Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kopiás Attila Steve

103 bejegyzést írt és 1246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja  a köztévé híradója szokás szerint egy nagyobb blokkot szentelt a menekültekkel kapcsolatos témáknak. Bár a híradótól nem szokatlan, ha finoman fogalmazva sem a BBC közszolgálati elveit követi épp, az egyik hír az egész mezőnyből kiemelkedett azzal, hogy “Allah nevében erőszakoltak meg…..
Nem esett pánikba a közvélemény a tervezett 6. alaptörvénymódosítás miatt, holott a ‘terrorveszély-helyzet’ alaptörvénybe emelésével a kormány saját bemondásra juthatna annyira durva jogosítványokhoz, mint amiket háborús, polgárháborús és egyéb totális válsághelyzetek esetében kaphatna. A…..
Miután a köztévé és az Alfahír terroristaveszéllyel riogat úgy, hogy a névtelen forrásoktól érkező fotókat vág össze anélkül, hogy tényleg bizonyítaná, azon ugyanazok az emberek szerepelnek, most az is kiderült, egy másik fotósorozaton egy hónapok óta hallott, az…..
Amikor tumblren írtam róla, hogy a jemeni Al-Kaida a Charlie Hebdo támadás napján Jemen fővárosában is végrehajtott egy robbantást, ezzel 40 – vélhetőleg muszlim – ember halálát okozva, többen küldték el a Boko Haram által elkövetett mészárlások linkjét, amiről azóta…..
A világ egyik legszomorúbb dolga, amikor civil áldozatai vannak egy militáns erők által elkövetett fegyveres támadásnak. Szerdán 12 civil veszítette életét egy kifejezetten őket célzó katonai terrorakcióban. A cikk írásának pillanatában nem tudjuk, kik…..
Minden évben pride előtt le szoktam írni, nekem miért fontos az LMBTQ emberek jogegyenlősége, miért támogatom szinte mindig önkéntesként. Lehet, hogy ezt idén is megteszem még, de most másról akarok írni. Arról, hogy mostanában egyre inkább magamért is megyek…..
Jelen - többtucatnyi poszt hosszúságával rendelkező - írás látszólag az elmúltnyolcév egykori baloldali ellenzékén belüli "összefogás vagy önállóság" vitával foglalkozik, valójában viszont sokkal inkább egy gondolatkísérlet arra nézve, hogy mit is tudhatunk…..
Amióta kétharmad a kétharmad és NER a NER, azóta bukkan föl néha valakinek a neve, mint aki “fideszes, de azért jóravaló, még a fidesszel is hajlandó szembemenni”. Az egyik ilyen jelölt Pokorni Zoltán, aki évtizede gondosan ápolja szimpatikus imidzsét, így volt mire épülnie a…..
Kimentem tegnap a Milla demonstrációjára. Hosszas tépelődés után végül arra jutottam az előzetes beharangozó alapján – amire majd visszatérek – hogy a szereplők többsége szimpatikus, az aggályosakat pedig majd megítélem a beszédjük alapján, így a saját +1 főnyi…..
Hétfőn a parlament elfogadott egy törvényt, ami lehetővé teszi az utcai hajléktalanság börtönnel való büntetését. Ez a tervezet új sort nyit a magyar demokrácia történetében, intézményesíti a fennálló társadalmi különbségeket, és bünteti a szegénységet. A…..
Kopiás Attila Steve 2011.11.16 17:02:13
@derabitz: Kösz az infókat, látom már javítva is lenne.

Egyetértek azzal a gondolattal, hogy nem csak a demonstrálás, hanem a kiút vagy akár kiskapuk keresése is fontos. Nyilván az ezzel a témával már eddig is foglalkozó szervezetek, csoportok és magánszemélyek kapacitása véges, így csak bíztatni tudok mindenkit, hogy kísérletezzen ilyesmikkel, és ha talál bármi működő aktivitási lehetőséget, ossza meg másokkal, hadd terjedjen!
Kopiás Attila Steve 2011.11.16 17:02:53
@KA_Steve: már javítva is _lettek_, na. :+)
Tegnap délután az országgyűlés fideszes, jobbikos és KDNP-s támogatással elfogadta a szabálysértési törvény módosítását. December 1-től a "közterületen való életvitelszerű tartózkodás", azaz konkrétan az utcai hajléktalanság 150.000 Ft-tal vagy azonnali 60 nap…..
Kopiás Attila Steve 2011.11.15 13:21:32
@scr: "Arra is kíváncsi leszek, hányszor fogják ténylegesen lefolytatni a szabálysértési eljárást, szerintem egyszer sem, nem ez a cél ugyanis."

