Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MammyPress Média

365 bejegyzést írt és 324 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondják: itt márpedig jogállam, és sajtószabadság van! És én nagyon szeretnék hinni ebben, ahogy abban is, hogy egy demokratikusan az ország élére megválasztott csapat nem hazudhat egy ilyen fontos dologban! Mondjuk, másban sem! Csak... – valahogy én mást tapasztalok! Van-e szabad sajtó ott,…..
MammyPress Média 2020.07.26 08:52:20
Hiába, na: a toll még akkor is veszélyes fegyver, ha manapság a billentyűzeten keresztül tüzel! Tudja ezt a hatalom is, nem véletlen, hogy lányos zavaromban már nem is tudom: tüntetésen vagy temetésen veszek részt? Vajon melyiknek lehet a kelléke ez a sok száz, fegyverben és mindenféle eszközben…..
Magyarország visszavár – hirdetik az óriásplakátok. Nos, engem még nem vett rá a kalandvágy a távozásra, így nem tudok visszatérni. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor sem biztos, hogy egy óriásplakát hirdetése rá tudna venni a maradásra vagy a visszatérésre. Elgondolkodtam hát: vajon kinek szólnak a…..
Azt gondolnánk, ma – amikor mindent a pénz és a pénz által megszerzett hatalom irányít szerte a világban – talán a szólás folytatása már idejétmúlt lehet… De nem! Az asszony sokak szerint verve volt jó 50 évvel ezelőtt is, és ez most sem változott! A gyereket meg nevelni kell, és még mindig van,…..
MammyPress Média 2020.07.09 08:24:59
@midnightcoder2: Ebben sajnos tévedsz...
Te rasszista vagy? És melyik rasszt gyűlölöd? A cigányokat? A zsidókat? A melegeket? Te, az nem is rassz… nem baj, gyűlölni lehet! Bárkit, bármikor! Addig se mással foglalkozol! Még jó, hogy épp áramlanak a migránsok is, így folyamatos az utánpótlás. De a legnagyobb szerencse, hogy téged legalább jó…..
MammyPress Média 2020.07.03 12:11:12
@a nagy hohohorgász:
Köszönöm érdemi hozzászólásodat, mely sokunk számára hozhatott megvilágosodást!
Fogadd elismerésemet, hogy annak ellenére is sikerült kedvencedet újfent piedesztálra emelned, hogy ez az írás speciel nem Orbánról szólt - de mint az köztudott: nélküle a fű sem nőhet, tehát jogos, hogy meg kellett említened egy ilyen fontos témában. Köszönöm, hogy pótoltad eme hiányosságot!
Kifejezetten megtisztelő, hogy a szemedben ennek dacára is orbáni magaslatokba emelkedhettem, de sajnálom - nem ígérhetem, hogy merek olyan nagy lenni, mint ő, hiába is biztat erre! Gratulálok, hogy neked azért sikerült!
MammyPress Média 2020.07.03 23:28:40
@Drizari: A probléma valóban rendszerszintű! Én kicsit másban látom az eredetét, mint a filmben. A múlton nem lehet változtatni, de lehet belőle okulni.
Ma arra kellene törekedni, hogy az embert lássuk. De ez nem érdeke egyetlen hatalomnak sem. Lehetsz választó, fogyasztó, ember nem. Lehetsz fekete vagy fehér, balos vagy jobbos, katolikus vagy muzulmán, de ember nem.
Azt mondják, szabad vagy, mert szabadon definiálhatod magad, miközben folyamatosan felcímkéznek. Olyan címkékkel is, amelyek adottak, nem rajtad állnak. Hol itt a szabadság?
Bár hivatalosan még csak azt jelentették be, hogy június 30-val visszavonják a vészhelyzetet, de én már több biztos forrásból is tudom: igen, tényleg vége van ennek a rémálomnak! Az egyik, hogy Budapest gyakorlatilag lebénult, legalábbis csúcsidőben, vagy ha esik kicsit az eső – nem beszélve arról,…..
MammyPress Média 2020.06.07 09:14:37
@Drizari: Ebben alapvetően igazad van - más kérdés, hogy ide akkor sem egyszerű "bejutni". Kivéve az ukránoknak, ők jöhetnek!
Akinek épp lerombolják a házát - különösen, ha gyereke is van - az nem megy vissza, hogy hova is tette a diplomáját... Nekem hozta úgy régen az élet, hogy menekülnöm kellett - vászoncipőben voltam, kabát nélkül a novemberi hóesésben. A papírjaim érdekeltek a legkevésbé!
Nem mondom, hogy mindenkit be kell engedni - de mindenkit emberként kell kezelni!
MammyPress Média 2020.06.07 09:28:23
@Könyveslány: Tévedsz: csak a kormány oldaláról nézve ellenoldali!
Igen, az valóban hangosabb részemről! Egyrészt: pillanatnyilag az van, amit ők diktálnak - övéké a kritika! Másrészt: ahhoz, hogy "kritizálni" lehessen, ahhoz kell "valami"! Az ellenzék - összefogva vagy külön-külön, ahogy tetszik - egy langy' massza... Igen, minimális a szóhoz jutási lehetőségük, de nem is igazán van miről beszélni! Szóra sem érdemesek...
Na most van elegem! Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet! Némán vettem tudomásul, hogy mivel nem vagyok sem képviselő, sem focista, így semmiféle segítségre nem számíthatok, ismét egyedül kell megoldjam…..
MammyPress Média 2020.06.03 10:16:22
@Muad\\\'Dib: Mennem kell, ha érdekel, este kifejtem neked.
Addig csak egyetlen szempontként gondold át, hogy milyen közegben érzi jól magát a legtöbb vírus, baktérium, gomba... Igen, még a korona is!
De tökmindegy, mert ha benyalsz a többiből, néhányat, akkor az általuk legyengült szervezeted fogékonyabb lesz arra is!
És ha biológia óráról dereng valami olyasmi, hogy párás-meleg, akkor jó helyen jársz - most tedd a kezed a szád és a maszk közé!
MammyPress Média 2020.06.04 15:11:50
@cicmen: Semmilyen módon nem kértem ki magamnak! Egyrészt a jelenet annyira szürreális volt, hogy szólni sem tudtam a döbbenettől - másrészt egy megpakolt céges táskával a kezemben sem módom, sem időm nem volt reagálni rá!
MammyPress Média 2020.06.04 15:19:41
@cicmen: Attól a szinttől nem "jött-ment", hogy képes egy embernek látszó lényt embert látni!
De már az is valami, ha legalább jelzi, hogy ő kicsoda-micsoda és mire fel jár el!

