Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Szőke

70 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... minden jön valahonnan, megy valahová. Minden tettünknek van hatása, és következményei, még akkor is, ha nem közvetlenül. Amikor veszel, hordasz, használsz akármit, hányszor gondoltál bele, hogy az honnan jött, és a gyártása, beszerzése mivel járt...? Vagy csupán késznek…..
Renegát filozófia A hős útja... 2014.12.01 16:25:11
... sosem könnyű, sokszor nehéz, és sötét. A hős soha fel nem adja, de tudja mikor kell változni, változtatni. Hogy ki a hős, mi a hős? Azt neked kell eldöntened. ..
Renegát filozófia Meg, soha... 2014.11.25 11:01:04
Válaszok után kutatva, nem tudjuk mi vár ránk, De mennünk kell tovább, mert ég bennünk a láng. Emberből vagyunk, hús és vér mely bennünket alkot, De miért van ez így, s miért vizionálnak sokan egy ködös alakot?   A létezés néha fáj, Mikor szívünk már alig…..
Az életben rengeteg kérdés van, melyekre folyamatosan keressük a válaszokat tudatosan, vagy éppen tudattalanul. Ez természetes velejárója mindannak, amit értelemnek nevezünk. Biztos vagyok benne, hogy benned is rengeteg rejtély fogalmazódott már meg. Miért érzek úgy, ahogy? Miért…..
..
Az élet kalandos tengerén Evezz velem, te meg én. Dobd el a szemérem acél tengelyét, Vértezd fel lelked mélyen zengő énekét. A változás örök, S néha az út is zömök. Meg soha ne hátrálj, A világban szabadon kiáltsál!   Rázd le mi visszahúz, A jövőddel…..
Renegát filozófia Új elem 2014.11.04 23:57:41
Az elmúlt időszakban ismét feléledtek bennem verses ambícióim, s mivel a visszajelzések is azt támasztották alá, hogy érdemes ezzel is foglalkoznom, így a blogon a jövőben meg fogom osztani néhány művemet. A versek magukon viselik a prózai írásaim hangulatát és témáit is,…..
Menni vagy maradni, igen, ez manapság az egyik legnagyobb kérdés ebben a kis országban. Érdemes kimenni, mert többet kereshet az ember, tud haza is küldeni, hogy segítse, az akárhogy is nézzük, de nehezebb körülmények között élő családját. Jobbak a lehetőségek, nagyobb a…..
Mielőtt egy másik, kevésbé jelentős sci-fiben bohóckodnának egy sort valamikor 2015 karácsnya környékén, Domhnall Gleeson és Oscar Isaac Alex Garland (28 nappal később, Napfény, ne engedj el, Dredd) pszicho-thrilleres és romantikus elemekkel tűzdelt sci-fijében mossák össze a…..
Tamás Szőke 2014.10.31 01:13:40
@komplikato: Nekem a Machine végig nagyon tetszett, bár beismerem az ilyen témák mindig a gyengéim voltak. Tévéfilmes volt? Talán, de az alacsony költségvetés ellenére egy nagyon remek kis filmet csináltak.
..
Érezted már magad kívülállónak? Ha szerencséd van nem… Vagy éppen, hogy akkor nincs szerencséd, ha nem érezted magad annak? Helyzet, személy, közeg, neveltetés válogatja. Ha soha nem gondoltad/érezted úgy kívülálló lennél, és az életben komoly céljaid vannak, akkor sajnos…..
..
..
Egy korábbi szerződésből kifolyólag Robert Downey Jr. kétszer még biztosan magára ölti harci páncélját a Bosszúállók két folytatásában, de Vasember önálló története egyelőre ködbe vész. A legújabb hírek szerint ez egyelőre így is marad, hiszen a legutóbbi tárgyalások…..
A világ sokszínű, ahány ember annyi vágy, képesség, motiváció, attitűd. Azonban bizonyos szinten szükség van mintákra, általános típusokra, ahhoz, hogy a világ működhessen, és haladjunk előre töretlenül. Szükség van azokra az emberekre, akik vezetőnek születtek, vagy…..
