Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blackbird14

145 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy én látom... The Vision Film 2018.09.11 09:20:26
Ez a mi Víziónk is. Egy határozott hitű, Jézussal járó, bátor új nemzedék. A videó magyar felirattal megtekinthető: a videó jobb alsó sarkában Feliratok, majd mellette kattints a Beállításokra, ott válaszd a "Feliratokat" és onnan a "Magyar" nyelvet. Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson! :) ..
Ahogy én látom... Jézussal lenni 2018.07.24 12:37:24
Sokszor tapasztaltam azt, hogy nem tudok Jézusra figyelni, nem tudom megérteni az Oltáriszentségben. Nem tudom értelmezni azt, ahogyan Ő jelen van a szentségimádáson ebben a formában. Ez mostanában megváltozott... Többször volt már olyan ezelőtt különféle programokon, hogy kezdtem megérezni az…..
"Jó tanítványod vagyok?" - tettem fel magamnak a kérdést a szőregi János kurzuson, melyet a Szent András Evangelizációs Iskola tartott július 2-8-ig. Ki is a tanítvány? Ki a Mester? Ki az apostol? Az egyik tanításból szemezgettem most a blogra, mely szerintem mindannyiunk számára nagyon hasznos…..
Mivel valamelyik reggel volt helyem reggel a buszon, a tájat bámulva érdekes kép tárult magam elé. Hadd osszam meg veletek! Egy régi stílusú, átlagos dolgozószobában vagyunk, benne ízléses szőnyeg, sötétbarna színű íróasztal, lámpa, könyvektől roskadozó polcok. Az asztalnál egy apuka áll,…..
Hogyan segített Jézus legyőzni a félelmet, mely visszatartott a közbenjáró imától? Ahogy én látom... Életemben először, amikor imádkoztak értem, patakzottak a könnyeim és nagy erőkkel próbáltam szabadulni a múlt sebeitől, a láncoktól, melyek visszatartottak attól, hogy Istent egyre jobban…..
Ahogy én látom... Szabad szívvel 2018.04.02 12:28:44
Egy különleges bejegyzés következik, egy különleges lánytól. 18 évesen hatalmas hittel rendelkezik és én fel is nézek rá emiatt. Olvassátok szeretettel Tarjányi Rebeka írását. Ahogyan ő látja... “Az örök élet igéi nálad vannak.” Jn. 6,68 Érezted már azt, hogy el van nehezedve a szíved? Keresed…..
Mikor már 23 éves létemre azt hittem, hogy totálisan ismerem magam - már amennyire az ember egészségesen tisztában lehet önmagával - szembesültem néhány kihívással, ami eléggé felbolygatta az életemet, változásokba hívott. Ehhez viszont mélyen önmagamba kellett nézni, visszacsatolni az eddigi…..
Ahogy én látom... Karácsony? 2017.12.25 17:02:28
Nagyon igyekeztem ebben az évben, hogy most tényleg lelkileg is megéljem a Karácsonyt. Voltak sikerek, kudarcok, elköteleződések. Ahogy én látom... Miért nincs karácsonyi hangulatom? Tettem fel magamnak a kérdést, miközben az utcán egy-két csomagoló papírba kapaszkodó ember suhant el mellettem…..
"Ti is érzitek, hogy változott a légkör? De tényleg!"- írja az egyik barátnőm, aki szintén részt vett a Felházon Szegeden. Ahogyan én láttam... Nagyon megörültem aznap este, mikor kiderült, hogy a következő Felház Szegeden lesz, viszont az azt megelőző héten egy elég mély szárazságba estem. A…..
Ezen írásban be szeretném mutatni az egyik szegedi ifjúsági közösséget, amelynek másfél éve vagyok tagja.  Hogyan jött létre? Az alapítók ugyanolyan fiatalok, mint mi. 2014-ben a Lelkes Napok Tábor után érezték azt az egyik műhely után, hogy karizmatikus közösséget kellene alapítaniuk Szegeden. És…..
Siblings Miért nehéz? 2017.10.06 13:36:30
Drága Istenem, fogd meg koszos kezem.Hiányzol. Vágyom Rád,tudom, nálad új esély vár. Nehéz most minden lépés,rögös az utam feléd,sárban állok, mi visszahúz,vállamon is nehéz a súly.Miért nehéz Rád figyelni?Miért nehéz Veled járni?Miért nem lépek?Miért nem követlek? Szeretnék végleg Rád találni,és…..
Siblings A Te országod 2017.10.06 13:06:48
Minden amire vágyom, az csak a Te országod,úgy láthatnám a világot, ahogyan azt Te látod. A Te országod másmilyen,nincsen bűn és átok,ott a szeretet eleven,ez az, amire várok. A Te országod tiszta,hófehér az ember szíve,Te vagy, aki megmossa,úgy tetszene a színe. A Te országodban más…..