A szabálysértést bő egy hónapja alkalmazzák, ez idő alatt mondjuk Józsefvárosban több, mint 500 alkalommal büntettek meg embereket. Most "csak" az változott, hogy 50e Ft-ról 150e-re vagy 60 nap elzárásra szigorodott a maximális büntetés. Gondolod, hogy azért szigorították a büntetést, azért nyilatkozza drKM, hogy akár erővel is elviteti az embereket az utcáról, mert nem tervezik alkalmazni?
Kopiás Attila Steve 2011.11.15 16:33:11
@shitgun2: Tőlem most is beszólhatsz, nem engem égetsz vele.

Az ülősztrájkolók között több hajléktalan ember is volt, köztük nyolcadik kerületiek is, nem tudom, vonatkozik-e rájuk a javaslatod? A nemhajléktalan résztvevők közül többen évek óta foglalkoznak a témával, napi szinten segítve hajléktalan embereket. Gyűlölöm, hogy ezt most így el kell mondani, mert nem hiszem, hogy bármilyen feltételnek meg kellene felelni ahhoz, hogy az ember kiálljon ártatlan embertársai bebörtönzése ellen, de én magam is igyekszem megtenni ami tőlem telik. Többször szerveztem önerőből adománygyűjtést, válogattam napokon keresztül ruhákat, osztottam ételt, igyekszem odafigyelni a környékemen élő hajléktalan emberek hogylétére, és jelen pillanatban is lakik nálam egy bajba került hajléktalan ember. Ugyanezeket (vagy ha arra gondolok, hogy gyakorló szocmunkás is volt bent, akár jóval többet is) több ülősztrájkolóról is el tudnék mondani. Ezek azok a dolgok, amiket nem azért csinálunk, hogy bárki halljon róla, egyszerűen csak azért, hogy segítsünk embertársainkon, szóval nem szoktuk nagy dobra verni. Mint ahogy azt sem szoktuk nagy dobra verni, hogy kinek mi a munkája, elvégre az, hogy szabit vettünk ki, átszerveztük a műszakot, vagy akár eleve rugalmas munkaidőben dolgozunk, teljesen irreleváns a demonstratív akció szemszögéből.

Ugyanis ha mindezt figyelmen kívül is hagyjuk, akkor is érvényes az a követelésünk, hogy az utcán élő hajléktalan emberek problémáját valódi szociális intézkedésekkel (amire vonatkozóan vittünk pár száz oldalnyi javaslatot) kezeljék, ne ártatlan emberek börtönbe zárásával.
Kopiás Attila Steve 2011.11.15 19:27:58
@bekaphattyuk: Helyes a szkepticizmus, bár mindenkiben, mindenkivel szemben meg lenne ez a forráskritika. A gond csak az, hogy teljesen mindegy, hogy igaz-e, amit magunkról állítottam, vagy ennek a tizede, vagy a tízszerese igaz.

Ez a humanitárius állampolgári segítségnyújtás ugyanis lófaszra sem jó (és én nem szoktam indokolatlanul káromkodni). 30.000-re teszik országos szinten a konkrét hajléktalanok számát. Tízszer ennyi lehet az az ember, aki közvetlenül felettük lóg: rokontól rokonig költözik, már elárverezték a házat amiben lakik, lakását elveszítve a fűtés nélküli weekend-viskójába költözött, hamarosan szabadul nevelőintézetből, sorolhatnám. Folyamatosan töltődik fentről a hajléktalanság, és rengeteg ember csak egy fél fokkal feljebb, szintén tarthatatlan állapotok között él. Ez pont ugyanolyan, mint cunami után árva gyereknek adni új ruhát: 1-1 embernek reméled, hogy segített túlélni egy napot, de sem az ő hosszú távú lehetőségein, sem közösségi szinten az egész tragédián nem tudtál változtatni.

Hogy másik példát hozzak, ha a hajléktalanügyet az egészségügynek feleltetnénk meg, akkor gyakorlatilag kizárólag sebészet létezne, annak fele is balesetisként, és tőlük várnánk, hogy kezdjenek valamit mindazokkal a dolgokkal, amikkel gyógytornásztól dietetikuson, nőgyógyászon és ezernyi más egészségügyi szakemberen keresztül az egész rendszernek foglalkoznia kellene. Na ebben a példában a jogsihoz eü-vizsgát megcsináló, segíteni akaró állampolgár aztán édeskeveset fog tudni tenni a rekordmagas keringési vagy légzőszervi megbetegedésekkel.

