Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aladár69

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostani írásunk témája az ingatlan becsértékének meghatározása lesz, mégpedig különleges esetben: a végrehajtási eljárás során...
Tudjuk, piacozom. Szisztematikusan vagy éppen ad hoc felkeresem Budapest vagy annak a településnek a csarnokát, éppen zajló piacát, ahol éppen járok. Budapesti vásárcsarnok túrám egyik szomorú állomása volt a III. számú vásárcsarnok. Mindezidáig. Legutoljára 2014 nyarán vittek erre a lábaim…..
Aladár69 2016.02.07 10:37:10
Abban október másodika óta biztos voltam, hogy megkóstolom a Ring ételeit: Ádám aznap hívott elhaló hangon, hogy beszámoljon a hamburgersorozatunk best evör fogásáról. "Legalább olyan jó a húsuk, mint amit te készítesz, miközben a zsemle tökéletes, a saláta helyett…..
Népszavazást kezdeményez az MSZP a magánnyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt – érkezett ma a hír. Nem hiszem, hogy bárkit komoly meglepetésként ért volna a bejelentés; várható volt, hogy a szocialisták előbb-utóbb megpróbálják lemásolni a Fidesz…..
Aladár69 2010.10.22 15:25:47
Általában egyetértek TG-vel, de most egy kicsit vitatkoznom kell vele:
egyrészt nem biztos, hogy az mszp-nek szabadulnia kell a piacbarát hozzáállástól. Persze, a baloldali eszmékkel kevésbé egyeztethető össze ez a felfogás, azonban azt látni kell, hogy a mnyp reform szinte az egyetlen jó dolog, amelyet a baloldal kormányzásának idejéről pozitívumként fel lehet hozni, dacára a rendszer számos hibájának.
Másfelől nem csak a 3 millió pénztártagot kell megszólítani: a nyugdíj kérdés általánosságban minden állampolgárt érint. Az mszp szavazóbázisában megtalálható jelenlegi nyugdíjasok éppoly felelőséggel kell hogy döntsenek gyermekeik, unokáik jövőjéről, mint a sajátjukéról. Ha valaki ilyen szemmel közelíti meg ezt a kérdést, akkor biztos, hogy elmegy szavazni és a magánnyugdíjpénztári rendszer sérthetetlensége mellett fog voksolni.
Ha nem is jön össze a 2 millió szavazat, biztos vagyok benne, hogy több lesz az mszp számára kedvező szavazat, mint az azt elutasítóké. Ez már egy olyan rész-siker lehet, amely hozzájárulhat egy erősebb párt alapjainak lerakásához. Már az aláírásgyűjtésnél szólhatnak az emberekhez, megszólíthatják a szimpatizánsokat és növelhetik a szavazótáborukat. Persze igazi eredményt szerintem csak akkor fognak elérni, ha felhívják a figyelmet a jelenlegi rendszer gyenge pontjaira és az országgyűlésben kezdeményezik a vonatkozó törvények módosítását (pl. a magas pénztári költségek lefaragásáról, stb.)
Mindent egybevéve, ha most nem lép az mszp, akkor nehezen fog tudni olyan kérdést találni, ahol ennél nagyobb tömeget meg lehet mozgatni.
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
Az állam úgy viselkedik, mint a rossz pedagógus. Nem szabályoz, hanem erőből büntet. A szomorú igazság az, hogy ez az állam nem erős, hanem gyenge. Holtzer Péter különvéleménye. (Fotó: Orin Optiglot/flickr.com) A miniszterelnök múlt szerdai bejelentéseit, miszerint 14 hónapra…..
Aladár69 2010.10.18 14:51:54
@inyencmester: A 4. pontban a saját pénztár eredményét említed, nincs idekeverve bármilyen - adó formában megfizetett - költség. Ha általánosságban a nyugdíjrendszerről beszélünk, akkor sem teljesen biztos, hogy az állításod igaz, de az általad feltett kérdés konkrétan egy nyugdíjpénztárra vonatkozott (mindenkinek a saját pénztárára).

A 8. kérdés kapcsán lehet, hogy válaszom némi naivitást tükröz, de közel sem biztos, hogy alaptalanul.

Érdekes módon senki nem beszél arról, hogy a nyugdíj-probléma megoldása lehetne pl. a nyugdíjkorhatár gyorsabb ütemű emelése, a korengedményes nyugdíjak eltörlése (képviselőknél is), a rokkantnyugdíjban részesülők szigorú ellenőrzése (hogy lehet, hogy a rendszerváltás óta 250 ezer fővel nőtt a rokkant nyugdíjasok száma???), illetve ennek a körnek a drasztikus csökkentése (képtelenség, hogy 1000 állampolgárból 80 fő rokkantnyugdíjas), stb.

