Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Venyercsán Dávid

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Perverz örömet okoz nekem olyan angol szövegeket olvasni, amikről ordít, hogy japánok találták ki azokat. Például azt, hogy Psycho Mantis vagy Revolver Ocelot, esetleg Decoy Octopus. Vagy ha már itt tartunk, Solid Snake. Idén húszéves a Metal Gear Solid, és idén jelent meg az első olyan MGS, amiben…..
Ez egy annyira jó sztori, hogy nem lehet kihagyni: Christopher Rice, Anne Rice írónő fia a Facebookon osztott meg egy aranyos történetet a nagyérdeművel. Ezek szerint a nyolcvanas években egy tinédzser kereste meg az anyját azzal a kéréssel, hogy szeretné megfilmesíteni a…..
Megsorozunk benneteket adásokkal a héten és a jövő héten, hogy tudjatok mit hallgatni az ünnepekben (és hogy legyen mire hivatkoznunk, amikor január első hetében pihenünk kicsit). Tegnapelőtt ment ki egy Mini, de máris itt a következő Checkpoint visszatérő vendégünkkel, Hancuval. Ebből következően…..
Szerintem, ha egy társas ilyen rangos díjat kap, az keményen társasjátékpolitikai döntés és minden esetben vitaalap. Ennek több oka is van, többek közt: ha egy játék feltünteti magán a piros koszorús bábú logóját, akkor garantált számára az eladási növekedés. Ennek tudatában hívja fel a német…..
A Roast az a műfaj, amit a magyar sztárok vagy annak nevezett/tekintett arcok legendás sértődékenysége miatt itthon nehezebb meghonosítani, mint bármilyen más tévés trendet - ráadásul az "égetés" meg nem is egy mai dolog, az elsőről 1949-ben számoltak be, az meg nem ma volt...
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
Venyercsán Dávid 2017.06.28 12:52:21
@monanarchia: Semmi értelme nincs elkezdeni nélkülük.
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Mindig is féltem attól, hogy a tervezett szüneteket leszámítva többé-kevésbé heti rendszerességgel készülő podcastbe egyszer csak belecsúszik valami olyan technikai malőr, amit nem lehet utómunkával elsikálni. Hát most ez történt. Új hangcucc van a stúdióban, és nem volt alkalmunk kipróbálgatni az…..
Venyercsán Dávid 2017.02.13 00:06:18
IDDQD Checkpoint 3x01: Az Xbox 2017.01.29 22:58:44
Teljes fordulatszámra kapcsoltunk idén a podcastünkkel, az év eleji pihi után megvolt az első Mini és most itt az első vendéges adás. A sok régmúltba tekintés után most a közelebbi múltat idéztük fel, konkrétan a 2001-ben debütált Xboxot, illetve sikeres folytatását, az Xbox 360-at. Lehetne azon…..
Sok szempontból rendhagyó az eheti podcastadás, például azért, mert televágtam zenékkel, és azért is, mert két vendégünk közül az egyik csak az adás felénél kapcsolódik be a beszélgetésbe. Hogy egész pontosan idézzem őt: az a tetves, nyüves, nyálán nyafott, telibe rakott, félpályásan lezárt,…..
Venyercsán Dávid 2016.12.16 21:35:29
VV Vivi az, aki olyan természetességgel hajigálja le magáról a textilt, mintha egy csikket dobna a hamutálba. A hajtás után pucér...
Venyercsán Dávid 2016.08.30 12:30:18
Hat hétig nem jelentkeztünk podcasttel, pedig nagyon akartunk az E3-ról készíteni egy régiségeket bemutató adást, de sajnos az eddig megszokott retrosarok idén nem települt ki az expóra. Így a nyári szünet kicsit hosszúra nyúlt, de most vége: vendéges adással térünk vissza, méghozzá olyan vendéggel,…..
