Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.lena

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
1847. Fotó a fényképezés hőskorából. Amerikai katonák Saltillóban, a mexikói-amerikai háborúban. Az 1846 és 1848 között tartó konfliktus elsősorban a renegát államnak nyilvánított Texas Mexikóból történő kilépése miatt robbant ki, és Mexikó vereségével ért véget, amiben újabb jelentős területeket…..
m.lena 2021.04.18 12:55:56
@Fotósképző: szerintem az anyakirálynőtől balra áll Margit, utána egy kalapos kislány és tőle balra sapkában Erzsébet. Mögötte egy kicsivel a fiatal fiú Fülöp.
Fülöptől jobbra pedig Joh Hamm :)
1909. Skijoring Norvégiában. A három korai téli olimpián is szerepelt bemutatószám a skandináv országokban még ma is kedvelt népi sport..
1891. A svájci Münchenstein-híd összeomlásakor történt vasúti szerencsétlenség a maga 73 halottjával a mai napig az ország legtöbb áldozattal járó vonatbalesete. Az Eiffel-torony építője, Gustave Eiffel által épített híd szerkezete 16 év után adta meg magát az egyébként túlterhelt szerelvény alatt..
1918. A spartanburgi (Dél-Karolina, Egyesült Államok) Camp Wadsworth újoncai bajonettel gyakorlatoznak, lövészárok támadást..
1918. június. A Hagenbeck-Wallace cirkusz vonatbalesetének áldozatait temetik Hammondban (Indiana, USA). A brutális utoléréses balesetben a cirkusz 86 művésze és alkalmazottja halt meg, és további 217-en sérültek meg..
m.lena 2020.01.05 19:53:48
@fareszjó: igen, én is azt néztem, hogy ma már jóval kisebbek
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
m.lena 2019.12.08 13:53:58
      A szívek királynője. A kis hercegnő - ahogy Nagypapám mondta. Diana, az ikon. A jótékonyság úttörője. Sok jelzőt aggattak rá még életében. Halálával pedig mítosz lett és egy világ figyel minden hírre azóta is, ami egykori életével kapcsolatos. A női olvasók is kattintanak, ha csak valaki…..
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
1897. A Fehér-hágó, más néven a Halott lovak ösvénye (Dead Horse Trail) alaszkai Klondike aranyláz idején, a hóolvadás után. A különlegesen nehéz terepet a lovak sem bírták, és tucatjával hullottak el..
1903. Fiatalkorú színes bőrű elítéltek kinti munkán az Egyesült Államokban..
m.lena 2018.09.10 09:46:13
@totelcamp: Itthon is lehet megint kapni. Van, aki direkt ilyen járgányok felújításával foglalkozik. Mondjuk elég szép ára is van...
Fekete kisfiúk szórakoznak azzal, hogy házakhoz csöngetnek be, majd elfutnak. A zsaruk jönnek, akik kicsit erőszakosan lépnek fel a gyerekekkel szemben, az egyikük vissza is szól, majd megbilincselik. A néger rendőr szerint ez már túlzás, és ebből tanultak, így a fehérnek muszáj…..
Mumford és Hondo csapata – Hondo nélkül – besegítenek a rendőröknek, és járőrözni mennek. Luca és Deacon a központban maradnak, ahová SNI-s gyerekek fognak érkezni, így sajnos Luca új letöltött applikációja a helyi éttermekről nem lesz kipróbálva. Chris Mumforddal került…..
1869. Gyermekkatonák Paraguay a Hármas Szövetség ellen vívott elkeseredett háborújában, amelyben az ország felnőtt férfi lakosságának csaknem 70%-át elvesztette..
A múlt heti cliffhanger óta egyfolytában remeg a kezem, még most is alig találom a betűket a klaviatúrán, Lemay doki kivégzése után most Constance-on a sor, a nyitó képsorokban őt kísérik fel a vérpadra. Aramis cellája ablakából figyeli a gyászos menetet, a Rochefort mellett…..