Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uff én szóltam

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig a blogon nem nagyon írtam ilyen témákról, pedig már kb. 3.5 éve üzleti elemzőként dolgozom egy informatikai cégnél, illetve nálunk elemző-tervezőnek hívják, korábbi nevén rendszerszervezőnek vagy angolul Business Analyst-nek. Lehet, hogy valaki megkülönbözteti ezeket az…..
„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die…..
Uff én szóltam 2015.07.29 09:54:50
@Larry Silverstein: A nyögdíjrencer megtámogatására persze nem lenne szükség, ha megszabadulnánk ettől az átkozottul működésképtelen felosztó-kilopó állami nyuggerrencertől.

Ha nem kényszer hatására fizetnének a Zemberek nyögdíjjárulékot, hanem önmaguk számára tennének félre ugyanannyit (vagy még többet) , akkor egy csapásra megszűnne az olthatatlan igény a népesség szaporítására.
A Siklósi Rendőrkapitányság két szolgálati kisgéphajó segítségével feltartóztatta az USS Ronald Reagen (CVN-46) Nimitz osztályú atommeghajtású repülőgép-, illetve megélhetési bevándorló-hordozót, becenevén a Gippert. A bravúros akciót a Külső Határok Alap 2013/3.2.3.1…..
Budapestről a Balatonra tartva, vagy épp visszafelé mindenki elment már az Albapark mellett, és nagyon sokan meg is álltak az étteremnél, mert ez az egyetlen szóba jöhető hely a két végpont között, ahol érdemes eltölteni egy órát. A pihenőnek több oka is lehet: hazafelé…..
Uff én szóltam 2015.05.29 12:56:07
@élhetetlen: "egy galuskán mi kerül 550-be, azt nem értem"

Hát persze, hogy az, hogy a vendég jellemzően hajlamos a fő tétel árát figyelembe venni a döntésekor, a köretet pedig sokadrangúnak tartja, amikor dönt. Szóval nem a komplett egység árát vesszük figyelembe, így az a látszat alakul ki az átlagpolgárban, hogy "olcsó". Amikor már fizetett és és összességében már mégsem tartja olcsónak, akkor belép a védekező mechanzmus, meg akarja védeni utólag a döntését.

Erre mondaná Kohn bácsi, hazaérkezve 30 év után a pályaudvari restiben: ügyes !
Shark-Vision Lúzerképlett' 2014.04.01 09:34:21
  Végre önvizsgálatot kellene tartanunk, miként lehetséges, hogy egyszerre tartjuk magunkat a világ legpesszimistább és legtehetségesebb népének. Meggyőződésem, hogy nekünk NEM Mohács kell. Sem államcsőd, sem gazdasági összeomlás. Az évszázadok tragédiáin keresztül…..
Mai napom történt az eset, amikor egy nagyon bátor és NYUGODT, vélhetően fideszes olvasó nagy békességében és szeretetében megemlékezett kolléganőm anyukájának egészségügyi állapotáról. Hát nagyon kellemes meglepetésként ért minket délelőtt ez dolog több okból is. Bár…..
Uff én szóltam 2015.03.18 10:04:49
@beszélő majom: én is ezt írtam korábban, de maga alatt vágja a fát Norbert.

Ha politizélni akar egy blogban, akkor azt megteheti egy, a többes ügynöki törekvésétől elszeparált blogban, de a kettőt összevegyíteni önveszélyes dolog.