Kell, persze, csinálni kell, megöntözzük a szomszéd virágait, amikor nyaral, segítünk az unokaöcsénknek a matekleckében és segítünk a rosszabb anyagi helyzetben lévőkön is, mikor miben tudunk, mert mindez része a jó életnek. De mindez nem változtat azon, hogy a hajléktalanság és tömeges elszegényedés megoldása állami feladat. Nem a humanitárius segítségnyújtásra kell jobb stratégia, ha valami működik egyébként ebben az országban, akkor a vöröskereszt, krisnások stb szervezeteknek hála pont ez az, hanem arra, hogy hogyan szoruljon rá egyre kevesebb ember a humanitárius segítségnyűjtásra. Ez pedig a politikusok feladata, és engem tökre nem érdekel, melyiknek milyen színe van, de annál jobban egyiknek sem tudom megkönnyíteni a dolgát, minthogy az összes szakmai szervezet javaslatait spirálozva beköttetve viszem el az irodájába...
Mandiner blog Megfizet a nyomorult! 2011.11.15 11:01:00
  Csurkáék a zsidókat inkább csak szóban, esetleg újságcikkekben baszkurálták, a Jobbik a cigókkal már terepen, face-to-face keménykedett, a nagy közös ellenségkép-keresési küzdelemben végül, erős hajrával a kétharmad vitte el az arany szatyor díjat, amikor a…..
A Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és országgyűlési képviselő Baross utcai irodáját elfoglaló tüntetők a szabálysértési törvény ma szavazásra elfogadásra kerülő, hajléktalanokat inkrimináló módosítása ellen tiltakoztak. Az ülősztrájkolókat a rendőrség…..
 Mintegy 30 civil tüntető foglalta el Kocsis Máté józsefvárosi polgármester irodáját és a körülötte lévő folyosót a VIII. kerületi polgármesteri hivatal épületében. A tüntetők táblákat tartottak maguk elé a földön ülve, amiken a kerület szegényellenes…..
Kopiás Attila Steve 2011.11.12 22:44:01
Nem áll ez az összehasonlítás, hiszen két nagyon különböző tiltakozási formáról van szó. Mi tegnap kizárólag passzív ellenállást tanúsítottunk, azaz nem kapaszkodtunk össze, nem kiabáltunk a rendőrökkel, nem vettük el a felszerelésük darabjait (ellentétben a 2009-es gárdatüntetés egyes résztvevőivel, gondolom erre utalsz), csak és kizárólag békésen és csöndben ültünk a földön. A bilincsről konkrétan tudom, hogy akkor használhatják, hogy ha valószínűsíthető az aktív ellenállás, és hát nekik nem kell sok ahhoz, hogy valószínűsítsenek, engem is vittek már el bilincsben hasonlóan passzív akciónál. Most (én voltam az első akit elvittek) konkrétan magamtól elmondtam, hogy passzívan fogok ellenállni, de semmilyen aktív ellenállást nem tervezek, visszakérdeztek, hogy tényleg így van-e, és akkor döntöttek úgy, hogy nem kapok bilincset, amúgy járt volna. Gondolom az utának következőknél is hasonló volt a helyzet, köztük is volt több olyan, aki máskor kapott bilincset, most nem. Könnygázról nincs személyes tapasztalatom, és azt sem tudom, hogy a jogszabályok pontosan hogyan rendelkeznek a bevethetőségéről, de az gondolom elég egyértelmű, hogy aktív ellenállást nem tanúsító emberekkel szemben semmi előnye nem lett volna a használatának. Szóval passzívan ellenálló és aktívan ellenálló emberek feloszlatását nehéz lenne összehasonlítani.

De van még amit nem értek, hogy miért van az, hogy amikor jobboldaliakkal szemben rendőri túlkapás történik (2006 vagy pl az erzsébet téri gárdatüntetés, ahol olyan emberek is kaptak a gázból, akik társaikkal ellentétben nem ellenkeztek aktívan), akkor számos "liberális", így mondjuk ez a blog, a TASZ, vagy akár én magam felháborodunk, mert úgy gondoljuk, hogy tök mindegy, hogy egyetértünk-e az áldozatokkal, attól függetlenül a rendőrségnek törvényesen és arányosan kellett volna eljárnia, amikor viszont mi kerülünk rendőri intézkedés alá, akkor mindig megjelenik a radikális nemzeti oldal, és sérelmezi, hogy a rendőrség miért nem alkalmazott aránytalan erőszakot.

