Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giddy Lamb

0 bejegyzést írt és 337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország megint hangos. Valami egyetem bezárásától forrnak az indulatok. A fiatalok, a nyeretlen kétévesek kimentek az utcára mert még HISZNEK. Hisznek ilyen régen elavult marhaságokban hogy demokrácia meg népakarat meg felelős állampolgári viselkedés stb... A fiatalok azért fiatalok hogy még…..
Ma kicsit lazábbra vesszük a figurát, és Balira látogatunk méghozzá Ágnes segítségével, aki egy kéthónapos kiruccanás első negyedét követően írta meg a benyomásait. A magam részéről remélem, hogy a végén is megírja, mert igazán érdekes lenne látni, változik-e és ha igen, miként a véleménye. Szóval…..
Giddy Lamb 2016.10.29 14:56:17
A határátkelés kétirányú folyamat: noha még mindig jóval többen költöznek el Magyarországról, mint ahányan visszatérnek, utóbbi csoportba is jó néhányan tartoznak. Az indokaik különbözők lehetnek. Ma is egy „visszatérő” posztját olvashatjátok, ráadásul egy régi szerzőről van szó, hiszen Ivett (a…..
Giddy Lamb 2016.05.16 14:14:56
@Ginix: ha 1,2 millió eur felett akarsz küldeni bontsd 2 részletre.
Sepa-n keresztül viszont 1,5 millioig egyben is küldheted, raadasul ingyenes, persze csak euroban. Ha frankban kuldesz nagyobb osszeget, allitsd be az altalad elfogadhato arfolyamot, hogy ne erjen meglepetes az esetleges arf. valtozas miatt.
Ass blaster Volt egyszer egy Amper. 2016.05.15 15:46:05
Nehezen vettem rá magam erre a posztra mert látszólag unalmas és száraz témákról szól de pont ezért szeretném úgy leírni hogy mindenki számára közérthető legyen. Nem fogok belemélyedni túlságosan csak az alapokat próbálom megismertetni annyira hogy egyáltalán fogalmunk legyen mi miért…..
A határátkelés egyik legnehezebb része, amikor az ember (jó esetben rövidebb, rosszabb esetbnen hosszabb) időre kénytelen elszakadni a partnerétől. Hogy mindezt hogyan éli túl egy kapcsolat, az nagyon sok mindentől függ. A mai posztban erről is szó lesz, hiszen Liping (a Szecsuán…..
Giddy Lamb 2016.03.05 14:03:39
@Zoole[uk]: @Bredpitt Monika:

Ne szívasd Monixot a dobival, azt kinn épeszû ember nem issza, bent is csak a csorrók, a Garzon filtert kinn nem veszi senki, másból meg nem az igazi:))
Giddy Lamb 2016.03.05 16:31:30
@Zoole[uk]: Mire vered magad, a kóterbe nincsen szálas tea, százas szöggel forraltuk műanyag kancsóba, vegyé vissza az arcodbúl, ütött az úgyis...
Giddy Lamb 2016.03.05 18:16:34
@Zoole[uk]: citromsárga volt a bögre Teeeee, különben meg hogy fért vón bele a bögrébe 100 g tea becsomagolvaaa?
Kancsóba gyártottuk kisköcsög...
Ass blaster Nézek mint a moziban. 2015.10.04 17:29:40
Gyerekkorom  a tévézés hőskorára esett. Arra az időszakra mikor a szomszédok még átjártak tévét nézni. Nekünk egy fekete-fehér Munkácsi televíziónk volt, amit apánk még a hatvanas évek végén vett. Emlékszem feküdtünk a nagy családi rekamién, körbe meg a szomszédok…..
Giddy Lamb 2015.10.04 19:28:14
@diggerdriver: megrázóbb mint amikor saját kezeddel szúrsz le egy disznót? Ha választani kellene, hogy öljek-e vagy végignézzem uazt az ölést én az utóbbit választanám, inkább ne egyek többé hurkát-kolbászt...
Vannak dolgok az életben, amivel szembe kell nézni előbb-utóbb...
Én jártam már Dachauban és sokszor mentem keresztül Oświęcimen, még nem volt elég erőm hozzá, hogy azt a lágert is megnézzem, de tudom, hogy előbb utóbb meg fogom nézni, pedig nem vágyom rá egyáltalán.
Giddy Lamb 2015.10.04 19:58:22
@diggerdriver: Azért hoztam fel példának, mert olvastam.
Az elkerülhetetlen elég erős kifejezés egy disznóölésre, az én nagyapámnál is böllér vágta le a disznót. Ha mégis elkerülhetetlennek érzed, hogy a saját disznódat Te öld meg, akkor nem gondolod, hogy a történelem egyik legaljasabb szisztematikus népirtását is saját szemeddel kéne megtapasztalni?
Azt gondolom, hogy az embernek szembe kell néznie a félelmeivel, hogy túlléphessen rajtuk, ezáltal jobban megismerje önmagát.
Giddy Lamb 2015.10.05 12:06:02
@soad1221: Marion Cotillardot inkább:)
Hát ez a nap is eljött, a Magyarország és én pályázatra (időben) érkezett összes írás megjelent, és ígéretemhez híven most a blogon legtöbb szavazatot és a Facebookon legtöbb lájkot kapott három-három poszt közül választhatjátok ki a végső győztest. (Pontosabban a…..
Giddy Lamb 2015.09.09 15:10:42
@Ödenburger [Hu/At]: @pappito: Ő az Enfant terrible titkos menyasszonya tehát Grazban lakik (esetleg Utrechtben vagy Stockholmban:))
Giddy Lamb 2015.09.09 21:21:13
@Határátkelő: Az én hozzászólásomat mi a faszér' moderáltad ki, ha megkérdezhetem?
Néha nem kell más, csak egy kellemes kirándulás, barátok, valami jó kaja (némi itallal körítve), és az ember máris eltöltött egy emlékezetes, kellemes napot. Pontosan egy ilyen napról szól Digger mai írása, amiből szerintem egy dolog süt igazán: hogy jól érzi magát a…..
Giddy Lamb 2015.09.05 18:48:11
@Lunacica: édi kocsonyába való fülei vannak:)
Giddy Lamb 2015.09.05 18:48:14
@Zoole[uk]: Dehát ez nem ritka, a királynő is csak ezeket fogyasztja...
Giddy Lamb 2015.09.05 19:52:15
@diggerdriver: fene a gusztusát...
Többször írtátok már, milyen jó lenne, ha régi szerzők ismét megjelennének, és megírnák, mi történt velük az első jelentkezés óta eltelt időszakban. Nos, a mai poszt…..
Giddy Lamb 2015.08.06 16:54:19
@Zoole[uk]: "hidd el ha lenyomsz 5-6 napot napi 12-14 órát átlag 250-350 mérföldet London es repterei közt,nincs az a segédeszköz ami teged a 6.napon segítene"

Te nagyon szegény lehetsz, ha ennyit kell dolgoznod úgy, hogy még sütire se költesz:)
A Te segédeszközöd egyedül a vallás lehet,
vigasztalódj Máté evangyéliumával, miszerint:
Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.
Örülök a mai írásnak, hiszen egy fontos, mégis talán ritkábban látott szempontból közelíti meg a Magyarország és én témát – ez pedig a határon túl élő magyarság nézőszögéből. Gyöngyi írása nemcsak megközelítésében más, mint a legtöbb eddigi poszt, hanem…..
Giddy Lamb 2015.07.22 21:52:20
@Zoole[uk]: Ki utál Téged?
Lemaradtam valami zaftosról?
Amúgy a csaj immigration officer, aki fedett/fedeztetett üzemmódban a sofőröket ellenőrzi a Heathrown:)
Giddy Lamb 2015.07.22 22:32:32
@Zoole[uk]: Köszi a választ, érdekes, hogy akiket én utálok azokat is legszívesebben hidegre tenném és ott is hagynám
Határátkelő Nem bánok semmit 2015.07.21 06:45:00
Galaxhopen írásáról az jutott eszembe, hogy milyen könnyen alkotunk sommás véleményt egymásról, akár információmorzsák, hozzászólások nyomán (ugye az itt kommentelőkkel is megesik néha), pedig nem tudhatjuk, hogy mi minden van valakinek a puttonyában. Galaxhopen posztját…..
Giddy Lamb 2015.07.21 13:10:07
@fhdgy: "Hogy van ez? Nem tudom, tényleg magam sem értettem!"