Gábor Zsazsának abban igaza volt, hogy mindegy mit írnak róla, csak foglalkozzanak vele, és akkor dől a lé. Ezt a módszertant igyekszik követni a blogger. Kétlem, hogy itt beválik, de majd elválik.
IFL Gazdaság Átvernek a postán? 2015.03.16 09:04:23
Biztosan veled előfordult már az az atrocitás, amikor naívan elmentél a postára levelet feladni/számlát befizetni, és az ilyenkor "kötelező" szöszmötölés közben megpróbáltak neked eladni egy sorsjegy/lottó/ nyugdíjbiztosítás/lakáskassza/lakásbiztosítás kombót. Ilyenkor egy…..
"Éééééééljen a magyaaar szabads...." ÁLLJ. Tegnap óta felkerült az internet hazai forgásába egy videó, amin egy olasz riporternő belefutott minden újságíró rémálmába. Talán senki nem szólt ennek a csajnak, hogy Budapesten nemzeti ünnep idején sokkal veszélyesebb egy csoport…..
Uff én szóltam 2015.03.16 20:14:44
@nagybalfasz: nem is vagy te olyan balfasz :-)
Sajnos ezek a tipikus magyar kisemberek jól reprezentálták az átlag savazó polgár szellemi színvonalát és lelkiállapotát. A stílusról beszélek, nem a kimondott véleményükről. Amikor hordában nyomulnak, bátrak. A horda alatt itt a videon látott csoportosulást kell érteni, nem az ünneplő tömeget.
Uff én szóltam 2015.03.16 20:21:28
@Szarvas Norbert: pedig eléggé úgy tűnik. Ha ezt komolyan gondoltad, akkor valamit rosszul csinálsz. Nem kicsit. Nagyon.
Emma nem írt számokat, így nem tudjuk összehasonlítani UPC-csomagjainak eredeti árait a szüneteltetettekkel, de sajnos csak a díj miatt nem érdemes kutyáznia a céget, mert a többi szolgáltatónál is így megy az élet. A törvény szerint igenis kérhetnek díjat a szüneteltetés…..
Uff én szóltam 2015.03.13 15:27:45
@cupcake25:

Pay as you go. Oder was ?

Nem biztos, hogy ez rossz 5let volt, még ha poénnak szántad is.
Mé'fizessem én a szolgáltató fix és változó költségeit ahelyett, aki rá van gyógyulva a hálóra ?
A szocializmus nem jó dolog.
Uff én szóltam 2015.03.13 15:35:05
@Uff én szóltam: ..... ez aptijkamo-nak ment volna, csak bandzsítottam.
A kormány segély helyett munkát ad az embereknek, valójában itt ér véget a szocializmus, mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén tartott előadásában. És akkor végre mindenki fellélegezhet, hiszen Orbán elkezdte, Orbán folytatta és…..
Uff én szóltam 2015.03.07 10:41:54
@a nagy hohoohooo:

"Nem vállal semmiféle szolidaritást az elszegényedettekkel, sőt, inkább kasztszerűen elhatárolódik tőlük "

Ez a világ minden részén így van, nem csak itt. Nem tartozik az emberi faj tulajdonságai közé a szolidaritás, legalábbis a Föld nevű bolygón nem. legalábbis önszántából nem. Még a szomszédok, akik évtizedekig élnek egymás mellett akár lakótelepen, akár családi házas környéken, nem hogy nem segítik egymást, inkább gyűlölködnek, irigykednek, és fülemüle perekkel töltik az időt.

Szolidaritást az állam kényszerít ki, amit az emberek követni hajlandóak egy nagyon alacsony jövedelemelvonási küszöbszintig, aztán az ellenállás expnenciáis erővel fokozódik a szolidaritási kényszer egységnyi növelésével.

Arra adhatnál valami magyarázatot, hogy miért nem tekinted szolidaritásnak azt, amikor a személyi jövedelamadó egykulcsos. Aki több jövedelemmel rendelkezik, az arányosan több adóval járul hozzá a szoidaritás alapú társadalmi rendszerek működtetéséshez. Ettől lesz az egykulcsos adó a lehető legigazságosabb, és betartatható.
Uff én szóltam 2015.03.07 10:58:47
@a nagy hohoohooo: "A közmunkaprogram a gazdaságnak is rengeteget árt"

Ennek a programnak valójában semmi köze a gazdasághoz. Nem is az a valódi célja, hogy a foglalkoztatottságot direkt módon növelje. Az csak egy sokadlagos mellékkörülmény, hogy politikailag is jót tesz a statisztikai adatok kedvező színven való feltüntetésével. De a kormány is tudja, hogy ez csak látszat, de ez a járulékos hatás nincs persze ellenére, sőt még rá is játszik.

