Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MammyPress Média

337 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MammyPress News Citromfába harapva 2019.11.22 11:34:42
Hétfő van. Tényleg szeretnék hinni benne, hogy egy új, reményteli hét kezdetét jelenti – de még nem tudok semmire gondolni! Így ennek a reggelnek egyelőre az az egyetlen érdeme, hogy véget vetett egy pocsék éjszakának… Fáradtan, elcsigázva ébredtem – mint mostanában mindig. Az az átkozott óra pedig…..
Biztos bennem van a hiba! Én, aki tudok örülni egy napnyugtának, egy szép virágnak vagy egy érdekes formájú fának az út mentén, aki örül minden gyermeki mosolynak – nem tudok örülni, ha kap tízmilliót egy óvoda… Nem megy, és kész! Tisztába vagyok vele, hogy mekkora szükségük van rá, hiszen naponta…..
MammyPress Média 2019.11.10 12:11:04
@langesz:
Nem, nem most ébredtem...

És ez az írás csak nyomokban szól Erdoganról!
Keresztény ország vagyunk – vagy mi’fene... Tudom, mert már fiatalon is azt hallgattam: “Térdre, imához!” – méghozzá egy olyan embertől, aki sosem hazudik! Gyerekfejjel – az átkosban, ahol állítólag üldözték a vallást – jártam hittanra, még ministrálni is. A magyar tanárunk pedig folyton a Bibliáról…..
Igazán ráfért már a reform, lassan úgyis ez volt az egyetlen, ami még átvészelte ezt a kort.....
Ha ez az írás nyilvános, az azt jelenti: végre lezárták az utolsó urnát is. Most – amikor ezt írom – még napok vannak hátra a puccparádés szardobálásból, ami tartok tőle, soha nem fog lezárulni, talán csak halkabb lesz kicsit. Talán…  Szoros eredményt ígérnek a guruk, bár sokan vagyunk, akik azt…..
Hogy milyen messze van Győr Bécstől? A térkép szerint alig pár kilométer. Mégis úgy tűnik: fényévekre! Különösen akkor, ha mondjuk Ibizához mérjük a távolságot… Márpedig Ibiza sajnos nem csak a térképen van messze az Adriától! Bécsben ugyanis a teljes kormány lemondását, új választásokat jelentett…..
Örömmel hallottam, hogy elnézést szeretne kérni, sajnos ez mintha nem történt volna meg! De amúgy is: kitől? Egy feleségnek vagy a gyerekeinek tényleg elég, ha egy ilyen parti után annyit mond: "elnézést szeretnék kérni"? Vagy ő is a hajón volt egy másik group-ban? Én azt hiszem, ennél kicsit…..
MammyPress Média 2019.10.08 11:12:07
@Burgermeister: Nem fogják...
Egyrészt azért, mert ebben az országban - ha jó helyen vagy - nincsenek következmények! És ő jó helyen van...
Másrészt a Jobbik épp felrúgta az ellenzéki összefogást. Annyiban érthető, hogy nagyon sokan mondták Győrben, hogy ha kell, befogják az orrukat, de inkább Borkai, mint a DK-s nő. Lehet, hogy nekik lesz alternatíva, de külön nem elég semmire! (A kiszállási módszert nem kommentálnám! De eredményei között minden bizonnyal tovább nő a távolmaradók száma.)
MammyPress News Mad in Hungary 2019.10.06 12:52:55
Vasárnap dél... Csöngetnek!  Két fiatal srác áll a kapuban, kezükben mappával. - A FIDESZ-től jöttünk, csak azt akarjuk kérdezni, számíthatunk-e a szavazatára? A szavazatomra, ami tudtommal (még) nem publikus. Ami senkire nem tartozik, csak rám, és a lelkiismeretemre. Hogy névvel, vagy…..
MammyPress Média 2019.10.07 16:00:40
@MAXVAL bircaman közíró: Az otthonomba nem szívesen engedném be a kampányukat (másét sem).
És a szavazatom még mindig csak rám tartozik, márpedig innentől kezdve ők nyilvántartják a voksomat. És nem lettem "barát" a nyilvántartásuk szerint.
