Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vastag margó

22 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új rovatot indítunk kedves olvasók: azokat a könyveket fogjuk kitárgyalni, amelyek különböző okok miatt még nem jelentek meg anyanyelvünkön. A paletta kellőképpen széles, képtelenség is lenne teljes egészében átfogni, így várjuk mindenki ajánlását, bemutatását,…..
Vastag Margó jó példával elöl 2008.06.07 07:25:00
Tegnap délelőtt Margó felvette legszebb, kék harisnyáját, apró leicáját  krokodilbőr ridikülbe rejtette, és elkopogott a Szépművészeti Múzeumba, ahol a prevernisszázs homályban régi barátnőjével, Sárbogárdi Jolánnal találkozott, hogy még a megnyitó előtt együtt…..
Vastag Margó drótostót 2008.04.26 10:31:00
 Vissza a Lázár-terembe. Kiderült, a Teleházakban a Kárpátia együttesre van celluxozva a Gugli, még csak nem is a popószexre. Ez György Péter szíves közlése. Ehhez még azt tenném hozzá, a fiam iskolája tavalyelőtt nyert pár milliót interaktív táblára - ahogy…..
Juhász Ferenc: Babonák napja, csütörtök - amikor a legnehezebbA harmadik napon a legnehezebb, a harmadikon. Ácsorgok mélázva e kő-villany-szigeten: az Oktogonon. Csütörtök este van. Nem átkozom magam. Nem siratom. Kék, sárga, zöld, piros eső zuhog, Lábamnál…..
Vastag Margó a fekete kéz 2008.04.25 21:59:00
Gondold el azt a finom kis boltot, Los Angelesben, ahol a legjobb minőségű dedikálókesztyűket kapni, tulajdonképp nem volnál nagyigényű, egész egyszerűen csak ragaszkodnál egy bizonyos minőséghez, prima, jól bevált cég, limitált szériákkal, természetes anyagok, skót gyapjú…..
Vastag Margó luna park 2008.04.24 14:47:00
Arra riadtam, hogy nyakamon a Könyvfesztivál. Közben, úgymond, a hallgatás hetei alatt,  ledobtam vagy harminc kilót, Vékony Margót hagytam, elválasztással, a szón itt és most diétát értve. Húst, hússal. Meg a zöldség. És hogy ne egyél fehérjét szénhidráttal. Képzelem,…..
Vastag Margó tipródunk befelé 2008.04.25 12:50:00
Elvittem magunkat a Millenáris Fogadó Lázár Ervin-termébe, péntek, délelőtt tíz, kitűnő labdarúgó idő,  a műsorfüzet szerint "a kultúra metamorfózisáról" lesz szó, a színpadon György Péter, Heller Ágnes, Vitányi Iván, Csepeli György és Harsányi László,…..
Elnyelt valami, majdnem az örvény szót használtam, ami azért érdekes, mert a fenti fotón látható (?) nagyapám pár évvel később éppen az örvény legyőzésének egyetlen lehetséges módjára tanította az unokáját (engem). A tanítás egyébként meglehetősen távol állt tőle.…..
vastag margó 2008.03.15 13:25:55
A mellékelt ábrán a már emlegetett Petri-kiállításra írt TGM-levél. Kicsit elkésett, szerzőjével egyetemben, már nem tudták rendesen agyusztálni, ezért a köteteket bemutató tárló üvegére tették, a vendégkönyv mellé. A meghagyott rész: "Kedves Gyuri! Ahogy telik a…..
A spanom azt mondja, hogy tapasztalatai szerint az utóbbi években a díjak, ösztöndíjak megítélésénél, irodalmi estek szervezésekor, egy-egy tematikus folyóiratszám  szerkesztésekor a "természetesen" túlnyomórészt férfiakból álló kuratórium/szerkesztőség …..
Vastag Margó férfiak zárójelben 2008.02.05 10:41:00
Sóhaj, arc az ég felé. Időközben Can Togay kérésére bekerült a szövegbe egy mondat: (Zárójelben azért megjegyzem, persze férfiak is jöhetnek: a hangsúlyokat szerettem volna érzékeltetni.) Nagy kő leesve, izzadtságcsöpp, hm, fölitatva. Ahogy mondani szokás, az…..
