Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Év Utazója

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2. nap - Eger, Lillafüred, Miskolc Ha szerda, akkor Bolyki Pincészet! Legalábbis nálunk így volt. A legelső dolog, ami a hely szépségén túl megmaradt: Pati, a kutya. Később kiderült, hogy befutott modell őjószágsága, ugyanis az egyik boros címke névadója és "arca" is egyben. A…..
A csütörtök a játék és a kultúra jegyében telt. ATrap Factoryban kezdtünk, ahol bezártak minket egy Rejtélyek háza nevű szobába és ki kellett szabadulnunk. Egy óránk volt a feladatra. A szoba tele volt lakatokkal és kulcsokkal, számzárakkal és rejtett zugokkal. A bűvészet…..
A második napunkon lényegében a városnézés különböző módjait zongoráztuk végig. Ezer módja van annak, hogy megnézzük Budapestet, mi a legkülönlegesebbeket próbáltuk kiemelni. Rögtön a Budapest TukTukkal kezdtünk!  Ez a furcsa járgány nagyobb élvezetet okoz, mint…..
A Budapesti hetünket egy vizes nappal kezdtük. Kezdésként a Kőbányai Pincerendszerben merülhettem. A helyszín adatai: 10°C-os víz, szárazföldön 13°C, zegzugos pincerendszer, mindenki tetőtől talpig meleg ruhában! Nem tudtam egyedül felvenni a búvárruhát. Öltöztető nőm is…..
Többször is repültem a 10 hét során, de most nyílt először alkalmam arra, hogy repülőgépet vezessek. Egy Falke SF 25 típusú motoros vitorlázórepülőt vezettem. Természetesen egy tapasztalt pilóta: Mráz András segítségével. A felszállás előtt szimulátoron gyakoroltam,…..
Az első napunk igazi gasztro buli volt. Két különböző étel fortélyait is megtanultuk, amiket korábban még nem próbáltam. Az érsekcsanádi Rév Csárdában Halászlét főztünk bográcsban. Nagyon egyszerű az elkészítése, mégis mindenki teljesen más recept alapján csinálja. Én…..
Ópusztaszeren két helyet néztünk meg: a Nemzeti Történeti Emlékparkot és a Csillagösvény Labirintust. Mindkét helyszínen rengeteg programban vettünk részt. Gyapjút kártoltunk, fonalat készítettünk belőle és körmön fonást is tanultam. A technikát gyorsan sikerült…..
Itthon Észak-Alföldön East Fest 2014.08.29 22:15:33
A stábbal az East Festen is jártunk, ahogy a nevében is benne van: keleten. Nagyon barátságos kis fesztivál. Egy medence is található a területen, úgyhogy ha csobbanni szeretnétek egyet jövőre mindenképp vigyetek fürdőruhát! A változatos zenei programok és zúzós bulik mellett…..
A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) volt az utolsó fesztivál, amit Év Utazójaként látogathattam meg. Nagyon otthonos a szegedi strand területén zajló fesztivál. Ha nincs még programotok hétvégére, akkor már van!  Idén augusztus 27-30. között rendezik meg a SZIN-t Szegeden. Ha még…..
Wakeboard - Velence A velencei pálya volt az első olyan wakeboard helyszínünk, ahol trükközni tanultam. 11 ugrató található a pályán, de sajnos én még nem vagyok annyira profi, hogy ezeket kipróbálhassam. Így switcheket tanultam. Lényegében menet közben fordulni, úgy, hogy az…..
Pannon Csillagda - Bakonybél A Pannon Csillagdában egy próbát kellett kiállnom. A feladatom az volt, hogy űrhajós kesztyűben próbáljam meg befűzni a cérnát egy tűbe. Emlékeim szerint valahol a 23. próbálkozás környékén hagyhattam abba. Az eredmény: elégtelen. Azt hiszem…..
8. hét Pákozd Ez a hét tele volt aktív programokkal. Ami talán a "heti új" kategóriát képviseli nálam, az a KEMPP volt. Nem azért mert nem kempingeztem még három napi hideg élelememmel, vagy nem ültem kemping biciklin, hanem mert a Katonai Emlékparkban (Pákozdon) kipróbálhattam…..