Mellékesen - nem tudom, írtam-e - szájmaszk nem volt rajtam, de sál igen! És az előírás nem az ivást tiltja, nem a szájmaszk használatát írja elő, hanem a száj takarását.
Ettől még volt nálam szájmaszk IS, amit ivás közben galád módon nem használtam!

Ui.: Nincs kutyám, veled pedig viccelődni próbáltam, ezek szerint kevés sikerrel. Mert ha poén, akkor van értelme annak, amit írtál - ha nem, akkor... akkor csak spontán ilyen vagy!
Én feltételeztem, hogy poén.... Én is tévedhetek!
Igaz, ezúttal nem Kossuthnak verbuválnak, hanem Orbán Viktor óhajtja ezzel a módszerrel rendezni a járvány okozta munkanélküliség kérdését. És bárcsak mondhatnám, hogy hasonló formátumú történelmi alakokról beszélünk, de legfeljebb kasszakérdésekben vannak némi hasonlóságok: mindkettőjüket hírbe…..
MammyPress Média 2020.05.24 08:44:28
@Könyveslány: Ez azért a valamitől elég messze van! Megoldásnak elég nehezen nevezhető... (és akkor még az alkalmasságról nem is beszéltem!)
Ehhez képest úgy van tálalva, mint üdvözítő megoldás: lám, a kormány ismét teljesíti ígéretét, ad munkát a munka nélkül maradtaknak.
Ez nem valódi munka, nem valódi fizetéssel.

