Regisztráció Blogot indítok
Adatok
café

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Mi történt Baján?          Ami egészen biztos, az az, hogy adott ponton Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója átadta a CD-t Gavra Gábornak. Gavra elküldte a felvételt Zsigó Róbert bajai polgármester sajtótitkárának…..
café 2013.11.04 13:56:28
@jotunder: ez az atlétatrikós személyeskedés kezd egyre primkóbb lenni, mi köze ahhoz Hont és Seres uraknak, hogy egy beszart és nem mellesleg idióta lapkiadó - úgy tűnik - a szerkesztőség háta mögött kiadta az informátort a rendőrségnek?

Mi az hogy a szólásszabadság apostolai? Hogy kerül a szólásszabadság kérdése ide? Hogy kerül a véleményrovat szerzője és vezetője ide? Látni valaha szerkesztőség belül?
Az 1998-as, a 2002-es és a 2006-os választás után a jövő évi voksolás is a médiában fog eldőlni (98-ban a Tocsik-ügy, 2002-ben Kaya Ibrahim, Josip Tot és a szőlőbányák fordították át a közhangulatot, 2006-ban pedig azért maradt kormányon az MSZP, mert a Fidesz nem talált…..
café 2013.07.24 19:35:25
@balage_81 reloaded: jól el lesznek dajcstomival az már látszik
café 2013.07.24 19:35:58
@balage_81 reloaded: jól el lesznek dajcstomival az már látszik
café 2013.07.24 20:06:55
@balage_81 reloaded:

- Tibi és az miért van, hogy a nép reménytelenül elavultnak és ellenszenvesnek tart titeket?
- Kuss, anonim fogyatékos!
  Az alkotmánybírákat nem küldik nyugdíjba, az élet nem a fogantatással kezdődik, a jegybank önállósága nem szűnt meg, a választójogi törvény nem feltétlenül a Fidesz-KDNP-nek kedvez – csak egy pár korrekció Francis Fukuyama napokban megjelent, Magyarországgal…..
café 2012.01.30 09:53:57
@Tilikov: Nem ők kivételesen biztos nem lehetnek, mert a Mandineren legkésőbb a poszt alatti harmadik kommentnél előjönnek a zsidók, ha valaki rosszat mer mondani a Tévedhetetlenről. Tehát itt valami más összeesküvésről lehet szó.
  Nemes sorozatunk igazi kapitális darabbal jubilál. Csütörtökön reggel jelent meg a Heti Válasz legfrissebb száma, benne Matolcsy György Fordulópont című publicisztikájával a másfél éves gazdaságpolitikai sikersztoriról. Csütörtök éjjel a Moody's leminősítette…..
Olvasom az interjút. Első benyomás: a hazai nagypolitika környékére merészkedő bárkik szükségszerűen vagy hülyék már eleve, vagy hozzáhülyülnek. Nem mintha a szoclib potentátok körül akkora lumenek villogtak volna, de ebben Orbánnak világra szóló tehetsége van.…..
café 2011.08.03 13:46:19
Hogyan éli meg, hogy egyes önkormányzatok előírják, milyen legyen a fehérneműje, milyen legyen a portája annak, aki segélyt kér?

Ezzel a kérdéssel mi a baj? Én is megkérdezném egy magát balosnak tartó miniszterelnöki főtanácsadótól, aki az elmúlt éveket végig óbégatta, hogy az akkori kormányok milyen csapásokat mérnek az emberekre, aki azzal büszkélkedik, hogy ő maga a szociális népszavazás, szóval megkérdezném azt, hogy akkor hogyan dolgozza fel a munkatábort, a segély megvonást stb.

Sőt, nincs is kérdés ami antropológiailag jobban izgat ennél, hogyan élik meg a megszorítások megszavazását azok, akik a megszorítások ellen beszéltek; az egy kulcsos adó bevezetését azok, akik az egykulcsos ellen beszéltek; a népszavazások ellehetetlenítését azok, akik a népszavazásokat dicsőítették stb.

Az, hogy mi a véleményük róla, nem érdekel különösebben, mert tudom: tegnap az, ma ez. Ehhez a különbséghez, a fordulathoz való viszonyuk na az érdekelne. Ezt kellene megérteni, mert a Fidesz egész rendszere azért tudott kiépülni és most fennmaradni, mert olyanok vannak abban a pártban, akik lázadás nélkül veszik tudomásul, hogy teljesen az ellenkezőjét csinálják annak, mint amit éveken át hirdettek, és mert a magyar nyilvánosság a következetességre teljesen érzéketlen.

Itt viszont nem egy parlamenti droid nyilatkozik, hanem egy értelmiségi, és hihetetlen látni ugyanazokat a tüneteket, ezért teljesen ok az a kérdés, hogy a szolidaritás nagyasszonyaként, hogyan éli meg a szegényellenes kormányzati politikát.
café 2011.08.03 16:39:35
@maroz: De hát abban a kérdésben, hogy "Hogyan éli meg, hogy egyes önkormányzatok ..." benne van mind a kettő: 1. Hogyan éli meg az ellentmondást a hirdetett elvei és a kormányzati cselevések között? 2. Szociológusként, hogyan viszonyul mindehhez.

