Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tidna

25 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vettem egy házat Előzmények.... 2020.01.02 20:27:46
Elváltan, egyedül neveltem a három gyerekem. Sikertelen házasság, majd válás, fix és alacsony közalkalmazotti bér, devizahiteles lakás. Volt itt mindenféle hátrány. Sosem foglalkoztam a nehezítő körülményekkel, valahogy az évek alatt úgy alakult, hogy minden gátló tényezőt egyfajta…..
Fantasztikus ez az új app a facebookon. Mindenki meghülyült tőle, én is! Nem kell tökéletes smink, nem kell órákig vacakolni az okos telefonnal, hogy milyen szögből készítsem a legújabb szelfit, hogy lesz a legelőnyösebb. Nők és nem kevés férfi is (!) átváltoztatta magát filmsztár verzióra. Ha bele…..
Andi néni!!!! - a sikítás a wc-ből jött. Rohantam a hang forrása felé, Pannit sírva, csapzottan találtam... ült a wc-n, fogta a hasát. - Érzem, hogy jön a baba, segítsen!! - sikoltotta, rémült, tágra nyílt szemmel. Egész testében remegett, verte a víz. - Nem tudok mit tenni Panni, adja a kezét -…..
Nehéz embert szeretni nem könnyű. Lehet a fiad, apád, párod, barátod.... megőrjít mégis küzdesz. Érzed a távolságot, az értetlenséget, minden feszültségoldó gesztusod lepereg a másik páncéljáról. A sokadik kört futod vele, magyarázol, érvelsz, ésszel- értelemmel operálsz... mindhiába. Csak nézel…..
Egy asszony élete Ígéret... 2014.09.30 21:54:11
Idős, 92 éves bácsit vártunk az Intenzív osztályról, gyógyszeres öngyilkossági kísérlete volt. Laci bácsit fekve szállította az OMSZ, áthelyezték a kórházi ágyra, nekiláttam kitölteni a dokumentációját. Volt pár olyan kérdés, amit tőle kellett megtudakolnom, óvatosan…..
Aranygyerek II-vel pont azon szomorkodtunk, hogy milyen vacak a két nagy nélkül itthon, mikor elmesélte azt is, hogy akkor is vacak mikor én dolgozom. Utál egyedül lenni, kong az ürességtől a lakás, félelmetes a csend és félelmetes az iszákos szomszéd ordítozása is. Nagyjából…..
Azt tapasztalom, hogy a nők nem szeretnek egyedül lenni. Nem tudnak.. Tisztelet a kivételnek :) Kell egy férfi, kell egy támasz, kell akit lehet irányítani, kell aki segít nekünk megvalósítani életünk álmát. Család, gyerek, kellemes élet és sorolhatnám. A pánik nagyobb ha az…..
Tidna 2014.07.09 21:55:23
@DocBulywood: Átjött :) A nők nagy része nem tud okosan választani, bár tágítanám a kört, az emberek nagy része nem választ okosan. Ez elsősorban önismeret hiány, ha nem tudom milyen vagyok, mit akarok honnan tudhatnám ki illik hozzám, kivel tudok jó kapcsolatot működtetni.( Értékrend, habitus, stb.) A második a szeretet vágy, az érzelmi kiszolgáltatottság. Minél inkább nem tud valaki egyedül lenni, annál előbb nyúl bármilyen kéz után akit elér. Egyre kevesebb az emberek életében a szeretetet adó kapcsolat, a görcsös félelem a magunkra maradástól kapkodóvá, vakká tesz. A harmadik, szerintem egy kapcsolatot sosem csak az egyik fél ront el. Ha már kapcsolatunk van, azt működtetni kell, kellene, de gyarló az ember. Lusta, önző, hazug, a másikban keresi a hibát, nem teszi bele a dologba a maximumot, lehet igazából el sem köteleződött, vagy csak belefáradt, kiábrándult és sorolhatnánk az okokat. Szarból és homokra nem érdemes várat építeni.