Elmegyünk a Felházra? Milyen jármű visz el a Csörsz utcába? Lekéstük a buszt. Miért nem indul a vonat? Hol a trolimegálló? Így tapasztaltam meg Isten gondviselő szeretetét egy utazás közben... A szeptember 15-én tartandó budapesti Felházra szerettem volna eljutni, viszont egyedül nem akartam…..
Idén diplomáztam földrajz szakon a szegedi egyetemen, ezután pedig elég nagy váltás következik az életemben. Na, de hogyan jutottam el a földrajztól oda, hogy tanár legyek és teológiát tanuljak? Három évig földrajzot tanultam, majd mikor jelentkezni kellett februárban MSc-re vagy másik szakra,…..
Siblings A lámpás 2017.09.22 17:06:15
Azt üzentedlegyek lámpás,azt ígértedTe adsz látást. De mennyi mag,és mennyi ember,mennyi vak,mennyi fegyver! Nehéz életek,kemény napok,gonosz terhek,búsabb dalok. Hogyan égjek,hogyan lássak,hogyan éljek,hogyan járjak? Csak Te vagy fényem,csak Te adsz olajat,Te vagy reményem,nekem Te mutass…..
Siblings Gondolák 2017.09.22 16:55:56
Tudom azt, hogy vagyok,de tudom-e, hogy kicsoda?Ki vagyok? És mi a csuda? Gondolataim fele se tréfa,félig értem, félig alig,gondolattól gondolatig. Jönnek mennek a gondolák,leblokkolok és emlékeznék,de pont olyankor semmi emlék. Nem akarok gondolkodni.De akkor úsznak be a szavak,a holnapok és…..
Ahogy én látom... Antióchia 2017.09.02 15:59:44
Itt a szeptember, mely egyfajta ébredést hoz Szeged városának, hiszen újra beindulnak a közösségek. Ebben a bejegyzésben most arról a közösségről írok, ahol megváltozott az életem. Ez pedig nem más, mint a címben is olvasható: Antióchia. Mi az Antióchia?  Az Antióchia egy plébániára alapuló…..
Olvassátok szeretettel az Imádság Háza Mozgalomról szóló bejegyzés második részét Tarjányi Anita tollából.  Az Imádság Háza eredete Különös, vagy sem, de már az ószövetségi időkben fel-fel bukkan a 24 órás dicsőítés, a mennyei trónterem mintájára.A választott nép Egyiptomból való kivonulása…..
Tudtad, hogy Szegeden is alakulóban van az Imádság Háza?? Két részes blogomban megtudhatjátok, hogy mi is ez a mozgalom, honnan ered, mit ír erről a Biblia, hány IH van Magyarországon és mióta van szegedi Imádság Háza. Én is lelkes tagja vagyok ennek a kezdeményezésnek a nyár eleje óta, de nem…..
A múlt héten a Lelkes Napok táborban (a táborról itt olvashattok bővebben) voltam, ahol kaptam egy jóadag lelkifröccsöt :) Ezt a bejegyzést Hodász András atya (Ifa) előadása ihlette, az ott készített jegyzetem és a saját tapasztalataim alapján raktam össze.  Találkozás az Atya szeretetével Engem…..
Ahogy én látom... KÖDös blog 2017.08.12 19:17:14
Szeged legújabb, fiatalokból álló dicsőítő bandáját faggattam mindenféle témában. Íme, ahogyan ők látják... Hogyan alakult a K.Ö.D.?  Tóth Zoli: Még február végén megfogadtam, hogy Húsvétig minden héten lesz egy alkalom, ahol teret adunk Isten dicsőségének. A legelső ilyen alkalom március 5-e…..
Összeszedem azokat a klassz YouTube csatornákat, amelyeket rendszerint nézegetek. Lássuk... 1. kirbyisaboss - Kirby Minnick (angol)  Először egy olyan videójára találtam rá, amelyben tanúbizonyságot tesz...egyből megérintett a története. Azóta folyamatosan követem és egyre jobban megtetszik az,…..
Július 6-9. között került megrendezésre a Katolikus Ház szervezésében Szegeden a Kapcsolódj be te is! szociális jellegű tábor. Ez egy olyan nyári találkozó volt, melyre a programban már részt vett fiatalokat hívták, de persze olyanokat is vártak, akik csak jól akarták érezni magukat és itt egy…..
Mindenkinek vannak néha elszomorító gondolatai, amikor a végtelenségig tudnánk sorolni a negatív tulajdonságainkat, a világ szörnyűségeit, igazságtalanságait és a saját életünk értéktelenségét. Ebben a bejegyzésben P. Gabi írását olvashatjátok erről a témáról. Ahogyan ő látja.... "...Értéktelen…..
Ahogy én látom... Imanapló 2017.07.13 17:26:23
Mi is az az imanapló? Mire való? Mire használom? Hasznos vagy nem? Ahogy én látom... Amióta bekerültem egy szegedi közösségbe, azóta sok új dologról hallottam. Ezek közül az egyik az imanapló. Először a húgomnak lett, majd nekem is megtetszett. Hogy mi ez? Egy füzet, de nem akármilyen! Egy füzet,…..