Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jójárt Benő

87 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a képek beszúrásakor vagy utólag is tudjátok igazítani a posztba szúrt képeket. Háromféle opció közül választhattok: Jobbra igazítva, szöveggel körbefolyatva Balra igazítva, szöveggel körbefolyatva Középre rendezve, körbeszöveg nélkül A régi rendszerben…..
Üdv Mindenkinek! A várva várt nap elérkezett. Benő 26 nap tekerés és 3800 megtett km. után, pár kilogrammal megfogyatkozva, megérkezett szeretett városába Újhartyánba. Rengeteg barát várta a Jójárt szőlőben és köszöntötték szeretettel. Most a jól megérdemelt pihenés kezdődik és persze a mulatság.…..
Üdv Mindenkinek! Benő reggel felébredt és nem hitt a szemének, kettő fok volt és szakadt az eső. Nagyon tetszett neki. :-) Mariazell nagyon szép volt még ilyen rossz időben is. Utána elindult a határ felé és egyre több magyar turistával találkozott. Az éjszakát vadkempingezéssel tölti. Holnap végre…..
Üdv Mindenkinek!  Benő a terepviszonyokhoz képest nagyon jól haladt. Reggeli után szép, napsütésben tudott tekerni és várost nézni. Az idő sajnos délután elromlott és nem kímélte Benőt. Annaberg városkában megállt egy ifjúsági szálláson, hogy ott tölti az éjszakát de sajnos nem volt szabad szoba…..
Üdv Mindenkinek! Benő már Ausztriában rója a kilométereket. Az osztrák utak kiválóak, az autósok pedig nagy bringa barátok, amit Benő már számtalanszor tapasztalt. A rossz hír az, hogy az idő továbbra se kegyes, tegnap este óta megállás nélkül szakadt az eső délutánig. A napocska este 6 órakor…..
Üdv Mindenkinek! Benő ma nagyon nehéz terepen ment keresztül már majdnem leszállt a bringáról. Délelőtt nagyon szép idő volt délután sajna elkezdett esni az eső, és azóta is esik.  Ma a terepviszonyok miatt utánaszámolt, hogy menyit eszik egy nap. Ez a mennyiség elmondása szerint 3 liter tej, 5…..
Üdv Mindenkinek! Elérkezett a huszadik nap. Ez általában a sorsdöntő napnak számít, mert ilyenkor dől el, hogy merre folytatja tovább Benő a tekerést. Már Csehországban kerékpározik. Az idő megint tökéletes volt, a terepviszonyok már nem annyira. Többet ment felfele mint lefele. Az útirány Brno,…..
Üdv Mindenkinek! Benő ma tökéletes napsütéses reggelre ébredt. Miután reggel összecihelődött, indulás előtt kapott egy kávét a ház tulajától, ahol az éjszakát töltötte. Krakkó városában nagyon jól érezte magát, a város, főleg az óváros része nagyon tetszett neki. Krakkó után meg akarta tekinteni…..
Üdv Mindenkinek! Benő a mai napon megnézte a czestochowai fekete madonna képet és a monostort. Na ezen kívűl sok látnivaló nem is akadt a városban. Elmondása szerint egy lepukkant koszos település. Az időjárás ma sem volt kegyes. Esett egész nap és még hideg is volt. Délután hatkor sütött ki…..
Hasonlóan a klasszikus poszt létrehozásához, itt is az új bejegyzésnél kell kiválasztanotok, hogy milyen típusú posztot szeretnétek létrehozni. Ezek pedig a következők: kép videó hivatkozás (link). Ezek a bejegyzések általában csak egy objektumot tartalmaznak, amelyekhez…..
A korábbi rendszerben külön menüpontban találtátok a fájlkezelőt, az új adminfelületen nem külön menüpontban találjátok, hanem ott, ahol a használatára szükség van: posztszerkesztés, HTML oldaldoboz szerkesztése és sablon szerkesztés. A fájlkezelő és a képkezelő működése teljesen azonos, csak…..
Üdv Mindenkinek! Benő ma jól belenyúlt! Elmondása szerint néha annyira fújt szembe a szél, hogy felért egy kemény hegyi etappal az Alpokban a tekerés nehézsége. Ez ment kb. 60 kilométeren keresztül akkor egy kicsit engedett, és könnyebb lett a menet. Ebédre betért egy hangulatos vendéglőbe és…..
Üdv Mindenkinek! Egész éjjel esett az eső, de Benőnek ez sem szegte kedvét. Reggeli csomagolásnál derült ki, hogy egy templomkertben éjszakázott. Indulás után az eső elállt, de a szél nagyon hátráltatta. Délután fordult a széljárás és végre hátszélben tudott tekerni. Torun városa tettszett neki,…..