A valódi mögöttes, de nem publikus cél annak a reakciónak a megszüntetése a korábbi segélyezési rendszerre, ami ténylegesen arra ösztönzött százezreket, hogy ne keressenek maguknak olyan tevékenységet, amivel hasznára tudnak válni más idegeneknek, akik ezt a hasznot jövedelemmel honorálnák számukra cserében.
És itt nem (csak) a romákról van szó !

A közmunka program valójában azért jött létre, hogy leszoktassa azokat a tömegeket a segélyvárásról, akik egyébként is alacsony igényszintűek, és ha már úgyis dolgozniuk kell igen szerény pénzért ebben a programban, akkor már inkább maguk törekedjenek arra, hogy munkát keressenek, ahol ennél többet is keresnek egyúttal.

" ...az egész Orbán maffia."

de ugye nem azt akarod mondani, hogy a szocik egy hangyafasznyival is jobbak a fidesznyikeknél náluk ? Nyugtass meg.

Ellenzékből mindegyik teli tüdővel szidja a korrupciót, aztán hatalmon gyorsan megváltozik a korrupcióhoz való viszonyulásuk.
A nép pedig tapsol a saját korruptjainak, és csak a másik korruptjait köpködi.

Tévedsz, ha azt hiszed, a politikai pártok a bajok okozói. A fő baj a nép tudati állapotában van, elsősorban a néplélekbe van beivódva a korrupció, a kisemberek tömegei korruptak, erre vannak szocializálódva a mindennapjaikban. Minden népnek olyan kormányai vannak, amilyen a népet alkotó egyének többsége.
Uff én szóltam 2015.03.07 11:05:17
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Igazad van, a nagyon gazdagok szolidárisak. Őket nem kell államilag kényszeríteni a szolidaritásra, maguk öként vállalják.

Pl. Bill Gates egy személyben annyi pénzt költött jótékonyságra, amennyi meghaladja Magyarország teljes éves nemzeti jövedelmét. De Soros György is annyit költ ilyesmire, amire a kisember azt mondja, mint Wagner úr: ennyi pénz csak számtanpéldában létezik. Vagy pl. Csányi Sándor sem áll rosszul ezügyben, és még lehetnek folytatni a nagyon gazdag emberk sorát, akik bődületes összegeket adnak ki akezükből jótékonykodásra.

Persze aki nem kapott belőle, az haragszik rájuk :-)
Dehát az egész szegénységének felszámolássát nem tőlük kell várni.
A Buda-Cash botrány csak megerősítette az emberek félelmét, miszerint nem létezik betonbiztos lehetőség. Merül fel a jogos kérdés, hogy innen hova tovább? Mi a tuti, de legalábbis legbiztonságosabb lehetőség a pénzünknek? Be kell vallanom nektek, hogy nem igazán találkoztam még…..
Uff én szóltam 2015.03.06 16:17:52
@Nemzeti Dohányos: Értem. Tehát a broker cég csődje, felszámolása esetén kár befektetőként, ügyfélként csak akkor érhet, ha a broker szándékos bűncselekmény elkövetésével, előre megfontolt szándékkal az ügyfélszámlákon lévő pénzhez, papírokhoz hozzányúl és azt a broker saját számlás ügyletei finanszírozására az ügyfél tudta, és hozzájárulása nélkül használja ? Saját javára, de az ügyfelei kockázatára.
Uff én szóltam 2015.03.06 16:33:52
@Uff én szóltam: ..... illetve kár még akkor érhet ilyen esetben, ha az állam által kirendelt biztos a cég felfüggesztésekor kényszerűen zárja az összes nyitott ügyfélpozíciót és éppen akkor "out-of-the-money" vagy az éppen akkor aktuális árfolyamok szerint ?