Mellékesen: még azt a kis jó hírnevet is veszélyezteti, amit a lepusztított honvédség valódi szakemberei nemzetközi szinten kivívtak (emberkeresés, hídépítés, stb.). Jaj annak az országnak, ahol a katonák nem hivatásból, de még csak nem is tisztességes zsoldból, hanem éhezés helyett odavetett alamizsnából szolgálnak!
MammyPress Média 2020.05.25 09:16:11
@élhetetlen: Felszámolták! Életem legjobb tavaszának indult, márciustól júniusig tele volt a naptáram! Ennek megfelelően a hatalmas megtakarításom jelentős részét anyagba fektettem, hogy ne a szezon közepén kelljen ezzel foglalkozni. Figyeltem a híreket, így olyan eszközöket is szereztem be, amelyek segítségével folyamatosan tudok fertőtleníteni. Aztán jött az a sajtótájékoztató, és - teljesen érthetően, ezért nem hibáztatok a víruson kívül senkit - egyetlen pillanat alatt törölte az egészet, hiszen azok a rendezvények nem tarthatók meg! (Sajnos nem turizmus: gyerekprogramok!)
A kiadások megtörténtek, a realizált bevétel 0, azaz Nulla forint. És ez még úgy tűnik: egy darabig így lesz.
Emellett van egy zenekarom, amelynek általában sok koncertje van, de évente egy nagy buli garantált: a szülinapos. (Ráadásul az idei egybeesett volna kettőnk 50. szülinapjával, így különlegesen extrának indult). Általában ezeket még akkor kezdem szervezni, amikor az előző befejeződik. És ennek nagyon megadtam a módját: médiakampány, látványelemek, neves vendégek... Na ez végképp minden tartalékot elvitt itthonról - március 28-án lett volna a buli! Épp csak a bevétel maradt el.
Nos, ebben a helyzetben szembesülni azzal, hogy mostantól semmi bevétel sehonnan... nem épp leányálom! Különösen, ha a tüdőd miatt még veszélyeztetett is vagy!
Ennek ellenére ÉN felálltam, és teremtettem más munkát magamnak! Futárkodom, mert szeretek vezetni, és szeretek emberekkel dolgozni. Az egyik zónában a csapat csupa színész, mérnök, orvos, faragó... De tudok olyan - Jászai díjas! - színésznőről, aki egy irodaházat takarít!
A helyzettel tehát nagyon nem vagyok egyedül, de kevesünknek adatott meg a lehetőség, hogy váltsunk!
Nem magam miatt pofázok, hanem azok miatt az emberek miatt, akiknek ez nem adatott meg, csak a nullázás! Függetlenül attól, hogy milyen jogviszonyban voltak. Egy színházból, szórakozóhelyből nem csak a színész, zenész maradt jövedelem nélkül, de a pultos, a technikus, a portás, a takarító is! Sokezer emberről beszélünk!
És nem mehet mindenki futárnak, mert azt sem tudja bárki végezni, ráadásul két-három hete több mint 4000 regisztrált várakozott, hátha köthet szerződést, mert egyelőre: megtelt!
És állambácsi ezúttal szarik a fejünkre, sokukra még az adókedvezmény sem érvényesíthető, amit a közértben egyáltalán nem fogadnak el!
MammyPress Média 2020.05.25 15:16:42
@telkoe: 70 éves
MammyPress News Mosléknyi jólét 2020.05.19 16:31:29
Este kilenc is elmúlt, mindjárt végzek! Ülök az autómban, meglehetősen elégedetten, hátradőlve várakozom: hátha lesz még valami feladat! Szégyen, nem szégyen: jó érzéssel tölt el a helyzet, hiszen már felidézni sem tudok minden alkalmat, amikor egyetlen pillanat alatt lettem megsemmisítve, de…..
MammyPress News Rémhírgyár 2020.05.14 02:52:46
Szeretnék én is rémhírterjesztő lenni! Egyrészt ez most nagyon "trendi", másrészt akkor végre elmondhatnám én is a kedvencem rémhíreimet: – Hogy "portyázás" közben lélegeztető gépek helyett tulajdonképpen használhatatlan légzéssegítőket vásároltak a kormány állítólag szakértő emberei, súlyos…..
MammyPress News Agyaranyák vére 2020.05.03 16:25:23
Itt élek egy országban, amiről azt gondoltam: ez a hazám! Része vagyok, mert itt születtem, mert ennek a nemzetnek a nyelvét tanultam anyámtól. Mert ebben az országban neveltem gyerekeimet, ezt az országot támogatom az adómmal, ennek az országnak a közösségéért próbálok tenni több-kevesebb…..
– Idén kihagyjuk a húsvétot! – jelentettem ki fennhangon. Gyerekeim nagyrésze távol, unokáim is csak virtuálisan lehetnek jelen. Másikfelem dolgozik, az Egyszem Itthonmaradottamat hat lóval sem tudnám elvonszolni a számítógéptől. Magamnak? Magamnak sosem csinálok semmit… Nagyszombaton is inkább…..
Van, akinek fontos vallási ünnep. Van, akinek pusztán hagyomány. És van, aki pont tesz rá… Bármit is gondolunk a húsvétról általában, az idei biztos, hogy más lesz, mint a megszokott! De ne engedd, hogy a szomorúság, a félelem uralkodjon rajtad! Tegyél minél több olyan dolgot, amit máskor is!…..
Túl vagyunk az első hónapon és – így a hónap végére – túl vagyunk a már egy héttel korábban nagy hévvel beharangozott gazdasági csomag bejelentésén. Amin nem vagyunk túl, az a helyzet kritikus része – járványügyileg és gazdaságilag egyaránt – így érdemes átgondolni, mi is történt eddig, és kicsit…..
MammyPress Média 2020.04.10 10:03:33
@Sir Galahad: Nyugi, ez ilyen rality-játék akar lenni - "ha túléled, januárban kapsz majd egy heti nyugdíjat!" Ha pechük van, akkor még három évig fizetnek... Nem valódi intézkedés!

