Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hofgartekesnoemi

40 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Úgy kellene, hogy éljetek, hogy az életetek bizonyítéka legyen annak, hogy ahhoz az Istenhez tartoztok, aki hív benneteket az Ő királyságába és dicsőségébe". (1 Thesszalonika 2:12, GW fordítás) Isten királysága a jelenben létező valóság. Hozzátartozik mindaz, amit ebben…..
„Semmi miatt ne aggódjatok, helyette imádkozzatok mindenért. Mondd el az Úrnak, hogy mire van szükséged, majd köszönj meg neki mindent, amit tett.  Figyelj arra, ami igaz, becsületes, tiszta, szép és csodálatra méltó. Gondolj azokra a dolgokra, amelyek kitűnőek és érdemesek a…..
"Éljetek bennem, és akkor én bennetek fogok élni. Egy ág nem tud magától gyümölcsöt teremni. Kapcsolatban kell maradjon a szőlőtőve. Ugyanígy ti sem tudtok gyümölcsöt teremni, kivéve ha bennem éltek." (János 15:4 - GW fordítás) Közvetlenül azelőtt, hogy Krisztust…..
Értetek és veletek szeretnénk dolgozni. Nagyon fontosnak érezzük, hogy tudjunk a véleményetekről és arról, hogy milyen előadásokat és foglalkozásokat látnátok szívesen a városban a gyermekvállalás és -nevelés, valamint a családdá alakulás időszakának kérdéseivel kapcsolatban. A kerekasztal…..
Hofgárt-Ékes Noémi írása   Évekkel ezelőtt, amikor a szülés, születés folyamata az otthonokból, szülőotthonokból a kórházak és klinikák hatáskörébe került, a legtöbb újszülöttet szeparálták édesanyjától. Az anya egy kórterembe került, gyermekét pedig egy tőle távolabb eső szobában a szakszemélyzet…..
"Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a maga testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet.(Pál levele a Galatákhoz 6:7-8) Az önzőség romba dönti a kapcsolatokat:…..
"Az Úr  házában fogok lakni mindörökké." (Zsoltárok 23:6b, NLT fordítás) Egy napon a tested nem él majd tovább, a lelked azonban igen. A testi létünk véges, mi magunk azonban nem halunk meg. Vagy a mennyben, vagy a pokolban - de a kettő valamelyikén tovább fogsz létezni. Mindkettő valós hely.…..
Napi remény Öt győztes döntés 2016.04.26 03:00:00
“Ezért ha valaki Krisztushoz csatlakozott, új teremtés az: a régi elmúlt, és új jött létre.” (2Korinthus 5:17, TEV fordítás)  Tegnap megnéztük, hogy végső soron a személyiséged alapját a döntéseid adják. Most vegyünk sorra öt olyan győztes döntést, amelyek…..
"Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt." (Zsidókhoz írott levél 11:6a, NIV fordítás) Az isteni célok hit által jönnek létre. A Bibliában is ez áll: "Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt." (Zsidókhoz írott levél 11:6a, NIV). Hogy Istennek tetsző személy lehess, olyan…..
Sok ember kapta meg Istentől az élet ajándékát egy ember, Jézus Krisztus kegyelme által. (Rómaiakhoz írt levél 5:15,  NCV fordítás) Ha megnézed a mai postádat, lehet, hogy van benne valami ingyenes ajándék. Pedig igazából nincs ingyen. Valaki fizetett érte. Ugyanígy van ez…..
Napi remény A hálás imák ereje 2016.02.29 03:00:00
"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Ha így tesztek, megtapasztaljátok az Úr békességét." (Filippibeliekhez írott levél 4:6-7a NLT fordítás) A Filippibeliekhez írott levélben a Biblia…..
"Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8) A stresszel vívott küzdelem a füleid között zajlik. A harc az elmédben folyik. A gondolataidban. Az, hogy mivel…..
