Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Whyte Line

55 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az immunrendszerünk egy komplex rendszer, ami megvéd minket a vírusoktól, baktériumoktól, parazitáktól és más kórokozóktól. Ez a komplex rendszer nélkülözhetetlen az egészségünk megőrzéséhez és a túléléshez. Az optimális immunrendszer fenntartása mindenkor fontos az egészség érdekében. Jelenleg…..
Nekünk embereknek voltaképpen oly egészségeseknek kellene lennünk, mint még soha. Hiszen nem létezett még kor amikor annyi figyelmet szenteltek volna az emberi testnek oly sok pénzt fordítottak volna az egészség visszaállítására Ilyen körülmények között az lenne természetes, ha…..
Az emberi élet felfoghatatlan csodák egyetlen láncolata. Szervezetünkben a megtermékenyülés anyaölbeli pillanatától kezdve szívünk utolsó dobbanásáig egymiást követik a csodás, hihetetlen rejtelmek. Testünkben a legparányibb világocskák végtelen rendszere alakul ki, él, küzd…..
Egyik hetilapunk kérdést intézett olvasóihoz: mit jelent számukra a boldogság? Ilyen válaszok születtek: Cs. kutyatenyésztő: „Engem a szép családom és a csodálatos kutyák tesznek boldoggá: Ezeknek az argentin dogoknak csodájára jár egész Európa. Azt hiszem, ez a siker már…..
Voltak olyan pillanatok, amikor a valóság tökéletesen lefedte a képzeletemet. Ilyen volt az a pillanat is, ahonnan elindultam... Hevertem a Duna partján... nem történt semmi... nem teljesült semmilyen vágyam... egyszerűen csak voltam... Éltem... És tudtam, hogy élek. Repültem…..
Az előző bejegyzésben elkezdett irodalmi elemzés folytatása, a felejtés művészete és Alzheimer-kór párhuzamának vizsgálata. Weinrich az emlékezettörténet "árnyék-énjeként" tárja olvasója elé és értelmezi Léthé istennő gondolkodás- és irodalomtörténetét. Tíz…..
Sigmund Freud Feljegyzés a "varázsnoteszrol" címu, 1924-es keltezésu rövid írásában arról értesíti olvasóját, hogy mostanában, akkortájt Bécsben kapható egy új író- és játékszer. E varázsnotesz elmés szerkezetként egyszerre muködteti a lejegyzés törölhetoségét és…..
A mozgásfejlesztés, mozgáskészség során három szakaszt különíthetünk el: 1. generalizációs szakasz, koncentrációs szakasz, stabilizációs szakasz. a mozgásfejlsztés nem csak a mozgásban, hanem a személyiség fejlődésében is segít. Fiziológiai mechanizmus…..
Erő: Deff:: Külső ellenállások legyőzése az izomzat rövidülésének és feszülésének segítségével. Kontraktilitási jellemzők: Izomhoz érkező ingerület jellege, erőssége   Az izom keresztmetszete  Izom hossza  Az aktivizált izomrostok száma   A mozgáskoordináció…..
Berg Judit nevét minden kisgyermekes szülő megismeri idővel – ha nem ő olvas az egyikből gyermekének, akkor az iskola lehetőséget nyújt a szerző jobbnál jobb történeteinek megismerésére. A Rumini igazán megkapó története mellett azonban Berg Judit más nagysikerű meséket is…..
A Rumini sikere vitathatatlan, hiszen története nem csak gyermekbarát, hanem izgalmas és tanulságos is. Ám nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tény sem, hogy egy imádnivaló négylábú a főszereplő a könyv főhőse. Ám nem Rumini az egyetlen egérsztár a gyermekirodalom…..
A pszichés érzéketlenség elérésére irányuló kísérlet máris maga után vonja az eszkaláció első fokozatát: jelentkezik valamilyen tünet – kicsiny, ártalmatlan, de hűséges. A késztetés ezáltal megvalósult, bár tulajdonosa ezt meg akarta akadályozni. A pszichés impulzus…..
Aki beteg – orvoshoz fordul. Gyógyulni akar, az orvos pedig gyógyítani. S a közös munkálkodás, a betegség „legyőzésének” harci mámorában egyikük sem teszi föl a kérdést: mit jelent a betegség? Miről árulkodik a tünet? Ez a könyv éppen e kérdésekre keresi és adja meg a…..
