Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyszoban

1 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel 1,7 millió fontot (610 millió forint) gyűjtöttek össze tavaly a brit krematóriumok azzal, hogy eladták a hamvasztás után megmaradt fém implantátumokat...
egyszoban 2019.03.06 15:41:39
@darlacko: ne keverd az újrahasználást az újrahasznosítással
Mint minden szerdán, most is 18:30-kor találkoztunk az érdi futócsapattal, meg akartam nekik mutatni a hétvégi futónagykövet találkozón kapott klassz kék futómellényt, így legkülső rétegként azt kaptam magamra a decathlonos fényvisszaverő futómellény helyett. Realizáltam, hogy így a szokásosnál…..
Sokszor olyan technikai vívmányok lesznek az enyészeté, amikről sosem gondoltuk volna, hogy helyettesíthetők. Ilyen volt például a kazetta és a walkman, az MSN, és ilyen volt az alábbi öt, mobilhoz köthető szolgáltatás...
Ebben az összeállításban olyan hírességeket mutatunk be, akik arab gyökerekkel bírnak. A bejegyzés célja nem a nemzetiségekben való gondolkodás, vagy a nacionalizmus propagálása, mivel valamely náció tagjának lenni önmagában véve semmilyen értékkel nem bír. Ha valaki arabnak, amerikainak, vagy…..
egyszoban 2018.08.01 08:22:10
@math0: Téged igazán bírnak a bulikban, ugye?
 Szinte nem telik úgy el nap, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke ne kerüljön be valami miatt a hírekbe. Azt viszont kevesen tudják, hogy Donald Trump egy sor filmben szerepelt korábban színészként...
        Jurák Kata újságíró a Magyar Idők förmedvényben az ápolási díj minimálbérre történő emeléséért tartott pénteki tüntetés kapcsán csak azzal tud foglalkozni, hogy kik szervezték meg azt, kihasználva egy újabb alkalmat egy kis soros-böffentésre.   Nem vagyok közvetlenül érintett, nem kell…..
egyszoban 2018.07.24 11:53:19
@GiaMarie: 100.000? Az ország népességének 1%-a? 100 emberből 1 önellátásra teljesen képtelen?
Két hete láthattátok a MTI Fotóarchívummal közösen indított sorozatunk előző részét. 1959 olyan termékeny volt a színes fotók szempontjából hogy ebből az évből két részt is láthattok. Ugyancsak két hét múlva érkezik a következő év ami már az 1960-as lesz. Tartsatok velünk akkor is! 1959. október…..
egyszoban 2018.07.05 10:39:05
@zalap: Mondjuk a Blahán pont érdekes, hogy az a pár autó milyen szép tiszta sávot vág abba a rettenet porba :)
Ha azt hallja: „atombunker”, a legtöbb ember egy szomorú betonszobát képzel el ágyakkal és konzervdobozokkal. Pedig az új, szuperbiztonságos bunkerek nem is lehetnének különbözőbbek ettől a képtől. Lássuk, hogyan készül a felső 1 százalék a világvégére!..
egyszoban 2018.07.04 10:02:20
@a windows egy szemét: A hosszútávú űrbentartózkodás problémája az utánpótlás odajuttatása. Egy bunkerban azért több a hely raktározni, tápot, pótalkatrészt, eszközöket.
Beleértve magunkat is. ..
egyszoban 2018.05.24 15:29:34
@teéjesenmindegy: az előlapi kamera tükrözött képet mutat, retard.
Az emberiség története során rengeteg monumentális és lenyűgöző építmény készült, melyek egy része a mai napig is fennmaradt. Ilyenek az egyiptomi piramisok, a kínai nagy fal és például a Húsvét szigeten található óriási szobrok is. Kiemelkedik azonban a különleges építmények sorából a legrégebbi:…..
A főváros 18 egyéni választókerületét összesen 193 képviselőjelölt próbálta meghódítani, azonban közülük 30-an visszaléptek. Így végül április 8-án reggel 6 órakor 163 aspiráns állt a startvonalon. A végeredmények 100 százalékos feldolgozottságát követően megnéztem azt, hogy kik voltak azok, akik a…..
Őszintén, én nem biztos, hogy mertem volna egy teljes nyaralást szervezni Albániába, ugyanis itthon akárnkivel beszéltem arról, hogy oda is mennénk, óva intett tőle.  Ezzel elég finoman fogalmaztam, ugyanis leginkább az volt a reakció, hogy szőke lányként át ne merjem lépni a határt se. Ennek…..
Az emberek nagy része egy oprendszer mellett teszi le a voksát, de mi most három hónapja egyszerre használunk Windowst és MacOS-t. Mik a tapasztalatok? Jobb valamelyik? Legújabb videónkból kiderül! ..
egyszoban 2017.08.23 10:57:18
@rockjano: mac meg nem írja ki Finder ablak alján, hogy az aktuális mappa hány elemet tartalmaz, vissza kell mennem egy szintet...

Szóval pro-kontra vannak olyan apró barom hiányosságok, hogy elképesztő.

