Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerkócsávó

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára valamit adó médium rengeteg…..
kerkócsávó 2014.06.17 06:42:25
@Kuruc ezredes: Igazad van, természetesen vannak jelentős különbségek az 1947-es és a 2010-es választás között. De vitathatatlan, hogy vannak jelentős hasonlóságok is :-D Fent felsoroltam négyet.
kerkócsávó 2014.06.17 06:43:29
@kerkócsávó: Bocsánat, 1947-es és 2014-es.
Alig telt el kettő hónap a hatalmas győzelem óta, és Miniszterelnök Úrék ígérete szerint nemhogy folytatja, de még bele is húzott kedvenc politikai erőnk. Máris sorra termeli ki a hihetetlenebbnél hihetetlenebb húzásokat, melyekkel belerondít a hajdan öröknek gondolt…..
kerkócsávó 2014.06.17 06:39:12
@trédoff: Szia! Szólj kuruc barátodnak, hogy úgy nehéz lesz válaszolni a kérdéseidre, ha kitilt a kommentelésből.

Na akkor. Remek, most már ÉN vagyok az, akinek meg kellene mondania, hogy hogyan szüntetné meg a szegénységet. Ez tipikus trükk: valaki kijelenti, hogy az énekesnő hamis, erre az orra alá dörgölik, hogy akkor tessék, énekeld el te jobban. Nem én vezetem az országot, nem nekem kell szakértőnek lennem abban, hogy hogyan kellene csökkenteni a szegénységet, de azt én is meg tudom állapítani, hogy az Eurostat szerint a szegénység 2010 óta (is) rohamosan nőtt. Ahhoz meg, hogy ebben a mutatóban (ami egy fontos mutató) EU-s összehasonlításban elsők vagy utolsók vagyunk, már megbocsáss, szerintem talán a négy éve regnáló kormány teljesítményének is van némi apró köze. De te majd úgyis jössz és bebizonyítod hogy nincs, ja ja, ez biztos már 1920 óta tartó folyamat, csak valami rejtélyes oknál fogva véletlenül épp 2010 után gyorsult fel ilyen látványosan, istenem, hát koincidencia, van ilyen.

De ha már mindenképp én vagyok az, akinek tanácsokat kell osztogatni a fényestekintetű, rendkívül hozzáértő, és elég jól fizetett szakértőseregnek: én például ott kezdeném, hogy az erőltetett, drága, fölösleges, pusztán a mutatók torzítására alkalmas közfoglalkoztatás helyett a munkanélkülieket inkább a nyílt munkapiacra próbálnám visszavezetni. Persze ez se váltaná meg a világot, de "első lépésnek" (ami felől érdeklődtél) mégiscsak lenne valami.

Azt hiszem, abban sincs vita köztünk, hogy pl. a rezsicsökkentés (úristen, tényleg ez volt az elmúlt év legnagyobb volumenű "gazdaságpolitikai intézkedése"?) vagy a devizahitelesek "megmentése" is épp a legszegényebbeket nem érte el.

Természetesen közhely hogy a jólét összefüggésben van a gazdaság általános teljesítményével is. Ha az orbán--Matolcsy páros által 2013-2014-re ígért 7%-os gazdasági növekedés végre megvalósulna, és nem fél százalékos növekedésért menne az élethalálharc, talán a mélyszegénységben élők száma is csökkenne kissé, és ti is picit hitelesebbnek hangzanátok. Tudom, tudom, a növekedés igazából tíz százalék lenne, csak a gonosz Soros kilenc és felet leront.

Ide másolom még egyszer, ízelgessétek csak: "Az egész EU-ban Magyarországon a legnagyobb azoknak a háztartásoknak az aránya, amelyek nem tudnának megküzdeni egy váratlan nagyobb kiadással. Nálunk a második legnagyobb azoknak az aránya, akik nem tudják megengedni, hogy minden második nap húst, halat, vagy ezekkel egyenértékű vegetáriánus ételt fogyasszanak. Harmadikok vagyunk (Románia és Bulgária után) hátulról nézve azok között, akik nem tudnak elmenni évente legalább egy hétre nyaralni. Brutális a nélkülözők aránya is: az EU második legrosszabb adatát Magyarországon mérték, a 18 éven aluliak 35 százaléka nélkülöz, ennél csak Bulgáriában rosszabb a helyzet. Ausztriában például a gyerekek 6,4 százaléka nélkülöz csak." (forrás: Index; a Központi Statisztikai Hivatal "Létminimum" című kiadványa; Eurostat).