Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mézművész

35 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fogadjátok sok szeretettel villáminterjúmat Geleta Zsuzsával, aki csodálatos finomságokat alkot szerettei és barátai számára, és aki megosztja velünk szépséges karácsonyi muffin receptjét is. Rengeteg szép képet osztasz meg. Sűrűn készítesz finomságokat? Kb.hetente egyszer,…..
Egyszerűek, elég gyorsan megvannak, kedvező áron ki tudod hozni őket, és ami a legnagyobb erősségük: saját kezűleg Te magad készítheted szeretteidnek. Melyiket választod? SZAPPAN Az otthoni kézműves szappan már nem igazán tud elkészülni Karácsonyra a kezdők konyhájában,…..
A boltok már telve vannak Mikulásra való édességekkel, lehet tobzódni, hogy akkor most mi legyen. Ha te is ilyen tanácstalan képet vágsz a hiperszupermarketben, mint ez az elkámpicsorodott Miki, akkor olvass tovább! Mielőtt bevásárolnál belőlük: mit szólnál, ha te magad…..
Hogy mi is az a smoothie? Egy energiabomba jó sok vitaminnal. Hozzávalói általánosan: - gyümölcs vagy gyümölcs & zöldség, - víz, esetleg magtej, teafőzet - édesítő (pl. méz vagy datolya, de el is maradhat) - fűszer (pl. bourbon vanília vagy fahéj), gyógynövény +…..
1. Megisznak egy pohár vizet rögtön azután, hogy felkelnek Rehidratál az este után, felpörgeti az emésztőrendszered és életet lehet beléd. Észre fogod venni, hogy tisztább lesz a bőröd tőle, és jobb lesz az emésztésed. A hatást egy kevés citromlével vagy almabor ecettel…..
Mézművészet Moby legjobbjai 2014.10.07 23:34:56
Eddig is alig győztem rajongani Mobyért, de most aztán végképp. A Center for Food Safety arcaként a méhekért kampányol. Nézzétek csak meg (angolul tudók előnyben)! Moby eddig is elkötelezett állatvédő (és vega) hírében állt. Nem méhészkedik, azonban tudatosan figyel arra,…..
Mézművészet Helló október! 2014.10.01 09:58:45
"Október az év tizedik hónapja a Gergely-naptárban. A latin octo szóból származik, melynek jelentése nyolc – utalva arra hogy eredetileg ez volt a nyolcadik hónap a római naptárban, mielőtt a január és február hónapokat hozzáadták az évhez. A 18. századi nyelvújítók szerint…..
Jelentem, beszereztem a két könyvet, melyekre már olyan régóta vágytam: az egyik a Szappankészítés lépésről lépésre címet viseli, a másik Kozmetikumok készítése otthon címmel jelent meg. Mindkét könyv kézenfogva vezet be lépésről lépésre az otthoni boszorkánykodás…..
A minap felhívott egy férfiember azzal a kérdéssel, hogy segítsek neki, hogyan kell otthon szappant készíteni. Mert ő bizony Karácsoynyra szappant szeretne adni szeretteinek, és saját maga készítené el. Igaza van egyébként, szuper jó ajándékötlet egy-egy mézeskalács illatú…..
Milyen jó is lesz családodnak arra ébredni a hétvégén, hogy az illatok elindulnak reggel a lakásban... És tényleg nem igényel sok melót. Lássuk csak! Ha nem vagy képes felkelni a szokásosnál picikét korábban csak azért, hogy elkészíts valamilyen finomságot, mert éjszakai…..
Szappant főzni veszélyes üzem a lúg miatt. Sosem csinálom, ha otthon vannak a gyerekeim. Viszont szappant készíteni lehet úgy is, hogy kész szappant használunk, és akkor már nincs jelen a lúg. Vigyázni így is kell, de a játékszabályok betartásával nincs mitől tartani. Ezekre…..
Mézművész 2014.09.19 00:40:45
@tralalala: :-) igazából valami újat, valami mást csinálsz. Máshogy fog kinézni, új illata lesz. Persze a végeredmény szappan így is, ebben igazad van. De egy teljesen egyedi szappan. Itt inkább az volt a lényeg, hogy a gyerekek alkossanak valamit a dirib-darab maradék szappanokból.
Mézművész 2014.09.19 09:51:02
@Isaac Neuton: :-) Pedig annál sokkal jobb! De amikor a rózsaszínt daraboltuk, nekem is az jutott eszembe, hogy olyan, mintha hús lenne. De az illata rögtön helyretett, finom rózsás.
Mézművész 2014.09.19 09:53:41
@Isaac Neuton: Kisgyerekkel márpedig máshogy nem megy! :-) Viszont arra is jó a dolog, hogy ha marad ilyen-olyan szappandarabka otthon, lehet belőle újat kreaálni. És annál jóval többet ki lehet hozni belőle, minthogy a melegvizes szappandarabkákat megpróbáljuk összepréselni.
Egyébként meg úgy látom, hoznom kell egy rendes szappanreceptet is, mert arra van igény :-) Mézes jó lesz?
A Mézművész oldal ádáz recept-keresésbe kezdett, keressük az idei év legjobb mézes receptjét, illetve Mézművészét! Nevezni saját mézes recepttel lehet. Egyetlen megkötés van: ha más édesítőszert is tartalmaz a recept, a méznek többnek kell benne lennie! Nevezés formája: az…..