A munkám nekem is megszűnt. Elsőként semmisült meg, és vélhetően az utolsó dolog lesz, ami helyreáll. Vállalkozó vagyok, és nem KATA alany, de ha az lettem volna, akkor se kerültem volna be a mentesítettek közé, sok-sok kollégámmal együtt.
Nem mintha ezek zöme nem látszatintézkedés lenne: ha valaki megszorult, eddig is meg tudta tenni, hogy később fizeti be az adóját!
Én tényleg megpróbáltam befogni a számat! Napok óta nem írtam semmit, pedig jó néhány olyan intézkedés volt, amitől viszketett a billentyűzetem, de az előttem álló lakhatási problémákat nem úgy kívánom megoldani, hogy a következő egytől öt évben az állam oldja meg helyettem… Hallgattam, amikor…..
MammyPress Média 2020.04.07 16:25:57
@kvadrillio: II. kerület - de nem erősítette meg. Hablatyolt, mint általában szokta, ha konkrét kérdést kap...
Elmondta az általános eljárást, de arra nem adott konkrét választ, hogy mi van az Irgalmasoknál.

Az Isten irgalmazzon nekik... - hogy nem túl stílusos legyek.
MammyPress Média 2020.04.07 16:51:57
@Proud Mary: Jahh! Ha nincs tökéletes megoldás, akkor szabad a szabadrablás...

Jelzem: az óvóhelyeken, sőt, még a táborokban is lehetett gyerekekkel foglalkozni, szórakoztatni, igaz, sajátságosan, de kultúrát teremteni. A kijárási tilalom elben szigorúbb volt, de nem jelentette az érintés tilalmát, a kapcsolat tilalmát! Szóval - több okból - nem hasonlítanám össze!