A Koronázási Ünnepi Játékokon jártunk Székesfehérváron. A rendezvény nagyon hangulatos, igazi vásári forgatag korabeli ruhákat viselő emberekkel, zenével, fából készült vásári bódékkal. Ha koronát nem is kaptunk, rengeteg izgalmas programon vehettünk részt. Borókás…..
3. nap - Miskolctapolca, Tarcal, Sátoraljaújhely Reggel a Barlangfürdőben csobbantunk Lacival. Ahhoz képest, hogy barlang meglehetősen meleg volt. A kedvencem a Csillag terem, ahol sokkal sötétebb volt, mint a többi térben és a plafon olyan, mintha a csillagos eget néznéd. Az egész…..
Az első napunkat az Észak-Magyarországi régióban Hollókőn kezdtük. Lacesz (Bagán László) ismét csatlakozott hozzánk. Ami nekem megmaradt Hollókőről... hagyományok, holló, kő, népviselet, pálinka, magasság, turisták és Ági néni házi rétese. Az utóbbiból meggyeset és…..
Tomi azt mondta szerdán, hogy egy igazi csajos programra visz minket Fannival (Zsigó Fanni, tudjátok! Ő is velem évutazik időnként). Lelkesen vágtunk neki az útnak. Kiderült, hogy horgászni fogunk. Próbáltam már korábban párszor ezt a sportot a családommal, de a pergetést nem…..
Eddig is sejtettük, hogy a Tisza-tó valódi mennyország azok számára, akik szeretik a halat. A héten azonban olyan vendéglőkben is jártunk, ahol nem csak a halfalók találhattak kedvükre való ételeket, hanem az ellentábor képviselői is. DE... a tiszafüredi Hello Hal nem csak a…..
1. nap - Tisza-tó, Abádszalók A Tisza-tó egyetlen flyboard és parasailing paradicsomában, Abádszalókon töltöttük a hét első napját. Az említettek mindegyike extrém vízi sport és köze van a repüléshez. Első ránézésre veszélyesnek tűnhetnek, de valójában semmilyen…..
Leveleken újra wakeboard deszkára állhattam, már másodjára! Az első és második próbálkozásomnál most is elestem, de a harmadiknál már sikerült végigmennem a pályán! Hatalmas élmény volt! Mindenki dicsért, hogy mennyire gyorsan belejöttem! Annyira megtetszett, hogy vissza…..
Egy egész napot töltöttünk Nyíregyházán. Voltunk a Sóstó Zoo-ban, a kalandparkban és a Parkfürdőben is. A Nyíregyházi Állatparkban bemehettünk az elefántok közé. Magyarország legnagyobb hölgyei ugyancsak barátságosak. Még azt is megengedték, hogy almát tegyek a szájukba.…..
1. nap - Gergelyiugornya, Vizipocok Kikötő Kedden megérkeztünk Gergelyiugornyára és már egyből egy vízigolyóban landoltunk Tomival. A feladat az volt, hogy próbáljunk meg felállni és szaladni benne. Többszöri próbálkozásra sem sikerült. Később elárulták a titkot. Úgy  a…..
3. nap - Budapest Aquaworld Csütörtökön tettem be életemben először a lábam a budapesti Aquaworldbe, viszont akkor rendesen belemerültem a helyszín nyújtotta élvezetekbe. Tulajdonképpen szó szerint, mivel búvár leckét vettem. Az Év Utazója projekt 10. hetében várhatóan a…..
2. nap - Szentendre, Visegrád, Budaörs A második napot rögtön játékkal kezdtük, méghozzá paintballal Szentendrén. Hárman voltunk egy csapatban, az ellenfelünk pedig két rutinosabb helyi erő volt. Már rögtön a játék előtt kaptunk egy-egy próbalövést, hogy érezzük mennyire…..
1. nap - Domonyvölgy, Gödöllő, Zsámbék A hetet egy kis szépítkezéssel indítottuk a Gödöllői Királyi Kastélyban. Tomi egy 18. századi huszár öltözetet próbált, én pedig egy korhű abroncsos ruhát, díszes kalappal, a kastélyban található Nosztalgiafotó műhelyében.…..
Szombat reggel a Pécs-Pogányi repülőtérre merészkedtünk, ahol kipróbálhattam egy vitorlázó repülőt. Körülbelül 600 méter magasan repültünk . Láthattuk egész Pécset és a környező kisebb településeket a Pipiske nevű gépről. Sosem éreztem még ekkora adag adrenalint,…..