Az emberek az alapján ítélnek meg, amit mutatsz nekik magadból.
Ha azt mutatod, hogy egy güzülős nímand vagy, aki mindenki csip-csup problémáinak hajlandó azonnal nekiugrani, akkor megpróbálják minél gyorsabban kipréselni belőled azt, amire nekik szükségük van, hiszen a többiek sem válogatnak az eszközökben.
Ha azt mutatod, hogy fontos ember vagy, akinek egy hétre előre tele a naptára, akkor tisztelnek és nem mernek erőszakoskodni, mert tudják, hogy presztizsértékű benne lenni abban a naptárban, mégha 1-2 hétig is tart. Az pedig természetes, hogy ezek után a díj sem annyi mint a güzülős lúzernál, aki mindenkit másnapra bevállal. Hrabal anyósa mondta a lányának: Ha azt akarod, hogy úgy bánjanak veled mint egy habostortával, akkor viselkedj úgy mint egy habostorta, ha töpörtyűs pogácsaként viselkedsz, ne csodálkozz, ha úgy is bánnak veled:)
A mai poszt nekem egészében is nagyon tetszett, ám úgy érzem, Roberta megfogalmaz egy nagyon fontos tételmondatot, amit itt most ki is emelnék előre: ha az ember beismeri, hogy a saját életéért 100%-ban ő a felelős, akkor többet nem lesz benne harag sem Magyarországgal, sem másokkal…..
Giddy Lamb 2015.07.20 09:40:28
@Dragonlady (Bp, Hun): De nem az olyannak, aki szerint Németországban nincs mit enni...
Giddy Lamb 2015.07.20 14:44:19
@kittycat318: hidd el, hogy nagyon is láttam a lényeget a sorok között és közben előjött a kép, amikor én szintén 24 évesen beléptem életem első német kisboltjába.
Sose felejtem el a zöldborsos Bresso, meg az eisberg saláta
ízét, nem beszélve a weisswurtról. Egy hét alatt tudtam, hogy a környéken melyik metzgernél a legjobb a weisswurst, melyik obazda a legfinomabb, ugyanez pékeknél pretzel és kenyér ügyben, a sörökről nem is beszélve.
Határátkelőként az ember egyszerre ki- és bevándorló (ez ugye csak nézőpont kérdése), így aztán előfordul, hogy mindkét oldalról megkapja a magáét. Mint az egyik mai ajánlóban is olvasható, kicsit mintha késne a vágyott XXI. század (vagy talán ez maga lenne az? – de ezt…..
Giddy Lamb 2015.07.19 17:00:12
@mojyo: "Te olyan jo, hogy te tudod, hogy en mit kostoltam, miket tapasztaltam, hol jartam mar a vilagban"

Természetesen nem tudom, de bizonyos ismereteket be lehet gyűjteni bárkiről a kommentjein keresztül, hacsak nem hinta női énje az illető:)
Én a kommentjeidből csak azokra a részekre reagáltam eddig is és ezután is (hacsak nem kérsz meg rá, hogy hanyagoljam a hozzászólásaid), amivel vagy nem értek egyet, vagy tévesek.
Mivel ez nem sűrűn fordult elő, abból is láthatod, hogy alapvetően egyetértek az általad megfogalmazottakkal.

Az, hogy én miket feltételezek Rólad tételesen is megcáfolhatnád és akkor akár még elnézést is kérnék a téves megjegyzéseimért de eddig ez még nem történt meg, ellenben megerősítetted, hogy valóban soha nem laktál kertvárosban, sőt a kertvárosi osztálytársaid kirekesztettek a suliban (gyanítom innen a mojyo nick is).
Ha a Bollingert a Barclays botrányból ismered nem a James Bond filmekből, akkor lényegében itt is jól sejtettem, hogy nem ittál és azt sem tudod, hogy a gengszterek nem arra pörögnek, hanem a Cristalra.
Az otthon főzött sörök vs ipari hulladék témában lecsaphattad volna a magas labdát, ha kóstoltál volna egyet is, de nem tetted...

"Szerintem en megadom a jelszavamat, irjal helyettem. :D"

Szerinted a babérjaidra pályázok ezen a blogon, vagy betámadlak?
Akkor nagyon félreértesz.

Az ínyenc értelmezésedről is feltételeztem, hogy kiegészítésre szorul, azért kérdeztem.
Azt az ínyencet kihagytad, aki soha nem járt a faluja határán túl, mégis egy falat után megmondja, hogy melyik étel miért jobb mint a másik, melyik almafának finomabb a gyümölcse, melyik legelőről ízletesebb a tehenek teje és törekszik arra, hogy a lehetőségeit figyelembe véve mindig a jobb minőséget válassza, még ha az több energiába/pénzbe/időbe kerül is.

