Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady Grey

0 bejegyzést írt és 526 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi idők biciklis reneszánszával itthon is egyre több esküvő kelléke a bringa. Most egy San Francisco-i kisfilmbe futottunk bele, ami az esküvői videók minden manírját levetve magáról mégis baromi romantikusra sikeredett. És ráadásul a ruhák és a bringák is nagyon…..
Clandestino Vásárolj a metrón! 2011.09.09 05:17:00
Mexikóváros iszonyatos méreteihez iszonyatos metróhálózat is társul – csak ennek köszönhető, hogy az egymástól távol eső városrészek között többé-kevésbé emberi sebességgel lehet közlekedni. A 11 metróvonal összesen 175 állomását naponta átlagosan négymillió ember veszi igénybe, a jegy 3 pesóba (45…..
Lady Grey 2011.10.23 22:25:23
Nagyon jó ez a post is! Annyit azért hozzá fűznék (remélem nem gond), hogy a mozgóárusok legkedveltebb vonala a 2-es (sötétkék színű, Cuatro Caminos-Taxquena vonal), ez ugyanis az egyik leghosszabb (23 megállót számlál) és a vonatkocsik szabadon átjárhatóak, tehát nem kell átszállni minden egyes megállónál. Érdekes jelenség az árusok közötti szolidaritás; a leggyakoribb portéka ugyanis a zenei cd (ezek best of vagy tematikus válogatások javarészt) és a dvd: mindig megvárják, amíg az előző befejezi a maga műsorát (ami szigorúan fél, max 1 perces prezentáció), majd amikor az illető elhaladt úgy 3-4 méterre, rázendít a következő. Én is egyszer hosszasan utaztam ezen a vonalon (15 megállót San Cosmétól General Anayaig) és poénból feljegyeztem az előttem egy út alatt felvonuló mozgó supermarket portékáit (ezt most idézem): kézzel feltölthető zseblámpa, imakönyv, reumakrém, hals cukorka, csoki, nyalóka, zenei cd (3 féle), dvd (2 féle), szemüveg, önsegítő könyv, körömvágó olló, iskolai füzet, zsebkendő, műanyag pénztárca, mini tűzőgép, legyező, határidőnapló. És ahogy írtad, mindössze 5-10 pesókért. Szóval ez egy igen dinamikus megélhetési forma, a legjobban az tetszett, hogy amikor meghalt Michael Jackson, már másnap minden mozgóárus best of MJ-t árult... Amúgy meg ez is csak egy maffia: konkrétan a Portales metrómegállónál láttam egyszer, hogy egy rakat mozgóárusnak éppen eligazítást tartott valaki. Nem véletlenül van a szakadt árusoknak hordozható dvd vagy cd lejátszója.
„Ment-e a könyvek által a világ elébb?” – kérdezte Vörösmarty Mihály a könyvtárban. „Ennek meg mi értelme van?” – kérdeztem én magamtól a világ leggazdagabb emberének magánmúzeumában, a mexikóvárosi Soumaya múzeumban, amit idén tavasszal adtak át. Az épület 70 millió dollárba került, a benne…..
Ami falba vésett huliganizmus pár évig, az száz év elteltével történelmi emlékké nemesül. Ezzel a papírdarabbal ugyanez a helyzet. Nem tudom, annk idején kinek lett volna kötelessége eltávolítani ezt a választási felhívást - mindenesetre kissé elkésett vele. Szerencsénkre.…..
„Az öccse mindent megcsinált körülötte: bizarr páros volt, ha ő összegyűrte a szőnyeget, az öccse kisimította, mosott, főzött rá” - mi várható el egy pasitól a házimunka terén? Nehéz együtt élni egy olyan férfival, aki körül egész életében felmostak, ezért…..
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
 Mivel töltik az idejüket az emberek ott, ahol fél évig tart a tél, kinn mínusz 40 fok van, benn viszont nincs áram, folyóvíz, sőt, wifi sem. A helyzetet még elképzelhetetlenebbé teszi, hogy ezen emberek egy olyan faluban élnek, ahová nyáron is csak dzsippel lehet eljutni,…..
„Nyilván neki nem volt maradandó az élmény, vagy elrettentette az, hogy alig engedett el, már egy másik sráccal táncoltam…” – Levélírónk legalább megtudta azt, hogy még nem halt ki belőle az a jóleső érzés, hogy valaki tetszik neki. Egy őrült szilveszteri…..
Lady Grey 2011.01.26 15:54:09
@Barry Kent: Na jó, de ő sem biztos a dologban. Vagyis engem nem győzött meg. Tudatában van, hogy csak álmodozik.
