Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alfőmérnök11

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Alfőmérnök11 2014.06.18 20:56:07
@Alfőmérnök: "A HVG a Semjén-ügy újabb fordulójában leközölte, hogy Semjén beadta a korábban már inkriminált dolgozatát egy másik tudományos fokozatért is. Szociológia, ha jól emlékszem. Ott első körben az egyik bírálótól egyest kapott, visszadobták átdolgozásra. Erre Tölgy, aki Semjén konzulense volt, adott neki 10-12 oldal saját szöveget, amit Semjén szó szerint bemásolt, és ezzel már megkapta a fokozatot. Majd később Tölgy ugyanezt a szöveget, immár saját neve alatt is közzétette egy folyóiratban. Tehát ugyanaz a szöveg Semjén javított dolgozatában, és Tölgy neve alatt is megjelent. A HVG nem írja, mert nincs rá bizonyítéka, hogy Tölgy a szerző, de nem feltételezzük, hogy Tölgy plagizált Semjén szakdolgozatából, minden valószínűség szerint fordítva történt. :)

Mindezek után bbjnick és mások hosszasan taglalták a Jósdában, hogy az egész ügy teljesen rendben van, szokványos eljárás, és csak a primitív kisdiplomásokat lehet ezzel heccelni, akiknek fogalmuk sincs, hogy a magas szellemi körökben mi az eljárás.

A sokadik körnél aztán besokalltam és beszóltam, hogy ha más által írt szakdolgozatot beadni magánokirat-hamisítás és egy évig terjedővel büntetik, akkor ez is az, és normális országban ennek hatósági eljárás lenne a következménye. Továbbá, hogy felmerül a kérdés, hogy Semjén vajon mivel kompenzálta Tölgyet ezért a kis szívességért.

A reakciót el lehet képzelni... :) Első körben Tevvton támadt nekem patkányozva, amiért úgymond felfedtem, hogy a HVG-ben megnevezett "Molnár Attila" azonos Tölggyel. Akkor már egy fél napja mindenki ezt tárgyalta a Mandineren, Tevvton bocsánatot is kért a gyanúsítás miatt, de akkor már elszabadultak az indulatok és a fejemet követelték. Amit Loxon le is szállított nekik: nem fog moderálni, mert ezek úgyis visszajönnek álnevek alatt, de ez itt Tölgy házi fóruma, itt nem illik Tölgyet ócsárolni, stb.

Magánban válaszoltam neki, mivel alapelvem, hogy ilyen vitákat magánban kell lefolytatni. (Ajánlanám neked is, sok kellemetlenségtől megóvja az embert.) Ott azt válaszolta, hogy "alemberi" dolog Tölgyet támadni, és hálátlan vagyok, mert ő engem mennyiszer megvédett. Én egyetlen egy esetre sem emlékszem, amikor megvédett volna, de lehet, hogy figyelmetlen vagyok. :) Mindenesetre az egyértelmű, hogy nem kívánatos személy lettem a fórumon, úgyhogy ennyit a Jósdáról. :)"
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Alfőmérnök11 2014.06.18 21:10:14
@pocaklakó minimanó: "Nem látom, az összefüggést."

Pedig elég egyszerű. Bizonyos dolgok "bírása", "élvezete" korcs lélekre vall.
Pl. akik a Sas-kabarén (őszintén, tehát nem azon, hogy milyen szánalmasan szar) jókat röhögnek, azok korcs lelkű alemberek.

Én úgy gondolom, hogy ragi/B&S kommentjeinek az élvezte is ilyen alemberi dolog. Nem valami szürreális izé, hanem halandzsába csomagolt gyűlölet. Ha lehántod róla a halandzsát, nem marad más, mint szélsőjobbos közhelyek gyűjteménye. (Hogy ellenpéldát hozzak, pl. Grift vagy Falafel zsidózása időnként szórakoztató, sőt, még azt is elismerem, hogy egyik fő ellenségem, Loxon rasszizmusa sem mentes szellemességtől, intelligens meglátásoktól; nem is a rasszizmusa miatt támadom.)

Annyit hajlandó vagyok enyhíteni az ítéletemen, hogy nem vagy beteg lelkű korcs, csak idióta, vagy alacsony intellektusú, amiért egy beteg lelkű korcs vergődését "bírod".