Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mifolyikitt

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
mifolyikitt 2020.03.09 23:03:07
@Sam. Joe: ez egy eléggé általános dolog Amerikában. keress rá a "tailgating" kifejezésre ;)
mifolyikitt 2020.03.10 14:50:52
@Sam. Joe: @bioLarzen:

A pickupok végén levő ajtó a tailgate. Így aztán a közelről követés is tailgating, meg az azt lehajtva a platón sörözve / üdítőzve / kajálva üldögélés is tailgating. Ez csak simán igeképzés.
A tailgate party tehát egy olyan party ahol tailgating történik. Ez egy gyakori dolog parkolókban sporteseményeknél, de akárhol lehet tailgate-elni :D Amit lefényképeztek az meg valahol a kettő között van.
Nem siették el a fiúk Dublinban, talán leküldtek előbb pár kupica Baileyst, vagy Jamesont, öblítésnek meg néhány pint Magnerst, de végül szinte mindenkitől három nappal lemaradva hétfőn délután bejelentették ők is a nagy koronavírus-járattörlést. Így egy kisebb körképet is össze tudunk rakni arról,…..
Bréking! Az első kémfotók az új ferihegyi csodabádogról és konténerbudiról! Egy szép hajnalon, félálomban kifelé baktatva Ferihegyen a bádogba, egészen meglepő felirat ereszkedett a szemem elé. Tudjuk be a sokkhatásnak, hogy kapásból sikerült fénycsővel együtt lefotózni az errefelé még soha nem…..
20/20 Vision lesz a címe a nálunk is rendszeresen megforduló Anti-Flag új nagylemezének, melyen nem árulnak zsákbamacskát: egyenesen Donald Trump virít a fronton. Persze az éppen elnökválasztásra készülő USA első embere a nótákban is megkapja majd a magáét, már rögtön az elsőként kiadott dalban, a…..
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
Nem is olyan régen még a távolsági vonatok elengedhetetlen tartozéka volt az étkezőkocsi is, ahol kényelmesen, asztalnál, étlapról válogatva kérhettünk főtt ételeket és italokat. Manapság viszont egyre ritkábban láthatunk ilyet a vonatokba sorolva. A MÁV Nosztalgia egyik étkezőkocsija (kép…..
Jegyárak: -Rancid £20 -Anthrax £22.50 -Motorhead £27 -Justin Bieber £50..
mifolyikitt 2012.07.10 11:48:33
@draz77: de a londoni Rancid meg £30, szóval még mindig csak JB veri :D
Az elmúlt hetekben nem nagyon volt időm a bloggal foglalkozni (na jó, egyáltalán nem): remek időzítéssel sikerült hazaköltözni Magyarországra, most pedig csak kapkodom a fejemet. Na, de hátha segít egy új poszt, ki tudja? Eddig szinte kizárólag az utasokkal és a gépek…..
Az utóbbi hetekben több Pokorni-Hoffmann interjút végigolvastam, -hallgattam. Nem tudom szerencsés-e ez a nyilvános vita, de én élvezem. Néha egész okosakat mondanak. (Szerintem főleg a Pokorni, de ez már ízlés kérdése.) Viszont most az oktatási törvénytervezet…..
mifolyikitt 2010.11.23 22:59:05
@bunkó: Azért ha a matek része nem nagyon erős túlzás, akkor nem hiszem hogy valóban annyira jó programozó lenne. Persze nem kell tudni bebizonyítani minden tételt, de még a programozáshoz kell a matek. Mindezt úgy mondom, hogy a prog.mat. diplomám még azért nincs meg, mert hiányzik 1-2 matek vizsga...
mifolyikitt 2010.11.23 23:00:33
@mifolyikitt: hát a 2. mondatba nem tudom hogy került bele a "még" szócska... :)

Amúgy a poszthoz meg annyit, hogy egyetértek :)
mifolyikitt 2010.11.23 23:40:15
@bunkó: Elég rég dolgozom szoftverfejlesztőként, úgyhogy azért van rálátásom a dologra. Persze nem mindegy, hogy az ember milyen szinten foglalkozik ezzel. És mint mondtam, nem arról beszélek, amiket meg kell tanulni, de ha valaki olyan szinten van, hogy egy kétismeretlenes egyenletrendszert nem tud megoldani (amit nem tanulni kell csak érteni), akkor nem fog átlátni bonyolultabb rendszereket.