Szóval nem igazán értem, mire akarsz kilyukadni még akkor sem, ha valamiért hasonlónak kezeljük a két eseményt. Hogy szerinted ilyen esetben nem kell bilincs és könnygáz, azaz örülsz neki, hogy nem kaptak a mostani tiltakozók, vagy szerinted ilyenkor kell a bilincs és könnygáz, azaz örülsz neki, hogy kaptak a múltkori tiltakozók?
A hétfői józsefvárosi padon fekvős akcióm óta rengeteg embertől hallom, hogy tenni akarnak valamit. Vannak, akik aktivisták, mások csak szimpatizánsként követték eddig a civilek aktivitásait, de túlnyomó részük soha semmi ilyesmivel nem foglalkozott. Az a tény, hogy ma…..
Kopiás Attila Steve 2011.10.24 23:58:37
@Avatar: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99400034.TV
1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről
"19. § (1) A jogszabályi előírások végrehajtását szolgáló rendőri intézkedésnek - ha törvény vagy nemzetközi megállapodás másként nem rendelkezik - mindenki köteles magát alávetni, és a rendőr utasításának engedelmeskedni. A rendőri intézkedés során annak jogszerűsége nem vonható kétségbe, kivéve, ha a jogszerűtlenség mérlegelés nélkül, kétséget kizáróan megállapítható."

A gyakorlatban a probléma azzal szokott lenni, hogy a rendőrök parancsok alapján dolgoznak. Azaz nagyon gyakran nem magát a törvényt ismerik, hanem a parancsnokuktól kapnak információt arról, hogy mit szabad és mit nem. Így például gyakran ténylegesen felszólítanak a kamerázás abbahagyására, miközben ahogy a fent linkelt ombudsmani döntés is kimondja, jogod van rögzíteni, csak a személyazonosságukat felfedő módon nem hozhatod a felvételt nyilvánosságra. Hasonló helyzett szokott előállni, amikor egy törvényi szabályozásnak megfelelő demonstrációnál "a törvény szerint" hivatkozással kötnek bele olyan dolgokba, amik egyébként nincsenek benne a törvényben, csak ők ilyen tájékoztatást kaptak. Megéri éppen ezért mindig felkészültnek lenni az odavágó törvényekből, mint ahogy az sem árt, ha azok kéznél is vannak ilyen helyzetekben.
Elkezdtem összegyűjteni vázlatként a leendő témákat, alcímeket. Amik csak gyűltek és gyűltek. Végül feladtam, túl sok ahhoz, hogy megírjam. Álljon itt egy összevissza válogatás az első 100+ okról, ami miatt nem tetszik a rendszer. Találkozunk 3-kor a Szabad Sajtó…..
8ker Ki az a Szabó Gábor? 2011.09.19 10:18:00
 Többször Egyre gyakrabban kapok emilt, amelyben a fenti kérdés szerepel. Eddig csak azt tudtam válaszolni, hogy a polgármester tanácsadója, volt szadeszes képviselő. Hogy milyen egy tanácsadó? Íme, egy kis fabula:Egy idős juhász a réten legelteti a nyáját, amikor a…..
Kopiás Attila Steve 2011.10.21 04:45:58
@08.szabogabor: Wow, mégiscsak tudsz nekem újdonságokat mondani, a jelek szerint szorosabb kapcsolatban állsz vele, mint én. :+) Nekem az utolsó infóm, hogy valami PR témában önkéntes, de nagy érdeklődéssel hallgatom, te miről hallottál. Megvallom, legjobban ez a "legbefolyásosabb" téma izgat. Nézeteltéréseink dacára eszem ágában sincs a háta mögött - pláne neked - rossz hírét terjeszteni, de maradjunk annyiban, hogy ezt a jelzőt még nem hallottam róla. De egye fene, tőlem aztán az is lehet, hogy csak én nem tudok róla, hogy egyszerre lett milliárdos üzletember és az egyház feje az utóbbi pár hónapban - ebből az következne, hogy?