Ha mindent beleadsz az edzéseken, ha átléped személyes határaidat és túl tudsz lépni a holtponton, akkor nem érdekel, hogy jó adottságaid vannak vagy sem. Csak az számít, hogy milyen keményen edzel: amíg így teszel, tisztelni foglak. /Michael Jai White/ Eddig soha nem gondolkodtam…..
Miként szólnak a mesék a gyermekekhez? Miután a mesét egy sajátos kommunikációs folyamat részeként értelmeztem, szeretnék rátérni a hatékonyság kérdésére. Mert azt már több kutató megállapította, hogy a kommunikáció, az alkalmazási technikáktól függően eltérő…..
Telített zsírsavak A rövid szénláncú (4-6) zsírsavak kis mennyiségben találhatók a lipidekben. A közepes szénláncú (6-10) zsírsavak igen gyorsan felszívódnak, a zsírok enzimatikus hidrolízise hiányában is, amiatt gyorsan oxidálódva energiát szolgáltatnak olyan esetekben,…..
Nehéz téma a következő, amit hoztam: öregedés, időskor, időskori betegség, Alzheimer-kór, testi és szellemi öregedés. ezek nagyon nehéz témák, mégis be kell látnunk, hogy nincsen élet halál nélkül. Idős szeretteink gondozása nagyon nehéz feladata életünknek. Nem könnyű…..
Bizonyára sokaknak nem idegenek az alvás problémák. Ahogy ezt a témakört tanulmányoztam, egyre inkább elmerültem a stressz és alvás összefüggéseiben. Sajnos ez alapján azt kell gondolnom, hogy a különféle alvás zavarok, szorongás és pánik jórésze a napi stresszre vezethető…..
Az ember a természet szívverésében egy-egy dobbanás, a nagy órában piciny rugó, amelyet tőle független erők mozgatnak. Évmilliók alatt belénk idegződött a természet ritmusa, amely naphoz, héthez, évhez és az élet szakaszaihoz kötődik. Ezek együttes megváltoztatása jelentős…..
Gyerekektől felnőtteknek, íme egy kis “gyerekszáj”. Amikor játszunk a családdal és előkerül egy társasjáték, vagy kreatív kártya játák, akár a Dixit, ehhez és hasonló beszélgetések zajlanak le a családban. Mindig is imádtam a gyermeki fantáziát, mely egy-egy…..
Azt mondják, mindenkinek egyéni döntése, hogyan alakítja életét. Ezzel természetesen egyetértek, de nem tudok elmenni a cigaretta súlyos egészségkárosító és öregedés gyorsító hatásai mellett. Nem, a cigaretta nem elsősorban az idegrendszert rombolja, mint a túlzott…..
Ennek az időszaknak az elemzésekor figyelembe kell venni a gyermeknek eddig elért fejlődési szintjét. A mozgásfejlesztés terápiában dolgozók különösen jól tudják – hiszen tevékenységük eredményességét alapvetően meghatározza –, hogy ebben a korban már jól lehet…..
Érdekes ez a gondolatmenet, melyben megjelennek az ősi emberi és állati ösztönök. Mi is az a kurkászás, honnan is ered a bőrápolás, az embernek is vannak ösztönmegynyilvánulásai? Az alábbi rövid tanulmány hasonló kérdéseket feszeget. Állatkerti sétáinkon tapasztalhatjuk,…..
Családoknak szívesen ajánlom unalmas délutánokra a Monopoly-t, nagyszerű társasjáték és a logikai játékok között is befutó. A Monopoly története elválaszthatatlan egy pennsylvaniai munkanélküli mérnök, Charles Darrow személyétől, aki 1933-ban szabadalmaztatta új játékát,…..
A memóriafejlesztés tökéletesítésére senkit sem lehet kényszeríteni. Ez elsősorban akarat kérdése. De miért akarhatja bárki is fejleszteni a memóriáját? Nem árt, ha szentelünk némi időt ennek a kérdésnek. Előfordul, hogy munkahelyi problémáink megoldá­sát reméljük a…..