Nem csak gyerekvállalásról kell beszélni, nem az a lényeg, hogy minél többen tudják eltartani a nyugdíjasok népes táborát. Azt kell elérni, hogy 3 millió munkavállaló ne 2,7 millió nyugdíjast tartson el (+ 450 ezer munkanélkülit + a gyerekeket).
Aladár69 2010.10.18 15:40:43
Kedves Miniszterelnök Úr!

Nagy élvezettel olvastam az elmúlt héten a második akciótervről közzétett gondolatait és még nagyobb élvezettel tanulmányozom immár két órája ennek részleteit. Különösen a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó javaslatai keltették fel érdeklődésemet, olyannyira, hogy az Ön (és szakértő csapata - bocsánat: SZAKÉRTŐ CSAPATA) által kidolgozott javaslatokat továbbgondolva megalkottam a saját javaslataimat:

- Tekintettel arra, hogy nem csak az ország költségvetése, hanem - sajnos - családunk büdzséje is szarban van, ezért úgy döntöttem, hogy az elkövetkezendő 14 hónapban az APEH felé fizetendő adó- és egyéb járulékok egy részét visszatartom. A különbség csak annyi az Ön által meghirdetett 14 hónapos visszatartáshoz képest, hogy én csak egy részét tartanám vissza a számomra kötelezően előírt befizetéseknek, mivel mélyen együtt érzek az ország problémájával és valamilyen szinten azért szolidáris kívánok maradni a közteherviselésben. A 14 hónap alatt visszatartott pénzt aztán majd valamikor befizetem ám a nagy kasszába (vagy mégsem...)

- A korábbi nyilatkozatain felbuzdulva (az Állam jobb gazdája a nyugdíjbefizetéseknek) úgy döntöttem, hogy a nyugdíjbefizetéseket inkább megtartanám magamnak, befektetném ezt az összeget a saját belátásom szerint (vagy bevarrnám a kispárnába), hiszen a saját pénzemnek azért mégiscsak én vagyok a legjobb gazdája. Ne vegye bizalmatlanságnak, de annyi alkalommal adtam már pénzt Önöknek (és elődeinek, és azt megelőzően is Önöknek) mindenféle célokra, és tessék: ennek ellenére mélységesen nagy szarban vagyunk. Szóval, inkább vigyáznék én a pénzemre, arra a több millió forintra is, amely most ez egyik MNYP számláján van elkülönítve a nevemre.

De az is lehet, hogy inkább mégiscsak az MNYP-nél hagyom a pénzem, hiszen ebben a percben nyilatkozta a Nemzetgazdasági Miniszter úr - áldassék a neve - hogy a MNYP-k átlagban 1% alatti hozamot produkáltak reálértéken a befektetéseiken. Ja, hogy eddig nominálisan mínuszról beszéltek? Ez legyen az Önök baja. Az általam választott pénztár az elmúlt években folyamatosan az öt legjobban teljesítő pénztár között volt, még az is lehet, hogy reálértéken akár 2-3% hozamot is fel tud mutatni az elmúlt 13 év átlagában! Ezért inkább módosítom az előbb leírtakat: az állami kasszába irányuló 1,5% nyugdíjjárulékomat is az MNYP-re bíznám, mégiscsak tudnak valamit, amit az Állam nem!

Remélem, hogy javaslataimat Ön is kitörő lelkesedéssel fogadja :)

Szívélyes üdvözlettel:

Aladár
Aladár69 2010.10.18 16:12:36
@Rwindx: Na látod, ez a lényeg: az állam a nála landoló 25,5%-os nyugdíjjárulékkal sem tud rendesen gazdálkodni, akkor miért akarja még a maradék 8%-ot is lenyúlni? Ezt a cca 30%-os különbözetet megítélésem szerint a másik oldalon kellene megfogni: a 2.750.000 nyugdíjasból kellene rövid távon 2 milliót "csinálni" (lásd korábbi bejegyzésem: rokkantsági nyugdíj felülvizsgálata, korengedményes nyugdíj megszüntetése és öregségi korhatár kitolása) és akkor nem hiányozna az MNYP-be befizetett összeg az állami kasszából.
Michael Knight Gyuri Geller 2010.09.04 08:00:00
Nem hiszem el, hogy nem röhögték ki a háta mögött Matolcsy Györgyöt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének tagjai, amikor azt vízionálta nekik, hogy Magyarország 2030-ra túlszárnyalja az EU átlagos gazdasági fejlettségét, fogyasztási szintjét és…..
Aladár69 2010.09.06 09:23:03
@zachar: ami a gazdasági növekedésre vonatkozó állításodat illeti, legalábbis statisztikai oldalról megközelítve a kérdést, nem lehet vitatkozni. 2000-2002 között valóban szépen növekedett az ország. Utána jött sajnos több olyan intézkedés, amit nem kellett volna meglépni (nyugdíjak kérdése, ÁFA csökkentés, stb.)
De: ami a "talicskaszám hordták ki a pénzt 8 évig különösen a gigaberuházások környékén" gondolatodat illeti, halkan megjegyezném, hogy ez 2002 előtt is így volt. Elég pl. a Vegyépszeres megbízásokra gondolni, de lehetne még sorolni. Szóval, ha lopni kell, akkor egyik kormány sem megy tanácsért a szomszédba, hogy miként kellene azt csinálni...
ProgBlog Orbán Viktor harakirije 2010.09.05 21:18:00
Hát kérem, ezt is megértük!Kötcsén, a Polgári pikniken csak a jobboldalhoz köthető sajtóorgánumok lehettek jelen. Azon a pikniken, amely a „Nemzeti kormányzás” címet viselte!Na, akkor ezt most bontsuk ki!Van egy kormány, mely magát „a nemzet kormányának”…..
Aladár69 2010.09.06 09:10:56
@Cuppanj a végére!: egy ilyen esetet mond, légyszíves!!!
Csodálatos utóélete van a Túl hangosan szexel a palóc utcai asszony című posztunknak, amiben egy backdoor üzenetet mutattunk be. A csodás utóélet egyik fele a remek kommenthalom, olyan kis gyöngyökkel, mintfaqq: Sosem értettem az üvöltve kúrókat. Azért 20 éves kortól nem akkora…..
w A pesti vicc 2010.08.24 10:00:00
Bajban van az én hazám. Budapestet elhagyja vőlegénye, vagy kicsoda is volt ez az ember, Demszky Gábor; legyen mondjuk a Significant Other. Ötször választotta meg a város népe, ebből négyszer újra, ezen belül egyszer egy hónappal az őszödi botrány után. Pedig sohasem volt…..
Minden bizonnyal emlékezetes nap lesz Kósa Lajos számára a június 3-i, csütörtöki nap. Szavak helyett beszéljen inkább az alábbi grafikon:   Nem tudtam azonosulni a forradalmi helyzettel és biztos ezért állok értetlenkedve Szijjártó Péter szavai előtt, amikor azt…..
Aladár69 2010.06.04 17:34:30
@moophlander: hát igen, a sunnyogás és hazudozás kemény fegyver... és eléggé szar, amikor visszaüt... de meglátja ezt majd a fityesz is...
Modorosblog A Devizahiteles 2010.05.09 16:45:00
-Hijj, 268... 269... 274... mi a faszom van itt? -Mi az? -Az euróárfolyam, apám, az. A helóták hegedültek sok-sok nyáron keresztül, aztán szar lett a palacsintában. Pedig már kezdett volna normalizálódni a helyzet. Aztán majd csodálkozom, ha nem tudom miből kifizetni a…..
Aladár69 2010.05.10 08:21:20
ja, a magyar az ilyen: az albérlet az gáz (különösen a vidéki kisvárosokban, falvakban, ahol azt sem tudják, mi az az albérlet). Jómagam 4x évesen albérletben lakom a fővárosban, néhány éve vettem vidéken egy házat. Hitelből. A szerződést végigolvastam, azon módosítani nem tudtam: ha valaki 5-15 milliós hitelt vesz fel kis hazánkban, az nem tud akkora erőt képviselni a bank felé, hogy az érdemi módosításokat eredményezzen a sablon szerződésekben. (más a helyzet, ha 10 milliárdot veszel fel, céges szinten ezt is végigjártam... )
szóval csak annyi volt a lehetőség, hogy A vagy B bankot választom. igen, el kellett fogadni a kibaszottul egyoldalú szerződésüket, ha meg akartam venni a házat. Márpedig meg akartam, mert nem akarom egész életemet a koszos fővárosban leélni. Kis falumban pedig ismeretelen fogalom az albérlet.

