Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hattáb

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem a Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A legkedveltebb magyar…..
Robert Capa híres-hírhedt fényképe, amelyet a New York Times egy cikkében minden idők egyik leghíresebb háborús fényképeként aposztrofált, a hetvenes évek elejétől a mai napig éles viták tárgya. A fényképen feltételezések szerint a spanyol polgárháborúban a köztársaság-pártiak oldalán harcoló…..
JogÁsz Én csak idézek 2016.08.22 20:18:08
„A Magyar Érdemrend a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál.” ( 2011. évi CCII. törvény) Kép: 444.hu „Bárki, aki ebben az…..
Madonna az egyik kedvencem, ha vintage fotókról van szó, egyszerűen imádom a róla készült régi képeket, melyekből gyakran szemezgetek itt a blogon is. A legkedvesebb fotósorozat számomra az, amit a híres fotós, Richard Corman készített róla New Yorkban '83-ban, amikor az énekesnő még egyáltalán nem…..
40 évvel ezelőtt is pezsgett az élet Londonban: a Carnaby Street butikjai, a hippik és punkok, az IRA-terroristák, a háromnapos munkahét - ezek mind részét képezték a korszak mindennapjainak. Számtalan kép örökíti meg ezt az időszakot, ezekből válogatunk most. Kattintson!..
Az Enola Gay nevű B-29-es repülőgép 1945. augusztus 6-án reggel fél nyolckor ért a japán város fölé, majd kioldotta rettenetes terhét, amely 17 ezer tonna TNT erejével pusztított. A 12 fős legénység addig a pillanatig elképzelni sem tudta, hogy a Little Boy névre keresztelt szerkezetnek milyen…..
Hattáb 2016.08.05 20:40:28
@Komodoi: A győzelem csak úgy teljes ha a háborút előidéző hatalom politikai hátterét is felszámolják vagy átalakítják.Ez csak megszállással lehetséges,pláne Japánban ahol hagyományosan rendkívül erős a vezetők iránti tisztelet. Soha nem vették volna tudomásul a vereséget a japánok, ha nem láttak volna amerikai katonákat a földjükön.
Érdekes biztonságpolitikai felvetés, hogy mi történne az 1991 után kialakult (a Szovjetunió felbomlásával létrejött) egypólusú világrenddel, ha a Föld legnagyobb területű országa katonai szövetségre lépne bolygónk legnépesebb államával? Már csak azért is érdemes ezen elgondolkodni, mert az egésznek…..
Perverz, beteges hajlamait élhette ki a pop királya. S mindegy volt, kivel: nők, férfiak, gyerek.. Legalábbis a rendőrségi jelentés ezt mutatja. De valóban ilyen eltorzult szexuális predátor volt a világ egyik legnagyobb hatású művésze? Vegyük sorra...
1. Az emberi hülyeség határtalan. De a jó politikus úgy van hatalmon, hogy országa hosszú távú érdekeit tartja szem előtt, a hülyékre csak a gonoszok, a debilek és a hatalommániások lőnek. 2. Mindenhol birka a nép egy része, de néhány egyszerű varázsmondat ismételgetéséve a többség is bárhol…..
1972-ben egy fotó járta be a világot: egy kilencéves vietnami lány volt rajta, Kim Phuc, aki fájdalomtól eltorzult arccal rohan, hogy mentse az életét. Miközben megpróbált elmenekülni egy napalmtámadás elől, amely az egész faluját elpusztította, szörnyű égési sérüléseket szenvedett. Fotó: Nick Ut:…..
Hattáb 2016.06.17 21:30:36
@verjemanyadba: Csak a hozzád hasonló fogyatékosok szopják be a propagandafotókat. Mert ez az.
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
Hattáb 2016.06.10 12:01:12
@Siegelindee: A III.Birodalom a győzelem után idővel,minden bizonnyal konszolidálódott volna.Valószínű hogy zsidókkal végképp leszámoltak volna, de az biztos hogy a Magyarország (főleg mint bajtárs) nem kerülhetett volna semmilyen méltatlan helyzetbe.És a szlávokra is szükségük lett volna.És valószínű hogy felvették volna a versenyt a színesbőrű világ népességrobbanásával,nem jutott volna ilyen helyzetbe a fehér ember hogy neki kell alkalmazkodnia a színesekhez.