Esetleg még egy olyan, hogy több elemet kijelölve megkapom az összesített méretüket? (Mappákkal együtt kijelölt fájloknál is akár?) Vagy nekem kerülte el a figyelmem, hogy van ilyen lehetőség?
Az egészséges táplálkozás napjainkban megfigyelhető térnyerése mellett egyre több ember fordít megfelelő mennyiségű szabadidőt a sportolásra, az otthoni főzésre illetve a az ápolt külsőre. Az ápolt külső az önbizalmunk megtestesülése, ami már messziről látszik, ez alapján egy olyan kép formálódhat…..
egyszoban 2017.08.15 13:19:02
@Stenonis: Pont a fogselyemnek? Pedig olyan félcsirkéket tudok kiszedni vele egy alapos fogmosás után is, hogy öröm nézni :)
Az elmúlt két évben elég sok jó film jelent meg a magyar mozikban, mondhatni a bőség zavarával küzdöttünk. Ezek között voltak olyanok, amelyek megfelelő elismerést kaptak a kritikusoktól (méltányolták színvonalukat) voltak amelyeket nem értékeltek helyükön (alábecsült alkotások) és akadtak olyanok…..
egyszoban 2017.07.23 08:38:50
Az 1903 novemberében született Walker Evans leginkább a Farm Security Administration (FSA/Mezőgazdaság-védelmi Hivatal) megbízásából végzett munkájáról ismert. Evans eredetileg írónak készült, ám az 1920-as években felkeltette figyelmét a fényképezés. A világhírű fotográfus számos, későbbi…..
Az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb tűzesete egy vadonatúj chicagoi színházban történt. Mindössze néhány perc alatt több mint 600 néző vált a lángok martalékává borzasztó körülmények között, miközben a színpadról egy elefántnak maszkírozott férfi próbálta csitítani őket...
(Andi) Többen kérdeztétek, hogy milyen is a filmiparban dolgozni. A válaszom, hogy igazából még nem tudom, hisz kis szegmensébe kóstoltam csak bele, de szívesen elmesélem, én hogy kerültem oda és milyennek látom.  ..
A 90-es évek sok tekintetben egy feneketlen fekete lyuk volt, és ez bizony a könyvkiadásban is meglátszott. Már a regények szövege is tele volt hibával,  a legócskább papírra nyomták (tudjátok, amelyik döglött szürke volt, tele szeméttel és némelyiket ki lehetett szedni a papírból), és a borítókban…..
Az már nem újdonság, hogy a szupermarketek különböző módszerekkel próbálnak beférkőzni a pénztárcánkba, legyen az személyes adatgyűjtés, célzott reklám, és még sorolhatnánk. Alapvetően nincs is ezekkel különösebb baj, amíg mi, vásárlók tisztában vagyunk ezeknek a…..
egyszoban 2017.02.24 17:20:09
@n3spr3ss0: A kaszásdűlői Auchannál pont a beugrom-valami-szendvicsért cuccok a bejárattól három méterre, a tejtermékek és pékáruk meg az első soroknál vannak, a termékek elhelyezése 3-4 évente változik, a zene meg nem andalító. Mondjuk grillcsirkét sütnek, de leghátul :)

A legnépszerűbb cuccokat meg előszeretettel rakják a sorok végére (a polcpénz volt előbb, vagy a népszerűség? ;) )
A „régi szép időkben” a fürdőszoba, pláne nyilvános helyen, a privát szféra egyik utolsó menedéke volt. Ma már messze nincs így, különösen, mióta az emberek előszeretettel kapják elő a telefonjukat a legintimebb helyekben és helyzetekben is. Eljött a fürdőszobai szelfik…..
egyszoban 2017.01.29 12:51:36
Felszolgáló vagyok, vagyis voltam, szerettem ezt csinálni és jó is voltam benne. Már nyolc éve letettem a drekót és a hangedlit, kötényemet felakasztottam a szekrény belső polcára. Évente párszor, ha úgy adódik beállok segíteni pár havernak, vagy ha olyan ajánlatot kapok, elmegyek pár fesztiválra…..
A NASA a hivatalosan oldalán rendszeresen publikálja az Astronomy Picture of the Day, vagyis a Nap Csillagászati Fotója elnevezésű, nem hivatalos elismerést kiérdemlő képeket. Érdemes naponta ellátogatni ide, mert nem csak gyönyörű, de kifejezetten érdekes felvételek is bekerülnek a válogatásba. Ha…..
Viseljük őket, eszünk bennük, vagy egyenesen megesszük őket, de sokszor fogalmunk sincs, mit is jelentenek a világmárkák nevei. Persze végül is mindegy, hogy a Häagen-Dazs tényleg dán-e, vagy hogy miért írják furcsán az Under Armourt. Ugyanakkor sokszor nagyon érdekes sztorikat…..
egyszoban 2017.01.03 14:05:45
@cardiobascuralis 3: Másrészt: "Útmutatásképpen mindenképp vegyünk figyelembe az AkH. 193. és 194. szabályát, amely a márkanevek helyesírásáról szól. Ennek a számunkra lényeges eleme az, amit olvasónk is ír levelében, hogy a márkanevek tulajdonnevek, tehát alapvetően nagy kezdőbetűvel írjuk őket. Az OH. mindehhez még annyit tesz hozzá, hogy mivel a márkanevek jogilag védettek, a bejegyzésükkor rögzített írásmódot kell követnünk (222. o.). A bejegyzett név tehát szent, azt nem bírálja felül semmilyen egyéb helyesírási konvenció."