Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szentléleky Szabó Ágnes

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dickens és Krúdy sorozatait nem szeretnék a mai tévénézők, a tévés antihősök viszont az irodalomba is visszaszivárogtak – hétfőn a Mathias Corvinus Collegium kerekasztal-beszélgetésén jártunk, ahol az irodalom és a tévésorozatok közötti kapcsot kereste Kolozsi László kritikus, Krusovszky Dénes…..
Valamennyi szakmabeli igennel válaszolt, amikor Sixx az Index kultúra rovatának újságírója feltette a kérdést: mondhatjuk-e kész csodának, hogy készülnek magyar sorozatok. A hétvégi Friss Hús fesztivál kerekasztal-beszélgetésén résztvevő hazai döntéshozók szerint elképesztően drága itthon a…..
Egy földrajzbakinak egy hét alatt az lett az eredménye, hogy Snoop Dogg valószínűleg fellép a erdélyi Marosbogáton, vagyis a tévedésből a rapper és a település is a lehető legjobban jött ki. Előfordult már más hírességekkel is, hogy gondja támadt a földrajzi nevekkel: például emlékszünk még Robbie…..
Míg az Aldi Magyarországon mostanában a szóvicceiről híres, addig Ausztráliában a bolthálózat népszerűsítéséért felelős csapat épp egy félresikerült Twitter-kampány után keletkezett sebeit nyalogatja: az országban elfeledkeztek a trollokról, és arra kérték a vásárlókat, hogy kedvük szerint…..
Privát üzenetben tolja az olvasók szeme elé a cikkeit Németország legnépszerűbb bulvárlapja, a Bild. Úgy tűnik, hogy az Axel Springer tulajdonába tartozó lap munkatársai nem érik be a végtelen lehetőséget kínáló közösségi média nyilvános felületeivel, és gyorsabb utat választanak a hírek közlésére...
Vajon figyelnek a magyarországi cégvezetők arra, hogy emberközeli, élhető munkakörnyezetet alakítsanak ki? Kíváncsiak a felmerülő munkavállalói igényekre, vagy minden meetingen csak a célszámok röpködnek a flipchartokon? Kinek jelezzük, ha elviselhetetlenné vált számunkra az…..
A legfrissebb Supernem-dal érkezését, Szabó Balázs bandájának új felvételét, a Belmondo és az „Én is akarom” első bemutatkozását mind-mind alig várták a Petőfi Rádió hallgatói az elmúlt hetekben. Gyűltek a like-ok a We Are Rockstars, a Bermuda, a Soerii&Poolek…..
Szentléleky Szabó Ágnes 2015.06.07 14:25:16
@Flankerr: Cseréltük a videót, köszönjük az észrevételt :)
A Liberális Fiatalok Egyesülete (LIFE) által szervezett előadássorozat legutóbbi témája a közösségi média és a politikai kapcsolata volt. Vagyis inkább csak lett volna. Merthogy a másfél órás rendezvényen vajmi kevés szó esett a politikáról. Mondhatni semmi. Talán az idő…..
Sokan azt hiszik, hogy az elevator speech technikája csak a saleseseknek hasznos, pedig brillírozhatunk vele egy szóbeli feleletnél, egy céges meetingen, vagy csak egy véletlen reptéri találkozáskor. De mi az az elevator speech? A hétvégén megrendezett I. Élettudományi Liftbeszéd…..
Egyes kutatások szerint a Tinder társkereső alkalmazás egyszerű kezelhetőségének köszönheti népszerűségét, mert nem tudjuk, hogyan kell udvarolni egy ismeretlennek. Egy érintés a telefon kijelzőjén még nem nagy erőfeszítés, de ha nem lényegre törő az üzenetváltást már…..
Sütőtök ízesítésű termékekre több mint 300 millió dollárt költöttek 2013-ban az amerikaiak. Hogy mik ezek? Többek között sütőtök ízű sörök, ciderek, jégkrémek, joghurtok, chipsek, krémsajtok. A Twitteren két év alatt 29 ezer bejegyzést tettek közzé #pumpkinspice…..
Távozott főszerkesztői állásából a második legolvasottabb szlovák napilap, az SME munkatársa, miután egy befolyásos csoport hatalmas részesedéshez jutott az újságnál. Matúš Kostolný a New York Times hasábjain panaszkodott a politikai erők térhódításáról a médiában. Az…..
A legtöbben nem félünk a telefonlehallgatásoktól. Tévesen azt feltételezzük, hogy átlagemberek beszélgetéseire senki sem kíváncsi, holott számos oka lehet valakinek belehallgatnia hívásainkba. Egy magyar startupcég, az Arenim Technologies nemcsak felhívta a figyelmet a…..
Általánosan elfogadott bölcsesség, hogy a média világába kapcsolatokon keresztül vezet az út (bár ez a legtöbb állással így van): az ismerősök sokszor tehetnek jó szolgálatot, de nem törvényszerű, hogy csak így érvényesülhetünk. Kezdetnek már az is megteszi, ha tudjuk mit…..
Magyarországon jelenleg nagyon kevés felülete van a válságkommunikációs szakmának: a Bőhm Kornél nevéhez köthető Spindoc Kommunikációs Hálózat mellett egyedülálló kezdeményezés a tegnapi KrikoMMeetup-sorozat, melynek legújabb állomásán a pletyka volt a téma.  A…..
Nem tetszik a Bankszövetségnek, hogy PayPassnak hívjuk az egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártyákat. Az elnevezés ugyanis nem elsősorban a fizetési mód angol elnevezése, hanem a MasterCard által saját kártyáin alkalmazott márkanév. Százezret kap az, aki jobbat javasol. A…..
Akit újságíróként naponta több tucat PR-os is bombáz telefonon, e-mailen keresztül, az már bizonyára észrevette, hogy az esetek túlnyomó többségében hölgy veszi fel vele a kapcsolatot. Felmérésekből és kutatásokból az derül ki: rendkívül elnőiesedett pálya a public…..
A világot átölelő kezdeményezések akkor nyernek értelmet igazán, ha némi adakozó szellem is társul hozzájuk. Ahogyan az Ice Bucket Challange üzenetét sem értették meg azok, akik beérték a lájkvadász videók készítésével, úgy a hazánkban első alkalommal megrendezett…..
"Az álláshirdetés szövegét három mondatban letudom. Ha fényképes az önéletrajza behívom, ha szürke el sem olvasom. Nem beszélek vele angolul, de elvárás részemről a magas szintű nyelvtudás. Ha fizetésről kérdez majd jegelem a témát, visszajelzést már inkább nem is…..
Évente több mint háromszázmillió tonna zöldséget-gyümölcsöt dobunk szemétbe. Az esetek több mint felében csak azért, mert a termék szépséghibás. Az Európai Unió a 2014-et az élelmiszer-pazarlás elleni harc évének kiáltotta ki, Franciaország harmadik legnagyobb…..
Tavaly indíthatott utoljára OKJ-rendszerben is akkreditált újságíró képzést a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által működtetett Bálint György Akadémia. Évtizedekig tanulhattak itt azok, akik érdeklődtek a terület iránt, de egy éve semmit sem hallani a…..
Az álláshirdetésekre beérkező önéletrajzok döntő többségét az álláskeresők általában a népszerű Europass-sablonok mintájára készítik el. Az állásközvetítők ma még talán megelégszenek ennyivel, pár éven belül viszont sokkal bőkezűbbnek kell lennünk: még több…..