A hülyeség határán nincs kerítés – mondanám. De ez már nem egyszerűen hülyeség… Csakhogy nem tudok mit mondani helyette, mert erre már nincs szó! Sokáig azt hittem, hogy – bár nem alaptalan meggyőződésem, hogy főnöki jóváhagyás nélkül itt nem történhet semmi – néhány buzgómócsing magánakciója…..
MammyPress Média 2019.09.23 12:09:45
@MAXVAL bircaman közíró: Hát... ha a másik elhallgattatása szerinted kampány, akkor igen!
Kit krumplival, utalvánnyal, fánkkal hallgattatnak el - kit erővel! De nekik lehet...
Mellékesen: azért voltam mostanában csöndben, mert nem szeretek választani a rossz és a pocsék között! De nem szeretném, ha pont miattam döntene úgy, hogy inkább el se megy, mert nincs kire...
Vegyük vissza Budapestet – hirdeti fennhangon az ellenzék ügyeletes nagyágyúja. Jó, vegyük! Én benne vagyok… De azért lenne néhány kérdésem! Azt csinálsz, amit akarsz - csak tudd, hogy mit akarsz és azt csináld! – gyerekeimnek már a könyökükön jön ki a régi kínai bölcsességnek álcázott gondolat,…..
MammyPress Média 2019.08.27 00:56:39
@MAXVAL bircaman közíró: Majdnem pontos definíció! Apró, nüansznyi különbségek csupán... Helyesen:
A nép egy jelentős része nem adná Soros neveltjének Budapestet.
Amivel természetesen nincs semmi baj: mindenki azt – és abban – hisz, amiben akar! Legalábbis elvileg, mert ugye: ez egy szabad és demokratikus ország, amelynek egyik jellemzője világszerte (a szólás- és véleményszabadság mellett) a lelkiismeret és a vallás szabadsága. Ahogy ezt a mi Alkotmányunk is…..
MammyPress Média 2019.08.12 09:49:10
@maxval bircaman (cenzúrázott): Azon kívül, hogy több jogszabályt sért?
Talán csak annyi, hogy nem hitoktatót kerestek, hanem takarítót...
Kedves Kövér László! Pár apró észrevételem lenne ezzel az egyébként nagyon szép definícióval kapcsolatosan... Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy a 9-16 unokát érkezését időben megelőzi az őket világrahozó 3-4 gyermeknek a felnevelése! Ez azonban jelenleg nem olyan egyszerű, mert a jelenlegi…..
„Én egy egyszerű háziasszony vagyok” – hangzott el az ezerszer idézett mondat Lévai Anikó szájából. Nos, ez a kép továbbra is ezt hivatott alátámasztani: csak semmi piperkőcség! A sokak számára megfelelő strandpapucs egy bokanadrággal tökéletes választás, hiszen mit tehet ő arról, hogy valami…..
MammyPress Média 2019.08.01 17:19:49
@MAXVAL bircaman közíró: Ha turistaként sétálgat egy városban, vagy elugrik a postára befizetni egy csekket, hazahozza a gyereket az óvódából, akkor tökéletes viselet!
Csakhogy ebben a helyzetben az államalapító fogadására érkezett meg, annak hitveseként...
MammyPress Média 2019.08.02 13:09:11
@F1őr: Jelen pillanatban - közjogi értelemben - ki az a Gyurcsány?
Hogy ő mit vesz fel, vagy te, vagy én... na EZ magánügy.

Az államalapító(?) épp az országot képviselte. És mindenki megtisztelte - van egy ilyen szó - azzal, hogy az alkalomnak megfelelően öltözött, kivéve azt, akinek szólt a felhajtás...
MammyPress Média 2019.08.02 19:40:46
@MAXVAL bircaman közíró: Nem az esemény számít, hanem az, hogy önmagát, vagy az az országot képviseli épp az eseményen! Hogy milyen minőségében van jelen...
Vannak helyzetek, ahol pozíciójánál fogva nem különülhet el a kettő - miniszterelnökként a fia legénybúcsúján sem lenne ildomos részegen egy guminővel végigvonuljon az Andrássy úton, míg téged esetleg csak megmosolyognánk...
De ahol eleve a népvezért, az ország vezetőjét várják - mint egy államalapítót - ott már csak azért sem rúghatják fel a protokolt, mert ezzel köszöni meg a másik fél igyekezetét!

