Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fitoland

60 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertészeti Facebook csoportunkban hétről-hétre nagyon jó beszélgetések zajlanak. A tagok kisebb-nagyobb sikereiket is megosztják, így mindig találni szépen virágzó növényekről egy-egy fotót. Ezek mellett olyan kérdések is felmerülnek, ami nekünk, kertészeknek talán egyértelmű, de másoknak problémát…..
Élővirág dekorációk, asztaldíszek, növények, cserjék, fák alkalmazása egy belső tér dekorációjában szakértelmet igényel: a hely vagy esemény jellegétől a növények strapabírásáig sok apróságra kell figyelni. Ez a speciális terület nagy kreativitást, sok ötletet igényel - ezért gyűjtöttük egybe a…..
Ki ne szeretne tavasszal a színpompás tulipánokban és illatos nárciszokban gyönyörködni? Akár hatalmas kertünk van, akár balkonunk, de ha csak egyetlen cserép áll rendelkezésünkre, akkor is fantasztikus élmény, mikor az ősszel, saját kezűleg ültetett virághagymák tavasszal színpompás virágokkal…..
A nagyvárosi kertészkedés egyfajta luxus hobbi, hiszen telket szerezni a városban közel lehetetlen (kivétel ez alól a közösségi kertek intézménye), a balkon pedig annyira pici, hogy két nagyobb növény fér el csak rajta. Vagy mégsem? Nemrégiben japán kerttervezők viszont bizonyították azt, hogy kis…..
A Főkert Nonprofit Zrt. egy igazán izgalmas dologba vágott bele, videósorozatot készítettek! Ha Budapest tereit, parkjait az élő dekorációi miatt is szereted, nézz bele filmjeikbe, ismerd meg azokat, akik ezt a csodát fenntartják! Örökzöld történetek - kisfilmek a fővárosi kertészek…..
A “Szentábrahámi” gyógynövényes termékek a Kárpát-medence legmagasabb minőségű luxuskivitelezésű  kézműves teái, fűszerei és gyógyhatású készítményei. Az életerőt és egészséget árasztó portékák biokertből származnak, egy igazi székely család munkájából, az élet és a természet iránt érzett…..
Ha már a virágok nem virágoznak, üde színfoltok lehetnek kertünkben az ősszel-télen színes bogyókat hozó cserjék. A telet sokan azért nem szeretik - a hideg és a kevesebb nappali fény mellett - mert ilyenkor sokszor kopár arcát mutatja a kert, a növények nagy része ilyenkor "téli álmát" tölti.…..
Ősszel, a hideg közeledtével különösen fontos, hogy vitaminháztartásunk egyensúlyban legyen, amihez elengedhetetlen a gyümölcsfogyasztás. Nincs jobb az otthon termesztett, télire eltett almánál, körténél, birsnél. A vitaminokat ősszel is pótolhatjuk étrend-kiegészítőkkel, de a friss gyümölcs…..
A krakkói Botanikus kertet (Ogród Botaniczny) az egyetem rektora alapította 1825-ben. Az egyetemi létesítményben diákok tanulmányozhatják a növényeket, de külső látogatók is bemehetnek. A trópusi növények számára üvegházakat is létrehoztak. A botanikus kert 9,8 hektárnyi területen 6000…..
Ki gondolná, hogy a benzingőztől, villamos csikorgástól és úgy általában a közlekedés sokszor idegesítő zajától tényleg csak pár lépésre ott van a természet? Pedig a Feneketlen-tó szépségére és arra, mennyire tele van élettel, szinte minden évben rácsodálkozunk. Friss klipünkben a tó szépségét,…..
Különleges, kicsit talán szürreális program lehet az, amikor a kommunista korszellemet hordozó Szoborpark megtekintése után egy ártatlan nézelődő a kamaraerdő felé veszi az irányt. 2 perc múlva már legelésző tehén szobrokkal nézhet farkasszemet. Ez itt a Bocipark! :) Kertészetünk különleges boci…..
A bazsarózsát vagy pünkösdi rózsát dísznövényként ismerjük, de már 2000 éve, Kínában is ismert gyógynövényként tartották számon. Nem közeli rokona a rózsáknak (Rosa spp.), nevében a rózsa szót az azokéhoz hasonló virágairól kaphatta. Bazsarózsának nevezik egyrészt a Paeonia nemzetséget, másrészt a…..
A teleltetés megviseli mediterrán növényeinket, itt az ideje őket kiültetni. De mire figyeljünk? Rövid videóban adunk tanácsokat!   LEANDER A leander egész évben nő és virágzik, ezért sok tápot és gyakori átültetést igényel. Ha szükséges, kirakáskor ültesd át! Válassz nagyobb méretű cserepet,…..
A tavasz egyik különleges eseménye a Magnóliák virágba borulása. Ha többet szeretnél tudni róluk, nézd végig videónkat! A múltkori bejegyzésünk után nem tudtunk nyugodni, így készült egy rövid lista, amiben 9 olyan dolgot soroltunk fel, amit a Magnóliáról érdemes tudni. A videóban is láthatóak az…..
A tavasz egyik különleges virágkedvelőket érintő eseménye - az egész természet ébredésén, virágzásán túl - a Magnóliák virágba borulása. Nem tagadjuk, évről-évre rabul ejt! Ahogy az Urbanista blogon már sokak látták, Budapesten Mátyásföld az egyik nagy zarándokhelye a Magnólia-virágzás…..
Az amerikai újgazdag milliárdos látogatóban van az öreg angol lordnál, és csodálja a kastély körül a dús, angol gyepet.- Mondja, Lordom, hogy érik el, hogy ilyen szép pázsitjuk van? Nagyon tetszik, én is szeretnék otthon ilyet. - kérdezi irigykedve.- Nos, igen egyszerű a válasz: csak nyírjuk és…..
Kertészeti naptárunkban rendszeresen írunk szinte minden hétre egy-egy fontos kertészeti feladatot, de átfogó képet is szeretnénk adni. Ha csak átfutni szeretnéd, mi mindent kell(ene) tenned márciusban a kertben, akkor itt egy rövid feladatlista, amit elmenthetsz magadnak (vagy a videóban…..
Arról már írtunk, hogy milyen sokat számít, ha néhány virág kerül az irodába. A légtisztító növényeknek köszönhetően tisztább lesz a levegő körülöttünk, és az általános hangulatot is javítják jelenlétükkel. Hiszen a steril iroda untató és az ott dolgozók kevésbé végeznek hatékony munkát. Növény…..
A tavasz a növénytelepítés fontos időszaka. Ezt jó átgondolni, időben eltervezni, és kicsit utánanézni. Ha jól csináljuk, fantasztikus kerti tereket, illatozó virágpompát varázsolhatunk a kertbe.    1. Nem tervezzük meg az ültetés helyét Jó, ha az egész kertre van egy hozzávetőleges koncepciónk,…..
Az itt látható Twitter galériát folyamatosan frissítjük, és legújabb szobanövényeinkre szeretnénk felhívni a figyelmet. Ha Twitter profilod van, itt tudod követni »    Szobanövények..
Rendszeresen érkezenk hozzánk kertjük, növényeik irányában érdeklődő megkeresések személyesen és interneten is. A legfrissebb kérdés kicsit meglepett, mert pl. kumquatot még mi sem ettünk, de azért próbáltunk a legjobb tudásunk szerint válaszolni:) - Vettem egy kumquat fát és arra lennék kíváncsi,…..
Az 1980-as évek végén a NASA vizsgálatot indított olyan növények felkutatására, amelyek alkalmasak lehetnek a levegő tisztítására. 12 szobanövény hatását vizsgálták három vegyület légköri koncentrációjára. Különböző mértékben mindegyik vizsgált növény csökkentette a vegyületek szintjét. Ez a kutatás…..
Inspirálódj, hogy idén az ünnepi hangulatot adó karácsonyfa ne legyen unalmas!   Szeretjük a növényeket, a fenyőfákat főleg, tudunk is róla mesélni, hogy érdemes kiválasztani, ápolni, egyáltalán milyen szerintünk a tökéletes fenyőfa. Ebben a cikkben onnan indulunk ki, hogy végre megtaláltad a…..
Igazi vagy műfenyő? Luc, Nordmann, ezüstfenyő vagy cukorsüveg? Egyáltalán földlabdás vagy vágott? Rendet vágunk a fejekben! A karácsonyfa a karácsonyi dekoráció kulcsdarabja. Sok családban a feldíszített fenyő nélkül nincs is karácsony. Viszont nem mindegy, hogy a kiszemelt karácsonyfa meddig bírja…..
Egy kedves vevőnk kérdezte tőlünk Facebookon, szerintünk másoknak is hasznos lehet! - Virágfalat/növényfalat szeretnék itthonra a nappaliba. Egy másik webáruházban láttam olyan panelt, amiben az öntözés is megoldott, és 16 növény fér el benne. Kérdésem, hogy hasonló van-e Önöknél?  -…..