Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rajkai Ági

49 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy toplistát állítanánk össze az ünnepekből, akkor a Karácsony után minden bizonnyal a Húsvét következne. Ez a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen ekkor ünnepeljük Jézus Krisztus feltámadását. A hagyományok szerint Húsvét vasárnap ér véget a nagyböjt, vagyis a hústól való tartózkodás. Az…..
Köztudottan a hal jót tesz nekünk, hiszen gazdag fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban is. Ezek közül is a lazac talán még kiemelkedőbb, hiszen Omega 3 zsírsavakban is az egyik leggazdagabb állat, ami a táplálkozási szakértők szerint segít alacsonyan tartani a koleszterin szintet. Ehhez a…..
Ha február akkor fánk. Ha fánk akkor általában a szalagos fánk. De miért ne lehetne más is? :) A túrófánk akár desszertként, akár köretként is megállja a helyét. Ha desszert akkor tálaljuk porcukrozva mellé házi lekvárt kínálva, ha köretként akkor áfonyalekvárral ajánlom vadhús mellé.   Összetevők…..
Február 14 Valentin nap, azaz Szent Bálint, a szerelmesek védőszentjének a napja. Magyarországon a 90-es évektől kezdet teret hódítani ez az ünnep, amit a nyugati országok hatására nem is Bálint, hanem Valentin napként (Valentine's day) emlegetünk. Ilyenkor a boltokat / virágboltokat ellepik a…..
Általában ha vége az ünnepeknek, az emberek többsége megpróbálja megfogadni, hogy nem eszik annyit és hogy pláne nem eszik édességet. Ezt az első héten nagyjából sikerül is megtartani, hiszen akkor még a bejgli íze ott van szánkban. De ahogy múlnak a napok egyre jobban halványul és egyre jobban…..
Ez az egyik kedvenc "téli" süteményem. A narancs és a kakaó tökéletesen passzol össze, egyik sem túl domináns, inkább egymás kiegészítői.  Összetevők - Tészta: 270 g finomliszt 2 evőkanál reszelt narancshéj 3 evőkanál frissen facsart narancslé 300 g kristálycukor 75 g…..
Szerintem minimum egyszer már mindenki készített mézeskalácsot az életében. Igazából ez egy egyszerű karácsonyi sütemény. Először azt gondoljuk, hogy az egyetlen egy buktató az csak a máz, de egy kis leleményességgel ez is kikerülhető, hiszen magokkal is lehet díszíteni a…..
Egyik gasztronómiai újságban láttam az ötletet, hogy serpenyőben is lehet pizzát sütni kicsit másképpen. Volt is hozzá egy recept, de már kész pizza tésztával dolgozott, ami nem tetszett. Így jött az ötlet, hogy a már általam jól bevált tészta és paradicsomos szósz receptet…..
Eddig ha ősszel vettem sütőtököt, abból mindig csak sütőtök krémlevest készítettem. Aztán idén ősszel egy francia receptkönyvet olvasgatva akadtam rá erre a meleg előételre, vagy akár nevezhetnénk vendégváró falatoknak is. Egyszerű izgalmas étel, ahol a tök édeskés íze…..
  Egy igazi kora őszi finomság, ami pillanatok alatt elkészül. Előételként, vagy önmagában is könnyű vacsoraként megállja a helyét akár egy finom fehérbor társaságában.   Összetevők - saláta - 4 személyre: 50 g dió darabokra törve 1 teáskanál só 8 szelet bagett 1…..
A főiskola ideje alatt a legjobb órák amiket élveztem, azok mindig a tűzhely körül történtek.Az adott elkészítési módokat előre meg kellett tanulni, majd az órán elkészíteni őket. Anyaghányadokat sohasem kellett tudni, mert mindig az adott ételhez tartozó alapanyagokat előre…..
Ez az a torta, amire a nővérem azt mondta: "Ági, ha nyitsz egy cukrászdát, ilyen feltétlenül legyen, mert ez isteni finom!" Összetevők - a tésztához: 60 g vaj / margarin 140 g liszt (BL-55) 50 g porcukor 1 tojássárgája Összetevők - a töltelékhez: 4 érett körte 75 g…..