Mellesleg: a vasárnapi misére is illik a szebbik ruhába menni... ott is a tisztelet szimbólumaként!
Száz év… Néha dobálózunk vele, de valójában felfoghatatlan időtartam. Az egész világot nézve is csupán néhány embernek adatik meg, hogy átéljen ennyi időt. Hogy sok vagy kevés? Nyilván a tartalom dönti el.  De száz gyertya fényében már sok dolgot láthat az ember… Sokan ma az ország Bálint gazdáját…..
MammyPress Média 2019.07.28 20:25:44
@MAXVAL bircaman közíró: ???
Megemlékeztem a nagyapámról! Ebben mi a ballib és mi a személyi kultusz?
MammyPress News Esőtánc 2019.07.27 14:22:37
Dél van, most kellene a legvilágosabb legyen, mégis villanyfényből nézhetjük a Nap sugarait elrejtő fekete felhőket. Kiállok a szakadó esőbe, mielőtt magával ragadna a sötétség hangulata és inkább élvezem, ahogy a hűs víz elárasztja testemet, miközben mezítláb tapicskolok a terasz pocsolyáiban...…..
– Mit rinyálsz? Azt írsz, amit akarsz… – vágják időnként a fejemhez, ha meg merem kérdőjelezni a szabadság, a demokrácia jelenlétét. Márpedig ez gyakorta megesik, az idézet azonban a legenyhébbek közül való, minden jelzőtől megcsonkítva, pedig igen választékosan szoktak megnevezni… Igazuk…..
MammyPress Média 2019.07.23 14:34:36
@szekertabor: Egyetlen dologban nem értünk egyet: hogy én mást értek alatta!

És pont úgy felháborít minden közösség - "oldal" - megnyilvánulása, ha az embertelen, vagy közönséges!
Tegnap megkérdezték, hogy "fideszesnek tetszik lenni?" - mert felháborodtam, hogy a tűzoltókat hol utcára küldenék a helyzetük miatt, hol arra bíztatják: a fideszesekhez csak ráérősen menjenek... Tényleg ilyen világot akarunk???
Az egyik élhet - és lophat-csalhat-hazudhat - a másik dögöljön meg? És aztán fordítva? De akkor mi a különbség???

Cinikusságért nem megyek a szomszédba - de tőlem még nem hallottál személyeskedést, se hozzászólóhoz, se a nagytiszteletű tiszteletreméltatlanokról.
"Embernek lenni mindég..." - rohadt nehéz, én azzal is beérem, ha valaki törekszik rá! Magam sem tudok többet, így nem is várok mást!

Valahol már kifejtettem: nem azért akarom, hogy Tarlóst leváltsák, mert Fideszes, hanem mert élhetetlen a város. Konkrét dolgokkal tudnám ezt alátámasztani, kezdve a patkányokkal, vagy a soha ilyen mértéket nem öltött fák mögé bújó jelzőtáblákkal.
És megőrjít a tudat, hogy az ellenzék hol őt gyepálja, "mert csak", hol egymást. Ezek jönnének a helyére??? Nem sok jót ígér...
Tartok tőle: ez sokáig így marad! Amit tehetnénk, az annyi, hogy mi, emberek, akiknek még számt: hangot adunk azoknak a dolgoknak, ami nem jó. És megpróbáljuk olyan hangosan mondani, hogy ne lehessen elmenni mellette... Persze, lehet, hogy akkor is csak egy "Boldog karácsonyt" lesz a válasz - de más eszközünk jelenleg nincs! Ehhez viszont az kell, hogy leírhassuk, szabadon, következmények nélkül azt, amit gondolunk! Ez az alap... a mag! Aztán talán majd kinő belőle valami...

