Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J_Móni

82 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint említettem, a konkrét IVLP programunkról nem írhatok, de az engem ért hatásokról, igen. Szóval, amikor valaki megkérdezi, mi volt, ami nagyon megfogott, elsők között említem a filantrópiát. 'Jótékonykodó emberszeretet', ami nem merül ki csekkek írásában, Azok, akik…..
Élvezem, hogy folyamatosan jutnak eszembe a dolgok. Egy beszélgetés, egy illat, egy érzés...valami mindig előhoz belőlem valamit, amit Amerikában éltem meg és ide vetném szavakba :) Így történt ez most is. Az állólámpánk bemondta az unalmast és most a mennyezeti világítást…..
Hogy fér össze a nyomkövető az étteremmel??? Hát úgy, hogy amikor Bozeman (Montana) városában betértünk egy étterembe, s mivel csak a bár részen volt szabad hely, kaptunk egy villogó nyomkövetőt...Ha felszabadul egy hely az éttermi részben, könnyebben megtalál minket a pincér,…..
Párommal mindig olyan szemmel nézzük a városokat, országokat, hogy hova költöznénk szívesen. Néhány napja egy baráti pár egyik tagja kérdezte: Melyik részre költöznél ki az USA-ban? Hm, elgondolkodtató...úgy jöttem haza, hogy sztem sehova. Mert annyira, de annyira más…..
Nálunk az év legfontosabb ünnepe a karácsony. Mégis évről évre egyre kevesebb embernek küldök és egyre kevesebb embertől kapok karácsonyi üdvözletet. Pár éve ezerrel írtuk a képeslapokat a standard szövegekkel és nyaltuk a bélyegeket. Aztán szinte mindenkinek lett e-mail…..
A Rockefeller (NY) előtt álló karácsonyfa világszerte híres szimbóluma az ünnepeknek. Az idei (2012) évben egy magyar származású úriember, Joe Balku adományozta a városnak, meghálálva azt, hogy szabadságban élhetett itt.Manhattan városrésztől egy órára lakik, a fa a saját…..
Épp kint voltunk az USA-ban, amikor még a csapból is az folyt, hogy egy rendőr cipőt vett egy hajléktalannak. Néhány napja pedig ugyanez (vagyis hasonló) dolog történt itthon. Lásd: http://hvg.hu/itthon/20121212_Nem_rendorok_adtak_cipot_a_hajlektalannak Számomra nem az a lényeg, hogy…..
Szóval, ha volt beköszönő, lesz leköszönő is...szokás ide vagy oda :) Így 3 hét távlatából kezdenek leülepedni a dolgok. Próbálom összefoglalni azokat a dolgokat, amelyek a legnagyobb hatással volt rám... Legjobb szabadidős tevékenység? GOSPEL...egyértelműen. Ha…..
...és eljött a hazaindulás ideje. Reggel még elmentünk Southfork-ba, majd utána nyomás a reptér. Hát, elég sok reptéren voltam már, de a Dallas-i a nagyobbak közé tartozik. Elég sokat keveregtünk, mire megtaláltuk, hova kell visszavinni a kocsit. Majd érzékeny búcsú…..
Óóóóóó igen, Flo örömére végre eljutottunk Southfork-ba :) ...és megnézhettük a Ewing család birtokát :) Régen és most: Jock Ewing kocsija: Szegény Jockey, egy családi eseményen volt éppen itt, amikor rosszul lett és meghalt. Vasárnap (ma) volt a temetése, itt…..
Este 8kor kezdődött a rodeo...kb másfél órás volt oda az út a forgalom miatt, meg kicsit keveregtünk is...de az elejére sikerült odaérni :) A show inkább családi program, mint nagy turistalátványosság. Két órás volt a program, de az első óra után már unalmas volt számunkra.…..
A pénteki napunk már nagyon húzós volt. Mindenki fáradt, kimerült és du. ötig folyamatosan megbeszélésekre rohantunk, két meeting között az autóban kajáltunk...Este 8ra mentünk a rodeo-ra, így nemvolt sok időnk. Bár gourmet Marcell betervezett egy jó kis olasz éttermet, mi…..