Üdv Mindenkinek!  Hősünk ma nagyon jó időjárási körülmények között tudott haladni. A Gdansk felé vezető országúton útépítés volt ez egy kicsit gondot okozott de áthidalta. Viszont belement egy kátyúba ami egy kicsit megtréfálta, és elesett a bringával. A bicikli első kerekében sajnos lett egy…..
Üdv Mindenkinek! Benő a reggeli ébredés után egy régi álmai helyszínére tekert. Nagyon megszerette volna nézni a Mazuri tóvidéket és most sikerült is neki. A látvány lenyűgözte, gyönyörű helyeket látott. Menet közben a technika azon része, amely segít a tájékozódásban (GPS) sajnos megadta magát,…..
Üdv Mindenkinek! Benő ma esős napra ébredt, és azóta is esik kisebb nagyobb megszakításokkal. A kempingben sikerült mindent lerendezni, így nyugodtan indulhatott Lengyelország irányába. Reggel át is lépte a határt. Kb. 50 km után egy elágazásnál nézelődött amikor egy helyi biciklis megállt…..
Üdv Mindenkinek!  Benőnek ma jobb napja volt, az időjárást tekintve. Az eső keveset esett a napocska annál többet mutatta magát. Vilnius nagyon tetszett neki modern tiszta város. Az utak sajnos keskenyek de vigyáztak a kerékpáros vándorra.  A mai táv 160 km.  Az éjszaka kempingben!! Egy tó parti…..
Üdv Mindenkinek! Benő már Litvániában, az időjárás elég cudar folyton esik az eső. este 6-kor állt el de a szél fújt rendesen. Maga az ország sajna nem a legszebb, de az emberek kedvesek. Benő volt a különleges látnivaló amikor áthaladt egy-egy kisebb városon, falun. A ma éjszakát is…..
Üdv Mindenkinek! Benő ma megnézte Lettország fővárosát, Rigát. Utána Litvánia felé vette az irányt. Útközben találkozott egy osztrák túrázóval aki szintén bringával járja Európa útjait. A bácsi Rudolf Pninigetschamig 82 évesen rója a kilométereket. A mai időjárás kedvezett neki nagyon jó tekerős…..
Üdv Mindenkinek! Benő szépen halad, bár egy kicsit borongós most az idő. A nap nem nagyon bújik elő a felhők mögül. Délelőtt elkezdett és este hatig esett, nem volt vészes de így is elázott Hősünk. Ezt a kis gondot leszámítva remekül haladt, holnap már Litvánia következik. Lettország különben…..
Üdv Mindenkinek! Benő reggel hajóval megérkezett Tallinnba, és alig hitt a szemének. A város nagyon szép nagyon tiszta az emberek meg roppant kedvesek. Menet közben találkozott egy magyar kamionos kollégával Bereczky Gáborral Nagykállóról aki éppen a kisfiával kempingezett. Az idő továbbra is…..
Üdv Mindenkinek! Benő sikeresen és gyorsan megérkezett Helsinkibe. A hegyek most odatették magukat, volt egy pár amit meg kellett mászni. Egy kedves finn hölgy sokat segített neki. Ezúton is köszöni, hogy egész a kikötőig elkísérte. Tua Vatanen Köszönöm!!!  :-)     Reggel áthajózik Tallinnba…..
Üdv Mindenkinek! Sajnos nem tudtam felvenni a kapcsolatot Benővel.  Na sikerült Benővel beszélni. Már Finnországban van, és fogyasztja a kilométereket. A technika lemerült azért nem tudott telefonálni. A hajón sikerült feltölteni minden akkumulátor és most működik rendben minden. Az idő ma is…..
Üdv Mindenkinek! A mai napon is nagyon meleg volt. Benő a napszúrás ellen szerkesztett egy praktikus fejfedőt. Bevált, úgyhogy a napsütés remélhetőleg nem okoz fejfájást. Találkozott egy régi ismerőssel is. Öt éve amikor Isztambulból tekert hazafelé, Erdélyben találkozott pár bringással és az…..
Üdv Mindenkinek! Benő ismét nagyon jól haladt. A mai menet látványilag nem sokban különbözött a tegnapitól csak néha változott a táj egy egy erdő miatt. A nap ma is kitett magáért, 36 fokban tekert. Majdnem 10 liter vizet ivott meg a tekerés alatt. Az éjszakát egy családi ház melletti réten…..