Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heligel

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fumikiho Suri 2007-es, nálunk is forgalmazott sci-fi animációja, a Vexille egy olyan anime, ami a nem kifejezetten japán-rajongókat is elbűvölheti. Pergő ritmusú cselekmény, érdekes kérdésfelvetés és nagyszerű rajzolt világ teszi élvezetes filmmé ezt az alkotást. 2077-re a…..
Az Oscar-díjas (és idén búcsúzófilmjét, a Szél támad-ot bemutató) japán animációs filmmester, Mijazaki Hajao 1988-as munkája, a Totoro - A varázserdő titkának (Tonari no Totoro) emblematikus "esős képe" számtalan alkotót megihletett, akik remake-ket készítettek belőle,…..
Luke Scott 2012-es kisfilmje, a Loom az édesapa, Ridley Scott által 1982-ben filmre vitt sci-fi klasszikus, a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) nyomasztóan disztópikus világából táplálkozik. A rövidfilm külön érdekessége, hogy a RED-del együttműködve, kizárólag az ő…..
A Mr. és Mrs. Smith-szel ismertebbé váló Doug Liman 2008-ban a tér dimenziójában való fantasztikus utazást ábrázolta egy teleportálásra képes ifjú történetén keresztül, a Hipervándorban. Az idei nyarat indító blockbustere, A holnap határa (Edge of Tomorrow) pedig az idő…..
Reméljük, bennetek is felmerült már a nagy kérdés, hogy miként néznének ki kedvenc szuperhőseitek, ha a jövőben léteznének. Justin Currie (a.k.a. ChasingArtwork) fantasztikus grafikái lenyűgöző látványvilággal közelítik meg ezt a témát: számos fiktív karaktert bújtatnak…..
A kortárs skandináv filmművészet széles rajongótábort tudhat magáénak. Bár az északi népek mozgóképes alkotásai zömében a vérfagyasztó történettel és nyomasztó képi világgal operáló krimi/thriller határmezsgyéjén alkotnak nagyot, az ide tartozó nemzetek más műfajok…..
A 2010-ben szerethető karaktereivel, kiváló látványvilágával, fordulatos és felnőttek számára is fogyasztható történetével sikert arató Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon, 2010) folytatását mindenki nagy lelkesedéssel várta. A fantasy-kereteket…..
SF.blog Minimalista vámpírfilm 2014.06.30 11:36:26
Ha bárki azt hitte volna, hogy a felnövő korosztály köreiben továbbra is népszerű vámpírmitológiából már nem lehet több vért kifacsarni, tévedett: Jim Jarmusch (Florida, a paradicsom; Éjszaka a Földön; Hervadó virágok) legújabb alkotása, a Halhatatlan szeretők (Only Lovers…..