Aztán ennyi volt a kockázat, ha a szándékos törvényszegést kivesszük a rendszerből ?
Valahogyan úgy tudom elképzelni a helyzetet, hogy Tóniról levették a szájkosarat, rácsaptak a seggére és ráeresztették az első oda tévedő riporterre.  Megint sikerült a politikai kommunikáció magasiskoláját hozni és egy hatalmasat szocizni. A birka béget, Tóni üget én meg…..
TComment Egy parkolás: százezer 2014.09.30 06:15:00
Nettó pénzbeszedés, maffiás módszerekkel. Annyira megéri, hogy éjszaka is érdemes strázsálni, hátha beáll egy balek. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Uff én szóltam 2014.09.30 14:50:42
én is vezetek, engem is büntettek már meg, DE :

az sem jó, ha arra szocializálódnak a népek, hogy a szabályokat megszegni becsület dolga nálunk, okosba' majd megoldjuk, ha beüt a ménkű, más is ezt szokta csinálni, hát nem szarozok, azt teszem, ami kényelmesebb most nekem. Aztán majd megmagyarázom.

A posztoló esete tényleg kibaszott szívás, és elhiszem neki, hogy nem szándékosan parkolt "rossz helyre". De ha most neki elfogadja a Szerv azt, hogy a szabálytalanul parkoló furgon miatt esélye sem volt látni a táblát, akkor nincs az a mentség, amit ne kellene elfogadnia a Szervnek.

A valóság mégiscsak az, hogy ez az egész szarság nem másról szól, mint megszokásról. Azt is meg lehet szokni, hogy betartjuk a szabályokat, meg azt, hogy tartsa be más, rám nem vonatkozik, kidumálom majd, uram-bátyám megoldja.

Sok európai nagyvárosban úgy betartják ezeket a szabályokat, mint a kisangyal, mert ott egy nagyságrenddel magasabbak az ilyen bírságok. ( buszsáv, sebességkorlátozás, piros lámpán át,...) és nincs kecmec.

Meg kell szokni, hogy a nagyváros autósok számára veszélyes üzem, és nem csak a balesetek miatt, hanem a pénztárcára is ily módon. Veszélyes üzemben pedig extra elővigyázatosság kell, már-már paranoiába hajló módon.

A helyzet az, hogy orbitális büntetési tételek nélkül, pusztán másokra való figyelem okán nem fogják soha betartani a közösségi szabályokat, és az autóhasználatra azt mondják, az nem életfeltétel, lehet közlekedni BMV-vel is (Busz-Metro-Villamos).

Az a legrohadtabb az egészben, hogy azok az áruszállító teherautó sofórök, akikről a posztban is szó volt, vaahogy megengedhetik maguknak az út közepén rakodást, parkolást, mintha az a szabályok alól mentesítő körülmény lenne, hogy ő árut szállít. Oldja meg saját költségén a bolt, hogy árut tudjon fogadni a szabályok betartásával. Sajnos nem ez a helyzet, a fuvarozók kivételek a szabályok alól.
Uff én szóltam 2014.09.30 14:59:04
@waldorfbalcon: Egyetértek. A büntetésen kívül ebben a kelet-európai közegben nincs más hatékony eszköz a szabályok követésére.

Ugyanakkor a hatóságoknak is sokkal több erőfeszítést kellene tennie azért, hogy hülye-biztos jelzések legyenek, és azok karban legyenek tartva rendszeresen. A szabályok ma nagyon nehezen követhetőek, az sem tudja betartani sokszor, aki tényleg akarja.
Uff én szóltam 2014.09.30 15:02:34
@M. Laci: Igaz.

