Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval, a gondolkodó birca

3 bejegyzést írt és 1257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddigi sikereken felbuzdulva új állomáshoz érkezett a magyar kormány keleti nyitás politikája – erről Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár beszélt annak alkalmából, hogy Magyarország a világon elsőként elismerte a Levantei és Iraki…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.09.12 11:48:01
Lassan egy hete tart a tűzszünet Kelet-Ukrajnában, és egyre inkább úgy tűnik, sikerül békésebb mederbe terelni az elmúlt két évtized egyik legkockázatosabb európai konfliktusát. Teljes békéről ugyan még korántsem beszélhetünk, a retorika mindenesetre igen bíztató fordulatot…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.09.12 11:46:04
@panelburzsuj:

Egyik se.

A nyugat frontot nyitott ukrán fasiszta haverjain keresztül Putyin ellen, s vesztett. Nem jött be, mint 2008-ban sem, az Oszétia elleni grúz agresszió esetén. A nyugat arra számított, Putyin dalollva átadja Ukrajnát. Nem jött be, sőt Putyin megkapta ajándékba a Krímet, egyetlen lövés nélkül. Ilyen várakozása még a legvadabb nyugatutáló oroszoknak sem volt, hogy ezt így meg lehet csinálni ilyen gyorsan.
 Mindig megfogadom, hogy távol tartom magam a politikától. Nem azért, mert szar a helyzet, hanem mert egyszerűen annyi más dolog van az életben, ami érdekel, és amitől nem kapok idegbajt. De persze valahogy mindig az utamba kerül! Erre lehet azt mondani, hogy: „ Ez minden ember…..
A leggazdagabb orosz médiabárókat és olajmágnásokat is térdre kényszerítette. A nem kívánatos, „rendszerellenes elemek” kiiktatása, politikai hatalomtól való távoltartása érdekében nem válogatott az eszközök között. A Jelcini privatizáció idején meggazdagodott, az orosz…..
Ha valaki hiányolná a miniszterelnök közpénzből fizetett álkonzultációit, győzelmi jelentéseit leveleit, akkor jó hírünk van: "A kormány ezen a héten tájékoztató kampányt indít a bankok elszámoltatása, valamint az újabb rezsicsökkentés ügyében" - közölte Dömötör…..
bircahang Euroatlantista fenevadak 2014.08.16 08:08:00
Nagy háború készül. Véres háború.   A marxizmus megadta magát, akadt egy Gorbacsov, aki belülről szétzúzta a marxista államszervezetet és feltartotta a fehér zászlót. Ehhez kellett az a fontos előzmény, hogy a marxista vezetők is belássák: rendszerük nem…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.17 22:01:42
@STIRLITZ:

Pont fordítva! A grúzok követtek el agressziót Oszétia ellen. Oroszország csak ezután avatkozott be, s grúz földre az orosz csapatok csak pár hétre vonultak be a grúz agresszió elleni hadművelet során.
Pár gyakrabban használt kifejezés a Rövid ballib értelmező szótár új kiadásából: A/Á Antall József – horthysta magyar politikus, aki majdnem kikiáltotta a diktatúrát 1990-ben Ákcivil –  olyan szervezet vagy személy, mely nem ért velünk egyet B Baloldal - aki azt…..
az ezer színű világ Hitvédelem 2014.07.31 07:38:14
Ma van Loyolai Szent Ignác ünnepe, akit a Katolikus Egyházban a hitvédelemben jeleskedő Jezsuita Szerzetesrend alapítójaként tisztelnek. Ehhez képest a Jezsuita blogon a fenti, 3 hete publikált poszt a legfrissebb tartalom, nem nagyon vették a fáradtságot a „jezsuita bloggerek”,…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 14:48:06
@rerros:

Na most, itt két álláspont lehet:
- protestáns,
- apostoli keresztény.

Ha apostoli keresztény (katolikus, ortodox, stb.), akkor a kérdés eleve értelmetlen. Ezeknél a felekezeteknél ugyanis a Biblia csak része az isteni tanításnak, s a Biblia minden esetben a teljes kinyilatkoztatás részeként értelmezhető csak, márpedig az EGYÉRTELMŰEN elítéli a homoszexualizmus.