Pillanatnyilag Orbántól sem azt várom, hogy történelmi, avagy afrikai problémákat oldjon meg, hanem az ittenit. Még csak azt sem várom, hogy az enyémet, vagy hogy tökéleteset - de azt talán jogosan várhatom, hogy törekedjen egy picit erre!
Persze: én vagyok a hülye! Legyen...
MammyPress Média 2020.04.07 22:59:02
@a nagy hohohorgász: Szerencse, hogy te itt vagy, és kitüntető figyelmednek hála - én meg se kell szólaljak.
MammyPress News Néma üvöltés 2020.03.25 12:59:34
Megfogadtam, hogy befogom a számat… Azt gondolom, ilyenkor nem az számít, hogy ki vezeti az országot, hanem hogy fogjunk össze, és éljük túl a bajt! Nem mintha nem érezném napjában többször is, hogy üvölteni kéne, mert lábbal tiporják az emberi jogokat, de az üvöltés ebben amúgy sem segít, és most…..
MammyPress Média 2020.03.27 18:32:42
@a nagy hohohorgász: momentán munkanélkülivé tett, és mert vállalkozó vagyok, ha véletlenül lesz is valami enyhítés - én kimaradok. És nem vagyok katás... nem személyes érintettség miatt háborít fel, hogy a taxisok ilyen szívéhez kedvesek...

Hosszan tudnám sorolni, hogy mit vett el tőlem, a biztonságomon, a lakásomon keresztül még szakmát is, valamint a gyerekeim apját is megpróbálta! Régi közöttünk már a kapcsolat, és hidd el, megdolgozott érte egyénileg is!
De általában akkor nyitom ki a számat, amikor azt látom, hogy épp körülöttem tekint mindenkit felesleges, nélkülözhető nyűgnek... pont úgy, mint a Parlamentben a közvetlen kollégáit. Vagy amikor nyiltan a képünkbe - hmmm, ő ugye sosem hazudik - egy másik dimenzó realitását vázolja fel...?
Én többnyire megoldom a dolgaim - ahogy most is megfogom! De ettől még nem lesz kevésbé dühítő!
MammyPress Média 2020.03.27 19:41:20
@a nagy hohohorgász: Neked - azt csak te tudhatod! Nekem - önmagam!

És Orbánnak - meg annak a "csodálatos" ellenzéknek - köszönhetően sikerült olyan rendszert kiépíteni, hogy ha véletlenül valaki potenciálisan alkalmas lenne, akkor azt idejekorán vagy kicsinálják, vagy beolvasztják!

Ez a demokrácia, magyarosan...
MammyPress Média 2020.03.29 10:30:00
@Scott Tenorman Must Die: A gyerekeim apját csak megpróbálta - nem részletezném, egy része itt már le van írva: mammypress.blog.hu/2018/02/01/valtozo_idok_koponyege

A lakást az öt(!) vagyonvizsgálat egyike során vesztettem el... Az első három idején még azt sem tudták az emberek, hogy ilyen fogalom létezik. Akkoriban lett az adóhatóságból egy modernizált ÁVH.
Az egyik szakmámat - a "téglatörvénnyel" is megnehezítve (amely kapcsán 2 évet kaphatok, ha nem jelentem, hogy kinyírtad az anyósod, de hármat, ha nem jelentem, hogy adócsalás gyanúja(!) merül fel) a szokásos szakértő változtatásokkal vette el: simán kifelejtettek a törvény szövegéből egy opciót, így négy év tanulással és akkortájt tíz év feletti gyakorlattal kitörölhetem... és mehetek két évet iskolába, ha folytatni akarom!
A poén, hogy ez már a második szakma volt, amit adminisztrációs okokból vesztettem el - és van egy harmadik, amit az országban kialakult agyament mentalitás miatt nem végezhetek...