Szóval, ha már a jóléti gulyáskommunizmust odadobtuk (és ez nem visszasírás!) a szabadságért, akkor legalább ennyit tartsunk meg belőle. Talán majd egyszer azt is megtanulja a többség, hogy a szabadság akkor jár nekem, ha mindenknek... Mert annak meg ez a lényege!
Még. Pedig már minden voltam ebben az országban a szépkislányon kívül… Pufajkás, komcsi, áruló, és mert nem a propagandából szedem a gondolataim: a nácit is vágták már a fejemhez, ha épp a másik oldalt dicsőítettem érdemei szerint! Most azonban majdnem megdicsértek! Jó, csak közvetve, de azért…..
MammyPress Média 2019.07.17 23:59:36
@leponex: Nem vagyok túl öreg... de amikor kezdtem az iskolát, még bőszen felnyomták azt a tanárt, aki eltért a tantervtől. Felsőbe volt az első olyan tanárom, aki vette a bátorságot, és többet tanított - de ő nem volt épp fiatal, ellenben Kosztolányinak hívták!
MammyPress Média 2019.07.18 00:05:25
@leponex: Tévedés. Amíg nem kötelező... Csakhogy most az a feladata, hogy Ő reformálja kellően hazafiasra a tantervet. És nem vagyok meggyőződve az objektivitásáról, de az alkalmasságáról sem!
Mellesleg ez a poszt arról szól, hogy - szerinte - itt minden zsírkirály, és ha a büdös kölke e földi kánaánt mégis elhagyná, akkor az azért van, mert minden cukiság ellenére én rosszul neveltem... Természetesen.
MammyPress Média 2019.07.18 00:11:39
@leponex: ő(k) = a gyerekeim/unokáim és természetesen nem a tananyagot döntsék el, csak azt, hogy mi tetszik nekik. Ez talán nem túl nagy elvárás...
De jelenleg nem ez felé haladunk... és ez ijesztő! Bőven elég ok arra, hogy bármilyen szülő vagyok, a gyerekeim csomagoljanak, és az unokáim már látogatóba járjanak erreefelé. Amig jöhetnek...
Elsőszülött gyermekem - mondhatni a semmiből - császármetszéssel jött a világra. Nem altattak, így szerencsére hallottam, amint felsír, jelezve érkezését. Messziről egy futó pillantást is vethettem rá, majd elvitték… Alig vártam, hogy vége legyen a műtétnek és végre magamhoz szorítsam! Fájdalmakkal…..
MammyPress News Mész a Pride-ra? 2019.07.06 14:00:18
Minden évben elhangzik a kérdés, és minden évben kétféle reakcióval szembesülök a válasz után: vagy az egyetértő megkönnyebbülés, vagy a szimpla döbbenet… Pedig a válaszom csupán egy határozott „nem”. Amiben az az igazán poén, hogy ha igent mondanék, akkor is ez a két reakció lenne, csak fordítva.…..
MammyPress Média 2019.07.06 20:56:16
@MAXVAL bircaman közíró: Ezt azért nem mondanám...
Semmi sem fekete vagy fehér!
MammyPress Média 2019.07.08 23:07:02
Azt gondolom, néhány önmagával mit kezdeni nem tudó ifjút leszámítva a homoszexualitás nem döntés kérdése. A véletlenben sem hiszek.
Hogy ki az, akit "megtréfált" a sors (vagy Isten, vagy bárki), és úgy született meg, hogy a teste és a lelke nem passzol... vagy ki az, akit olyan bántalmazások, vagy hatások értek, amiért így alakultak az ösztönei a "normálishoz" képest (és én ezalatt nem a társadalmilag elfogadottat, hanem a fajfenntartási funkciónkat értem elsősorban) - szóval hogy ki minek a hatására vált "mássá" - az egy dolog... az ő személyes dolga!
Nem a homoszexualitást kell elfogadni! Az életet, az embert kellene tisztelni annyira, hogy el tudjuk fogadni: nem vagyunk egyformák.
A szexuális élete mindenkinek a magánügye! Egy munkahelyen épp úgy felháborító, ha valakit a szexuális identitása miatt raknak ki, mintha azért, mert nem fekszik le a főnökével. Hogy a munkahely - vagy bárki más - honnan szerez tudomást a szexuális identitásról, az viszont már nem mindegy... Van egy rakás gyerekem, akik kísértetiesen hasonlítanak a pasira, akivel együtt élek. Bár a munkahelyemen nem feltétlenül látják őket, de ebből vonhatnak le következtetéseket. A többi a mi dolgunk! Az enyém, és a partneremé.
Maximálisan támogatom, hogy legyen olyan intézmény, amely segít nekik megtalálni a lehető legteljesebb élethez az utat. De az utcára vonulással nem látom, hogy bármi is változna. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ETTŐL vált volna elfogadóbbá.
Aki pedig az életet, az embert tiszteli, és a másik embert a tettei alapján határozza meg, nem a szexuális hovatartozása, vagy vallása, vagy nemzetisége, szeme színe, lábmérete alapján - annak nincs szükség egy felvonulásra, hogy erre büszke legyen, mert ez az alap.

