Adatok
Gordon Blő
26 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Feke Zoltán séf, 3 éve nyitotta meg saját éttermét a Ferenc téren, ahol akár egy a vendégtérbe tolt Citroen kacsában is elfogyaszthatjuk a vacsoránkat. A kinyitható, nagy üvegfelülettel rendelkező, szépen berendezett étterem, ékes példája annak, hogy bátran ki lehet jönni a belvárosból, anélkül,…..
A Csalogány 26 az első fecskék közt volt itthon, akik a vendéglátást hosszú évtizedek után, új szellemiségben kezdték művelni. Sallangmentes enteriőr, napi ajánlat, minőségi alapanyagok. Az étterem hamar bekerült a szűk élbolyba. A konyhát a kezdetek óta Pethő Balázs tulajdonos-séf irányítja, akiről…..
A budaörsi The Fishmarket Kft. nem csak halfeldolgozással, halak kis és nagykereskedelmével foglalkozik, hanem pár éve a vendéglátás aktív szereplője is. Budaörsön az üzem mellet halbüfét, a belvárosban tengeri bisztrót üzemeltetnek. Nehéz lett volna jobb helyszint találni a bisztró számára, mint az…..
A Homola pincészet, 2015-ben nyitotta meg Paloznakon (Csopak mellett) Sáfránkert nevű vendéglőjét. Kerekes Sándor, mint executive séf vett részt a munkában, de az étterem idei kommunikációjában, neve már nem jelenik meg. Részlet a weboldalon található bemutatkozóból: „Az étterem célja egy jó…..
2015 tavaszán a csopaki Szent Donát étteremből Márga Bisztró lett. A változásért, Deli János a felelős, aki korábban, többek között Heston Blumenthal mellett tanulta (újra), hogy kell a konyha és a vendégek közötti teret pozitív tartalommal megtölteni. Hazaérkezése után sikeres éveket töltött a MÁK…..
Gianni Annonit valószínűleg mindenki ismeri, de Arany János utcai étterme sem kevésbé híres. A Trattoria Pomo D’oro egyfajta „intézmény étterem”, sok ilyen van világszerte. Közös jellemzőjük a jó lokáció, a nagyszerűen eltalált enteriőr, a nagy befogadóképesség és a legfontosabb: mindegyik mögött…..
Giczi Andor és Nagy Szabolcs a szemtelenül fiatal és tehetséges séfpáros, Csongrádi Csaba pincér-sommelierrel karöltve hívták életre a Dob utcai egységet. A belsőépítész egy sokak számára megoldhatatlan feladatot abszolvált, mégpedig, hogy miként lehet egy pincéből kifejezetten hangulatos éttermet…..
Tatán, a gyönyörű Öreg-tó partján áll a Platán étterem. A konyhát az a Pesti István vezeti, aki komoly hírnevet szerzett a Babel Delicate-nak és Michelin csillagot 2015-ben a Tantinak. Festői környezet, hangulatos vidéki étterem, vízparti terasz és csillagos Séf, minden adott egy ígéretes…..
Van egy érdekes designnal megáldott szuterén a Hegedűs Gyula utcában, ahol az ad hoc betérő biztosan meglepődik a vacsora végeztével. A meglepetésért Mogyorósi Gábor a felelős, aki korábban, többek között a Lou-Lou-ban, a Csalogány 26-ban és az Aranyszarvasban edződött. Jellemzően bátor és…..
Április 1-i bolondozás!
Sokat hallani Mogyorósi Gáborról és az Ő egyedi, merész konyhájáról, így hát ideje volt bekukkantani. Az étterem a Hegedűs Gyula utca egyik pincéjében található, ahol régebben valami punk klub működhetett és a padlásról lehozott bútorok, no meg a játszótérről elbugázott…..
Bíró Lajos a hazai gasztroélet meghatározó személyisége, érintőlegesen említésre került már itt a blogon is. Annyi minden fűződik a nevéhez, hogy felsorolni is nehéz lenne. A teljesség igénye nélkül a fontosabbak: Múzeum Kávéház és Étterem Séf, A Bocuse D’Or Akadémia volt elnöke, Lyoni Bocuse D’Or…..
Gordon Blő
2016.03.30 17:01:26
@Intimitás Gourmet: 11-12 pont: ajánlható, tisztességes konyha, mely minden jobb étteremtől elvárható.
Gordon Blő
2016.03.31 21:28:15
@Intimitás Gourmet: Nem értettem félre.
Katlan Tóni, azaz Novotny Antal 2012-ben nyitotta meg éttermét Veresegyházon a régi malom épületében. A weboldal tanulsága szerint, rég elfeledett, hagyományos magyar recepteket gondolnak újra és készítenek el minőségi alapanyagokból. A havonta változó étlapon meglehetősen sokszor fordul elő az…..