Egyelőre érd be ennyivel, mert bocsánat, de veletek ellentétben én a nevemet adom az írásaimhoz és a hozzászólásaimhoz is, így jobban nem részletezném a nyilvánosság előtt! Nincs bennük titok, és az írásaimban itt-ott szerepelnek, de had nem én fűzzem csokorba a szart, amivel dobálni lehet!
Valakit muszáj utálni! Lehetőleg mindenkit, de kultúrember ilyet nem mond, hanem apránként rávezet: már utáltuk sokak mellett a másik pártot, a pirézeket, zsidókat, cigányokat, homoszexuálisokat, és persze Sorost meg a migránsokat – ezúttal úgy tűnik: az öregeken a sor! És remekül…..
Rendkívüli helyzet van – hirdette ki a kormány! Nem akarok róluk beszélni, mert az egészség nem politika kérdése kéne legyen! Nem akarok vádaskodni, hogy ha előbb hozzák meg ezeket az intézkedéseket, akkor most 0 – azaz nulla – lehetne a fertőzöttek száma, hiszen minden eddig ismert esetet…..
MammyPress Média 2020.03.15 20:06:17
@a nagy hohohorgász: Oldal nem tud gyűlölni - csak az ember!
MammyPress Média 2020.03.15 20:21:48
@MammyPress Média: Most is naponta tízszer kiakasztanak a hülyeségeik... A pökhendi stílus, ahogy előadják magukat legalább olyan irritáló, mint ez az ötletszerű döntéssorozat.
A hatalomhoz kell egy ország, és Orbán ragaszkodik a hatalomhoz. Azt gondolom, hogy tönkretett már mindent, de közben tudom, hogy mentalitásánál fogva ő hősként akar ebből a helyzetből kijönni, mert ezt a szerepet szánta magának! És most csak az számít...
Majd ha vége, ha ezt lezártuk, akkor lehet számon kérni, most viszont menteni kell, ami menthető!

Hogy ezt néhány hasonlóan hatalommániás kollégája, akiknek Orbánnal ellentétben arról sincs elképzelése, hogy hogyan szerezzék meg a bársonyszéket és mit is kezdjen vele... - miért nem tudja felfogni? Miért nem képes legalább most úgy tenni, mintha az emberek is érdekelnék őket... - azt nem tudom!

Elvétve akadt egy-két értelmesebb, de ma már őket is csak az érdekli, hogy "Orbánnak mennie kell"! Amivel maximálisan egyetértek, mert ember még annyi kárt nem okozott, mint ő... De engem az is érdekel: mi lesz utána???

Azzal az emberrel még nem találkoztam, aki azt mondaná, hogy "oké, utállak, de igazad van, csináljuk, mert ez kell az országnak!" - pedig ennek MOST rohadtul itt lenne az ideje... De már látszatra sem tesznek így!

És EZ ijesztő!
MammyPress Média 2020.03.15 23:32:12
@HaD: Ne csúsztassunk... Csak három hónapja volt! Decemberben regisztrálták az első beteget, nincs kedvem utánanézni ismét, de 12 rémlik. És valamikor 30-a táján volt egy doki, aki szétkürtölte, majd bele is halt a fertőzésbe. Mert nem csak a 80 feletti idősekre és betegekre, de a pletykás dokikra is veszélyes...

És igen: ha ÉN tudtam róla, hogy vészhelyzet közeleg, és össze kell ütni egy B, meg mellé egy C és D tervet, akkor ezt egy milliók életéért felelős kormánynak is illendő lett volna észrevennie!

De az sem az én dolgom lenne, hogy úton-útfélen hangoztassam: most nem a kormánnyal/ellenzékkel/migránsokkal/zsidókkal/pirézekkel/(stb. a nem kívánt rész törlendő) kellene küzdeni, hanem azzal a képen olyan kis király vírussal, amelyik nem csak hazánkat tiszteli meg, hanem átsöpör a világon. Na jó: csak a Földön! Az kéne most legyen az ellenség, most kellene a "harcolni kell" és egyéb dumák!

És való igaz, hogy komoly lemaradásban vagyunk (és nem vigasztal, hogy másokhoz képest azért egész jó helyen), de az nem egy építő kritika, hogy "márpedig követeljük", különösen akkor nem, ha másnap az ellenkezőjét követelik hasonló vehemenciával. Most a "fiúk, azt gondolom, ezt lehetne" időszaka kéne legyen, tényekkel-érvekkel, és ha erre nem lépnek, akkor utólag(!) majd lehet felelősségre vonni, vagy ezzel kampányolni!

