Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endre Horvath

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Endre Horvath 2018.07.14 07:42:47
Az OTP bank lakáshitel promócióját olvashatták :)

De a viccet félretéve.

"a fizetések várhatóan emelkednek, hiszen közelíteni akarunk a nyugati bérszintekhez"

Ez egyátalán nem igaz. A magyar gazdaság pont azért működik 'valahogy', szerintem egyátalán nem jól, mert olcsó a munkaerő, ha ez megszűnne csomagolnának az összeszerelő üzemek és mennének(audi, merci, beszállítók: bosck, knorr, conti, valeo stb)

" a gazdaság fellendítésének az alapja az építőipar és a bankszektor."

Ez elég nagy baj. Láttuk ennek már kárát kb. 10 éve. Ha megint lesz egy cirkusz, akkor megint szopik majd az ország fele bankár uram?

Felteném a kérdést: ha megint megrogy a magyar hajtóerő(építőipar és a bankszektor) akkor a hirtelen nagy lendülettel felhúzott új ingatlanok esetleges garanciális problémáit az eltünedező cégek fogják megoldani? Hallottam ugyanis egy fehérvári esetet ahol ez valahogy nem tudott megtörténni pár évvel ezelőtt.

Itt visszakanyarodva a sugallott témára, ha csak albérlő vagyok lelépek onnan és kész. Tehát a helyzet megítélése nem lehet egyoldalú. Főleg nem lehet mindent csak anyagi oldalról megközelíteni kedves bankár úr, bár ebben az országban sokan sokat foglalkoznak az anyagiakkal mert nincsen sajnos. A többségnek

index.hu/belfold/2018/07/13/lakber_parlamentben_fizetesemelesukrol_szavaztak/

"Növekedne a lakbértámogatás is, az indoklás szerint azért, mert a fővárosi albérletárak az elmúlt években megduplázódtak"

tehát vehetnének lakást mégis albérletet támogatnak. A körülményeknek megfelelő mértékben.

Ezt melyik magyar cég teszi meg manapság? "Kedves dolgozó többe kerül laknod idéntől erre(is) többet kapsz tőlem."
Egyik munkahelyemen amikor ezt a témát feszegettem rövid úton elintézték, hogy ne kelljen tovább ott dolgoznom(6+ év munkaviszonnyal)

Az albérlet és a tulajdon ugyanúgy életképes egy jól működő országban. Ez élethelyzettől függ. Ez az ország nem jól működik, ezért vannak szélsőségek egy ilyen érzékeny területen mint a lakhatás.
Endre Horvath 2018.07.14 17:14:16
@tamarisk:

"Azért ez fáj így lassan 30 évvel rendszerváltás után.
Tipikus komcsi gondolkodás a szoci világból.
Hahó! már rég meghalt kádár jani és vége a szoci korszaknak, lassan 30 éve, ébresztő!"

Ok akkor ezt a a parlamentnek légyszives

"Növekedne a lakbértámogatás is, az indoklás szerint azért, mert a fővárosi albérletárak az elmúlt években megduplázódtak"
hvg.hu/itthon/20180713_Az_ellenzeki_is_megszavazta_a_kepviselok_beremeleset_csak_a_DK_mondott_nemet

"A magasabb fizetést a dolgozónak kell kiverni a munkaadóból.
A dolgozó dolga, hogy ne adja el magát olcsón neki..."

Én megpróbáltam. Nekem felajánlottak egy közös megegyezéses távozást, ha 20an mondtuk volna akkor fizetnek. Ugyanennél a cégnél volt fizetésemelés ugy hogy 20an felmondtak 1 hónap alatt és elmentek 40-50%al több lovéért. Tehát többen mondták, de nem a maradók. Utána kaptak a maradók... Ez egy ilyen ország. Szar