Az atomfegyverekről szóló hidegháborús dokumentumok titkosítása részben idén járt le, így közzétették, hogy az USA atombombái milyen célokra voltak rögzítve. Mivel Magyarország a keleti blokk része volt, így hazánkra is több töltet volt ráállítva. Tipikusan repülőterek…..
Hattáb 2016.06.04 13:35:58
@tomfree: Mi az ördögnek dobna valaki atombombát a Deák térre? Az elődleges célpont nyilván a szovjet működtetésű katonai repterek ,rakétabázisok,jelentősebb méretű egyéb támadóalakulatok. Ezután következik csak a haditermelést folytató vagy arra használható ipari központok Már ha következik.De a Deák téren nem volt szovjet repülőalakulat sem Scud indítóállás...
Hattáb 2016.06.05 19:58:54
@tomfree: Ez egy ökörség. Mondom az elsődleges célpont a szovjet repterek,hadikikötők, flottacsoportok rakétaindítóállások. Ezek azok amiknek a kiiktatásával blokkolni lehet egy szovjet támadást vagy ellentámadást. Ha az amerikaiak vagy a NATO arra pazarolná a nukleáris csapásmérő erejét hogy pl.a Rómaifürdőre(?) dobáljon atombombákat, hát annak se füle se farka. Nem kell ám készpénznek venni mindent ami a neten található van itt bőven hülyeség,félreértelmezett információ és tudatosan terjesztett komplett baromság is...Mezőgazdasági eszközök mint célpont? Mégis mi,a traktor vagy a kombájn netán Szerjózsa a kaszával? Esetleg a krumpliföld lenne a stratégiai ellenfél?
Gyász: Rich Piana meghalt Aki egy kicsit is otthon van a testépítés és fitness világban, az minimum hallott már Rich Piana nevéről. „Bármi áron, bármibe is kerül.” Ez az ő mottója. Következésképp az életét tette fel erre a sportra és bizony nem is félti azt, amikor szteroidokkal és növekedési…..
Hattáb 2016.06.04 19:16:24
Trabant kilincs, pille palack, partvisnyél, valamint egy lavór és egy tölcsér kompozíciója. Ezekből épült Gyuri bácsi vadászgépe az igényes lemezmunka mellett. A telhetetlen gyerekek már nagyobbat kértek, mint az addig készült modellek, így hősünk körbenézett a fészerben és…..
A WNBC amerikai rádióban 1947. október 20-án készült közel félórás interjúban Robert Capa – többek között – az 1945. április 18-án, Lipcsében készült ikonikus fotójáról is mesélt, melyről úgy gondolta, ő örökítette meg a legutolsó embert, aki meghalt a hivatalos…..
Hattáb 2016.05.26 15:07:05
@mpl: Az lehet hogy fejre céloznak a mesterlövészek, de a találat lehet bármi bokától- tokáig.Távolság, szélviszonyok a lőszer minősége, a fegyver tisztasága, egy rakás dolog befolyásolja a találat pontosságát.Emlékszem a híradóban boszniai háborúban is a torkába kapott egyet a francia katona,valami munkagépet vezetett,aztán ráborult a kormányra és vége volt.
Napi érdekes, immár a 159. Ünnepelhetünk, pedig nem kerek szám, azonban tegnap elértük a blogon 1000. követőt, a Facebookon pedig D.David szorgos munkájának eredményeként e hónapban átléptük a 16 ezrediket! Az oldalletöltéseink pedig lassan elérik a 16 milliót! Köszönjük a kitartó érdeklődéseteket,…..
Hattáb 2016.05.23 21:29:42
@slowmotion: Remek ezt akartam hallani....A sötét dél. Tényleg sokkal korrektebb definíció,mint "a feketék erőszakosak"
Madonnáról mostanában leginkább olyan képeket látni, melyektől csak összeszorul az ember szíve, vagy a gyomra. Velem legalábbis mindig ez van, hiszen eszembe jut, mennyire menő is volt egykor. Éppen ezért most egy 1979-es fotósorozattal szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy az énekesnő milyen…..
1980-as évek. Május 1-i felvonulás Nagykátán  ..
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..