A második kérdéseddel viszont teljesen megfogtál. A jelek szerint itt most egyszerre több dologból kéne képben lennem, amiben nem vagyok. Egyrészt dunsztom nincs, mi most a top100-as szcientológus cég. Őszintén szólva magamtól abban sem lennék biztos, hogy van ennyi összesen, de a vitaminos csávón és a valamilyen elektronikai üzleten (ha az létezik még egyáltalán) kívül biztos nem tudnék mást mondani, pedig most nagyon elgondolkodtam. Nyilván az se menne nagyon, hogy kik dolgoznak ezeknél az általam ismeretlen cégeknél. Emellett pedig megtisztelő, hogy kinézed belőlem, hogy aktív és elkötelezett szimpatizánsként átlátom az AVM működésének minden részletét, de sajnos a valóságban a tagjaik felét jó ha ismerem névről, nem hogy a többi szimpatizáns létezésével egyáltalán képben legyek. De gondolom nem sokat számít, most mondasz egy nevet, aki állításod szerint olyan cégnél dolgozik, aminek a tulajdonosa szcientológus, én vagy hallottam már a formáról, vagy nem, de tegyük fel, hogy igen, és mondjuk azt is el tudom hinni, hogy ő is szimpatizánsa az AVM-nek - ebből az következne, hogy?

Csak mert ugye a témafelvetés, amire reagáltál, az az, hogy azt állítottam: folyamatosan hazudsz. Folytasd nyugodtan a gondolatmenetet, tényleg elképesztően izgat, hogy másfél hét alatt mit sikerült előkaparnod, én pedig semmi olyanról nem tudok, ami bárki előtt titkos lenne, szóval nem zavar, de azért jelezném, hogy érdekel, ebből hogy fogod cáfolni hogy folyamatosan hazudnál. :+)
Kopiás Attila Steve 2011.10.21 06:34:33
@08.szabogabor: Szóval tényleg ennyi. Semmi mást nem tudtál találni, mint hogy valaki, aki kamaszként önszántából úgy döntött, hogy nem akar szcientológus lenni, az jusztis az, mertarokonai és merténaztnemhiszemel. És semmi, de semmi más nincs. Mint hogy - ha jól értem állításodat - akkor én a Szcientológia Egyház fedett ügynöke vagyok, aki épp alattomos hatalomátvételi stratégiaként - beszivárog a hajléktalan emberek közé. A fedősztorija pedig, hogy saját maga publikálja szcientológus rokoni szálait, mekkora trükk! Könyörgöm, múlt héten még kétszínű médiaribi voltam, aki a buta liberális bölcsészbarátait használja arra, hogy kertévés álláshoz jusson. Most egy kicsit össze vagyok zavarodva: ez ugyanaz a terv, mint amit alvó ügynökként kell végrehajtanom, vagy ez attól független magánakcióm?

Visszavonom, amit arról írtam, hogy pár nap után unalmassá válsz, elképesztően szórakoztató vagy továbbra is! :+))

Annáról viszont kösz a tippet! Elképzelésem sincs, hogy mi az a Performa Hungary és miféle bensőséges kapcsolatot ápol vele, de nem tudtam, hogy a hátam mögött támogatja az AVM-et, ha beszélünk, megköszönöm neki! (Bár ismerve az információid valóságtartalmát, valszeg ő lesz legjobban meglepve ezen... Tényleg, amúgy mivel támogatja őket?)

Apámnál továbbra is meglepne, ha tudtom nélkül az egyház alkalmazottjává vált volna, nemhogy főnökévé, de ja, ez a családon belüli politikai érdeklődés okozott már érdekes helyzetet. Gondolom nem kell vázolnom, hogy amikor mondjuk az MSZP-SZDSZ (azaz az ő pártja és a te akkorid) TB-privatizációban nyomultak mindkettőtök aktív részvételével, én meg az ellenkampányt szerveztem (hogy csak egy példát mondjak 7 év előző kormány elleni aktivizmusából), háát, tényleg nem lett túl idilli az apa-fia kapcsolat.