Gyorsan bekopogott az ősz. Sajnos és végre! Sajnos, mert vége a nyár szépségeinek – bár még reméljük megmutatja magát öregasszonyosan. És végre: jönnek hamarosan az ősz csodái! Persze a megfázások időszaka is ez, de egy kis odafigyeléssel úrrá lehetünk rajta. Például…..
Mézművész 2014.09.04 11:50:17
@Emmanuel Goldstein: Ezekről nem esik szó az eredeti cikkben, úgyhogy passz :-) (Viszont kiegészítettem a forrásmegjelölést, hogy magyarul is látszódjon, kikhez lehet fordulni további infóért.)
Úgy tartják, a szezámmag Indiából származik, a hindu Yama istenség által megáldott mag, így Keleten a halhatatlanságot jelképezi. Sőt, még afrodiziákumként is használták az ókori Rómában mézzel keverve, a katonák közt igen nagy népszerűségnek örvendett. Hippokratész…..
A Pennsylvania állambeli Pittsburgh városában több étterem is saját kaptárakkal teremt új trendet. A kaptárak az éttermek tetején találhatók, ahol a kíváncsi vendégek akár meg is látogathatják azokat. Nemrég a Duquesne Club nevű étterem tartott 'Rajzás' fantázianévvel egy…..
El ne dobjátok a használt üvegeket! Íme 10 remek és csodás újrahasznosítási módja - a kertben. 1. Kerítés. Botra szúrva vagy rákötözve, harsányan vagy visszafogottan: telitalálat! 2. Kerti út. Vajon csúszik esőben? ;-) 3. Szegély. Feldobja a gyepet! 4. Kerti műremek.…..
Mézművész 2014.08.18 15:45:22
@bratya: Én is gondolkoztam ezen :-) Rögtön a youtube-hoz nyúltam, van is rengeteg találat a gitárhúros megoldástól a kifejezetten üvegvágós bemutatókig. Válassz kedvedre és ha megvan a tuti, oszd meg velünk is kérlek!
Habos-emeletes-gyertyás torta névnapra nem dukál. Sőt, valahogy teljesen leszoktunk a névnapi tortázásról családilag. De mivel van két kis manócskám, így egész egyszerűen nincs szívem mellőzni a tortákat névnapokon, visszacsempésztem hát őket az életünkbe. Határozottan nem…..
A moldvai magyarok e napon mindenféle virágokat, gyógynövényeket szenteltettek, hogy majd ezzel füstöljék a betegeket, mennydörgésnél is ezt égették. >>> gyógyméz receptért katt ide >>> teafüves ötletért katt ide E naptól kezdve tiltották az asszonyok…..
Mézművészet TOP 11 afrodiziákum 2014.08.13 14:53:35
Szeretnéd felpörgetni szexuális életedet? Nincs más teendőd, mint felkeresni a sarki zöldségest vagy a hiperszupermarketet és jól bevásárolni néhány élelmiszerből! A tudósok ugyan kétségbevonják az afodiziákumok csodatevő hatásait, azonban azt elismerik, hogy bizonyos étkek…..
Ugye ti is ismertek bolondos tudósokat, professzorokat? Itt van rögtön Norman E Gary professzor, aki egyszerre a méhek és a klarinét szerelmese is. Sőt, szereti a kettőt összekötni: testén méhekkel klarinétozik. Egyébként nem is rosszul, hallgassátok csak! A produkció nem…..
Nálunk a család férfi része gumicukor rajongó. Mit rajongó? Függő! Úgyhogy elég régóta benne van a levegőben, hogy márpedig elkészítem én ennek a színes gusztustalanságnak izének az otthoni verzióját! És lőn: egész nap szakad az eső, van itthon pár szem féig rohadó…..
Mézművészet Gyógyméz őszre 2014.08.04 14:44:30
Emlékeztek? A levendulás méz készítéséről nemrég írtam, mint egyike a levendulás top finomságoknak. Mert egyszerűen imádom a levendula minden formáját! De nemcsak mint finomság, hanem mint a természet patikájának kincse is ismert a nyugtató hatású levendula. Ha jártatokban,…..
Mézművészet Július végi teák 2014.07.29 12:35:53
Mifelénk két teának van most a szezonja, július elejétől-végéig. Csak azért szólok, mert mindjárt augusztus... :-) Az egyik a diólevél-főzet. Június második felétől lehet szedni a diólevelet egészen július végéig. Máskor nem jó, úgyhogy most tegyétek, iziben. Egy kicsit…..
A 77 éves színész úgy döntött, hogy segít megmenteni a méheket, így néhány napja 26 méhcsalád tulajdonosa lett. A méhészkedésben segítségére van hatalmas birtoka Mississippi államban, ahol a méhek hereféléket, levendulát és a magnóliát találhatnak óriási területen. A…..
Vegyes érzelmek ragadtak el a kis filmet megnézve, melyet Felicity Muth követett el, a Nevadai Egyetem posztdoktori kutatója. Poszméheket trenírozott, focistákká, így sikerült: Egy kis jutalomért (cukrozott víz például) cserébe a méhek és poszméhek hajlandóak felvillantani…..