Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KKZZ

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik a 90-es években születtek még mindig tisztán emlékezhetnek a korszak ikonikus édességeire. Szinte még mindig érezzük a pattogós cukorkák, gömbrágók és PEZ cukorkák ízét. Sajnos ma a finomságok egy része eltűnt a boltok polcairól, pedig sokunk kipróbálná újra ezeket az édességeket. A most…..
Remélem az előző bejegyzésemmel mindenki kedvet kapott egy kis természetjáráshoz. Ha igen, akkor most jöhetnek a legfontosabb túrakellékek. Ruházat & cipőA legfontosabbak természetesen. A túracipő kiválasztásakor az egyéni igényeken kívül szem előtt kell tartani, hogy milyen terepen szeretnénk…..
KKZZ 2018.01.12 11:43:38
@tireless treehugger: Jó, hogy beugrottál, menj csak tovább...

Amikor nyáron, 35°C környékén megyek, nekem egy 15-20 km-es túra alatt - főleg ha jó sok szint is van benne - elfogy a 2,5 l-es camelbak.
Ilyenkor nem hogy a kiizzadt folyadékot, de az ezzel együtt elveszített sót, magnéziumot, káliumot is pótolni kell, különben jönnek az izomgörcsök és a kellemes túrázásból szenvedés lesz.

Tehát aki azt állítja, hogy víz nélkül egy egész napos túrát ki lehet bírni, az végül is nem hazudik, csak marhaságot állít!

A témához is hozzászóljak:

Az alapvető kellékekhez én mindig be szoktam tenni a hátizsákba:
- fejlámpa (A zseblámpa azért nem oké, mert a sötétben szerencsés,, ha mindkét kezedet tudod használni, és a fejlámpa pedig alapból oda világít, ahová nézel.)
- különböző méretű ragtapasz
- gyufa / öngyújtó
- 1 cs papírzsepi (akár gyújtósnak)
- 1 cs kisméretű nedves törlőkendő
KKZZ 2018.01.12 16:02:16
@beetee:
Linkelhetnék ide neked mindenféle tudományos cikkeket a folyadékpótlás fontosságáról, de ehelyett csak annyit írok, hogy nem láttál te még engem izzadni. :)
Egyébként nem azt írtam, kimerülnek a szervezet ásványianyag raktárai, hanem hogy fontos a pótlásuk.
Amit meg a 15-20 km alatt felbukkanó forrásról, büféről (Ha-ha-ha!) írtál, abból látszik, hogy nem jártál még pl. a Mátra, Börzsöny, de még a Pilis mélyén, ahol simán túrázol úgy ennyit, hogy aszfaltutat meg embert nem látsz - Szerencsére! -, nemhogy iható vizet.
Mindig is "irigykedve" néztem azokat a párokat, akiknek van közös hobbijuk. Nekem anno semelyik párommal nem volt olyan közös hobbink, amit mindketten ugyanolyan lelkesedéssel űztünk volna. Egészen mostanáig, ugyanis úgy másfél évvel ezelőtt rátaláltunk a túrázásra. Úgy indult, mint egy egyszeri…..
KKZZ 2018.01.06 19:03:54
KKZZ 2018.01.06 22:22:32
@Viktória Perger: Egyik kedvencem: A Spartacus-ösvényen fel Pilisszentlászlóra, az Apátkúti-völgyön vissza le a Telgárthy-rétre. :)
  Ha péntek este, akkor pizza.Az igazi, házi pizza tészta felülmúlhatatlan.Legalábbis szerintem, nagyon ritka, ha egy gyors pizzázó tudja überelni.Te választhatod meg, hogy milyen legyen a tésztája, mennyire legyen ropogós, tele legyen feltéttel, vagy csak sonka, meg sajt díszelegjen rajta.A…..
Ha szeretsz kirándulni és aktív pihenésre vágysz, már kezdhetsz is csomagolni! Augusztusban egy hetet töltöttünk Szlovéniában és megfogadtuk, hogy ide amint tehetjük visszatérünk. Hogy miért mondom ezt? Nézd meg a videót, amit augusztusban forgattunk, aztán jöjjenek a részletek: Tippek utazni…..
Július elsejétől ne a megszokott kuna mennyiséget készítsük elő a horvát fizetőkapuknál, ugyanis a horvátok szép csendben, 10%-kal megemelték az autópálya díjakat. A Zágráb Biograd szakaszra a Horvát Autópálya-ügynökség például még 133 kunát ír, viszont a valóságban már 148-at…..
KKZZ 2017.07.04 09:50:22
@mrperfect: A google korában ezt a kérdést feltenni... It olvashatsz többet: enc.utdij.hu/ itt
Amúgy ha nem akarsz ezzel a kütyüvel bohóckodni, használj dombornyomott bankártyát, a bankkártyás sávokban is csak lézengeni szoktak a kp.-s sorhoz képest.
ujrakezdek Norvég történet 2017.05.23 02:03:47
Nemrégen volt Norvégia nemzeti ünnepe, az Alkotmány Napja. Május 17.-én, 1814 -ben írták alá. Ez tette lehetővé Norvégia függetlenné válását Svédországtól, ami később, 1905-ben történt. Na, gondolom mindenki, aki ezt olvassa meg van lepve, hogy mennyire tudálékos vagyok…de egy történet fűződik…..
Avagy, legyünk tisztában a műszaki vezető felelősségével és feladatkörével! Építkezéskor – remélhetőleg ezzel mindenki tisztában van – előírás a műszaki vezető megléte a munkálatok bizonyos stádiumaihoz. Egy művezetőnek különféle módon meghatározott törvényeknek kell eleget tenni. A…..
Az előző hét magasra törő havas-hegyes posztja után a Tátrából (itt olvasható) most az alföldre látogatunk. Áll egy magányos kápolna ugyanis Kunhegyes határában. Mikor először hallottam róla még romként tartották számon. Azóta felújították, így most régi fényében várja a látogatókat. Egy esti…..
Gyász: Rich Piana meghalt Aki egy kicsit is otthon van a testépítés és fitness világban, az minimum hallott már Rich Piana nevéről. „Bármi áron, bármibe is kerül.” Ez az ő mottója. Következésképp az életét tette fel erre a sportra és bizony nem is félti azt, amikor szteroidokkal és növekedési…..
A hagymavágás sokak rémálma, nem könnyű megúszni könnyek nélkül. Vannak, akik arra esküdnek, hogy a fagyasztóba kell tenni kicsit a hagymát a vágás előtt, sokan pedig a vízben áztatják a zöldséget, mielőtt apró darabokra vágják. Persze a séfek szerint az egyetlen megoldás…..
Jean-Claude Juncker kijózanító taslija óta tudjuk, hogy a közhiedelemmel ellentétben Orbán Viktort nem „csókkirálynak” hívják a háta mögött az Európai Unió politikusai, hanem diktátornak. A magyar miniszterelnök nem sértődött meg a dolgon, és még a sallert is egészen jól…..
A motorozás nagyon hosszú évtizedek óta a férfiak hitbizományának tűnt, amit persze nagyban erősítettek az olyan sztárok, mint Marlon Brando vagy éppen James Dean, és az olyan filmek, mint A vad, az Easy Rider, vagy az olyan sorozatok, mint a Sons of Anarchy. Most azonban megjelentek a…..
Elképesztően növekedett az amerikai sztár hátsója. Hovatovább egyre nagyobb! Miközben azt állítja, nincsenek implantátumai. Kim Kardashian az évek folyamán állandóan változik és mindig másként néz ki. Az arcát is számtalanszor módosította. Más lett az orra, ajka, homloka.…..
Quentin Tarantino filmjeihez nagyon szorosan kapcsolódnak a háttérnek kiválasztott zenék, sőt. Ritkán fordul elő az, hogy a filmes dalok ennyire együtt éljenek a sztorikkal és olyan nagyon összekössük őket az egyes filmekkel vagy csak jelenetekkel, hogy amint meghalljuk őket, már el…..
KKZZ 2015.03.27 23:20:30
@Ramones1965: Pont ezt néztem meg 3 perccel ezelőtt. :) Jó zene és a csaj is bitang!
Az előzetes híresztelésekre rácáfolva a CBS-nél készülő Supergirl főszerepére úgy tűnik nem kell tehetséges színésznő, elég csak ha akkora mellei vannak, mint VV Dórinak. Az idén 30 éves brit Gemma Atkinson fehérneműmodellből lett színésznő, már ha az ottani Barátok…..
KKZZ 2015.01.05 15:33:08
@chicagoi: Hát ha a Rowan Atkinson név mond valamit Neked, akkor már gyanús lehet a dolog. :)