Viszont csak most döbbenek rá, hogy te meg én azon kevés emberpár közé tartozunk, akik hatalomváltásoktól függetlenül mindig másik oldalon álltunk. Mióta az eszemet tudtam, egyszerre voltam ellenzékben a fidesszel, most meg egyszerre lettem ellenzékben a szocikkal, attól függetlenül, hogy egyik állapot sem tölt el felhőtlen örömmel. De míg a jelek szerint én az alattomos hatalomátvételi stratégiáim ellenére örökre a vesztesek oldalán vagyok, te mindig a hatalom oldalára kerülsz. Fura az élet...
Köszönöm mindenkinek, aki eljött tegnap, jelenlétével vagy konkrét segítségnyújtással támogatta a demonstrációt. Köszönöm mindenkinek, aki hírt adott előre az eseményről, és köszönöm mindenkinek, aki utólag beszámolt.  Köszönöm a minden korrektül beszámoló…..
Kettős Mérce K.A. Steve beszéde 2011.10.17 23:52:00
Köszönjük szépen, hogy ennyien kijöttetek ma a Kossuth térre tüntetni, támogatni a hajléktalanokat, és köszönjük, hogy A Város Mindenkié megszervezte ezt a tüntetést. Lehetőséget kaptunk rá, hogy leközöljük Kopiás Attila Steve beszédét, amint lentebb olvashatok. Mi is azt…..
Kopiás Attila Steve 2011.10.18 21:59:20
Én elhatároztam, hogy innentől mindenben egyetértek Szabó Gáborral, mert okos is meg szép is. Most például megnéztem ezt az (egyébként elég furcsán összevágott) videót www.youtube.com/watch?v=_JnJpaND4QE és hát tudom, hogy itt összesen max kétszáz ember van, nem lehet, hogy nem, de kétségbeesetten keresem a magyarázatot rá, hogy miért tűnnek többnek, segítsetek! Próbáltam matematikával bizonyítani (200=10*20 ember 5*10 métert tölt meg ha egy ember fél*fél méteren terpeszkedik, de ez nyilván valami kommunista ármány, mert ez nem támogatja az állítást). Próbáltam galériákban arcokhoz kötni a dolgot, de már csak ez alapján is több százzal több embert találtam, mint ahányan lenniük szabadna. (Most azt el sem mondom, hogy több tucat közeli ismerősöm is volt kint a fotók szerint, anélkül, hogy beléjük botlottam volna, ami viszont nyilván lehetetlen, 200 ember között hogy bújtak volna már el?!) Szóval segítsen valaki, segíts Gábor!
Október 17-én koraeste Kocsis Máté és 12 képviselőtársa beterjesztésére tárgyalni fogja az Országgyűlés a szabálysértési törvény módosítását. Eszerint az utcán élő hajléktalan emberek azonnal 60 napra börtönbe zárhatóak lesznek, amennyiben másodszor állítják őket…..
8ker Törvényességi észrevétel 2011.10.10 10:50:00
 Nicsak, nicsak, mi van itt! A kormány által felállított hivatal, mint az önkormányzat felsőbb szerve a mi kis kukázást tiltó rendeletünket elemezte és arra jutott, hogy az nem kóser. Jó, ebben semmi extra nincs. Előre látható volt. Ami a tréfli kategória, az egyrészt…..
Tegnap jelent meg a nyilvánosság előtt az alábbi papír, ami szerint kövön való ücsörgés miatt szabálysértési eljárásra köteleztek egy hajléktalant. Emellett az is kiderült, hogy a Józsefvárosi rendőrség 24 órás ügyeletben üldözi a hajléktalanokat, és plusz 50 fős…..
Kopiás Attila Steve 2011.10.06 03:41:05
@08.szabogabor: Hehh, most látom csak. Darabra összeszámoltam az embereket a közepén, 48-an voltunk, bár közben érkeztek még néhányan. Biztos volt olyan is, amikor 29-en voltunk, sőt a legelején még csak 2-en voltunk, ilyen az, amikor gyülekeznek az emberek.
Hogy én meg az AVMé és az LMPé lennék, ez elég értelmezhetetlen, őszintén szólva nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy ezek a csoportok engem tulajdonoljanak. Tagadhatatlan, hogy aktívan segítem A Város Mindenkiét, mint az egyetlen hajléktalan érdekvédő csoportot, de hát ne keverjük össze a sorrendet: nem azért vagyok szolidáris állampolgár mert segítem az AVM-et, hanem azért segítem őket is, mert az vagyok. Az LMP-vel viszont már nagyobb bajban vagyok, hiszen tagjuk nem vagyok (hívtak, nemet mondtam), gyakrabban kritizálom őket, mint támogatom, és ugyan a hozzád hasonló arrogáns fideszes politikusoktól tényleg minden alkalommal egyre szimpatikusabbnak tűnnek, őket is nagyon-nagyon meglepné az állításod.