Tidna 2014.07.14 22:38:56
@DocBulywood: Kedves, hogy méltányoltad a kérésem, köszönöm :D Sok dologban igazad van. Valóban nem mindegy kit keresek éppen. Ha társat, több paraméternek kell stimmelnie, ha "csak" szexpartnert, elég kevesebb is.. Dr. Veres Pali bá' jut eszembe, a nőknek kevés - havi egy - petesejtjük van, meggondolják kinek adják, míg a férfinak milliónyi spermája, ők minél több nőnek juttatnának belőle.
A nők "anyagiasságát" alap esetben nem tartom szörnyűségesnek, evolúciós törekvésünk a szaporodás, ahhoz meg kell a biztonság fizikai és lelki szinten is. Persze, megjelennek a torz formák,túlzások, mint mindenben ami emberi. A "tökéletes" utód létrehozásához, "tökéletes" partnerre vágyunk, tapasztalatlanul még más "értéket" tartva fontosnak a párválasztásban, és igen, menet közben kiderülhet, hogy a másik nem az aminek, akinek hittük. Mindkét fél csalódhat. Egyre több a fájdalom - amit nevezhetünk tapasztalatnak is - egyre óvatosabbak leszünk, "tudatosak", próbáljuk védeni magunkat, erre való az álarc és a falak. Minden elromlott kapcsolat, volt szerető, szerelmes visz belőlünk egy darabot.
Tidna 2014.07.14 22:55:52
@DocBulywood: "nem meri megmutatni önmagát - pedig ez lenne a legegyszerűbb a hazudozás helyett." -írod. Igen, fél a magánytól, a csalódástól, attól, hogy nem elég jó. De az is lehet, hogy nem ismeri magát eléggé, elhiszi amit mutatni akar - kérdezz meg bárkit, egészen más énkép van az emberek fejében önmagukról, mint ami kiderül a róluk a viselkedésük alapján, ha élesben vesznek részt egy helyzetben. A vágyott tulajdonságok nem mindig esnek egybe a birtokolttal. Önbecsapásban nagyok vagyunk. A másik az idő, amit rá kéne szánni a másik megismerésére, a figyelem amit szentelni kéne erre, de hát egók vagyunk sajna...
Munkakörömhöz tartozik foglalkozások szervezése gyerekeknek is. Mivel kézügyességem gyakorlatilag nulla, a szokásos gyöngyfűzés, festegetés helyett mást találtam ki nekik.  Kezdjük! Először beszélgetünk a gyerekekkel, meséljenek a családjukról. Hányan élnek együtt,…..
Mentő, rendőrség, bilincsben közel 1.80 magas, 110 kg-os, szemüveges, tokás, pattanásos középkorú férfi érkezik. Emberünk kisírt szemekkel nyafog, fáj a csuklója, szoros a bilincs. A rendőr elmondja, hogy a férfi édesanyja, egy nyolcvan akárhány éves néni hívta őket, mert…..
Nagyon nehéz jó tanácsot adni. Ami garantáltan a várt eredményt hozza majd. Nem ismerjük az embert, az élethelyzetét, a történetben résztvevők személyiségét, reakcióikat, aktuális fogékonyságukat, hangulatukat, és egyéb befolyásoló tényezőket. Nem tudhatjuk biztosan, hogy…..
'86-ban végeztem a nővériskolában. Egy hét  iskola egy hét szakmai gyakorlat volt a menetrend az utolsó évben. Különböző osztályokra jártunk gyakorlatra, lassan el kellett dönteni, hová menjek dolgozni. A sebészet túl véres volt, a belgyógyászat nem tetszett, a…..
Tudja, nyolc éve váltam el tőle. Nagy szerelem volt a miénk. Nem érdekelt, hogy van már két gyereke, nem érdekelt, hogy gyakorlatilag egy kézitáskával költözött hozzám. Az első férfi volt az életemben aki engem akart... nagyon akart. Jött elém munkába, hazakísért, álldogált…..
Tidna 2014.07.02 22:08:24
@Pixynor: ... vagy valaki elmesélte neki... Köszönjük...nem véletlenül lett így megírva ;)
Egy asszony élete Munka közben :) 2014.07.02 20:21:59
..
Egy asszony élete Mit adsz? 2014.07.02 16:30:00
Egy időben egy neves pszichiáter doktornőhöz jártam kórlapokat gépelni. A pénz is kellett és nagyon érdekes volt a munka. A doktornő minden páciensét alaposan kikérdezte, rendkívüli memóriájával minden apró részletet képes volt fejben tartani. Rendkívüli nő, mélységesen…..
