Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitko

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Horváth Dániel kiállítása November 3-ig tekinthető meg  a Vitkovics AlkotóházbanMinden érdeklődőt várunk! Nyitva: Hétfő- Péntek 9-16 óráig Szombat 13-16 óráig ..
VITKO 2014.10.03 10:43:23
  Életre Kelt Hangok !!!Tehetséges zenész fiatalok 22. Est OKTÓBER 8. 18:00 Minden Kedves Érdeklődőt Várunk!Belépő: 500 FtEger, Vitkovics Alkotóház, Széchenyi út 55. Az Facebook…..
THE BIG DRAW   - A NAGY RAJZOLÁS HÓNAPJA!!! Október 16. Október 16-án az Eszterházy Károly Főiskoláról, Festőszakos hallgatók érkeznek a Vitkovics Házba. F. Balogh Erzsébet tanítványai töltik meg a fehér felületeket színekkel. Akiknek nemrégiben az egri Hallgatói…..
VITKO 2014.09.29 10:46:32
  A Vitkovics Házban elkezdődtek a műhelyi munkák.Várunk minden kedves érdeklődőt!FESTÉSZET         Hétfőn 15:00-tól.ART AKTÍV RAJZ  Minden héten péntek rajz 15:00-tól. SZIVÁRVÁNY       Kisebbek részére rajzos programok csütörtökön…..
The Big Draw- A Nagy Rajzolás Hete Októberben kezdődik.A Vitkovics Alkotóház szervezésében.Október 4- November 2-ig tart. Mindenkit szeretettel várunk alkotni, rajzolni, festeni!Október 18-án az Eszterházy Téren is lesznek programok. Az esemény részletes programjáról a Facebook-on…..
Az Autómentesnap - Buszfestés..Szeptember 22. A színes busz festés után ment egy karikát  a városban. A Vitkovics Alkotóház Facebook oldalán további képek találhatóak, kattintson a linkre:https://www.facebook.com/vitkovics.alkotohaz/media_set?set=a.1699036193654353&type=1   ..
Bozi Anna Elemi Elemek c. kiállítása október 9-ig tekinthető  meg a Vitkovics Alkotóházban. A továbbiakban olvashatják a kiállítás nyitószövegét az alkotó Mestere, F. Balogh Erzsébet mondja el gondolatait.A kiállítás képanyaga a Vitkovics Alkotóház padlás helységben kapott…..
  Most egy olyan eseményre szeretnélek hívni, benneteket, ami az autómentes napon lesz, 2014. szeptember 22-én, tehát hétfőn, 9 órától 19 óráig. Helyszín: Eger, Vallon u., Nemzedékek tere. Ezen belül a busz festése  14-16 óra között lesz. …..
VITKO Akvarell 2014.09.03 19:44:14
A nyári táborunkban megtanultuk, hogyan lehet hozzákezdeni az akvarellezéshez, bár sok, ügyes , gyakorlott táborlakó volt, mégis  ezt a technikát sokan nem ismerték pontosan. Vízfestékkel persze mindenki festett már, de ahhoz, hogy "akvarellezni" tudjunk nem elég a gombfesték, és…..
VITKO Oldalfeljárat 2014.08.12 11:50:03
Az oldalbejáratunk a legkihasználtabb és az egyik feljárat is itt van a Szerb templomba...
VITKO A monotípia 2014.08.11 17:08:03
A nyári táborainkban  kipróbáltuk az egyszerűbb grafikai eljárásokat is.  A gyerekek megismerkedhettek a monotípiával. Ez azt jelenti, hogy bár nyomtatásról van szó, mégis egyedi, megismételhetetlen alkotás születik az folyamat során. Először nyomdafestékkel és kisebb…..
Nyáron jó móka az udvaron egy kis pacsmagolás. :) Mindkét nyári táborunkban nagy sikere volt. Jó dolog a papírmasé figura készítés, lehet az udvaron csinálni és az sem baj, ha lecsurog, gyorsan le lehet öblíteni vízzel. Először papírcsíkokat tépkedünk.  Jöhet a labda…..
JÁTÉK NAP Családos játék-munkaforma, közös kép (társasjátéktábla), társasjátékbábok, szabálykártyák tervezése, rajzolása, színezése, festése 9-9.15-ig Az utolsó napot is egy  teljes egészében egy nagy közös komplex feladatnak szántuk. Ezen a napon is Dr.…..
KIÁLLÍTÓ NAP Teregetés, paszpartuzás, papírmozaik készítés, közös kép festése, kiállítás építés, kiállítás megnyitó  9-12-ig (szünetekkel) A nap első feladata volt a gyerekek számára, hogy érkezésük után a saját munkáikat egy helyen terítsék ki  a termekbe,…..
ZÖLDNAP Kirándulás Almárba, a táj, növények, állatok megfigyelése, színvázlatok készítése akvarellel, pasztellkrétával, szerkezetes, és tusos vázlatrajzok Reggel a csoport az egri vasút állomáson találkozott, hogy vonattal utazzon a közeli kirándulóhelyre. A rövid…..
FORGÓNAP Kroki, Hímesdeszka, Vitkovics Mihály emlékezete, monotípia, szabadiskola össz-kép tervezés   Ezen a napon  a csoportokat 6 ill. 5 helyszínen foglalkoztattuk, délelőtt is, és délután is  3-3 helyszínt rendeztünk be a 3 csoport részére, háromnegyed-egy óra állt…..
NAPFÉNYNAP Üvegfestés, mintázás, akril kép festése A hetet újraindítottuk, egy udvari beszélgetéssel, játékkal. A legnagyobbak egész nap  a pénteken kapott feladattal dolgoztak. A hétvégén alaklom volt átgondolni az elkezdett munkákat. Volt olyan fiatal, aki új képbe…..
LÉLEKNAP Papírdúc nyomtatása, a Rác templom látogatása, illusztráció-képalkotás, arckép készítés, pasztell technika    9-11 –ig Délelőtt a legkisebbek kerültek sorra a papírdúc nyomtatásával. Mivel olajos festékkel dolgoztak, fontos beszélni arról is, hogy…..
PAPÍRNAP Papírdúc nyomtatása, tusmerítés, továbbrajzolás, papírmaséfigurák és kő festése,  modell utáni rajz, tusrajz készítése a szabadban   9- 12-ig (szünettel) Ennek a napnak az első felében az általános iskola alsó és felső tagozatos csoportja  akril…..
VÍZNAP Papírdúc készítés, batikolás, az akvarell technika   9- 9.30-ig  Ezen a napon korosztályos csoportonként dolgoztunk a gyerekekkel. A legkisebbek kezdtek a batikolással, ebben segítségünkre az első napi segítségünk Mácsár Beáta volt. Beszéltek a kötözés…..
JÁTÉKNAP Családos játék, közösségépítés, meseírás, storyboard, akrilkép festés, hurkafabáb készítés 9- 9.30-ig   A második napot teljes egészében egy nagy közös komplex feladatnak szántuk. Ismerkedéssel kezdtük, hiszen ezen a napon is volt vendégünk, Dr. Czövek…..
ISMERKEDÉS MESENAP Papírmasé báb tervezés és készítés, kültéri vázlatkészítés, képalkotás     9- 10-ig Első napunkon ismerkedéssel kezdtük.  Az első egy névsor olvasás volt. Bemutatkoztak a táborvezetők, a Vitkovics ház 3 állandó munkatársa, valamint a…..
VITKO Elkezdődött a Szabadiskola 2014.06.18 18:48:38
  A Vitkovics Ház tetőterében kezdtük a napot.  Bemutatkoztunk egymásnak, csak nagyon röviden, hiszen 45 fiatal és öt segítő vesz részt két héten keresztül a közös munkában. Megismertük a szabadiskola programját, napirendjét, a szabályokat (elmondtuk pl., hogy a műhely…..