A történet teljesen egyszerű. Pár távoli ismerőssel egyidőben robbant fel az agyvizünk látva mit csináltok, még csak nem is én javasoltam hogy legyen valami, csak végül én írtam egy blogposztot, egy e-mailt és egy facebook meghívót, amit megosztottak mások, és végül amire másfél órával később eljött ez a kábé 50 ember. Nem mobilizált sem az AVM, sem az LMP. Kényelmetlen érzés lehet, hogy emberek ingyen és saját meggyőződésből állnak ki másokért, de ez van...
8ker Plakát vs. valóság 2011.09.28 19:30:00
 Blahán három rendőr és öt közteres felébreszt egy alvó embert, majd elviszik. Nem is bilincselnek annyi autót az elmúlt három napban, mint azelőtt, minden mozdítható ember hajléktalanra vadászik a rendvédelmi egységeknél. Sokkal jobb most...
Kopiás Attila Steve 2011.09.28 22:15:08
@08.szabogabor: Kedves Szabó Gábor! Mint egykori nyolcadik kerületi lakos, mélységesen megnyugtat a kerület élhetővé tételéért való fáradozása. Ugyan ha jól értem, vidéki születésűként hajléktalanná válásom esetén kerületétől, illetve ha követik az Ön nemes szellemiségét, akkor egyetlen budapesti kerülettől sem számíthatok segítségre, de persze nem panaszkodom, hiszen ha határon túli születésű magyar állampolgár lennék, akkor az egész országban sehol nem lenne számomra hely, úgyhogy azért sokkal jobban járnék még így is, mint sok Ön által kiebrudalni kívánt hajléktalan ember.
Az egyetlen, amiért írok az csak az, hogy amennyiben megtörténik hajléktalanná válásom (mondjuk agyvérzést kapok az Önök ötleteitől, így keresőképtelenné válok), akkor érdekelne, hogy Ön szerint a budapesti kerületek a deportálásom során fel kell-e vállalják ennek költségét, vagy nyilván nem lehetek ennyire önző és közösségellenes tagja a társadalomnak, hogy ezt elvárjam, és inkább induljak neki azonnal a pusztának?
Kopiás Attila Steve 2011.09.28 22:25:30
@08.szabogabor: Kicsit túl fókuszáltnak tűnhet az előző hozzászólásom, így engedje meg, hogy mindenképp értékeljem a "mindenki saját településén és kerületén intézze dolgait" lokálpatrióta politikáját. Sajnos napjainkban rengeteg közösségellenes ember van, akik nem veszik figyelmbe az első számú prioritásokat, így én dolgos állampolgárként mindenképp szeretném segíteni nemzeti együttműködésünket. Felháborodva tapasztaltam, hogy nagyon sok nyolcadik kerületi állampolgár megsértve ezen elvet képes és más kerületekben dolgozik, náluk egyértelmű, hogy csak az azonnali kirugásuk lehet megfelelő szankció. Visszataszító módon többen közülük átjárnak más kerületekbe szórakozni, LÉLEKtelenül kizsákmányolva más kerületek színházait, mozijait, szórakozóhelyeit és parkjait, így az első lépésként mindenképp egy állampolgári csoport létrehozását kezdeményezném, konkrétan páran a fiúkkal járjuk a környéket, is minden nyolcadik kerületit visszatessékelünk szülőkerületébe. (Nyilván ha vannak nála olyan tárgyak, ruhadarabok, amiket nem Józsefvárosban állítottak elő, azokat a cél érdekében elkobozzuk, de ezt gondolom említenem is fölösleges volt.) Az egyetlen problémám csak, hogy vannak emberek, akik még közlekedésre is használják a többi kerületet, és hát nyilván a növekvő szankciók szellemiségében először fizikai fenyítés, utána mondjuk az autók kerekének kiszúrása megoldást kínálhat erre, de a repülők és vonatok kérdése bevallom összezavar. Abban nyilván egyetértünk, hogy senki nem született vonaton és repülőn, de ezek fontossági sorrendje elbizonytalanít: Ön szerint melyikek felrobbantásával kellene kezdenünk áldásos népnevelő munkánkat?
Kopiás Attila Steve 2011.09.28 23:28:13
@08.szabogabor: Ez a gond az iróniával, soha nem úszom meg, hogy ne kelljen explicit módon is leírnom.