..
A rendszer, amelyben élünk, sok tekintetben nem támogatja az önmegvalósítást a kiteljesedést. Most nem kifejezetten a magyar romokról beszélek, hanem úgy általában a világról, és a korról, amelyben élünk. Sokan mondhatnák, hogy rengetegen megvalósították már magukat ebben az…..
..
  Az interneten böngészve érdekes jelenségre lettem figyelmes. Amerikában (a bolygó számos pontján a világ, vezető hatalmának tartott országban) vérre menő viták folynak az ateisták és a keresztények között. Ha rákeresel a neten hihetetlen mennyiségű videót és írást…..
Tamás Szőke 2014.09.29 23:39:36
@labdajáték: Lehet, de legtöbb esetben nem fog megtörténni, mert a harcra, az ellenállásra, az abszolútumokra, a fekete-fehér világképre nevelődött az emberiség többsége. De minél többen ismerik fel a relativizmust, annál fejlettebbé válhat a világ, de azt is meg kell jegyezni, hogy hogyan építenénk rá törvényeket... Lehet először egy kellemes/kellemetlen anarchiát váltana ki.
Tamás Szőke 2014.10.01 11:16:12
@labdajáték: Miért ne lehetne másként? Fontos, hogy elfogadjuk, hogy mások máshogy is láthatják ugyanazt, Ez nem jelenti, hogy soha ne vitatkozzunk. A vita egészséges, csupán az nem jó, ha a vita állandó hisztis ömlengésbe megy, ahol minden fél olyan makacsul ragaszkodik álláspontjához, hogy AZ eredményezi a tehetetlenséget. A relativizmust sem szabad abszolútként kezelni, ezért jó, ha vannak viták. Azt is meg kell említeni, hogy a belső kényszer egy relativisztikus világban előre is mozdíthatja a világot. Én például minden döntésemmel azt szolgálom, hogy segítsek az emberiségnek, a környezetemnek és hasonlók. Természetesen hibát minden elméletben lehet találni mert az ember egy tökéletlen lény, s mint olyan nem alkothat tökéleteset.
Tamás Szőke 2014.09.27 11:58:46
@labdajáték: Azt nem tudom befolyásolni, hogy ő támadjon, vagy ne támadjon. Ha olyannal találkozom, aki azért akar kényes témákról beszélni, mert harcba akar keveredni, akkor rövidre zárom a témát, vagy továbbállok. A tolerancia, elfogadás, elengedés épp úgy tanulhatóak, mint bármi más a világban. Elsajátítható, ha meg van hozzá a nyitottság. Tanulhatunk egyedül, vagy segítséggel, de vannak, akik így születnek, hogy természetesen megy nekik. Igen, azt jól értelmezted, hogy vannak párhuzamos valóságok a mi realitásunkon belül,hiszen minden és mindenki máshogy éli meg ugyanazt. Két dolog soha nem érzékelhető ugyanúgy. Két neveltetés sem ugyanaz. Ezért is tartom veszélyesnek, amikor csoportok elkezdenek uniformizálni, és abszolútumokban beszélni.
..
Még manapság is rendkívül erős a nemzeti öntudat, és nemzetállamok szerepe a világban. Míg az identitástudat szempontjából igenis fontos, hogy tudjuk, kik vagyunk, honnan jövünk, milyen területről és kultúrkörből, addig a nemzetállamok csupán a múlt maradványai.…..
Renegát filozófia Csak egy kép 2014.09.28 12:22:45
Kommentár nélkül. Mindenki eldöntheti mit mondd neki a kép. Lehet semmit, lehet sokat. ..
A Renegát filozófia facebook oldaláról átköltözött a pénteki filmajánló. Azon filmek, amelyek ott már megjelentek előbb-utóbb itt is meg fognak jelenni, mert így bővebben is tudok róluk írni. Akármilyen film nem kerül majd be a válogatásba. A kiválasztás alapja, hogy minimum…..
Úgy tűnik ez a hét tematikus lesz... ..