De hiába állunk mi a legjobban a korona-statisztikában, ha nálunk omlik majd össze elsőnek az egészségügy, a gazdaság, és az elhúzódó járvány miatt éhendöglik a fél ország! Statisztikailag mindenkinek van 13 milliója a párnájában - a valóság azonban kicsit másként fest: a többség egy havi tartalékkal sem rendelkezik! Legfeljebb pár kilónyi liszttel...
Oszd meg és uralkodj! Nem új keletű gondolat: XI. Lajos mottója volt, de már a rómaiak is ezt az elvet alkalmazták birodalmuk építésénél. És lássuk be: soha ekkora sikere nem volt ennek az elvnek, mint a XX. század óta napjainkig… Kezdetnek a családokat kellett megosztani, hiszen generációk éltek…..
MammyPress Média 2020.03.08 14:59:10
@a nagy hohohorgász:
Köszönöm! Hidd el, lesz még ilyen - csak mostanában a különbségre szokás helyezni a hangsúlyt.
MammyPress Média 2020.03.08 15:44:31
@a nagy hohohorgász: Mert ebbe az irányba terelik őket - és ez kényelmesebbnek, járhatóbbnak tűnik!

A következő részekben lesz erről is szó...
Az elmúlt napokban sokszor és sok helyen lett elsütve az a "poén", hogy "meghalt az első koronavírus, kórházi fertőzésben". Magam is ironizáltam ezzel, mert lássuk be – járvány ide vagy oda – az a szomorú helyzet, hogy ma Magyarországon tényleg sokkal nagyobb esély van arra, hogy kórházi fertőzésbe…..
MammyPress News Döglégy-invázió 2020.03.05 23:11:31
Szikrázó napsütés simogatja lelkemet és arcomat, visszavonhatatlanul jelezve, hogy a tavasz idén is szerencsésen megérkezett! Még az a tény sem zavart, hogy autómmal éppen egy dugóban ülök, hiszen tudtam, hogy napok óta dolgoznak arrafelé, de szeretem ezt az útvonalat: keresztül az Andrássy úton, a…..
MammyPress News Koronás kavarás 2020.02.27 00:55:16
Mind meghalunk! Na jó, nem akarok poénkodni, mert bár ez egy szomorú tény, de a helyzet akkor sem vicces, ha a közeljövőben nem kell tartanunk a koronavírus fertőzésétől, mert szeptember előtt kizárt dolog, hogy időpontot kapjon valaki a magyar egészségügy bármely bugyrába! És amúgy sem kell…..
MammyPress Média 2020.02.28 12:21:51
@eßemfaßom meg áll: És még mindig ez a válasz - sőt!
MammyPress Média 2020.02.28 19:33:00
@Bircanyíró: Ha már hasonlítgatunk:
A fertőzés kiindulópontja Hupej tartomány székhelye, Vuhan. Mintha azt mondanám: Sopron. A kisebbek közül való, de azért fontos város.
Lakóinak száma ennek megfelelően alig több, mint Magyarországé... 8-) (12millió).
Ehhez képest - ma délutáni adatok - egész Kínában(!) 40000 fertőzöttet regisztráltak, akik közül - még mindig egész Kínában - 2791-en haltak meg. Zömiben idősek (kivéve pl. a dokit, de ezt most hagyjuk). Az "egész Kínát" pedig azért hangsúlyoztam ki, mert ezek egy része a karanténon kívül, és nem egy világvárosban történt.
Az adatok a ma délutáni hivatalos konzuli tájékoztatásból valók:
konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

De ezt is érdemes figyelni - és még szerencsére nem vagyunk rajta:
gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
MammyPress Média 2020.03.03 14:13:53
@Biu898: Ez nem megmondó cikk, pláne nem szakanyag.
A téma szempontjából pedig nincs jelentősége!

A mellékelt videó egyébként ezt is súrolja az érthetőség határain belül, és nem véletlen, hogy pont ezt mellékeltem!