Most szívok én is a sok devizahitelessel együtt. Nekem még szerencsém van, 175 forint körül volt a CHF amikor felvettem a hitelt. De átérzem azok helyzetét, akik 150-nél ugrottak bele a hitelbe. Az viszont tény, hogy kis hazánkban nagyon sokan felelőtlenül adósodnak el. Nem gondolják végig, hogy mennyit bír el a családi kassza. Nem alkotnak vészforgatókönyvet. Én sem tettem. Kellő tartalékok nélkül kerültem utcára egy éve. A bank nagy hirdetésekben hangoztatta: több konstrukciót is kidolgoztak a rászorultaknak. Persze, ez volt a kamu duma a PSZÁF felé. Amikor bementem hozzájuk, akkor csak együttérzően mosolyogtak és közölték, hogy nem tudnak rajtam segíteni. Hát, ha nem tudnak rajtam segíteni, akkor menjenek a picsába. Többet nem állok velük szóba. Nyögöm a hiteleket, összehúzom a nadrágszíjat, oszt ennyi. Bizakodom, hogy a görög válság hamar megoldódik. És a CHF sem lesz mindig 190 felett. És örülök annak, hogy van egy kis házam egy csendes, nyugodt környezetben.
Pintér jelölése rossz kompromisszum. Ennél csak egy rosszabb döntést lehetne hozni: ha a titkosszolgálatok is a Pintér vezette belügyhöz kerülnének. Orbán Viktor tegnap – nagyon helyesen – kijelentette, hogy a 2006-os őszi rendőri túlkapások kivizsgálásában…..
Világos, hogy a vulkánkitörés vis maiornak számít, és hogy egy utazási irodától nem várható el, hogy napokig fizesse egy rakás utas kinttartózkodását. Egy visszatérő ügyfélkörre alapozó, neves irodától viszont bőven elvárható, hogy legalább segítsen a bajba jutott…..
Miután ma két forrásból is ezt az információt kaptam, érdemes elemezni a felvetést. Az első forduló utáni választási eredmények tükrében látható, hogy a Fidesz a 2/3 közelében van, és közel áll ahhoz, hogy a második forduló után valóban 2/3-os többsége legyen. Ezzel a…..
Aladár69 2010.04.14 17:17:24
@bozoa: a parlamentet a nép választotta, tehát közvetve a nép választja a köztársasági elnököt is. Amit meg a Jobbikról írsz, az enyhén szólva is nevetséges.
Aladár69 2010.04.14 17:37:57
@bozoa: azért sikerült nekik átjutni, mert őket nem kötötték a diplomáciai szabályok. nem államfőként mentek, hanem "mezei turistaként". ennyi.
Az ország keleti felében csaknem kétszer annyian szavaztak a Jobbikra, mint a Dunántúlon. Ez a hét megye lehet a kulcsa a Jobbik-rejtélynek. Ahogy várható volt, a Jobbik 16%-a sokkal nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban, mint a Fidesz 52%-os győzelme. Külföldi…..
Aladár69 2010.04.14 16:03:44
@Evil One: nem teljesen értem a gondolatmenetedet... pontosabban a megjegyzésedet, mert indoklás nem áll mögötte.

@véleményvezér: azért még egy kicsit elemezgetném ezt a kérdést... Nézzük pl. Budapestet: az általad hivatkozott statisztika szerint 100 ezer lakosra 347 erőszakos bűncselekmény jut, míg Borsodban 429. Arányaiban nem jelentős eltérés, szemben a választáson elért eredményekkel...
Félre ne érts: nem állítom, hogy a kettő között egyáltalán nincs összefüggés, de azért egyenes következtetést nem mernék levonni csak ezekből a statisztikákból.
Nagy kérdés persze, hogy mi van a kisebb bűncselekményekkel: csoportos randalírozás, félelemkeltés, lopások, stb. Ezek vélhetően nem szerepelnek a hivatkozott statisztikában, és nem tartom egyáltalán kizártnak, hogy az észak-keleti régióban az ilyen jellegű kisebb bűncselekmények száma messze meghaladja az országos átlagot... ez valóban erősíthette a Jobbikot. De azért még lehetne boncolgatni ezt a kérdést.

@Chicano: szomorúan veszem tudomásul, hogy nem tartozom a normálisok közé :)
Az tény, hogy az elmúlt időszakban a rendőrség nem állt a helyzet magaslatán, DE: sokszor az érvényben lévő jogszabályok is megkötötték a kezüket. Szerintem akkor lehet elvárni hatékonyabb fellépést a rendőrségtől, ha először rendbe tesszük a jogszabályi környezetet, kezdve az Rtv-től egészen a Btk-ig.