Napi remény Számít, amit teszel? 2016.02.03 03:00:00
"Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!" (Lukács 9:60) Amikor Krisztus követője leszel, Isten betölt téged a Szentlélekkel. A bizonyítéka ennek nem valamiféle érzelmi megtapasztalás, nem a nyelveken szólás, és nem is az, hogy…..
"Növesszen a föld növényeket: füveket és fákat, amelyek különféle magvakat hoznak." (IMózes 1:11., NIV fordítás) Minden egy maggal kezdődik. Ez az aratás első törvénye.  Minden eredmény valaha egy álomban csírázott. Amerika története például a élet és a szabadsága…..
„Honnan vegyünk annyi kenyeret, hogy mindannyian ehessenek?” Csak próbára akarta tenni, mert ő maga jól tudta, mire készül." (Jn. 6:5b-6) Emlékszel arra a történetre, amikor Jézus 5000 embert vendégelt meg öt kenyérből és két halból? Döbbenetesnek találom, hogy 5000…..
  „Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". (2 Kor 9:7 NLT) A Karácsony nem elsősorban a könyörületesség ünnepe, sokkal inkább a nagylelkűségé. Isten nagylelkűségét…..
 „Örüljetek azokkal, akik örvendeznek, és sírjatok a sírókkal.” (Rómaiakhoz írt levél 12:15, TEV fordítás) Ha szenvedéssel találkozol az életed során, szükséged lesz olyan emberekre, akik veled sírnak. Vannak helyzetek, amelyeken senkinek sem szabadna egyedül…..
 „Ha képtelen vagy az összeszedettségre és mindenben határozatlan vagy, ne gondold, hogy bármit is kaphatsz az Úrtól.” (Jakab levele 1:7-8, GNT fordítás) Dr. Seuss: Zode az úton (The Zode in the Road) című költeményében a fiatal Zode útelágazáshoz érkezik, és igen…..
 „Őrültség könnyelműen fogadalmat tenni az Úrnak, mielőtt számolnál a következményekkel.” (Példabeszédek 20:25, TLB fordítás) Amikor fontos döntés előtt állsz, a Biblia tanítása szerint számolnod kell a lehetséges következményekkel: „Őrültség könnyelműen…..
  "A legfontosabb dolog az, hogy elvégezzem a küldetésem, a munkát, amit az Úr  Jézus adott nekem;  azt, hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről."  (Apostolok Cselekedetei 20:24, NCV ford.)   Az Apostolok Cselekedeteiben a következő sorokat olvashatod: "A…..
"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek." (Pál első levele a Korintusbeliekhez 2:9) Amikor kisgyermek voltam, a szüleimmel Észak-Kaliforniában éltünk. Az egyik nyaralásunkat Disneylandbe szerveztük. A…..
 „Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté 6:21) A mennybe való befektetéseidet örökké élvezni fogod, és mindig, amikor valami jóra használod a pénzed, ilyen befektetést teszel. Már említettük, hogy az örökkévalóságba úgy fektethetünk be, ha a…..
“Az én Istenem, aki gondot visel rólam pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőséges gazdagságából, amit Krisztus Jézusban kaptunk meg.”  (Filippibeliekhez írott levél 4:19 NLT fordítás) Lehet, hogy az egyik napon a tiéd a világ, a másik napon pedig már…..
„Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, ígéretet tett nekem: ’A te utódaidnak adom ezt a földet.’” (1 Mózes 24:7a, NCV fordítás) A Bibliában Istennek több, mint 7000 ígérete van számodra - ígéretek sikerről,…..
„Vigyázz a gondolataidra, hiszen ezek formálják az életedet!” (Péld 4:23 TEV fordítás) Isten sokkal jobban szeretné megváltoztatni a gondolataidat, mint a körülményeidet. Mi azt akarjuk, hogy Isten szabadítson meg minden gondtól, fájdalomtól, szomorúságtól, betegségtől…..