Általában az a célom, hogy egy problémáról úgy gondolkodtassak el másokat, hogy azt minél szélesebb körben megértsék! Ha azzal kezdeném, hogy a kétszálú DNS-szakaszt hődenaturációval egyszálúsítjuk, majd megszintetizáltatjuk mindkét szál komplementer párját, ezt követően ciklikusan ismételve exponenciális módon felszaporítható a kiválasztott DNS-szakaszt, és hozzáteszem, hogy a reakciót katalizáló polimeráz enzim tulajdonsága, hogy működéséhez kell egy dupla szálú DNS-rész is, ahonnan a polimerizáció el tud indulni és ezt a tényt kihasználhatjuk arra, hogy kizárólag csak az a DNS-szakasz sokszorozódjon fel, amelyiket mi szeretnénk - nos, akkor neked, aki vélhetően szakmabeli vagy, nem mondok újat. Aki meg nem, az villámgyorsan ellapoz innen, hamarabb, mint látná: hány troll követeli az én megsemmisülésemet, vagy hülyézi le a hozzászólokat.
De legfőképp: nincs az a polimerizáció, amelynek hatására használhatóbb lenne az egészségügy rendszere, vagy hitelesebb lenne a magyar közszolgálati média - és ez az írás erről szólt, erről akarta, hogy az olvasó elgondolkodva kialakítsa a saját véleményét. Még akkor is, ha az messze nem egyezik az enyémmel...
...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek…..
MammyPress Média 2020.02.26 12:16:51
@vackor1: Én azért köszönöm! Nem a védelmet - arra nincs szükségem, és nem érdekel, minek titulálnak itt, én ettől még pont az vagyok, aki vagyok - hanem azt, ahogy a dolgokhoz állsz!

Nem emlékszem rá, hogy tőlem kérdezte-e valaki, hogy milyen családba akarok születni. Amíg nem mi döntünk erről, addig számomra van az ember, aki megszületett, és minden más csak utána jön! Hogy mit kezdünk a helyzetünkkel - az fog meghatározni minket! És nem a hely, ahova születtünk! Főként: nem öt évesen...
MammyPress Média 2020.02.26 12:18:58
@vackor1: Utóirat:
Nekik is a Tündérpakk segített a történtek után, bár a kisfiú életét ez már nem adja vissza.
És amikor kiderült, hogy az anyát hibáztatják, akkor kijelentették: nekik a segítségnyújtás a feladatuk, nem az ítélkezés.
Így is lehet...
MammyPress Média 2020.02.26 18:16:02
@Laciii: Ha lett volna gáz, az a kazánban csinált volna meleget - cirkójuk volt. Legalábbis a hírek szerint.
A takaró pedig eredetileg a gyereken volt... de lecsúszott!

Nem az óvodát hibáztattam, hanem a környezet felelősségére próbáltam figyelmet fellhívni...
Nem vitatom az anya felelősségét sem, bár vannak helyzetek, amikor a pánik kizárja a józanészt, és innen a net előtti fotelből nézve természetesnek tűnő dolgoknak esélye sem lesz...

Egy biztos: a legnagyobb árat egy öt éves gyermek fizette - és ő garantáltan nem tehet sem arról, hogy hova született, hogy mennyire bölcs az anyja, mennyi pénzük van és azt mire költik... És engem ez zavar!
'Tüskéshátú barátom' hangját még negyvenéves meglett emberek is kapásból fel tudják idézni, és aki mai fejjel végignézi a Legkisebb ugrifüles epizódjait, ugyanolyan jól szórakozik rajtuk, mint gyerekkorában. És nincsenek ezzel másképp a mai gyerekek sem. Nem is véletlen,…..
Szökőévnek szökőnapjánSzomorú lett Süsü sárkány,Egy fejével zokogta szétSzülőjének halálhírét. PomPom nem lejtőzik a fán,Picurt sem vár suli után.Radír Pók és Sün Balázsprogramja is zokogás. Pedig vidámnak kell lenni,Mert csak a szerző ment pihenniItt marad a sok-sok társ:Mirr-murr, Csacsi,…..