A sok tanulás tényleg leginkább csak a papírhoz kell, de az más téma, ott az a lényeg, hogy ahhoz hogy egyetemi diplomád legyen, képesnek kell lenned arra, hogy megtanulj/alkalmazz ilyen dolgokat mint pl az integrálás. És fordítva, az hogy egyetemi diplomád van, azt is jelenti, hogy képes vagy szükség esetén megtanulni sok bonyolult dolgot rovid idő alatt. Meg egyébként kapsz jó rálátást sokmindenre. Aztán akkor leszel pl jó programozó, ha ezen túlmenően magadtól mélyebbre ásol ezekben. Ettől függetlenül persze szívás ez mikor az ember diplomát akar, mondom, én is ezzel szenvedek, de legalább megértem, hogy miért kell.

Nade igazából nem ez a poszt témája, csak szúrta a szemem amit írtál.
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
Mivel ezen a héten Hamlet írja a nagycsöcsös ajánlókat, kénytelen vagyok más úthoz folyamodni, hogy betehessem a foci vb legjobb pasiját. Kassai Viktor magyar játékvezető és két asszisztense volt a Ma reggel vendége, és ez az interjú két szempontból is figyelemre méltó. Az…..
 Egy rendes közszolgálati operatőr, akárhol is van, a közt szolgálja. ViziFizika első rész...
mifolyikitt 2010.06.20 20:28:55
@Aradebil: pedig már középiskolában is elmondják... miközben néztem a videót, vártam hogy valaki majd hogy be fog szólni :)

És nem is értem, ha így mondja, akkor tuti nem az iskolából emlékszik rá, viszont ha már utánajárt, megnézhette volna hogy hogy kell ejteni...

Persze igazából nem ezen múlik, akkor is nagyon jó hogy vannak ezek a videók, ha egy S betűvel több van mint kéne. :)
A múlt heti beharangozó után elérkezett az ideje annak, hogy valami hasznos is kikerüljön, úgyhogy fogadjátok szeretettel Nikodém Zsigmond írását a szinkronrendezésről (a hossza miatt két részletben - délután jön a második fele).Jakab ragaszkodott hozzá, hogy bevezetőt…..
From: ballala56@imail.hu Date: 2010/02/16 Subject: Sharkbusiness (Üzlet cápáknak) To: Hegedűs Dezső   Szervusz Dezsőkém!   Balla Alajos vagyok, a Kiadótól. Talán emlékszel, rendszergazdája voltam a Maros utcai irodának, aztán - mivel tanult szakmám meteorológus -…..
mifolyikitt 2010.03.02 12:14:06
@Gróf Úr:

Abszolút így van. Nemrég belefutottam sajnos egy ilyenbe, pedig azt hittem el tudom kerülni. De olyan ismerős hívott, akiről azt hittem tudja, hogy nem fogok semmi ilyenbe beszállni, és mivel vállalkozást meg webáruházat emlegetett, én meg ilyesmivel is foglalkozom, gondoltam azt akarnak csináltatni. Aztán persze az első percben kiderült hogy nem. El is húztam az "előadásról" milyen gyorsan csak tudtam. Na az utána következő sms-ek simán beférnének egy Dezső-sms blogba. :D

A lényeg: ha nem mondják el telefonon legalább azt, hogy kb miről van szó, akkor az bizony MLM.
Mindig öröm, ha egy hazai készítésű játékot mutathatunk be a KMK-n. A Car Parkot Mediakurva, az egyik fejlesztő ajánlotta a kommentek között, hogy mondjunk/mondjatok róla véleményt, építő jellegű kritikát. Maga a játék nem hoz semmi extrát a parkolós játékok…..
TOMPA Security-e vagy? 2009.12.25 10:01:00
Az utóbbi hetekben kétszer is néztem nagyokat, hogy akkor most az hogyan van, hogy a világ leghatalmasabb embereihez csak úgy hozzá lehet férni fizikálisan, aztán onnan meg már tényleg csak a szándékon múlik mi fog történni. Obama papa azért stabilan ott van egy top10-es lista első…..
mifolyikitt 2009.12.25 12:36:44
www.indavideo.hu/video/Elesett_a_karacsonyi_misen_a_papa

Azért ezen a videón úgy tűnik hogy elég gyorsan lekapcsolják. Az a baj, hogy ennél többet csak úgy lehet tenni, ha az üvegkalitkában viszik mindenhova, de az meg elég szar...