Magamra nyitottam kedvenc lapomat, és ezt találtam: Can Togay János, a berlini Collegium Hungaricum új igazgatója a nőírókat teszi kirakatba Berlinben: célja, hogy 2009-re a német fővárosban láthatóan legyen jelen a magyar női irodalom. „Az elkövetkezendő időben nem fogok…..
Voltunk az IKEÁ-ban. Elöljáróban annyit, hogy Farkas Zsolt pár éve föltalált egy bölcsességgenerátort, valami szoftver vagy mi, ami gyakorlatilag ontja magából az észt. Ezzel szemben öröktől fogva létezik a - hm, nevezzük talán koanizálódásnak -, szóval, a koanizálódás…..
Vastag Margó zaporozsec 2008.01.18 12:06:00
Ami Droll néni (Margó) hangját illeti, a tekintélyes basszust egy hirtelen meghűlés cserélte le sipítozó fejhangra, mi pedig, azaz én, akkor ezen is túladunk. A legenda szerint Cesaria Evorát a Zöld-foki szigetek egyik kocsmájában találták, kábé, mint Krivoj-Rogban a Zaporozsecet,…..
vastag margó 2008.01.22 20:42:31
Elindult a Vastag Margó, Németh Gábor blogja, ezért megkértem a szerzőt, hogy válaszoljon néhány kérdésemre. Ezt nem volt nehéz elérni, mert ott voltam a köldökzsinór elvágásánál. Mi vitt rá a blog írásra? Fenyegettek? Kés? Villa? Olló? Nagyjából azóta használok…..
Vastag Margó az ezüst-tó kincse 2008.01.18 12:04:00
Vastag Margó, asszem, a Bolygó Hollandi variációja. Mobil Hollander. Ez pedig mintha műszaki kifejezés volna, csavar egy hídhoz vagy egy ismeretlen, rejtélyes szerkezethez. Margó emlékeim szerint először a hatvanas évek közepe táján jelent meg az életemben, incognito, az igazi…..
Vastag Margó petri süllyed? 2008.01.18 12:09:00
 Az a csendes botrány esett, hogy az idei első ÉS-ben Károlyi Csaba, ha kicsit megkésve is, de föladta Petrinek az utolsó kenetet. Hogyaszongya: A Petri-mítosz vége. Elolvasta az életműkiadás negyedik kötetét, kvázi: “tréfák, töredékek, személyes jellegű…..
Vastag Margó 834-604 2008.01.18 12:05:00
Mindig a vastag (helyesen: széles) margót szerettem, de eddig még soha nem firkáltam össze, még csak apró, később könnyedén kiradírozható felkiáltójeleket sem helyeztem el rajta puha grafitceruzával. Fölrémlik a barátság nevében visszafojtott felháborodás: a pillanat, amikor…..
vastag margó 2008.01.19 15:02:23
Vastag Margó bekezdés 2008.01.18 12:00:00
„Vastag Margó én vagyok.“ Kérdés, persze, hogy akkor ki néz magam mögül. Téged, Olvasó. Hát, a régi spanom. Egy test, egy lélek, lehet mondani. Úgy néz ki...
Vastag Margó szöveget szöveggel 2008.01.18 12:03:00
Akkoriban jó ötletnek látszott. Rémülten veszem észre, hogy mára megváltozott a helyzet, a szöveget nem a szöveg hiánya határolja, hanem egy másik szöveg. Mintha az oldal közepétől a papír széléig a nagyon fekete betűk lassan nagyon fehérre vakulnának. Hogy mi volna a…..
Vastag Margó túl nagy fenék 2008.01.18 12:01:00
A "Vastag Margó" egyébként egy rádióműsor címe volt, konkrétan az "én" (lásd: bekezdés)  műsoromé, a kilencvenes évek közepe táján. Úgynevezett irodalmi műsor, mint a címe is mutatja. És tényleg igyekeztem mindenféle, akkor - a formálódó…..