Hogy a cégek ki/mi mellé állnak oda, az meg többnyire három dologtól függ: marketingtől, cégvezető beállítottságától, és még marketingtől. Elsősorban a várható nyereség érdekében. És általában pont a cégvezetők, akiknek nem érdeke, hogy elfogadóbbak legyenek az emberek - a politikusokat is többnyire ők vezénylik. Mellette vagy ellene - mindegy, csak ne gondolkodj! Majd ők irányítanak...
Vannak dolgok, amik meg tudnak változni - és vannak, amelyek soha!..
Józsi bácsi hétfőtől péntekig minden reggel útnak indult a munkahelyére. A hivatalos verzió szerint héttől háromig építette a szocializmust, de őt inkább a szakszervezeti beutaló hajtotta, amihez hozzájutva nyáron majd elviszi az asszonyt kicsit a Balatonra. Előtte még a hétvégén letudta a…..
Egyszer csak arra lettünk figyelmesek: valami elkezdődött! Harminc év távlatából  ma már mindenki úgy emlékszik, ő maga is részese volt, de ez persze nem igaz... Rendszerváltók voltunk, akarva-akaratlan – de azért korántsem volt ez annyi ember érdeme, mint ahányan ma hirdetik magukról! De ez a…..
MammyPress Média 2019.06.19 08:19:21
@MAXVAL bircaman közíró: Kétségtelenül így is értelmezhetted... ha így akartad!
De a varázslatos pont az volt benne, hogy egyrészt mindenki a saját szájíze szerint értelmezhette, másrészt (és ez a legfontosabb) mindenkit elgondolkodásra kényszerített! Egy olyan világban, ahol nem volt szabad gondolkodni... pedig volt rá igény!

Na ezt sikerült felszámolni: ma szabadon gondolkodhatnál, de leszoktattak ennek igényéről. Nem megtiltották, hanem érdektelenné tették... Ez lett a rendszerváltás!
MammyPress News Kegye(le)tlen hét 2019.06.05 20:43:57
  Hét másodperc! Ennyi állt a rendelkezésükre… Szinte csak egy pillanat, ahhoz is kevés, hogy észre vedd: baj van! Nagy baj… Hét másodperc! És mire feleszmélnél, már körbevesz a 15 fokos víz bénítóan fagyos ölelése, átláthatatlan sötétsége és az áramlat, amely akkora, mintha az autópályán állva…..
MammyPress Média 2019.06.12 00:43:11
@Proud Mary: Hogy udvarias, kötelességtudó, és ismeri a protokoll szabályait.
MammyPress Média 2019.06.12 13:56:56
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: A média nagyobbik része - vajh'miért?!? - csak erről számol be. A többiben szó esik némi felháborodottságról is. Meg felelőshiányról. Meg szabálytalanságról. Meg eljárási hibákról. Bizonyára pikkelnek Orbánra... más bajuk most úgysincs!
MammyPress Média 2019.06.14 09:07:49
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Te valamit nagyon félreértettél... Nem hülyéztem le ! Annyit mondtam: a köszönőlevéllel diplomáciai kötelezettségének tett eleget. Ami egy létező dolog, még ha Magyarországon mostanában már csak múltidőben beszélhetünk róla.
Egy ilyen helyzetben a mentést illik megköszönni! Orbánnak, mert sajnos ő képviseli az országot. De nem miatta, hanem a mentésben résztvevő, életük kockáztatásával is dolgukat tevő emberek miatt illendő. Nekik szól!
Ettől még a levélen kívül több helyen - a koreai és a nemzetközi médiában - megjelent az is, hogy aggódva, döbbenettel szemlélik az eseményeket. Jó, ezek az M1 Híradójába nem kerülhettek be, de ne várj csodákat.
Inkább olvass, a koreai oldalaknak van angol verziója:

www.koreatimes.co.kr/www/nation/2019/06/120_270544.html

Itt a legutóbb Paksnál megtalált áldozatról esik szó. Teljesen objektíven, ahogy egy hírportálon - ha nem magyar - szokás. És a végén megjegyzik - még mindig objektíven - hogy a magyar hatóságok elutasították, hogy a koreai csapat kutasson a kimentett roncson, a "nyomozás érdekében". Mert van olyan... még akkor is, ha előbb elengedték a hajót, amit aztán átfestettek, meg a kapitányt, aki bizonyítékokat semmisített meg, de 15 millióért szabadlábon lehet... Minderről nem írnak, mert objektíven hírt közölnek: a nyomozás érdekében elutasították a koreai kérést, majd mégis megengedték. Csak következetesen...

Utóirat: soha nem náciztam!
Hogy mennyire keresztény az az ország, ahol a kormány tagjai és szócsövei úgy beszélhetnek a pápáról, ahogy mifelénk ezt megtehetik... – nos az is „megérne egy misét”! „Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.” - mondotta…..
MammyPress Média 2019.06.04 21:47:05
@FILTOL: Már bocsánat, de engem nem az érdekel, hogy hol volt! Nem az a bajom, hogy meccsre ment, Csíksomlyó helyett. Az a problémám, hogy sem ő, sem valamelyik barátja nem emelt szót amiatt, mert a pápa egy magyar lakta helységben nem viselhetett olyan miseruhát, amelyen látszik egy magyar felirat.
A hosszabbítás után egy "na de uraim", vagy valami... a legkeresztényebbtől ennyi azért járt volna! Még ha református is!
MammyPress Média 2019.06.04 22:44:51
@morph on deer: Én is el tudnék képzeln i szebbet, méltóbbat, de nem ez a lényeg...
EZ egy vallási esemény volt, nem politikai. Egy magyarok lakta helységben... És azért nem lehetett rajta ez a románosított nevű Szabó Kriszta által készített temesvári ruha, mert magyarul volt rajta felirat! Illetve a ruha maradhatott - ha eltakarja, "mert ez itt Románia". Ami tény... de a vallásod gyakorlása az anyanyelveden - az meg alapvető emberi jog!
MammyPress Média 2019.06.06 10:37:59
@morph on deer: Javarészt egyetértünk! Szerintem giccses és felesleges. És szinte kivehetetlen. Egy okkal több, hogy ne értsem: miért kellett tiltani?!?

Mindamellett feltehetően egy gesztusnak szánták, mint húsvétkor, karácsonykor, amikor minden nyelven elmondja a pápa az áldást - ezzel kifejezve az összetartozást.
Hatalmas volt és épp felém trappolt! Kicsit már-már ijesztően, de mégis volt benne valami szép! Talán az, ahogy a kékes-fekete páncélján tükröződött az ég, és ezerfelé dobta vissza róla sugarait a Nap! Mintha ő maga cipelte volna a hátán a napfényt, melyre oly régóta vágytunk... Komótosan…..