"honnan vontad le azt a kovetkeztetest, hogy en csak ipari szemetet iszom/eszem? :D"

Nem vontam le ilyen következtetést, miért kell sarkítani ismét?
Konkrétumokra céloztam mindhárom esetben és ezekből minimum két esetben igazam van, a harmadikat sem cáfoltad, tehát sanszos a 3/3:)
Giddy Lamb 2015.07.19 21:56:25
@Fajankó: hát akár igazad is lehet, mert köztük felülreprezentált az ínyencek száma:)
Giddy Lamb 2015.07.19 22:25:06
@Fajankó: Nyilván igazad van, de azt nem vágom, hogy mi köze ennek a 12 ponthoz?
Határátkelő A siker ára 2015.07.16 06:40:00
Őszintén szólva a poszt eredeti, a szerző Kata által adott címe az volt, hogy Itthon és otthon is jó, amit eléggé el nem ítélhető módon megváltoztattam, mert úgy éreztem a történetből, hogy a sikeres walesi karrier ellenére a hiányérzet is ott van az életében. Ami…..
Giddy Lamb 2015.07.16 20:03:09
@mojyo: "(Egy g*cidraga pezsgo amugy, egy uveg parszaz euro siman.)"

Hát, megint olyanról írsz, amit soha nem vettél/kóstoltál...:)
A Bollingert az átlag ember a James Bond filmekből ismeri 45 GBP vagy 60 EUR az átlagára... A Tesco Finest champagne többször verte a Bollingert vakteszten és a Sainsburys-é is 20 GBP-ért.
Kevered a Bollingert a Roederer Cristallal, a gengszterek azt isszák inkább, sokkal finomabb és 5-10 x drágább is.
www.tesco.com/groceries/product/browse/default.aspx?N=4294792556
www.selfridges.com/en/bollinger/foodhall/

www.selfridges.com/webapp/wcs/stores/servlet/FhBrowse?freeText=cristal+roederer&srch=Y

www.weinco.at/produkt/Bollinger-Champagne+Ros%C3%A9+im+Geschenkkarton-67263728

www.weinco.at/produkt/Roederer-Champagner+Cristal+Brut-65727027.2006
Giddy Lamb 2015.07.16 20:40:19
@mojyo: Én csak arra próbáltalak kedvesen rávezetni Téged, hogy a lánc olyan erős mint a leggyengébb szeme.
Ass blaster Vadászat a.... 2015.07.12 20:50:39
Most pedig egy nagyon sok képpel illusztrált poszt következik a charity és carboots mániánkról. Mi is ez? a charity boltok jótékonysági üzletek. Általában valamelyik kórházat, iskolát, fogyatékos intézményt  támogatják a bevétellel. Bárki odaviheti bármilyen megunt vagy…..
Giddy Lamb 2015.07.15 16:16:41
@diggerdriver:
Látván a kacsáidat, Bali a Te helyed.
Ubudtól nem messze van egy kis falu, ott lakik a híres duckman. Lehet, hogy ő csinálta vmelyik fakacsádat is.
Az Ubud környéki falvak közül sok specializálódott különféle kézműves tárgyakra. Van rattanos, fafaragó, ezüstműves, festő, szobrász falu is.
Itt egy cikk a kacsaemberről:
www.thejakartapost.com/news/2014/03/13/duck-men-tengkulak.html
Giddy Lamb 2015.07.15 22:47:39
@diggerdriver: Nem voltam benn az üzemben, mert nem érdekelt, de gondolom, hogy ott a legolcsóbb.
Fafaragóknál voltam, megrendeltem egy fatálat rákkal meg minden más herkentyűvel kifaragva, de 2 hét múlva, mikor elmentem a tálért 120 dollárt kértek érte.
Annyit nekem nem ért, úgyhogy otthagytam nekik, mert amikor megrendeltem, nem voltak hajlandók árat mondani rá, gondolták, ha megtetszik, úgyis elviszem...
Hát nem így történt...
Egy biztos, olyan fakacsát rendelhetsz tőlük, amilyet csak akarsz, csak állapodj meg előre az árban.
A mai poszt szerzője több országot is megjárt már kisebb-nagyobb megszakításokkal, és az az érzése, hogy míg 10 éve mintha a bátrak mentek volna ki, most mintha a vagányak maradnának. Barbara ezzel együtt is menne, írása erről az érdekes kettősségről is szól, no meg arról,…..
Giddy Lamb 2015.07.13 12:53:49
@Réka ‎: "Egyébként nekem évekig a saját arcképem volt az avatarom és ezzel nem vagyok egyedül, szóval ebben semmi rendkívüli nincs."
A mostani nem te vagy? Azt hittem, csak fodrászt/frizurát váltottál:)
Giddy Lamb 2015.07.13 12:53:58
@Zoole[uk]: "ugyanis off-os leszek:)"

