Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wzs

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemi erőszak mint témakör a hírhedté vált gólyatáborban történt bűncselekmény következtében ismételten az érdeklődés és viták fókuszába került. Az egyik kereskedelmi rádió "vicces" műsorvezetői jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az ügy ne tűnjön azonnal…..
wzs 2014.09.07 21:16:13
@steve4security12: én látom a jó szándékot, csak leír olyanokat, hogy "szubmisszív lányok, hölgyek", "naiv fiatal lány", "kockázat a hölgyek számára bármilyen tudatmódosító szer fogyasztása", "kockázatos ha a hölgyek gyorsan alakítanak ki kapcsolatokat".
Az első kettővel az a gond, hogy nem csak "naiv" emberekkel történhet erőszak, és nem csak "szubmisszív lányokkal", hanem bárkivel. Ezekkel a megjelölésekkel az áldozatokat minősíti, ha nem olyanok lennének, amilyenek nem történne erőszak. De ez nem igaz: erőszak bárkivel történhet, az az elkövető felelőssége.
A második kettővel pedig az a gond, hogy a nők is bulizhatnak, meg jól érezhetik magukat, és ez sem ok az erőszakra. Korlátozza a nők mozgásterét, életét azzal, ha ezt javasolja nekik (vagy azt javasolja, hogy ők korlátozzák azt maguknak). Az erőszak az elkövető felelőssége, nem az áldozat viselkedéséé.
Ezek mellett meg szerintem nagyon jó meglátások is vannak, hogy érdemes megpróbálni védekezni, vagy az, hogy tanuljunk valamilyen önvédelmet. De ki kell szűrni a tanácsok közül azokat, amelyek minősítik, vagy korlátozzák a nőket.