Venyercsán Dávid 2016.07.28 20:02:12
Legalábbis a Loveantiques.com szerint, ami egy régiségekkel foglalkozó oldal, és elvileg szakértők állítják össze a listáit. Teljesnek semmiképpen nem mondanám a gyűjtésüket, mert bár több platformon is csináltak tízes listát, kizárólag régi konzolokkal foglalkoztak. Az összesített tízes lista így…..
aeon flux Bud Spencer (1929 - 2016) 2016.06.27 23:20:27
"Csak a Puffin lekvár ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot!" "A kedvencem a hagymás bab!" "Ha nem nézek rád, nem lesz hányingerem." "Ne izgulj, behunyt szemmel olvasok ezekben a könyvekben." "Nem-nem, menjünk inkább talán azonnal a vályúhoz!" "Úgy hiányoztál, mint sárgaláz a lepratelepen." "Ez…..
Gőzerővel készülünk az E3-ra, ezért kicsit hanyagoltam a blogot, csúszott is pár napot az új podcast. De ami késik, már itt is van, és az új adással együtt érkezik Sashegyi "Sasa" Zsolt, aki már az első évadban is volt vendég nálunk, mert hát a hazai gémerszakma régi motorosa ő, és elég jó dolgokat…..
A teaser után íme, itt a Roald Dahl és Steven Spielberg jegyezte The BFG első igazi előzetese, amiben végre szemrevételezhetjük az óriási Mark Rylance végtagjain kívül az arcát, sőt az otthonát is...
Venyercsán Dávid 2016.04.06 17:17:56
@MasterTom: Pontosan azért, mert megöregedett.
Bejelentették a South Park 20. évadának premierdátumát és azt is, hogy újabb három évadot rendeltek be minden idők egyik legjobb társadalomkritikus rajzfilmsorozatából. Az új évad szeptember 14-én startol el, vagyis továbbra is szerdánként kerül adásba Amerikában. Ez azért fontos, mert november 8.…..
A héten nem nagyon volt időm a blogra, ügyeletes szerkesztő voltam, és hát volt egy kis világtörténelem megint. Épphogy sikerült megvágnom az eheti podcastet vasárnapra, szóval legalább ezzel nem hagytalak benneteket cserben. Kár is lett volna csúszni vele, eheti vendégünk ugyanis megint egy régi…..
Megjelent az új Far Cry játék meg a Division, ráadásul márciusban 30 éves lett a Ubisoft - ez a három ok elég volt arra, hogy a céget válasszuk eheti adásunk témájának. Hogyan lett egy francia családi vállalkozás a harmadik legnagyobb kiadó az Activision és az EA mögött, ezt próbáltuk körbejárni.....
Venyercsán Dávid 2016.03.14 18:16:39
Megint eltelt két hét, itt az újabb Checkpoint Mini (plusz egy cikkecske is a tárgyalt játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak). A 14. adásra rendelt klasszikus idén 25 éves, és meg is jelent a napokban egy újabb része - igen, a…..
Nagyon nem volt időm a blogra a héten, a heti podcastadás is nehezen vágódott meg, de azért még éppen időben. Új stúdióban tettünk próbát, kis türelmeteket kérjük ehhez - az látszik, hogy tök jó minőségű hangot lehet felvenni itt is, de a mikrofonokba egész más távolságból kell beszélni, és a…..
Mivel az elmúlt két Checkpoint Minire elég jó visszajelzések jöttek, maradunk ennél a formátumnál, azaz ezentúl minden Minihez lesz egy pár bekezdéses cikkecske is a tárgyalt játékról (nevezzük Kétheti Retrónak). Így a Checkpoint Mini-posztoknál azok is találnak majd kontentet, akik irtóznak a…..
Venyercsán Dávid 2016.02.07 21:36:56
Csodálatos, amit a GuitarHeroFailure nevű júzer művelt YouTube-on. Először is 100 százalékra lejátszotta a Guitar Hero Smash Hitsben Ozzy Osbourne Bark at the Moon című dalát - már ez is elismerésre méltó. Emberünk fel is tette a tökéletes menetet a YouTube-ra, mire nemsokára a YouTube levette a…..
"Tavaly megkértek minket, hogy írjunk főcímdalt a Spectre című Bond-filmhez. Igent mondtunk, és megtettük. Az végeredmény nem működött, de az egész többé vált, a sajátunkká, amit nagyon szeretünk. Ahogy közeledik az év vége, úgy gondoltuk, hátha szeretnétek hallani. Boldog karácsonyt! Az Erő legyen…..