Ma ismét hívott egy biztosítós ügynök. Jön a sablon szöveg, bemutatkozás, rögzítjük az elhangzottakat rész...Ezen a héten a srác az ötödik aki szolgáltatásait ajánlja.  Na akkor most felvesszük a kesztyűt - mondta a kisördög a fejemben. Ujjongani kezdtem neki a…..
Izáról, aki a lányom és ma 25 éves...Szerelemben fogant, könnyen jött a világra, gyönyörű baba volt. Karomban tartva szoptattam, a sírás fojtogatott.. Anyám ijedten kérdezte, mi baj? El fogom veszíteni! - válaszoltam... Egy nap elmegy, máshol él majd ... Féltettem az élettől, a…..
Ha a nő hinni akar, hisz... elhisz bármit...Jöhetsz süket szöveggel, ragyogó sztorikkal, csüng a szavaidon! Nem zavarja meg némi ellentmondás, baráti figyelmeztetés, anyai intelem - ugyan már! - az van amit mondasz neki, kész! Éldegél boldogan a maga teremtette romantikus vízió…..
Ő volt az egyetlen aki becézett..egy összebújós délután találgatta hogy nevezhetne..nézett rám töprengve....vigyorogva hallgattam... ő figyelt. Figyelte melyik lesz az a szó, ami teljesen rám illik..kedves, kifejező, visszaad  mindent ami én vagyok...furcsa volt..megtalálta a…..
Szeretek emberekkel beszélgetni, hallgatni amit mondanak. Közben rá kell hangolódni a másikra..figyelni az apró jeleket, gesztusokat, hangsúlyt, beszédtempót. Ha értő figyelemmel hallgatunk valakit egy ismeretlen új világ nyílik meg nekünk ahol vendégek vagyunk. Más törvények,…..
Egy asszony élete Felelősség 2014.06.16 21:41:18
Vállaljuk, vagy csak kialakul? Annyi mindenről nem tudjuk előre mivel jár. Ígéretet teszünk, hogy kitartunk az adott szó, vagy az aktuális helyzet mellett...de az idők és vele mi is, változnak..nem mindig egyszerű helytállni. Vagy meg sem ígérjük, hanem csak úgy fejest ugrunk egy…..
Egy asszony élete Csajos klub I. 2014.06.14 23:58:52
A "Csajos klub" - a Női önismereti csoportot átkeresztelték a résztvevők, bocs :) első ülése az ismerkedésé..Ki honnan, milyen családból jött. Mutassa be magát, pár főnévvel...Szerepeink: anya, szerető, szomszéd, barátnő.. Elvétve lánygyerek, lánytestvér vagy valami…..
25 éves, négy gyermekes anyuka költözött az intézménybe új élettársával..a hasa nőtt- nőtt. Rákérdeztem, nem terhes-e? Megbeszéltük, hogy az elkövetkező napokban vesz terhességi tesztet. A legközelebbi találkozásnál rákérdeztem az eredményre, közölte, hogy a teszt…..
Családgondozóként női önismereti csoportot tartok a lakóknak. Gyakran játékos formában próbálok átadni némi ismeretet, tapasztalatot. Az egyik alkalommal az alábbi szituációt játszottuk: Józsi és Juci házasok, Józsi testvére Feri jóba lesz Jucival, megbeszélik, hogy nagy a…..
Egy asszony élete Szakítás 2014.06.14 22:24:18
Eldöntöttem... majd három év után befejezem, kilépek ebből az egész katyvaszból...Ismét beleestem a hibába...túl gyors kötődés, túl gyors szerelembe esés...amikor az elképzelt ideál ruhája annyira de annyira pontosan illik a megismert fickóra azt hittem - valljuk be nem…..
Egy asszony élete A kezdetek.. 2014.06.11 22:13:55
Világra jön az ember lánya és jó esetben ő a család szeme fénye, legalább egy ideig... A nap is szebben süt ha ránéz. Belepillant a vakító sugarakba és el sem hiszi, hogy élete forgatókönyve készen áll. Dupla x kromoszómával, csillogó szemekkel, nőies bájjal, guruló…..