Őszintén megvallom soha nem szerettem a fügét, habár nem emlékszem arra sem, hogy valaha megkóstoltam volna :) Szerintem gyermekkoromban simán csak kijelentettem, hogy nem szeretem, így soha nem kértem, nem vettem, mondván hogy nem ízlik.. Ezt megtörve, legelőször akkor ettem, amikor…..
Így nyár végén, amikor a lekvár befőzések szépen lassan véget érnek, a legjobb dolog amit tehetünk, hogy sütünk egy fonott kalácsot és ezzel a pékáruval ízleljük meg reggelente a nyár eltett értékeit. :)  Összetevők: 450 g finomliszt (BL-55) 15 g szárított élesztő 2…..
Az idei nyaralásunk alkalmával sem hagyhattam magamat receptek nélkül, így vettem egy GoodFood magazint. Ebben találtam rá erre a szedres torta receptre, és el is határoztam, hogy ha hazajöttünk el fogom készíteni.…..
Nyáron jobbnál jobb friss gyümölcsökből készíthetünk ínycsiklandozó sütiket. Most, kivételesen, hogy egy kicsit se vesszen el hőkezelés hatására a bogyós gyümölcsöknek a jótékony antioxidáns hatása, nem is csinálunk velük semmit, csak az isteni túróhabra szórjuk.…..
Ha unod a Fornettit, és ráadásul azt se tudod miből van, akkor készítsél banános csokis rétest :)   Összetevők:  150 g kész leveles tészta 1 banán 50 g főzőcsokoládé 20 g finomliszt 1 db tojás 1/2 adag csokoládékrém Képzeletben osszuk háromfelé a kész leveles…..
A Panna cotta Olaszország második legnagyobb régiójából, Piemont-ból hódította meg a világot. Szerintem ez a desszert teljes mértékben tükrözi az olaszokra jellemző életérzést. Egyszerű, laza "nem aggódós" könnyű desszert, amit gyorsan össze lehet dobni, majd a hűtőben…..
Aki még életében nem sütött pogácsát, annak ezt a receptet ajánlanám először. Egyszerű, gyors és biztos sikerélmény, mert egyszerűen ezt elrontani nem lehet.  Összetevők: 500 g liszt 500 g tehéntúró 500 g vaj / margarin 2 db tojássárgája 30 g élesztő 25 g só 1 db…..
Bevallom sosem voltam az a nagy halas. Szeretem, de módjával. Eddig itthon még nem készítettem halas ételt, mivel a barátom sem egy nagy rajongója a vízi herkentyűknek. Olyannyira, hogy eddig még meg sem ette. Aztán 2 éve történt valami Angliában. Akkoriban az egyik legjobb…..
Már két éve, hogy a szüleimtől különköltöztem és a barátommal élek együtt a belvárosban. Ez azt is jelenti egyben, hogy két éve kezdtem el igazán sütni és főzni. Ezalatt az időszak alatt megtapasztaltam, hogy nagyon sok süteménybe a tojásnak csak a sárgáját kell…..
Ezt a szendvicset legelőször főiskolás koromban készítettem el de azóta is nagy kedvencem. :)  Fél óra alatt összedobható, könnyű de mégis laktató, amely friss kelkáposztával és snidlinggel igazi tavaszi ízbomba!   Összetevők (10 szelet pirítósra): 1 fél fej…..
Erre a receptre a barátom Ausztráliában élő nénikéje hívta fel a figyelmemet. :) A szokásos töltelékek mellett, ha valami újra vágytok, próbáljátok ki ezt is! Összetevők - palacsinta (10 db lesz belőle): 180 g liszt 400 ml tej 2 db tojás 1 evőkanál olaj egy csipet…..
Ezt a receptet még a GoodFood januári számában találtam, és gondoltam, hogy majd húsvét után pont jó alkalom lesz rá, hogy kipróbáljam, hiszen sonka úgyis fog maradni. Hamar megvan, és mennyei íze van. A sonka és a brie sajt sós íze nagyon jól harmonizál a fügelekvárral. Ha…..
Az egyik kedvenc szakácskönyvem a Csokoládés finomságok aranykönyve, amely 300 csokoládés receptet tartalmaz. Innen van például a már korábban említett édes falatkák fehér csokoládéval és málnával recept is. Eddig még minden recept bevált, ahogy ez is, amit először…..