Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csikvario

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irigy kutya? Karantréning II. 2020.03.25 21:23:12
Ismét a lakásba szorult kutyásokhoz szólnék, hátha könnyebb lesz tőle kicsit az élet. A mai poszt arról szól, hogyan gyakoroljunk úgy a kutyával, hogy ő is élvezze, illetve pár új trükköt mutatok be, amit az előző poszomban írtak elsajátítása után gyakorolhattok. Benti elfoglaltságról lévén szó,…..
Irigy kutya? Karantréning I. 2020.03.23 11:26:05
A legtöbb kutyás oldal igyekszik segítséget nyújtani a kutyásoknak abban, hogyan fárasszák le otthon az ebeket, ezzel is minimalizálva a külvilágba járás szükségességét. Én is megpróbálkozom néhány egyszerű feladat bemutatásával, amikkel gyorsan, könnyen elfáraszthatjuk kedvencünket szellemileg.…..
Irigy kutya? Labda, Labda, Labda 2020.03.22 09:06:20
Nos. Nem szerettem volna ilyen hosszú adásszünetet, de a koronavírus engem is elért valamilyen szinten.  DE. Az irigykutya blog megy tovább, és talán nagyobb lendülettel is mint eddig. A mostani poszt a tárgyak birtoklásáról szól, és hogy mihez van joga a kutyának, és mihez nincs...
Zápor kutyám tanítása során megtanultam az időzítés fontosságát. Azt gondolom ez az egyik, ha nem a legfontosabb dolog amit egy kutya tanítása során be kell tartanunk. Az időzítés fontosságával a kutyások többsége tisztában van, erre alapul a klikkeres tanítási módszer is, azonban tapasztalataim…..
Irigy kutya? Vezetés 2020.01.20 20:59:24
,,A kutya olyan, mint a gazdája" - mondják sokan, és igazuk van, még ha nem is úgy, ahogy ők gondolják. A kutyák valóban hasonlítanak gazdájukra, ami sokszor külső jegyeikben is megvalósul (ennek oka legtöbbször a gazdi  választása) ám sokkal fontosabb, hogy gazdáik hangulatát, lelkiállapotát…..
Az első, és legfontosabb, amit a kutya tanít nekünk az általános elégedettség. A megfelelő körülmények között tartott kutya köszöni szépen elégedett azzal, ami neki jutott, és nem kíván többet. Elégedett a napi egyszeri-kétszeri étkezéssel, a sétákkal, a simogatással és az időnként lepottyanó finom…..
Irigy kutya? Bemutatkozom. 2020.01.17 22:43:44
Nyájas Olvasó! Egy teljesen átlagos, nyolcórás munkarendben dolgozó, Budapesten élő, városi férfi vagyok. Emellett úgynevezett kutyás. Születésem óta kutyás családban éltem, így amikor önfenntartóvá váltam egyértelmű volt, hogy lesz egy saját kutyám. Lett is. Zápor. Zápor az a kutya, akit vidéken…..
  A napokban nagy port kavart, hogy a Balaton felszínén eleinte ismeretlen eredetű(az online sajtó által csak ,,Balatoni szarfelhő” névre keresztelt) szennyeződésréteg alakult ki Tihany és Szántód között. A felhő kiterjedését 100 négyzetméteresre saccolták, összetételéről…..
A magyar felsőoktatás kényes téma, köszönhetően a tavalyi évben zajlott keretszám-botránynak, és az ebből adódó diáktüntetéseknek. Kevesen nyúlnak hozzá, aki mégis erre adná a fejét, az sem mer igazán véleményt formálni úgy igazán, félve az esetleges…..
csikvario 2014.06.19 07:43:45
@tisztapista: Had reagáljak én is: az én tapasztalataim szerint az alapozó tárgyak(mint az analízis, algebra, stb.) megértése nélkül a későbbi tárgyakat is lehetetlen megérteni. Persze nyilván utáltam én is őket, viszont később látszott, hogy mekkora hátrányban vannak azok, akik csak valahogy kettessel átcsusszantak.
A valóban szakmai tárgyak oktatása viszont valóban siralmas, a gyakorlati oktatásról meg aztán kár is beszélni, ha valaki nem kezd el egy adott témában TDK-t vagy önálló feladatot, esélye sincs, hogy a témához kapcsolódó gyakorlati ismereteket elsajátítsa.

Tény, hogy az oktatott tárgyak iránti érdeklődés kicsi, de nem csak a tárgyak iránti érdeklődés kicsi, (talán épp a tárgyak miatt) a többség a szakmát is érdektelennek kezdi találni egy-két félév/év után. És ez az irány egyáltalán nem jó, ezen szerintem nem veszünk össze.
csikvario 2014.06.19 11:49:40
@Gonoszfóka: pl. Nekem volt olyan tantargyam, aminek koze nem volt a kepzesemhez, a tanar zsenialis eloadasmodja miatt az egyik kedvenc targyam/eloadasom lett. A valoban szakmahoz kotheto targyak nagy resze viszont siralmas, unott eloadasokon elavult technoligak oktatasa, majd a vegen esetenkent(szerintem) irrealis szamonkeres, koszonhetoen a max.20 fos hallgatoi letszamnak az eloadasokon. Emellett en szemely szerint szeretek eloadasra jarni, plusz az elcsipheto szemernyi hasznos info miatt is erdemes.