Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laborpatkany90

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A belvárosi lakásokra jellemző, hogy aprócska méretekből kell kihozni az élhető teret, egy újabb minilakást bányásztunk elő az Otthontérkép oldaláról, ami 28 négyzetméteres, egyszobás és egészen élhető...
Több mint egy évvel a bemutató után eljutott a Saul fia oda, ahová először kellett volna: Németországba. A fogadtatás megdöbbentő: a nagy német lapok többsége szerint a film „láger­giccs”, „szellemvasút”, „kizsákmányoló erőszak-pornográfia”, egyszóval: “hányingerkeltő”, és “ugyanazt a…..
"Old habits die hard" - mondják angolul, ha egy szokás a régi időkből máig ránk ragadt. Nos, nekem is van ilyen szokásom, mégpedig, hogy időről időre szeretem ősöreg stratégiai játékokkal kikapcsolni magam. Azért persze azt is be kell látni, hogy ez nem is olyan nagy kihívás, már ami az ősöreg…..
Ez a menzás sztori nem hagyott nyugodni. Ahogy több kollégámat sem. A Facebookon kialakult ádáz vita hatására úgy döntöttem: személyesen tapasztalom meg a megújult iskolai kosztot. Névtelenül, titokban, épp, hogy nem álruhában, mint Mátyás király. A tapasztalatokról,…..
Texasi agykutatók frissen publikált tanulmánya szerint az alkohol fizikai szinten képes megváltoztatni bizonyos idegsejtek felépítését, ami magyarázat lehet arra, hogyan lesz egy alkalmi ivóból alkoholista. Jun Wang, PhD (Texas A&M College of Medicine), a Journal of…..
laborpatkany90 2015.09.16 12:56:53
@Mérnork: mert a tudomány nem ilyen egyszerű, főleg nem a biológia. Ez a függőség rendszerének egy pici, de fontos eleme. A függőségekről különben sem lehet senkit lehozni egyszerű gyógyszeres kezeléssel, mindig kell hozzá rendes pszichoterápia is.
laborpatkany90 2015.09.16 22:24:51
@Mérnork: persze, de neked ezekszerint egészséges pszichéd és normális agyad van. Van, akinél ez nem jön össze. Kb az egyik félremegy, baszhatod, marad a gyógyszeres és a pszichoterápia.
Ami érdekes lenne még, hogyan definiálják az alkoholizmust. Egyeses már azt is annak tartják, ha minden bulinál iszol, mert azt mondják, nem tudsz alkohol nélkül szórakozni, tehát függő vagy. Mások a fiziológiás függőséket tartják annak, szóval jó lenne tudni, itt mi az eset. Mivel élettanosok, szerintem az utóbbi.
Őszintén megvallva nem a migrációs állapotok tanulmányozása céljából utaztunk a fent említett két skandináv városba, azonban jócskán belecsöppentünk az eseményekbe. Mind a dán fővárosban, mind pedig a nyugat-svédországi nagyvárosban (egymástól alig 35 km-re vannak)…..
laborpatkany90 2015.09.16 13:07:44
@micsoda?: Azért az, hogy kimaradtak a háborúkból nem sunyiság, hanem józan ész. Kell a fenének még egy világháború, én se mennék el harcolni, max ha a hazámat támadják meg. Csak mi földrajzilag úgy vagyunk, hogy aki Európa egyik végéből a másikba akar menni, annak mi útjában vagyunk.
Az már inkább sunyiság, hogy milyen kurva pacifistának vallják magukat, közben asszem a világ hatodik legnagyobb fegyverexportőre.
Vagy a norvégok, akik annyira zöldek, hogy még, de közben ha nem lenne olajuk, amit exportálnak, összeomlana a gazdaságuk.
Sokan abban a téveszmében élnek, hogy „a sorkatonaság embert/férfit farag a fiatalokból”, és hogy „a mai fiatalemberek” – felteszem itt a 18-20 évesekre gondolnak – „azért olyan puhányok, mert nincs sorkatonaság”, stb. Már tucatszor leírtam különböző fórumokon és…..
laborpatkany90 2015.09.02 09:37:57
@fidesz a mutyipárt: "Van egy hülye tulajdonságom, hogy többre becsülöm a kétkezi melósokat, mint az asztalnál az eszüket játszó idióta seggfejeket. Ezt meg egy évfolyamtársamtól tanultam meg, aki a diplomaosztó után odament a sofőrünkhöz, hogy ő már "MÉRNÖK ÚR", mostantól ne tegezze."
Ugye vágod ez mennyire előítéletes? Kb mintha én diplomás mérnökként azt mondanám, hogy megvetem a tanulatlan bunkó kétkezi melósokat, akiknél a rohadt nagy kétkezi meló kimerül abban, hogy aszfaltozás helyett sört vedelnek, és a cigányok lustaságát szidják, közben pedig nulla politikai történelmi tudással éltetik a nácikat. Érzed az iróniát? ;)
laborpatkany90 2015.09.02 09:44:06
@öreg baka nem rakéta: Ne haragudj, de nekem pont az a tapasztalatom, hogy azok, akik még voltak sorkatonák, sokkal inkább rasszisták, és más véleményét képtelenek tolerálni, végiggondolni meg pláne. Nálunk az egyetemi miliőben van minden, a vérkomcsitól a 88 tetkós náciig az összes ideológia képviseli magát, és teljesen normálisan elfogadják egymást. Ellenben a diákmelóim, ahol idősebbekkel dolgoztam (40-60 éves férfiak) rettenetesen fújtak mindenkire, aki nem közülük való volt, minden értelemben. Nekem ez a tapasztalatom, úgy vélem, elég széles spektrumból merítek, dolgoztam bútorraktárban, plakátelosztóban, gyárban szalag mellett (ezek diákmunkák voltak), de egyetemi laborban is.
laborpatkany90 2015.09.02 13:03:40
@öreg baka nem rakéta: Amit leírtál, gyakorlatilag egy vádirat a te korosztályod apái ellen. A mostani generációt Ti neveltétek már fel, és nem a katonaság faragott belőlünk embert. Ezekszerint a katonaság férfiakat nevelt (amit még mindig erősen kétleg) de apákat nem.
Nem az állam dolga, hogy egy gyerekből felnőttet faragjon, és ezt a nőkre is értem. Nem az iskola, és nem is a sorkatonaság dolga, hogy 20 éves korára egy gyerekember eljusson arra a szintre, hogy gondoskodni tudjon magáról, ezt megtanítani a szülők dolga. Oké, az iskolában tanulja a tananyagot. De ha embernek is nekik kell felnevelni, vagy a hadseregnek, akkor minek gyerek? Vegyen az ember kutyát, azzal is lehet játszani. Mi a Ti felelősségetek? Engem a szüleim neveltek, nem a hülye állami sorkatonaság és láss csodát, normális embernek tartom magam, ahogy írtad: nem kések, rendet tartok, és rendesen dolgozom. Ehhez a szüleim felelősség vállalása kellett csak.
Az előítéletességedet pedig ékesszólóan bizonyítja, ahogy látatlanban levizesnyolcasozol egy másik embert, mert nem akart két évet elbaszni az életéből az államnak, hanem dögöljön meg, a nemrég szült feleségével, és a nemrég született gyerekével akart lenni. Hát komolyan, mit képzel magáról.
Még valamit hozzátennék: a volt sorkatonaság hadrafoghatóságát is erősen kétlem. Én meg 78-as szintű vagyok már Battlefield-ben, kb ugyanannyi értelme van.
Vannak olyan nők, akik képtelenek kiheverni a szülés fájdalmát. Pontosabban: nem akarják kiheverni azt. A szülőágyról úgy, ahogy vannak - véresen, verítékesen - felkúsznak a piedesztálra és szenvedéssel töltik az egész életüket. Ez még magánügy lenne, de a családjuk,…..
laborpatkany90 2015.06.07 11:31:24
laborpatkany90 2015.06.07 11:39:37
@Nicktolvaj: Bakker, te ezt a kis szösszenetet a vágólapon tárolod? mintha egy másik bejegyzélnél ugyanezt ovlastam volna :DDD

alternativa.blog.hu/2015/05/20/megint_meghallgattak_orbant_de_minek/full_commentlist/1#c27097254
hát nyígok a röhögéstől :DD
Hogyan jelenthetném ki azon olvasók előtt, hogy a komplett magyar oktatási rendszer idejemúlt, felesleges, korlátolt és egy letűnt korra emlékeztető, mikor mindannyiunkat ebben a (tév)hitben dekódoltak? Tényleg meg lehet magyarázni valakinek, hogy az amibe addig kapaszkodott ("mert ez…..
laborpatkany90 2015.05.30 15:51:26
@Pipas: Ez új, de megjegyzem. Néhány kurvára öntelt egyetemi tanárnak is linkelni fogom :D
A banki elszámoltatás valószínűleg a legrosszabbul kommunikált és egyben legtöbbe került program lesz a rendszerváltást követő időszakban. Összesen ezermilliárd forintot sajtoltak ki a bankokból - ez a GDP majdnem három százaléka, szóval azért nem két fillér -, ehhez képest…..
laborpatkany90 2015.05.21 11:01:56
@Szúrófény: Több saját gondolatot és kevesebb felkiáltójelet. Ha mindent ordítasz, semmi sincs kiemelve.
Odakint tombol a vihar. És bennem is. Végtelenül szomorú vagyok, s elcsigázott. És reményvesztett. Tehetetlen, értetlen, felháborodott, kétségbeesett. Lassan azt érzem, hogy a „privát” mindennapok élményei és sikerei ellenére valamiféle zsákutcába taszított furcsa…..
laborpatkany90 2015.05.21 10:57:42
@VT Man: Szerintem arra próbált célozni, hogy a diákokat túlságosan leterhelik a plusz dolgok. A hat tanóra szerintem sem durva, mondjuk egy alsósnak talán sok. De a kötelező délutáni napközi nettó hülyeség. A különórákat bizonyos értelemben az állam vezettette be, mert pl az idegen nyelv oktatás valami szánalmas. Én emelt angolra jártam 8 évet, semmi értelme nem volt, mindenki a csoportból külön órákon tett le nyelvvizsgát. A tesi órák ahogy hallom szintén szarok, ha valaki mondjuk versenyszerűen akar atletizálni az megint mehet különórára. És akkor még nincs szó a zene különórákról.
Az alsósok itt a 6-12 éves korú, szóval általános alsósokra gondolok, szerintem is totál túl vannak terhelve. Mivel az iskolában nem kapják meg azt amire vágynak, és ezek tök alap dolgok: idegen nyelv, sport, talán zene, esetleg faktok, ezeket mind iskolaidőn kívül kell abszolválniuk.
A felsősöknek viszont nem fogják eléggé a tökét, bár nem tudom, hogyan lehetne megregulázni őket. (Minket se lehetett, egy fokkal nem voltunk jobbak a mostaniaknál, szóval el ne kezdje senki a régen bezzeg minden jobb volt monológot, mert már okádok tőle)
Halálos fenyegetést kapott az ISIS-től a texasi dzsihádista terrortámadást követően a Mohamed-karikatúra kiállítás egyik főszervezője, Pamela Geller, aki az American Freedom Defense Initiative vezetője is egyben. Az Iszlám Állam barbár módon próbálja megfélemlíteni az…..
laborpatkany90 2015.05.20 10:48:16
@Exploiter: Szerintem azért, mert ez a videó könnyen befogadható. A fehérek a szádba rágják, mit gondolj, és van egy egyszerű, felismerhető ellenségkép. Tipikus emberi viselkedés, nem az első a történelemben
laborpatkany90 2015.05.20 11:01:55
@Jean Paul Amondó: Azért ez túlzás. Visszapicsáztuk már a törököket egy párszor :D Amíg Eger vára áll, én nyugodtan alszom!!!
@babbaba: Oké, akkor elnézést. Nem értek veled egyet. Nálunk gimiben egy elég szélsőjobbos töritanár töltöte a propagandát a koponyákba. A románok azért rohadtak mert cigányok. A cigányokkal az a baj, hogy majdnem románok. A szlovákok a mi hegyeinkben élnek. Az USA és Izrael zsidó. A németek nácik, a britek rondák, a franciák buzik, a spanyolok szőrösek, az olaszok majdnem-cigányok. DE A MAGYAROK.... kb erről szólt.
Nem üzleteltem még zsidóval, és lehet fel se ismerném, hogy zsidó az illető, szóval erről nem nyilatkozhatom.
laborpatkany90 2015.05.20 11:17:01
@babbaba: Nem értek egyet. Egy zsidó ismerősöm sem viselkedik így.
Bár a magyar-amerikai kitiltási botrány hullámai mára majdhogynem teljesen elültek a közéleti diskurzusban, régiónk egy másik vezető államában csak most kezdődik valami hasonló. Milos Zeman cseh elnök és az ottani amerikai nagykövet közötti szócsörte azonban sokkal kisebb…..
laborpatkany90 2015.04.07 16:00:43
@féregirtó beszéd: Es miert foglaljak el Kijevet?
               Mostanában meglehetősen sokat írnak a címben feltett kérdésről.  Pl. itt.              Magyarországon nagyjából 220000 egyetemi hallgató van. A fenti cikk becslése szerint kb. tízezren tanulnak külföldi egyetemeken. Ez a szám kompatibilis a korábbi…..
laborpatkany90 2015.04.07 12:23:08
@telkoe: Lehet ez területenként változik, de biológiában a seggelős rész kell. Nem ülhetsz le úgy PCRezni, hogy a DNS-ről annyit tudsz, a vízben is van. De pl 5000 állatfaj DNS-ét fejből megtanulni felesleges. (nyilván enyhe túlzás)
laborpatkany90 2015.04.07 12:39:34
@telkoe: Szerintem ugyanarról beszélünk :D
laborpatkany90 2015.04.07 14:51:52
@jotunder: Nekem ez a gyakorlat nem tetszik. Mi ertelme tipusfeladatokat adni? Pl nekem pont azok a gyakok tetszenek, ahol ad a tanar egy feladatot, kb elmondja hogyan kell megoldani, de nekem kell kidolgozni a technikat. Pl folyamattervezesnel megadta a reakciokat, az aranyokat, de nekem kellett kitalalni, hogyan lesz a leggazadasagosabb a gyar, stb.
"Vörös nap virrad, vért ontottak az éjjel". "Jöttömre öt nap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől". Nagyon kerestem Tolkien könyvében két kedvenc mondatomat, de sajnos 600 oldal végigolvasása után sem találtam meg. Ugyanis nincsenek benne, mivel az első résztől…..
laborpatkany90 2015.03.30 10:28:42
@Nyílméregbéka: Ahh, köszi a halhatatlanos korrekciót, azonnal felhördültem én is, hogy dehogynem lehet őket megölni :DDD
Nekem annyi a bajom a Gyűrűk urával, hogy túlságosan imádom az egészet, emiatt nem veszem észre a hibáit, és nem tudok róla objektiven vitázni. Bár ez inkább a Hobbitoknál gond, tudom az összes hibáját, de nem érdekel.
  Embermese: nőkről, akiknek nem maradt semmijük Ki tudja elképzelni, hogy nincs semmije? Na, nem úgy, mintha ott állna az Appelplatzon. Hanem csak úgy, a maga egyszerűségében, megalázottságában, elvesztve miden hitét, emberi, női minőségét, testét, az arcát, és minden belső meggyőződését. Minden…..
laborpatkany90 2015.03.25 09:17:54
@ekszvájzed: jóember, nem sértődtem meg, de ennek nincs értelme.
Üdítő, hogy van, aki normálisan is tud reagálni, szóval akkor folytatom mégis.
Ezt a kifehérítést nem értem. Lehet, sőt remélem, hogy félreértem amit mondasz, de nekem az jön le, hogy szerinted hazánkban csak kisebbségi etnikai csoportok követnek el bűntényt, és pl a cigány bűnözőket magyarnak adják el? Ebből a villás hasonlatból pedig számomra az világlik ki, hogy ez a bűnözés nem etnikai, hanem gazdasági-műveltségi-oktatási kérdés. Ez így zavaros. Én a csóró faluvégi magyarral ugyanúgy egy
laborpatkany90 2015.03.25 09:27:50
@ekszvájzed: bocs, idő előtt rátehénkedtem az enterre.
Szóval a következő az lenne, hogy mettől számít magyarnak egy ember?
Az én családomban pl a felmenők 2/3-a kb német bevándorló volt, akik magyarokkal bútoroztak össze. Akkor én elég magyar vagyok?
Ez olyan, mint amikor büszkén közölték, hogy genetikai vizsgálatok alapján bizonyították, hogy a kazakhok a testvéreink. Mivel biológus végzettségem van, értek a kérdéshez kicsit, mégha nem is a populációgenetika a területem. Kik voltak a mintacsoport a magyaroktól? Az én családomban pl van kékszemű, kocka állú, szőke, vagyok van franciás-zsidós is, és van cigányosbeütésű is, pedig "egy tőről fakadunk". Akkor ez most milyen család? Van minden. Kinézet, bőrszín alapján nem FELTÉTLENÜL lehet megítélni az entikumot, és van, hogy a szerencsétlen inkább levetné a bőrét, csak hagyják békén.
Szerintem te nagyon sarkítasz, nekem amit írsz egy kicsit túlegyszerűsített. ÉN szeretem ha keverednek a kultúrák, és Magyarországra is úgy tekintek kb Mos Eisley-re: van nálunk tóth, sváb, kun, román, szlovén, horváth, osztrák, a jó isten tudja mi. És több generáció alatt megtanultunk együtt élni. A kelet és a nyugat ütközése baromi hosszú folyamat lesz, és mi pont a grízes időszakba születtünk, ez szívás, de pl az utazás fejlődésével ez elkerülhetetlen.
laborpatkany90 2015.03.26 13:55:44
@ekszvájzed: Én az etnikumot egy sokkal dinamikusabb dolognak fogom fel. A magyarság is folyamatosan változik, a többi, vándorló kultúra mindig hozzátesz egy kicsit, ami aztán beleolvad a magyarságba.
Amit mondasz, azzal nagyrészt egyetértek. Ugyanakkor azt nem lehet letagadni, hogy a világ egyre mozgékonyabb, az emberek összevissza rohangálnak. És ha már ez így van, és jönnek a keletiek érdemes lenne inkább normálisan várni rájuk. Aki pedig valami deviáns segg, azt ugyanúgy börtönbe zárni, mint a magyarokat, vagy visszatoloncolni. Ezzel a bevándorló ellenességgel nem tudok azonosulni. Ha jönnek, biztos lesznek súrlódások, ez normális. De megtanulunk velük is együtt élni. Arról nem beszélve, ha ilyen ütemben vándorol ki a magyar munkaerő, kb nem marad ssenki az országban, akivel súrlódjanak.
Alibanya jegyzetel Meglepetés 2015.03.22 08:09:56
Sokféle történet van. Vannak, amelyek egy-egy zeneszámról jutnak eszembe, vannak, amelyek egy illatról, megint mások egy képről. Vannak történetek, amelyek tárgyakhoz kötődnek, vagy helyekhez. Ez a történet a Gozsdu udvarhoz kötődik annál az egyszerű oknál fogva, hogy ott…..
laborpatkany90 2015.03.23 00:31:28
@Gour: ezért a nők meg fognak kövezni, de a természetben teljesen normális, hogy a nőstény megtermékkenyítteti magát (magyarul: felcsináltatja magát) egy alfával, és utána felnevelteti a csemetét egy másodlagos hímmel. Lefordítva: alfától a gyerek, jó tanulótól a pénz. Nincs új a nap alatt
laborpatkany90 2015.03.23 00:36:26
@JunkieeeBoy: Ez is tök normális...
A csórók r stratégisták: a reproduktivitási rátát maxolják ki, 10-ből kettő három csak oké lesz. A gazdagok, tanultak K stratégisták: a környezet eltartó képességét maxolják ki minimális gyerekhez: minden pénzt beleölnek, hogy minél jobb esélyeik legyenek. Az emberre nyilván inkább az utóbbi jellemző.
Vannak országok, ahol a mai napig törvényes a házastársak közti szexuális erőszak, akad olyan hely is, ahol a nő nem mondhat nemet az ágyban és van, ahol az emberrablást nem büntetik, ha utána a férfi elveszi a nőt. Kezdjük Indiában, ahol egy 2013-mas törvény gyakorlatilag…..
laborpatkany90 2015.02.19 08:58:19
@Girhes Joe: te mekkora állat vagy. Ha egy nő urambocsá nem akar dugni a férjével, hadd mondjon már nemet, és hadd ne kelljen félnie attól, hogy akkor megerőszakolja a férje. Te mit szólnál, ha az asszony seggbe tolna téged egy műbrokival, hiába mondtál nemet?
Az apaság egyértelművé tehető elég könnyen. De pl az is megoldás, hogy nem valami világ kurváját kell elvenni feleségül.
laborpatkany90 2015.02.19 09:19:21
@enpera: akkro meg az lenne a baj, hogy mekkora ribanc az ilyen, hogy nem tart ki jóban-rosszban a férje mellett.
ezeknek a nőknek a nagyrésze pedig bele van kényszerítve az otthonülős háziasszonyságba honnan lenne pénze?
abban osztom a nézeted, hogy Európában a nőknek néha elég elmebeted jogokat adnak meg(pl ez az apasági amit te mondasz) és nevetséges, hogy válás és gyereknevelés címén milyen összegeket vehetnek el a férfiaktól. De a harmadik világban alapvető emberi jogokat nem garantálnak nekik: ne verjék erőszakolják meg őket gyakorlatilag a kormány hallgatólagos beleegyezésével, szabad munkavállalás, gyülekezési jog stb. Itt a különbség.
Szerettem a Rózsadombon élni. Zöld környezet, jó a levegő, fák, tiszta és csendes környék. Nyugodt szívvel sétálhattam haza éjjel, és "mások" az emberek is, akik itt élnek. 8 évig éltem itt, már a második lakásban. Szerettem a teraszt, ami egy csodás kerthez kapcsolódott.…..
  A GMO-fagyi visszanyal: a génkezelt haszonnövények – amelyeket évtizedeken át azzal az ígérettel erőltettek rá a gazdákra, hogy kisebb vegyszerfelhasználás mellett nagyobb termést érhetnek el –, kezdenek egészen másképp működni, mint a reklámokban. A gyakorlatban…..
laborpatkany90 2014.08.05 10:04:44
@Rive: hozzatennem meg, hogy aznutobbi evszazadok novenynemesitese ugyanugy kitermeli a maga "szuperkartevoit" mint a mostani GMO-s technologiak. Az, hogy a termeles a tobbszorosere nott miert nem emlitik? A kovetkezo baj az lesz, hogy mivel tobb a szoja, csokken az ara, es errol is a rohadt zsido libsi kommunista, muszlim, bevandorlo, kivandorlo, multinak dolgozo, tolvaj, hazug, chemtrailes, csecsemogyilkos, gyogyszerlobbis tudosok lesznek az okai.
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
laborpatkany90 2014.06.17 17:25:06
@Miazmás: de csak mert autos tehat naci :DDD (ironia)