Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krobcsi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotók: Város szíve blog Ha epés lennék, azt mondanám, na végre megállítottuk a Kék Veszedelmet! Ennél beljebb már tuti nem hatolnak Belvárosba a diszkontláncok. Persze hogy nem, mert ennél beljebb már nem is lehet. Twitteren jeleztétek tegnap, ami aztán később a Város szíve…..
krobcsi 2014.06.22 17:36:45
@bioLarzen: a főváros belvárosa az ország kirakata. Minden város, ország arra törekszik, hogy ott mutassa meg a legjobb arcát, a legjobb tudását. Nem az alacsony árakkal meg a tisztasággal van baj, hanem azzal, hogy az Aldit oda beengedni egyet jelent azzal, hogy a fővárosunkat a legjobb esetben is egy német kisváros külső részével azonosítjuk.

(Ráadásul, amint arra többen rámutattak, amit itt a magyar Aldik pulton tartanak, azt Németországban nem engednék vásárlók elé. Konkrétan más, gyengébb minőségű élelmiszerrel töltik fel itt a bltjaikat, ez nagyon egyszerűen ellenőrizhető.)

Az a kérdés, hova tesszük a lécet. Ha nem túl magasra, akkor könnyű lesz átugrani. De akkor nincs megállás, a gát átszakad, jön a belvárosba a Penny is meg a Lidl, és búcsút mondhatunk a turizmusnak, senkit sem érdekel egy ilyen város.
krobcsi 2014.06.22 16:27:56
@bioLarzen: nem az a kérdés, hogy mit tud vagy mit nem tud az Aldi, hanem hogy ezt a műfajt sehol nem engedik be a belvárosba. Mint ahogy piroslámpás házat sem engednek nyitni, meg autóalkatrészboltot és még sok minden mást sem.

Mindennek megvan a logikus, kialakult helye egy jól működő városban. Ha az Aldi a belvárosba akar menni, akkor egy belvárosi színvonalú helyet kellene nyitnia. Azt viszont nem fog.