Az nem off ha fos leszel?
Ismered a viccet, hogy miért nem viszi el a szar a fost háborúzni?
Giddy Lamb 2015.07.13 16:47:56
@Zoole[uk]: "Mar reggel 03:40-tol úton vagyok"

Akkor Nálatok már régen kihűlt a hitvesi ágy...
Fogadjunk, hogy a párod egész nap a cukrászdában vigasztalódik:)
Mai szerzőnket a blog állandó olvasóinak aligha kell bemutatni, hiszen (Bredpitt) Mónika törzskommentelő és több posztot is írt már. Most a Magyarország és én pályázatra beküldött írását osztom meg veletek, ami Kanadától az Egyesült Államokon át Magyarországig tart és…..
Giddy Lamb 2015.07.07 00:08:06
@wuaaa [nor]: Ha megnézed ezen a térképen is látszik, hogy felhőbe hanyatlott a drégeli rom és vele együtt az egész szlovák miskulancia...
Ez nem azt jelenti, hogy arra ne járna a masina, csak annyit, hogy Aranynak igaza volt a Szondi két apródjában!
Amúgy patetikus (de patent szerint etikus) kis petsch vagy, hogy ezt nem tudtad:)

www.eurail.com/europe-by-train/high-speed-trains/railjet
Giddy Lamb 2015.07.07 00:21:16
@wuaaa [nor]: Nem én petsch nickje vagyok, mert kellek az ellenségképéhez:)
Giddy Lamb 2015.07.07 04:26:37
@wuaaa [nor]: Akinek általában nincs lehetősége reagálni az én vagyok, mivel nem voltam, nem vagyok és nem leszek "whitelist"-es.
Ültessen az agyába kopasz cenzort az, ki mikor szülték aludt!
Miközben csendesen elámultam azon, hogy a mai az 1400. poszt, örülök is, mert szerintem igen érdekes és változatos posztokat sikerült találni a heti ajánlóba. Így aztán állást keresünk (és ami még nagyobb dolog: találunk is) Spanyolországban, ellátogatunk a Panama-csatornához…..
Giddy Lamb 2015.07.05 13:35:19
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:"Brüderchen, komm, tanz' mit mir..."

Gar schöne Spiele spiel ich mit dir...
Nagyon érdekes lett a mai, a Magyarország és én pályázatra érkezett írás, hiszen Éva megközelítése olyan, amire én őszintén szólva korábban nem gondoltam volna, ellenben végigkövetve a gondolatmenetét, nagyon sok igazságot találok benne. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok…..
Giddy Lamb 2015.06.26 23:48:57
@Dragonlady (Bp, Hun): "Mondjuk en azt nem szeretem tenyleg, hogy tul sok helyen kellett mar otthagynom baratokat :-( ok azert tudnak hianyozni, meg akkor is, ha eppen vannak ott masik baratok."

Az otthagyott barátokról mindig eszembe jut egy nursery rhyme:
www.youtube.com/watch?v=cHWJ-7BUCNg

For Absent Friends

Sunday at six when they close both the gates
A widowed pair, still sitting there
Wonder if they're late for church
And it's cold so they fasten their coats
And cross the grass, they're always last

Passing by the padlocked swings
The roundabout still turning
Ahead they see a small girl
On her way home with a pram

Inside the archway the priest greets them
With a courteous nod, he's close to God
Looking back at days of four instead of two, years seem so few
Heads bent in prayer for friends not there