Nagyon csinos a csaj, lennék a tehetségének gondozója! ;)
Nem Art Decor Kegyenc kredenc 2014.09.15 08:36:00
A pár napja összeírt tennivalók listájában ott szerepelt az öreg kredenc átfestése is. A lakás megvásárlásakor ki akartuk toloncolni szegényt, de nem jelentkezett érte senki, így maradt.  Hosszas szervezés után pénteken lett volna a napja, hogy elszállítjuk egy kölcsön kapott műhelybe, csiszolásra.…..
KKZZ 2014.09.16 07:52:36
@verkli: Én is pont ezen törtem a fejem. WTF?

Amúgy nincs a szerkesztőségben egy ember, aki már KV után van és kilát a fejéből, hogy javítsa az ilyen értelmetlenségeket?
Mi az a háztartási napló egyáltalán? Régen ez egy valódi könyv vagy inkább füzet volt, amibe a gondos háziasszony fillérre pontosan feljegyezte a kiadásait, bevételeit, majd minden hónap végén egyenleget vont, és megállapította, hogy hol költött túl sokat, jutott-e mindenre.…..
KKZZ 2014.09.04 08:43:10
Mióta önálló keresettel rendelkezem - sőt igazából már előtte is, mivel a szülinapra egyéb alkalomból kapott pénzeket írtam - vezetek valamiféle nyilvántartást a bevételekről és kiadásokról. Ez kezdetben egy egyszerű kockás füzet volt, aztán átalakult excel táblává. Nem bonyolítom túl a dolgot, de a rezsi (lakás, autó, közlekedés, stb.), kaja, és az ezekbe nem tartozó egyéb költségeinket külön vezetem. Persze nem fillére és a legapróbb tételekre lebontva, de hellyel-közzel pontosan írom.
Nagyon jól látható belőle, hogy mire mennyi megy el, és miből lehet(ne) lefaragni, ha éppen úgy adódna, hogy meg kell szorítani a nadrágszíjat (de szerencsére nem kell ). Viszont az is szépen látszik belőle, mennyit tud félretenni a család és egy nagyobb beruházásra, nyaralásra meg van-e a fedezet. Mint mindent, ezt is ésszel kell csinálni, nem szabad a rabjává válni, és akkor nagyon hasznos tud lenni.

Ismerve a magyar háztartások pénzügyi kultúráját, nagyon sokaknak hasznára válna szembesülni hó végén, mennyi minden felesleges dologra csorog ki a pénz a kezük közül. Személyes ismeretségi körömből is tudnék élő példát hozni, hogyan úszott el a szülőktől örökölt lakás a pia (nem kocsma, csak otthoni felhasználásra sör, tömény), a cigi és az erőn felül - hiúságból - tartott életszínvonal miatt. Most két gyerekkel albérletbe kellett menniük, pedig másképp is lehetett volna...

Aki másképp gondolja, szíve joga, de a gyakorlat azt mutatja, hogy hasznos dolog.
KKZZ 2014.09.04 10:08:13
@Irbisz:
Bankszámlakivonatot már évekkel ezelőtt letiltattam, miattam ne vágjanak ki egyetlen fát sem feleslegesen. Így azt átnézegetni be kellene lépnem a netbankba, az meg macerás a sok kód meg biztonsági SMS miatt, éppen elég néha-néha egyedi utaláskor. Ezen felül csak meghatározott és visszamenőleg korlátozott időintervallumot tudsz átnézni.

Az én táblázatomból sok évre visszamenőleg meg tudok nézni adatokat. Meg tudom mutatni a pénzügyileg (még) oktalan kamasz kölkeimnek, hogy hogyan alakulnak a bevételeink/költségeink és miért nem szabad a kapott/keresett pénznek azonnal a seggére verni.
Azt is látom belőle, hogy valóban mennyi volt a rezsi most és akár 10 évvel ezelőtt is, és csak nevetnék (ha nem lenne elszomorító) azokon, akik a rezsicsökkentés nevű maszlagot beszopják.

Mint mondtam, mindenkinek szíve joga ilyet vezetni, de a hasznossága számomra megkérdőjelezhetetlen.