Ha meg valaki protestáns, akkor neki viszont a Biblia hibamentes tökéletes írás. Márpedig a Biblia egyértelműen elítéli a homoszexualizmust.

Persze vannak szekták, melyek „értelmezik” a Bibliát, a Bibliával ellentétesen, de ez az álláspont elfogadhatatlan mind protestáns, mind apostoli keresztény szempontból. Az ilyen szekták Jézus feltémadását is úgy „értelmezik”, hogy csak valami jelképes dolog, nem valóság. Azaz ezek nem keresztény felekezetek.
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 20:07:03
@rerros:

Tehát a szerző elválasztja Istent mind a Bibliától, mind az Egyháztól. Joga van hozzá, de ez nem keresztény álláspont...
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 20:07:10
@rerros:

Isten elítéli a homoszexualitást, ez tény a kereszténység számára.
Ha valaki azt mondja, hogy isten (vagy túlvilági élet) híján nem lenne erkölcsös, az istennel (és túlvilági élettel) együtt sem az. Én konkrétan félek az olyantól. Ha valaki csak azért nem veti el az istenhitet, mert mi van, ha mégis van isten és akkor a túlvilágon bünti lesz…..
A lelkiismereti és vallásszabadság magyar ügyével csak felületesen foglalkozók is tudják, hogy a hatályos egyháztörvény története kudarcokkal van tele. Bár a törvény alaptörvény-ellenességét az Alkotmánybíróság már többször, több vonatkozásban is megállapította, most mégis áldását adta az…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 15:34:20
@István Tamasi:

Nem, ez nem jelenti ezt. Direkt beszélsz hülyeséget?
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 16:01:52
@István Tamasi:

Ne csúsztass, nem erről szólt a hozzászólásod.

Egyébként ez az új hozzászólásod is butaság. De a két hozzászólásod között nincs semmilyen kapcsolat.
A kérdés - különösen a magánnyugdíjrendszer beszántása után - már többször fellángolt a közbeszédben, mi írtunk erről már két és fél éve is. Most a Népesedési Kerekasztal javaslata nyomán parázslott fel ismét a téma: azt javasolják, hogy a nyugdíjszámításnál…..
Takács Krisztián ír Imi 2014.08.07 07:48:00
  A nekrológok már elhangzottak, a részvétnyilvánításokat és a szocmédia megnyilvánulásait már olvastuk. Ideje valami személyesnek.   2000 júniusát írtuk. Bő egy hónapja indítottuk a Sportfórum.hu weboldalunkat nagy lelkesedéssel, mégis csak a magyar internetes lufi…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 13:18:04
@s:

Nem haltam még meg.
No, a legutóbbi poszt felért egy szociológiai tanulmánnyal. Házi kutatásom eredményeként arra jutottam, hogy az ország értelmesebb, tanultabb, normálisan, nyitottan gondolkodó része, pontosabban az ilyen mentalitású embertársaink egy része ment külföldre. Nem mind ment el…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 11:20:29
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 12:24:59
@Edgar Swan:

Bocs, de komolyan kellene vennem ezt az egész zagyvaságot? Ez olyan mint egy paródia a ballibekről.
A jelszavakkal a legnagyobb gond az, hogy amelyiket már biztonságosnak gondoljuk, teleszurkáljuk random karakterekkel, azokat szinte lehetetlen észben tartani. Édesanyád születésnapjára bármikor emlékezni fogsz, de arra, hogy jK56%;PpLß, két perccel az első használata után sem. A…..
A tegnapi Népszabadság talán legérdekesebb írása Kállai Ernő interjúja. A volt kisebbségi ombudsman a hazai cigányságról beszélt. Romaként megengedte magának, hogy lesújtó véleménnyel legyen a többségi hatalommal kokettáló cigányvezetőkről. Ezt mondta róluk: „Tisztelet…..
„A béke a rend nyugalma.” (Szent Ágoston)   Nem csitul a liberális demokráciát eltemető magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszéde körüli felháborodási és értelmezési cunami. A napokban azt fejtegettem, hogy ez valószínűleg nem jelenti a mai magyar államberendezkedés…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 20:16:46
@Jean Sol Partre:

Legyen anarchia?
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 20:36:17
@Jean Sol Partre:

Mivel nincs teljes konszenzus, így egyetlen törvény sem lehet.
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 08:21:16
@Jean Sol Partre:

Minden idelógia azt hiszi magáról, hogy ő semleges, minden más meg részrehajló. A liberális demokrácia azonban semmivel sem semlegesebb a kereszténységnél.
Először is, igen fontosnak tartom leszögezni, hogy az elmúlt 20 év politikai, állami vezetői közül számomra Orbán magasan a legszimpatikusabb. (Még akkor is, ha elsősorban az 1998 és 2002 közötti időszakot tartom etalonnak, és ma nem „mindenben” értek egyet a…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 05:41:55
@P.Freddy:

Nem értem, mire utalsz.
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.07 06:42:09
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Össze-vissza idehánysz hülyeségeket, s én vagyok a hibás? Nem mindenki pártkatona, mint te.
http://time.com/2973821/watch-20-misconceptions-about-sex Nagyjából a fenti link alapján történt, de azért nem kell azt annyira komolyan venni 1. A farok méretére következtetni lehet a cipő nagyságából Megnyugtató lenne, ámbár alapos tudományos kísérletek bizonyították,…..
Böcskei Balázs   A baloldalon soha nem lehet tudni, melyik lesz a végleges bejelentés napja, de úgy tűnik, most a felek eljutottak a végső szakaszba, és hamarosan nyilvánossá válik, ki lesz Tarlós István kihívója Budapesten. Kiderül az is, hogy kik indulnak az egyes kerületekben…..
Memento70 A rózsaszín háromszög 2014.08.05 21:39:21
A melegek, homoszexuálisok a XX. századig elítélt kisebbségként élt a világ minden országában. A század elejétől kezdve, az I. világháborút követően kicsit szabadabb lett a közgondolkodás. Már az ősközösségi társadalmakban is fellelhetők az azonos neműek közötti…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 12:59:34
@Alick:

Így igaz.
Magyarországon foglalkozik néhány nyelviskola és állásközvetítő (fejvadász) cég idegennyelvű állásinterjúra felkészítéssel. Ezek nagyon hasznosak, de egy álláskeresőnek nem feltétlenül van pénze rá. Álláskeresőként azonban saját magad is fel tudsz készülni, ha nincs…..
Néhány kifejezés, ami egészen mást jelent Neked és mást a gyorsétteremben dolgozóknak. Sose gondoltad volna, hogy mást jelent a testszag, az ebédidő, a pattanás vagy éppen a friss étel ... NEKED!  Állni Mit jelent Neked: A tested tömegét a talpadra helyezni és függőlegesen…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 11:00:48
Bombaként robbant immár másodszor a hír, hogy a Marx-szobor szeptemberben átköltözik az aulából az egyetemtörténeti kiállításra. A napi politika erre is, mint oly sok más ügyre manapság, rányomta szokásos bélyegét. A patinás pecsét garantálja, hogy a kérdés…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 08:31:11
A nagyon forró vízbe dobott béka azonnal megkísérel kiugrani a forró vízből, ellenben ha lassú tűzön melegítjük, nem veszi észre a változást, végül pedig a legnagyobb nyugalomban fő halálra, elpusztul anélkül, hogy megkísérelne kiszökni a forró edényből. Biztos sokan…..
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 05:52:04
@Rémbódess:

Ami nem alapvető kérdés. Ez nem hat ki a népszuverenitásra. S persze ez meg is változtatható az alkotmánybírósági törvény megváltoztatásával, az alkotmányt meg se kellene változtatni hozzá.

Olyat mondj, ami alkotmányps elv.
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 05:55:15
@kapusedző:

Mi más lehet az, aki jogi abszurditásokat megcáfol?
maxval, a gondolkodó birca 2014.08.06 05:55:55
@El periodista:

Hol van ilyen a jelenlegi alkotmányban? Sehol.