Az Önök politikája nem csak embertelen és életellenes, de ráadásul ostoba és hazug érvekre is épít. Önök néha, mint a fenti adózós hozzászólással is, arra hivatkoznak, hogy nincs elegendő forrásuk a hajléktalan-probléma kezelésére. Közben az Önök pártja irányítja majd' mindegyik kerületet, a fővárost, majd mindegyik települést és az egész országot. Azaz vagy azt állítják, hogy Magyarországon Önök képtelenek megoldani, hogy ne egyre növekvő problémát jelentsen a hajléktalanság, ami esetben javaslom kollektíven mondjanak le inkább, vagy meglennének erre a források, de nem akarják erre használni, mert praktikusabbnak látják, ha ezeket az embereket fideszországból kizárják, ami esetben szintén a fenti javaslattal tudok csak élni. Ez az érvelés nyilván azért is álságos, mert pont azért hoztuk létre ezt a civilizációnak nevezett dolgunkat, hogy az önállóan megteremteni képes életszínvonalnál jobbat legyünk képesek létrehozni közösen, beleértve ebbe a kölcsönös segítségnyújtást és a rászorulók támogatását is. Kommentjeiben egyértelműen kiáll amellett, hogy a produktív, jó helyzetben lévő emberek életminősége érdekli Önöket. Nyilván Ön is tisztában van azzal, hogy az rengeteg ember, legyenek idősek, fizikailag csökkent munkaképességűek, szellemi fogyatékkal élők, sorolhatnám, mind kívül esnek ezen a kategórián, de hát őket ugye azért elég necces lenne explicite kizárni, "szerencsére" viszont ezek az emberek az elégtelen szociális ellátásnak köszönhetően gyakran lesznek hajléktalanok, és akkor már nyugodtan lehet őket száműzni. Szintén gyomorforgató az az érvrendszere, ami alapján a kerületen kívüli (többségében vidéki, gyakran kistelepülésről származó) hajléktalan embert visszazsuppolná szülővárosába, méghozzá újfent azért, mert jelenleg az Önök pártja van kormányon, ami ha állításának megfelelően tényleg képes lenne milliónyi munkahelyet teremteni, ha képes lenne egy olyan vidéki környezetet létrehozni, ami legalább a budapesti hajléktalanléttel felveszi a versenyt, az emberek munka reményében nem kényszerülnének utolsó mentsvárként a nagyvárosokba vonulni, megkockáztatva azt is, hogy amennyiben nem sikerül elhelyezkedniük, hajléktalanná válhatnak. Tudnám még hosszasan sorolni, de persze tisztában vagyok vele mennyire fölösleges, szóval csak egyetlen dolgot szúrnék be a végére. Önök rendszeresen úgy beszélnek a hajléktalan emberekről, mint akik tudatosan választották ezt az életformát. Mintha lennének emberek, akik bungee jumpingban keresik az izgalmat és életveszélyt, mások szabados szexualitásukkal kívánján megbotránkoztatni az Önhöz hasonló remek konzervatívokat, és vannak ezek az alakok, akik annyira punkok, hogy a társadalmi normák lerombolása érdekében ők úgy döntenek, hogy minden percben állandó megálaztátásban, hőségben-fagyban-éhségben, poloskás-tetves szállókon vagy utcán szeretnének élni. Ha nem hiszem el, hogy annyira ostobák lennének, hogy erre utaló kijelentéseiket tényleg komolyan is gondolják (és ennyire azért még Önöket sem gondolom butának), akkor viszont kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy Önnön céljaik és újjáválasztási esélyeik javítása érdekében démonizálják a legelesettebbeket és rugdossák a leggyengébbeket...
2011-ben végre elérkezett a pillanat, hogy a GIMP fejlesztői ráébredtek: nem jó úgy dolgozni a programmal, hogy rengeteg ablakunk hever szanaszét az asztalon. Külön volt eddig minden: az eszköztár, a rétegek, maga a kép szerkesztőfelülete... Ettől szinte használhatatlan volt, ha…..
Kopiás Attila Steve 2011.08.27 08:03:10
@valójábannemberci: Hát ha engem kérdezel, akkor mondjuk az egy fontos funkció, hogy PSben készített PSD-ket teljes értékkel meg tudjak nyitni, tudjam használni és szerkeszteni a grafikus által belerakott effekteket, tudjam szerkeszteni a szövegeket, lássam milyen fonttal készültek stb stb. Amikor utoljára csekkoltam, a gimp ezekre még nem volt képes. Ez nem vallási vita, tőlem 1000* jobb lehet a gimp, mint a ps, amíg azt a 3-4 dolgot nem lehet vele megcsinálni, addig ugyanúgy nem tudom használni, mint ahogy ferrarival sem megy az ember szántani, bármilyen remek gép is állítólag...