Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BZd

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdő vasútbarátként mindig elképedve nézegettem az amerikai és szovjet/ex-szovjet vasutakról készült képeken a több mozdonyból összeállított vontatójárműveket. Míg nálunk a Szergej nagy és erős mozdonynak számított, a Nagy Testvérnél kettőt, hármat is összeépítettek félállandó jelleggel - és még…..
Aki keresett már valaha munkát, a fenti kérdéssel biztosan találkozott. De hogyan válaszoljunk rá? Vannak bevett taktikák? Legyünk szemtelenek, netán szerények? Manapság teljesen bevett szokás a leendő munkáltató részéről a fizetési igényre való célzott rákérdezés. A tapasztalat azt mutatja, hogy…..
Szombaton délután átvonult a budapesti belvároson az utolsó Critical Mass. Már az újpesti rakparti gyülekezőnél látszott, hogy nagyon sokan, több tízezren gyűltek össze, hogy végigtekerjék a 16 kilométeres távot, amely Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca…..
  Hat hónapig készült ez az álomszerű, elvarázsolt fotó, a leghosszabb exponálással a fotózás történetében. Nem gigapixeleket összerakó csodagéppel lőtték - éppen ellenkezőleg: lyukkamerával, egyfajta camera obscurával készítették a felvételt. Egy, a digitális…..
BZd 2010.08.05 18:32:39
Magam is csináltam néhány hasonlót, a rekordom 184 nap volt:
www.flickr.com/photos/bzd/tags/solargraphy/

@tewton: @Alfőmérnök: Nem kell utólag színezni, színes lesz a kép a FF fotópapíron. Csak be kell szkennelni és átdobni negatívból.
Ha már épp most volt az oroszok kivonulásának évfordulója, elbicikliztünk a Kunmadaras melletti szovjet katonai támaszpontra. Egy tízezres szovjet város, amit a falu határába úgy húztak fel, hogy nem került rá a térképre. 64 hangár, folyamatosan köröző MIG-ek. Innen bombázták…..
  Április köztudottan a bolondok hónapja, így hát nem csoda, hogy pár – autóbuzériával kellően megfertőzött – ember úgy döntött, éjjeli átlagtartó versenyt szervez április 30. és május 1. között. Vélemények az azonos című írásunkról...
Autófília Hogyan nem lett 2010.02.12 09:00:00
1975-ben születtem, Székesfehérváron. Családommal Seregélyesen éltünk, ami a 62-es út mentén az első falu onnan. Nagybátyám (apám bátyja) a házunk előtt ment el mindig mikor hazaindult Fehérvárról a szüleihez Nagylókra. Ha szünidő volt vagy hétvége persze ment egyből a…..
BZd 2010.02.13 11:18:57
www.flickr.com/photos/bzd/4073177990/

Ez egy '55-ös, Svájcból... Csak erős idegzetűeknek...
Január 2-án újabb metrós fotóséta, ezúttal a Duna alatt, a Gellért tértől a Kálvinig. 3 érdekes állomást tekinthetünk meg ismét methan vezetésével, a Gellérten megyünk le - ami már sokkal jobban áll mint az előző alkalommal - átsétálunk a Duna alatt a hírhedt Fővám…..
BZd 2009.12.21 20:36:32
Mániám, hogy Budapest abban (is) különbözik a legtöbb nagyvárostól, hogy olyan panorámája van, amivel talán csak Rio de Janeiro és pár egyéb egzotikus hely versenyezhet. Ezt valamikor korábban kommentekben elemezgettük is itt a blogon, hogy pl. Bécsben csodálatos utcák és…..
Mit csinálhat egy vasútbuzi a múzeumok éjszakáján? Elmegy a Gyermekvasútra és a Vasúttörténeti parkba, merthogy ez a két intézmény is csatlakozott a rendezvényhez. Nem volt meleg, néha esett is, tehát viszonylag kevesen jöttek el, de ennek is van előnye, ugye el lehet férni. A…..
Kétrészes sorozatunk első kisfilmjében Csikós kolléga igyekszik bemutatni legalább a töredékét az Oldtimer Expo érdekességeinek. Jól áll neki a mikrofon, ugye?Az Oldtimer Sokadalommal foglalkozó második részt egy-két napon belül láthatják majd ugyanitt...
Belsőség Motorosok, vigyázzatok! 2008.07.07 15:09:00
 A hétvégén meghalt a falunkban egy 24 éves srác. Motorral esett el, a saját hibájából. Nem akarok moralizálni, kioktatni, de van két tanulsága az ügynek, ami miatt leírom, mi történt. Fiatal gyerek, nem sok tapasztalattal, nagy, erős motort vett, azt mutogatta a haveroknak egy…..
Subba A hét weboldala: Costella 2008.06.25 09:51:00
Ezek a Costellás fiúk tudják okozni a kellemetlen helyzeteket, megjelennek a szélesvásznú pólóikban - a Costella egy BEHAJTÓ IRODA azoknak akiknek elkerülte a figyelmét a feliratozás. Homlapjuk felvilágosítást ad a működésükről mert sosem lehet tudni mikor kerül az ember…..
Subba Képrejtvény: Ki ő? 2008.06.24 10:02:00
Az alábbi képen Magyarország vezető női egyéniségét láthatjátok. Felismeritek ki ő? Megfejtés délután várható...
autózz! Centikre a haláltól 2008.06.24 13:31:00
Cathy története sajnos nem egyedi eset, rövidre nyesett T betűs korszakom alatt velem is szórakozott minden különösebb ok nélkül (ha a T betűt nem tekintjük annak) két játékos kedvű elmeroggyant idióta, abszolút át tudom érezni a helyzetet, könnyen baleset lehet az ilyesmiből,…..
Muki nemrég épp zebrán próbált átjutni az út túloldalára gyalog, kizökkentve ezzel egy békés taxist a lelki nyugalmából... Színhely: Szeged, a klinikapark előtti zebra. Időpont: június 10, déli 12 óra. Az ebédlőből jövünk ki, a zebrán gyalogosok között hajt át a taxis…..
Itt a nyár. Az egész évben a Kárpát-medence porában kapirgáló magyar dolgozó ilyenkor ellenállhatatlan késztetést érez, hogy eljusson a Tengerhez. Aztán vagy eljut, vagy nem, és ha eljut, vagy már az Isztrián megáll egy kempingben tetőboxos kisautójával, vagy elrepül a karibi…..
BZd 2008.06.20 08:26:25
Megint nem jók a linkek, ez vmi bug, hogy mindegyik elé berakja ezt: "m.blog.hu/be/belsoseg/skins/yaklyak_2" ? Vagy csak a kedves szerzők olyan bénák, hogy az esetek többségében így járnak.
Subba Tinipicsák, push up hatás 2008.06.05 09:07:00
Ma nagyon jófejek leszünk egyből leírjuk a videó tartalmát, így talán feleződik azon retardált kommentelők száma akik képesek beírni, hogy nem nézik meg a videót, inkább mesélje már el nekik valaki. Hát a jó életért jössz ide. Nézzed meg, azért kerítettük. Ha már…..
Mónika komplikáció nélkül megszülte gyermekét, akinek a Miranda nevet adta. Az újdonsült anyuka  5. osztályos, 11 éves, 1997-ben született. 3 év múlva, 8. osztályban meg is fogja kapni a tananyag keretében a szexuális felvilágosítást ... Innen a hűvös irodából…..