És azokat a hivatali bürokratákat, akiknek feladata lenne az egyértelmű jelzésekről való gondoskodás még csak ki sem rúgják a hivatalból, nemhogy megbüntetnék őket.
Ez most nem jött össze a Sztárban sztárnak. Van ez így, olyan nincs, hogy egy többrészes showműsor minden adása egyformán vicces, friss, szórakoztató legyen, és hát a TV2 műsorának tegnapi adását tulajdonképpen csak a zsűri, és főleg Hajós András megjegyzései mentették meg…..
Néhány napja csendben követem a devizahiteleseket állítólag megmenteni hivatott törvényjavaslat körüli legújabb felhajtást. És bár nem vagyok eladósodva sem svájci frankban, sem forintban,  azaz nem erősítem a magyarországi pénzügyi analfabétáknak titulált pórul járt…..
Uff én szóltam 2014.06.30 12:33:43
@Jancsiszeg1980:

"Magyaroszágon egyáltalán nem vállalnak kockázatot, mindent az adósra hárítanak"

Tudatlanságból eredő téves állítás.
Számos kockázata van a banküzemnek, ezekret itt most ne részletezzük, van rá bőven elérhető ismeret a neten is.

Azt az elvet kellene tiszteletben tartani, hogy mindenkinek a saját kockázatát kell kezelnie. Ha elmulasztja, akkor ne kérhesse számon másokon.
A bankok kezelték a kockázataikat, a jelzáloghitelesek pedig nem. Pedig megtehették volna, de az időt, fáradságot, ismeretek megszerzését, pénzkiadást jelentett volna számukra. Dehát mégis egy 10 -35 éves távról beszélünk, ami felelős felnőtt ember számára magától értetődővé teszi, hogy azzal arányosan készüljön fel a vele együtt járó kockázatai kezelésére.

Populista , kommunista ízű baromság azt elvárni, hogy a szolgáltató viselje az ügyfelei kockázatát is, ráadásul a saját költségén és a saját eszközei rovására.
Uff én szóltam 2014.06.30 12:40:43
@high up!:

Ez is igaz. Sajnos a Fidesz savazótávorát meghatározó arányban tölti ki Kádár népe, akik addig a szegfű alatt aléltak. Most a narancsba oltott szegfű a divat, vagy fordítva, ez már mindegy. A Fidesz ügyesen érzékelte, hogy ha hatalomra akar jutni és maradni, akkor a populizmus mindent vivő fegyverét kell bevetnie. A kisemberek tömegeinek erre van szüksége, ez az elmúlt 25 év alatt sem változott sokat. A Fidesz táborát a baloldali populisták alkotják. Enélkül Magyarországon nem lehet politikai hatalmat gyakorolni, tudomásul kell venni. A kelet-európai kultúra nem gyomlálható ki a Zemberekből.
Uff én szóltam 2014.06.30 13:12:55
@Larry Silverstein:

Nem vagyok baloldali savazó, sem érzelmű, úgyhogy nekem feleslegesen nyomod ezt a süketelést. A hagyományos, klasszikus értelemben vett baloldali érzelmű, tudatú kisemberek ma zömében a Fidesz savazótáborában vannak, és persze a maszopban is van belőlük. A Fidesz vezetése pedig egy létező keresletet elégít ki a vevők látható megelégedésére. Azt kell mondjam, ügyes. Ha nem tennék, akkor ma is ellenzékben lennének.

A bankok, a kapitalisták, a tőke elleni zsigeri gyűlölet, ami a kisemberek tömegeinek lelkében él, nem figyelmen kívül hagyható egy politikai párt részéről, amely hatalmat akar. A választások eredményét azok döntik el, akik jólétet követelnek maguknak, de annak megvalósítását az államtól várják el. A GDP 55 %-ot meghaladó újraeszlosztási aránya ilyen naiv, tanulatlan lakosság részéről nem csökkenthető, mert amelyik párt ezt valóban meglépné, az rövid úton ellenzékben találná magát. Megbocsátást csak még magasabb osztogatással lehetne itt elérni.