Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freya home design

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Freya Home Design Csirkepalota 2014.11.09 17:43:56
  Talán kicsit túlzásnak tekinthető Eleanor Mondale 5 hektáros Minnesotai lófarmján az istálló berendezése: antik kovácsoltvas kapu a lóálláson, lóportré a falon, a tyúkoknál kristály csillár... Eleanor a csirkeólat "Cluckingham Palace"-nak becézi. Szó se róla, itt…..
Freya Home Design Lóval lakni ? 2014.11.08 19:14:40
Érdekes képeket láttam nemrég: egy kaliforniai házaspár egy pajtaépületet alakított át részben lakássá, illetve olyan lakókörnyezetté, ahol kedvenc lovuk és szamaraik is velük élhetnek. Az épület a Függetlenségi Háború stílusában épült, a földszinti központi tere az…..
"Sarokcsiszoló a nagyinak ? Micsoda????  Ő mondta? ....Neked?...Tényleg? Nahát! Én azt hittem, hogy örülni fog az unokás naptárnak....de hogy sarokcsiszoló? Honnan tudod ?" Csak onnan, hogy a facebookon olvasgattam nagymama korú hölgyek beszélgetését - a bútorfestésről. És mit…..
Az előzőekben már írtam a mutáns bögrékről, és pedzegettem a tartósan dekorált szobák atmoszféráját... most folytatom :) Szeret valaki port törölni ? Gyerekkoromban a hallban állt egy tálaló szekrény, pocakos, íves, ma döglenének érte a régi bútorok szerelmesei... én is…..
Hmmm :) Attól függ... - mondaná egy régi tanárom a főiskoláról, aki minden kérdést azonnal több kontextusból vizsgált... Vannak, akiknek nincs szíve megszabadulni az ajándékba kapott dísztárgyaktól, mindent lelkiismeretesen kitesznek a polcra, vitrinbe, mert ez az anyóstól…..
  Na kérem :) Mi a következő kérdés a tanulósarok kialakításánál  ? Tessék beleérezni a helyzetbe... Van egy íróasztalod a munkahelyeden. Mit csinálsz rajta ? Ugye milyen jó, ha van helyed dolgozni ? És itt jönnek a következő fontos szempontok: 2. Az asztal elég nagy…..
Miért is nem akarok az előzőekben mutatott kompakt kis szobácskát csinálni a gyerekemnek lakberendezésileg ideális asztalelhelyezéssel ? Most tekintsünk el attól, hogy a rózsaszín se nem földszín (barátságos), se nem zöld (nyugtató), se nem sárga (feng shui, antidepresszáns),…..
A tanulósarok kialakítása minden évben megihleti a lakberendezőket, bútorkereskedőket, asajtót, a tv-t, és még sorolhatnám... örökzöld ez a téma is, mint a karácsonyfa díszítése. Barátoktól több irányból megtalált a kérdés, milyen íróasztalt vegyenek a gyereknek ?…..
Vannak hagyományos gumicsontok, amikhez bizonyos társadalmi csoportok, rétegek alapból értenek, genetikai elhivatottság okán, és azonnal határozott véleményük is van róla: ilyen a politika, a foci, a gyereknevelés, az autó, az építőipar és a lakberendezés, hogy csak néhányt…..