Leaving two pence on the plate
They hurry down the path and through the gate
And wait to board the bus
That ambles down the street
Határátkelő Színek és fonákok 2015.06.25 06:50:00
Finnország, Ausztria és Új-Zéland adják a mai történet fő sarokpontjait, a szerző pedig Péter, aki érdekes nézőpontot és struktúrát választott, hiszen mindhárom (sőt, Magyarországgal együtt négy) ország esetében leírta a pozitívumokat és a negatívumokat is, még ha csak…..
Giddy Lamb 2015.06.25 21:53:14
@Dragonlady (Bp, Hun): Hűha! Egészséget és boldogságot kívánok Nektek!
(Karinthy is ma született:))
Beérett Jani haverjáék áldozatos munkája, így aztán mai szerzőnk, Ginix és párja fogták magukat és elmentek megnézni maguknak Albániát. Ha már ott jártak (és nagy volt a társadalmi nyomás itt rajtuk) meg is írták az élményeiket – ezekről olvashattok ma, fényképekkel…..
Giddy Lamb 2015.06.20 09:43:11
@Zoole[uk]: Aha, aztán azt vennéd észre, hogy másfajta szemét takarítását is a nyakadba sóznák olykor-olykor...
Meleg dolog ez Zoole, jobb belőle kimaradni, Te sem véletlenül télakoltál le UK-be ugyi? (csak vicc volt, ja mégsem:))
Lehet, hogy nem is jó a kérdés, hiszen ahány gyerek, annyiféleképp, nem lehet és nem is kell általánosítani. Inkább csak történetet mesélni, ma például Gabiét, akik két gyerekkel költöztek el – nem a szomszédba, hiszen egészen a Dominikai Köztársaságig mentek.…..
Giddy Lamb 2015.06.04 13:40:17
@Zoole[uk]: "korlatlan moyito,etterem a medenceparton,korlatlan steak es szervezett utak a maya piramisokhoz,szerintem a gyerek is elvezne:)"

Melyiket, a mojitot, vagy a steaket?:)
Távol Magyarországtól (és Európától) született a mai írás a Magyarország és én pályázatra. Hajni (aki korábban már a Kanári-szigetekről és Nicaraguából is küldött posztot) elég kalandos utat járt be, és mint írja, mára arra jött rá: alapvetően a nyelv és a konyha az,…..
Giddy Lamb 2015.06.03 12:38:42
@puhacica: Furcsa ízlésed van, a köménymagos-tojásos-krutonos rántott/suhintott leves az egyik legletisztultabb, legkifinomultabb, legfineszesebb magyar étel.
Giddy Lamb 2015.06.03 15:55:03
@diggerdriver: Felétek lehet, hogy nem, de mifelénk gazdagabb emberek laktak, került bele tojás is...
Ass blaster A kritika kritikája... 2015.05.20 22:15:37
Kritizálom a kritikát Nem tudom szokás vagy nem, kritizálni a kritikát de én most megteszem.  Amióta  kiderült hogy a blogomból színházi előadás lesz szinte szakadatlanul áramlanak felém a gratulációk és a jókívánságok. Barátok, ismerősök és ismeretlenek együtt…..
Giddy Lamb 2015.05.31 16:34:20
@Cascabel: Nem igaz, akkor lenne joga, ha ő is kritikus lenne mesterségére nézve, de akkor sem lenne comme il faut...
Giddy Lamb 2015.05.31 16:58:55
@diggerdriver: Amúgy az önmegvalósítás egy tipikus példája az, amit Te csinálsz mióta kiléptél a szülőhazádból és a komfortzónádból egy új élet/életforma kedvéért. Több szintje van, ahogy a maslow piramis lépcsőfokain egyre feljebb lépkedsz, az írásaidból is látni lehet azt, hogy hogyan lépsz magasabb szintre az önmegvalósításodban is. Első szint volt a minőségibb ételek-italok, olyan szolgáltatások igénybevétele, amiket otthon nem engedtél meg magadnak, aztán feljebb léptél az olyan dolgok megvásárlására amikre semmi szükséged nincs pld. kütyüvásárlás, bolhapiac, újabb szint az utazás,hétvégi családi programok/kirándulások, idegen nyelven kommunikálás/barátkozás, blogolás, kultúra, jótékonykodás. A legfelső szintet akkor éred el, amikor kiadják az első könyved második kiadását (esetleg lefordítják az első idegen nyelvre) vagy ha majd a második könyved jobb lesz mint az első:)
Na onnantól fogva már csak lefelé vezet az út:))
A múlton már nem lehet változtatni – írja a mai poszt szerzője, Galeß, aki a Magyarország és én pályázatra küldte be az alábbi írást, ami érzésem szerint sokkal inkább szól róla magáról, mint Magyarországról vagy éppen Németországról. Szavazni ma is a poszt végén és…..
Giddy Lamb 2015.05.29 23:59:30
@mojyo: "Csak ugy lehet, ahogy te elkepzeled?"

Persze, hiszen szolipszista vagyok!
Giddy Lamb 2015.05.31 15:03:00
@M. Péter: Igen, aki meg a kutyaviadalt rendezi az a sonuvabitch vagy más néven sonofabitch. Vágom én ezt csak a pillanat hevében így passzolt a Kispálra. Mármint az underdog nem a sonofabitch, mer az mán olyan Frank Zappás inkább:)
www.youtube.com/watch?v=IDs8bw34ivM