Lady Grey 2011.01.26 15:56:01
@Barry Kent: Amúgy meg alapvetően ezt arra írtam válaszként, amit a kommentelők írtak így a vége felé ;-)
Gondos olló- és csáprezegtetés után azt mondom, hogy ez nekem egy kicsit gyanús. Az alant olvasható Naiv Ügyfél-sztori annyira regényes, mármint a szó bulis-kurvás-lőfegyveres-rejtőjenős értelmében, hogy az ember (a rák) önkéntenül is arra gondol, ez itt egy izomtiborista…..
Ha az ember ránéz a hamarosan megnyíló Párizsi Nagy Áruház Zsolnay kerámiával díszített oszlopaira, a vakítóan tiszta kőburkolatra, a szecesszíiós díszekre, akkor vérmérsélettől függően olyasmik jutnak eszébe, mint hogy az Andrássy út ékköve, lenyűgöző,…..
Mr. Wilson, a skót postás egy elárvult vidrakölyköt vett fel az autópályán.A kölyökvidra gyengének és ijedtek tűnt, de a jószívű postás melegen tartotta, és megetette, írja a BBC. „Először a táskámba tettem, az kellőképpen melegen tartotta.” - számolt be Mr…..
 Déli szabály: a kivétel erősíti a szabályt.Kedves Szakítósok!Rendszeres olvasója vagyok a blognak, szeretem, mert szórakoztató, de egyre jobban szúrja a szemem az egyik alapszabályotok. Az én történetem ugyanis happy enddel végződik (persze tudom, ezt csak halálom óráján…..
Cataluña Macik :) 2008.12.04 16:15:00
A kerdesre felelve, ami a macikat illeti, azt mondanam, hogy hay de todo. De tenyleg.  Bar akik persze jobban neznek ki, azok nem katalanok!!!! Vagy legalabbis, azok, akik nekem idaig bejottek, nem azok voltak. Vajon miert? Bar, szerintem, kedves Macskagyoker, valoszinu, hogy Te nem osztanad a…..
Sokszor elmondtuk már, hogy kevés dolgot reméltünk a szakítósblogtól, amikor útjára indítottuk, aztán azóta lett belőle egy csomó minden, aminek tökre örülünk, pénteki parázslás, trikó, könyv, stb. De ennél egy sokkal fontosabb dolog is történt: azt eddig is…..
Reggelente én is borzalmas oroszlánfrizurával ébredek, úgyhogy megértem a levélírót, hogy hirtelen nem tudta, hogy ki is az a Robi. De hogy azóta sem? Hipnózis? A képet innen loptuk Sziasztok!   Egy, az én történeteim közül:     Na jó, nem kifejezetten szakítós,…..
Szégyellhetjük magunkat: egy csúnya, érzéketlen multi mutat példát abból, hogyan kell gyorsan reagálni a globális gazdasági válságra. Nem szövegelni kell meg nemzeti kerekasztalozni, hanem lépni, keményen, határozottan. A Danone válasza 2008 kihívásaira gyors, kegyetlen, igaz…..
Igazán vicces szakításokat csak néhány hetes járás után lehet produkálni, de ilyenekre nem vagyunk fellkészülve. Ez egyszerűen annyira vicces, hogy a levélírót felvesszük állandó szerzőnek: kötelező minden héten összejönnie valakivel. Már rég terveztem, hogy megírom ezt…..
Lélekelemző, viccesnek tartott blogunk sok párnak segít, elpoénkodnak a napi posztokon, de mi van akkor, ha szakítanak, és a nő megírja, hogyan verte át a csávója? Valamelyik kommentelő a tettes, és itt van az áldozat is. Elöljáróban hadd mondjam el, amikor együtt éltünk,…..
Vasárnapra mindig leeresztünk, de hát ez van. Még egy utolsó újévi történet, holnaptól jön vl a friss, ropogós szakításokkal.Üdvözlet!Az én történetem közel két éve esett meg. Felfoghatjuk újévi átrendeződésnek is :)Kicsivel több, mint fél évnyi vajúdás után (nem…..
A vasárnap a könnyű, gyorsan emészthető posztoké, nem is vágyik ilyenkor az ember másra, mint egy óvodás-korú cukorfalatra, vagy egy álomférfire parasztos akcentussal.Sziasztok! Nekem ezek a legfrissebb sztorijaim: 1. Elit szórakozóhelyen egy óvodás-korúnak kinéző…..
Lady Grey 2008.08.31 10:07:05