A zsidó konyha, azon belül is a budapesti zsidó konyha sokak szíve csücske, még olyanok is rajongani tudnak a libából vagy épp marhából készült, zsidó hagyományokra épülő fogásokért, akik nincsenek tisztában az adott étel eredetével. Sajnos Budapesten nagyon kevés helyen találhatunk modern…..
A Lou Lou, a hazai fine dining éttermek nagy öregje. 1996-ban, még a nagy gasztrobumm előtt nyitott, utána 13 évig talpon is maradt. Rudits Károly hintalovas ékszerdoboza ez idő alatt, az itt élő külföldiek egyik kedvencévé vált, és számtalan elismerést besöpört. Christophe Deparday nagyon jó,…..
Van egy étterem Debrecenben, ahol a vendéglátást szó szerint értelmezik, és ami ebbe a szóba besűríthető, azt itt A-Z-ig igyekeznek komolyan venni. Ami a hangulatot illeti, a designer külön elismerést érdemel. A konyhát Pataky Péter vezeti, aki sokaknak ismerős lehet az Ízes élet című műsorból. Ő a…..
40 négyzetméter. És ebben minden benne van. 16 vendég, 1 pincér, 1 pultos, egy csöppnyi látványkonyha és a séf, aki olyan nyugalommal szór ki egyedül 64 tányért 2 óra alatt, mint ha évtizedek óta ezt csinálná. Ő a 24 éves Fehér Gábor. Fiatal kora ellenére komoly tapasztalatokkal rendelkezik.…..
Pár napja, teszt üzemmódban, egy hiánypótló műfaj első fecskéjeként nyitott meg a Gettó Gulyás nevű egység a Wesselényi utcában. Nagy öröm ez sokunk számára, hisz az egy főre jutó hamburgerezők száma, már bőven meghaladta a kívánt szintet, és mert a pörkölt/gulyásfélék méltatlanul háttérbe szorultak…..
Minimalista berendezésű étterem a Lánchíd utcában. Semmi flanc, semmi extra, itt az ételeken és a borokon van a hangsúly. Ha valaki 2013-14-ben gasztró körökben kiejtette a száján a ZONA nevet, a körülötte lévőket kellemes bizsergés fogta el. Ez idő tájt Huszár Krisztián dolgozott a konyhán és…..
A kínai konyha Magyarországon, sajnos egyenlő a kínai büfék által kínált, európaizált, silány minőségű egyen ételekkel. Ezek a förtelmek legtöbbször csirkemellből, néha marhacombból, lábszárból és kacsából készülnek, konzerv bambuszrügy, szójababcsíra, rengeteg hagyma, sárgarépa és még több…..
Gordon Blő
2016.01.31 12:42:01
@Hóhér az utolsó barátod: Ha felfordul a gyomrod, az már jó jel.
Nem nagyon van még egy olyan étterem az országban, ami akkora média figyelmet kapott volna az elmúlt két évben, mint az Anyukám Mondta. A Budapesttől 210 km-re lévő Encs, egyik eldugott szegletében található a 2015-ös „Év étterme” kitüntetéssel bíró vendéglátóegység. A Dudás testvérek által…..
Laza, bisztró stílusú étterem a belvárosban, 2014. óta 1 Michelin csillagos minősítéssel. A séf Sárközi Ákos, aki remek érzékkel komponálja meg az egyszerű vagy éppen összetettebb, magas színvonalú bisztró ételeket. A nagy tudású, de szerény séf személyiségét talán az alábbi, rövid videó szemlélteti…..
Kiváló adottságokkal rendelkező, elegáns étterem a Gellért hegyen. Tiszta időben, a megfelelő asztalnál ülve csodálatos panorámában lehet része a vendégnek. Ottjártunkkor egy 30-40 fős társaság születésnapot ünnepelt, de ez a szerviz minőségén egyáltalán nem érződött. A pincérek végig figyelmesen és…..
A rántotthúst mindenki szereti. Erre alapozott Bíró Lajos, amikor a Séf utcája után, megnyitotta második helyét a Hold utcai vásárcsarnokban, Buja Disznó-k néven. Mint, ahogy a névválasztásból sejteni lehet csak disznóságok szerepelnek a táblán. Abált orr és fej, szalontüdő, rántott fül és a…..
Elegáns étterem a belváros szívében. Szőnyeg, minőségi bútorok, profi világítástechnika. A pincérek kissé merevek, de végig pontos és szakszerű a szerviz. A homár krémleves kellemes állagú, de a homár íz nem jön át kellőképpen, betétként elhanyagolható mennyiségű apró homárhús...
A Zsiday birodalom egyik gyöngyszeme a Várban található Baltazár Hotel és étterem. A chef Litauszki Zsolt. A berendezés laza és ötletes. A pincér visszafogottan kedves, érti a dolgát, az üzletvezető is jelen van, besegít a csapatnak, hogy zökkenőmentesen lemenjen a teltházas ebéd. A borjú tatár…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz