Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesva

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy tanéven keresztül zajló procedúra, pályáztatás, újrapályáztatás, újra-újrapályáztatás után megkapta végleges kinevezését az Újlak Utcai Általános Iskola élére az oktatási kormányzat által kiszemelt, és az iskolát az elmúlt tanévben megbízott igazgatóként…..
mesva 2014.06.15 12:54:06
@Dagiiron: A Szülői Fórum a szülői munkaközösségéből delegált szülői választmányból (jelen esetben kb 100 főből), nyílt szavazással megválasztott tagokból áll. Tehát nem kontra-szelektált. Nyilván olyan normális szülők vállaltak részt benne, akik dolgozni szeretnének az iskoláért, a gyerekekért. Már ha lehetőséget adnak nekik erre.
Jó lett volna, ha az igazgató a 30 éves újlakos léte alatt valami pozitívat, maradandót alkotott volna. Akkor a nevéhez nem a megosztás, az egymás ellen fordítás, az amortizálás fűződne, s talán nem lenne ilyen ellenállás vele szemben. Egy főnököt természetesen nem kell szeretni, de azért az sem normális, ha ekkora az ellenérzés iránta. Hogy akar és tud így együtt dolgozni a beosztottjaival, a szülőkkel? Vagy ez számára századrangú kérdés?
A cikkben benne van - ha olvastad - hogy a országos mérés során "az iskola sosem látott negatív csúcsokat döntött meg mind kerületi, mind országos szinten". Ezek szerint előzőleg jobban teljesítettek.Ez az igazgató elmúlt 6 éves szakmai vezetésének eredménye. S a pedagógusok mégsem a "langyos vizet" igénylik, ha ezt szóvá teszik.
mesva 2014.06.15 21:15:32
@Éhes_ló: Bocsi. A pontosság kedvéért itt nem írhattak PISA tesztet, mert ez a 15 éves középiskolások megmérettetése. Ez pedig egy ált. iskola.

Ha az igazgató annyira akarta volna emelni a színvonalat, a 6 éve alatt lehetnének ennek már jelei. A "konstans lázadásba belerohadt anarchiát előidéző amorális tantestület" ellenére is. Kérdés: ha ilyenek a tanerők, akikkel nem lehet semmit elérni, mert a "lázadás és fikázódás fontosabb számukra", miért akart mindenáron az igazgatójuk lenni?