A country esthez elfelejtettem írni, hogy a női mosdóban egy idős hölgy ült egy csomó fésűvel, smink és hajápoló készlettel :) Mondván, ha valakinek szüksége enne rá.... :) Tegnap (elutazásunk előtti nap) reggel a Dallas Arboretum-ban kezdtünk. Azért volt érdekes, mert egy…..
Ma van az utolsó előtti esténk. Vacsi gyanánt ma kihasználtuk a 'happy hours'-t a hotelban...és igen, ittunk Jockey egészségére :) A kísérőnk annyira megszeretett minket, hogy bár nincsenek gyerekei, minket aképpen szeret...és mindenki kapott tőle egy szép ajándékot :) én…..
Ma egész nap meetingeken voltunk. A legelsőn ez fogadott minket: Nagyon figyelmesek és felkészültek a szervezetek, akiket meglátogatunk :) Ez az iroda a 14dik emeleten volt, az ablakot (gondolhatjátok, milyen panoráma fogadott minket) flipchart-nak használták :) Ma Flot és Marcit a…..
Megérkeztünk utunk utolsó állomására, egyben a kilencedik államba: Texas. A reptérről a 45 perces utat sikerült több, mint 2 óra alatt megtenni...köszönjük neked Marika GPS testvére: Ms Ellie (Dallas c sorozatból) GPS. Ms Ellie a végére összeszedte magát, de mire beértünk a…..
Láttátok a 'Sliders' c. sorozatot? Hát, kicsit úgy érezzük magunkat már...csúszunk tovább a következő városba és keressük az otthonunkat :) Ma beléptünk a nyolcadik államba: Colorado Állam, Denver városa...egy egész órát töltöttünk a reptéren :) Megpróbálok…..
Szóval, eljött az utolsó állomásunk napja :) Ma repültünk Dallasba...előtte még egy finom reggeli a reptéren :)..és NEM!...nem papírtapéta a háttér :) Amit még nem említettem, a Montana Bobcats. Az egyetem focicsapata...nagy ellenefele a 'Grizzles' :) SZóval, elég abszurd a…..
Sikerült összesűrítenünk a mai programokat, így fél2-kor nekivágtunk a Yellowstone Park felé vezető útnak. Közben 'ebédeltünk'...az arany M-betűben...és pont itt nem készítettünk képet, pedig annyira más mint otthon :) Szóval, Yellowstone Nemzeti Park a világ legrégebbi…..
Tegnapelőtt asztalt foglaltunk az egyetlen helyre a városban, ahol árulnak pisztrángot :) Bár a város nevezetes a pisztránghalászatról, azt sportszerűen űzik, így nem megeszik, hanem visszadobják. De szerencsénkre volt, aki nem dobta vissza :) Ez az előételünk volt: mini…..
Hogy vagyunk? Hát így... Fáradtan...már 17 napja szállodában alszunk, 3naponta pakolunk...egész nap megyünk...deeee azért nagyon jól érezzük magunkat :)... és már lassan visszaszámolunk. Már nagyon hiányoztok :) Fáradtságunkat nevetéssel kompenzáljuk :) Holnap délután…..
Ma egész nap, folyamatosan meetingünk volt. Ezek közül kettő a Bozeman Állami Egyetemen, ami elég jó nevű egyetem az USA-ban. Itt találtunk egy nagyon amerikai dolgot: tabló a bálkirályokról és bálkirálynőkről :) Az Egyetem körüli rész pedig így néz ki: Nem túl sok…..
A vasárnapot újra kell írom (ma már hétfő), ugyanis éjjel szép részletesen leírtam mindent egy csomó képpel tarkítva, majd elszállt minden...illetve Flo és Marci is számonkértek a hiányzó bejegyzés miatt...khm...szóval, ismét a tegnap: A már tervezett Yellowstone Nemzeti Park…..
Pont olyan, mint amilyennek elképzeltem. Nyugalom, mindenhol hegyek, kedves emberek, nagy tér, minden fából, mindenhol jávorszarvas és kandalló....holnap valószínűleg elmegyünk a Yellowstone Nemzeti Parkba :) ..
Ma hajnalban indultunk Bozeman-ba (Montana). Seattle-ben szálltunk át...kisgéppel repültünk és azt gondoltuk, van még egy kis időnk a beszállásnál, de nem volt :) Már hívtak minket a hangosbemondón :) Találtunk egy 3személyes ülőhelyet is :) Nekünk lett kitalálva :) ..