? :)
Menőmanók Újra munkában 2019.10.13 08:02:19
Huh nagyon régen nem írtam a blogra, de sem időm, sem energiám nem volt, hogy leüljek és írjak néhány értelmes mondatot. De most már utolértem magam és jöjjön is egy abszolút friss bejegyzés. Hatalmas változás történt az életünkben, mivel több mint 5 év után ismét munkába álltam. Ráadásul teljes…..
Néhány nap és kezdődik a nyári szünet az oviban. Igen, egyelőre csak az oviban, mert Marci idén sem megy nyáron, amikor összevont csoportok vannak… Dani, viszont még megy kb. 2 hétig bölcsibe, így lesz egy kis időm csak Marcival lenni kettesben. Korábban már írtam egy bejegyzésben, hogy melyik…..
Hogy mindig érdemes egy kicsivel több ételt szedni magamnak, mert a fiúk úgyis elcsennek a tányéromból Hogy a popsitörlő mennyi mindenre használható Hogy baromi nagy kihívás a gyereknevelés, de annál csodálatosabb Hogy napi 3 kávéra mindenképpen szükségem van Hogy a ruhák számozása semmit nem…..
Néha eljátszunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha bevállalnánk egy harmadik babát? Bármennyire is szeretjük a baba illatot, és melegséggel, büszkeséggel tölt el, ahogy napról napra fejlődik a pici, de mindig arra a következtetésre jutunk, hogy nem szeretnénk harmadikat. És hogy miért? Ebben a…..
Tavaly nyáron jött el az az idő, amikor újra kellett gondolnunk a fiúk szobáját. Ugyanis, amikor a jelenlegi lakásunkba költöztünk, a nappalin kívül még két kisebb hálószobánk volt, melyek egyenként 6-6 nm volt. Az egyik volt a miénk: ebben egy ágyon kívül más nem is fért be. A másik szoba pedig a…..
A napokban rendezgettem a fiúk könyveit és a kezembe akadtak azok a mesekönyvek, amelyeket már ronggyá olvastunk az eddig eltelt majdnem 5 év alatt. Marciéknak szinte újszülöttkoruk óta olvasunk, ezért nem is emlékszem, hogy volt-e olyan nap, amikor egy mesét sem meséltünk nekik… hmm, azt hiszem…..
Egy egyedülálló, tajvani apuka, Lan Shengjie szívet melengető illusztrációkon keresztül mutatja meg azokat a gyereknevelési nehézségeket, amelyeket szerintem minden szülő már jól ismer. Azt gondolom, hogy egyedülálló apaként ez még nehezebb lehet, hiszen apa nem tudja teljesmértékben anyát…..
A mai modern világunkban, hála a technikának, számos applikáció (külföldi és magyar) létezik a különféle okostelefonokra, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat. Bár sok alkalmazásért fizetni kell, de azért vannak ingyenesen letölthetők is, még ha olykor egy-két reklámot feldob. A mai bejegyzésben…..
A napokban előkerült Marci legelső társasjátéka a Guríts és játssz! a Thinkfun-tól. Elég későn kezdett beszélni, és egy szakember ajánlotta ezt a játékot: hátha elősegíti a beszédfejlődésben… és valóban, egy kicsit hozzásegítette ahhoz, hogy legalább az állathangokat kezdje el utánozni. A 18 hónapos…..
Hát ennek is vége… szépen, csendesen, de – nálunk legalább is - annál gyorsabban eltelt az idei karácsony. Mivel nincsen nagy családunk, így 25-ig mindenkivel találkoztunk, és mindannyiunk megkapta a hőn áhított ajándékot/ajándékokat. A gyerekek teljesen fel voltak pörögve… már 22-én fát…..
Mióta gyerekek vannak, minden karácsony kötelező kelléke a mézeskalács. Tavaly óta, már a fiúk is segítenek ebben: kóstolnak, gyúrnak, nyújtanak, szaggatnak és díszítenek… kb. ilyen sorrendben :) Idén, ugyan nem tudom, hogy mennyire szeretnének majd segíteni, mert mindketten összeszedtek valami „jó…..
menőmanók 2018.12.21 11:14:58
@_B_: Lehet, hogy ez házépítésre nem alkalmas recept, de mi nem szoktunk házikót készíteni belőle. :)
A Te mit teszel érte bejegyzésemet ott hagytam abba, hogy miként kezdtük el kialakítani a környezettudatos életmódot. Jelentem, nagyon jól haladunk: a fiúk már automatikusan a papíros szemetesbe dobják pl. a szalvétát, és minden egyebet, ami odavaló. A kulacs is abszolút bevált annyira, hogy…..
menőmanók 2018.12.14 08:46:31
@akati1984: Nálunk éppen a mosódió vált be, és a mosószer nem. Ugyanis a mosószertől állandóan vakarózott mindkét gyerek, de hát ki mire esküszik. Én csak a saját tapasztalataimat írtam le!
Hova menjünk a gyerekkel/gyerekekkel ha rossz az idő, és nem valamelyik játszóházban szeretnénk kikötni, ahol akár tízezer forintot is ott hagyunk. Mert valljuk be: egy 4 fős családnak, akármelyik játszóházról is van szó, nem éppen az olcsó mulatságok közé tartozik. A fiúk nagyon szeretik az…..
Ma reggel spontán ötlettől vezérelve elindultunk autóval a Kékestetőre. Összeszedtük a két gyereket, bepakoltuk a szánkót, mindenki jó melegen felöltözött, készítettünk termoszban melegteát majd beültünk az autóba. A szuper Waze Hatvanon átvezetett minket, majd áthaladtunk Gyöngyösön, Mátraházán,…..
Néhány nap, és kopogtat a jó öreg Mikulás. Akinek van gyereke, annak már most főhet a feje, hogy mi kerüljön a Mikulás csomagba, ha nem a hagyományos csomagot szeretné a kis cipőkbe tenni. Eddig nálunk is a hagyományos csomag került a kis csizmákba, de idén szeretnék egy kicsit ezen változtatni, és…..
Menőmanók Te mit teszel érte? 2018.10.31 22:23:03
Néhány hete olvastam egy képpel illusztrált cikket, miszerint rengeteg műanyagot tartalmazó dolog kerül felszínre a Dunából, tengerből és az óceánból, ami nem tud lebomlani, vagy csak jó pár évvel később. Ezért úgy gondoltam, hogy most már én is komolyabban veszem ezt az egész…..
Menőmanók Anya újra tanul 2018.09.29 21:50:57
Sok anyuka használja ki a baba/kisgyerek mellett otthon eltöltött időt tanulásra, hogy picit könnyebben vissza tudjon térni a munkaerő piacra. Én is így tettem, és már lassan egy hónapja koptatom újra az iskolapadot, ezért gondoltam leírom, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha…..
Nemrég ismertem meg Hajnit, a MiNik márka megálmodóját. Hajni 2 gyönyörű gyerkőc anyukája, és otthon saját kezűleg készít különféle szebbnél-szebb készségfejlesztő játékokat, feladatlapokat ovisoknak, amelyek rengeteg lehetőséget adnak a gyerekek játékos fejlesztésére: forma felismerés, színek…..