Egy kérdés, amibe mind a két értelmezés belefér, aztán a szóváltás után konkrétan is fel lett téve, ha jól emlékszem, hogy mondja úgy mint szociológus. (Aztán úgy se mondta.)

Szóval a posztnak ezt a megjegyzését erőltetett kötekedésnek tartom, jegyzem meg azzal sem értek egyet, hogy az interjú "nem túl érdekes". Nem is emlékszem, mikor olvastam ennyire érdekes interjút, amelyben egy személyiség és persze a rendszer, aminek ő is része, ilyen érzékletesen megmutatkozik. Az arrogancia, az ellentmondások, az érzéketlenség, a vádaskodás stb. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy a szöveg nem lett utólag átírva, ezért olyan nyers és őszinte. Nem tudom mi érdekes, ha ez nem.
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
 „Tarlós István főpolgármester szerint a névváltást a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kezdeményezte, hiszen gróf Széchenyi István több jelentős műve, az Akadémia épülete és a Lánchíd is itt található, illetve itt áll a szobra is. Rogán Antal, az V. kerület…..
café 2011.04.12 11:10:13
@Huhogó János: A teli szájjal hülyeségeket beszélő magyar posztoló rosszul tudja, a Lipót bezárásához nem a szcientologusok adták az ötleteket, hanem azok a szakértők, akik tudnak természetes számokat összeadni, szorozni, és kiszámolták, hogy annak az épületnek a fenntartására, nemhogy felújítására nem lesz pénz az eü büdzsében a következő húsz évben. Miközben az ottani állapotok permanens megsértését jelentették minden emberi jogi dekrétumnak. Ha valaki járt ott, tudja.

A szientológus duma egy primko, reflektálatalnul átvett baromság, ennyi erővel azt is lehetett volna írni, hogy a bezárásához a Cion bölcsei adták az ötletet. Ez utóbbi meg ugye az SZDSZ-szel is könnyebben összehozható, mint a szientológia.
café 2011.04.12 11:49:54
@Huhogó János: Értem, szóval egy hülye rágalomra azt írni, hogy hülye rágalom, az beismerés. Tehát, amikor például a jobboldali sajtó, blogolók kikérik maguknak, hogy le vannak időnként fasisztázva, az is beismerés ugye, mert "Azok ilyen idegesek, ha szóba kerülnek".

Banyek, ezt a színvonalat. Nem a bezárást védtem egyébként (bár ha az lenne a téma, tenném, mert természetesen nem a pszichiátria az embertelen általában, hanem a Lipót konkrét körülményei, amilyen körülményeket már büntetés végrehajtó intézményben sem találni), hanem ezt a szientológusos szöveget tette szóvá, mert az gáz.

De ezt az oldalt asszem elmentem, hogy lehessen idézni, amikor a Fidesz bezárja az első kórházat, mert be fogja, és akkor meg lehet nézni mit írnak mondjuk itt a holdudvarban, és hogyan védik meg "egész intézmény szétkergetését".
„Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed, nézd meg!” Részlet egy népszerű dalból  Nem tudjuk, mikor sikerült kifejlesztenie Paul Lendvainak azt a testét borító különleges, teflonszerű anyagot, amelynek felhasználhatóságát jelenleg brit tudósok…..
A Pulse eddig fizetős app volt, de a fejlesztők (Alphonso Labs) stratégiát változtattak és ezentúl a főbb tartalomszolgáltató partnereiktől származó bevételekből kívánják magukat finanszírozni. Ez a felhasználóknak pedig nagyon jó hír, mert a Pulse zseniális: hír stream, RSS…..
café 2010.11.16 13:42:28
Kipróbáltam, tényleg tetszetős program. Hasonló logikára épül, mint a Newsroom, ez a könnyen áttekinthető lapozós megoldás sokkal közelebb áll ahhoz, ahogy híreket olvasunk, mint a millió többi egy kaptafára készülő reader alkalmazás.

Mondjuk ez a Pulse talán kicsit bulváros kinézetű, már ha átvisszük a print fogalmait, mert ha alapvetően komolyabb hírcsatornákra iratkozunk fel, akkor nem pont a képeken van a fő hangsúly. Magyarul: jól néznek ki ezek a mozgó képcsíkok, de valójában nem az érdekel amikor ki kell választani, melyik cikket olvasom el, hogy hogyan néz ki a miniszterelnök, mert őt már láttam, hanem inkább inkább a cím, mondjuk hogy ma éppen mit államosítanak.

Ami viszont érdekes jelenség (és a newsroom-nál is megfigyelhető), hogy míg az angol hírcsatornák teljesen jól illeszkednek ezekhez az olvasókhoz (a képek a helyükre kerül, a szövegek nem esnek szét) a magyar hírcsatornák szinte inkompatibilsek ezekkel a mobil alkalmazásokkal.

Például itt az Index, a haladó netes világítótorony, melynek cikkeiből csak a lead töltődik le, a teljes cikk elolvasásához meg kell nyitni a böngészőt. Szóval éppen a lényeg veszik el.

A képek hiánya még a Newsroomon is zavaró, de a Pulse-t teljesen tönkre vágja, hiszen a nyitó oldalon a kis mozgó képsorok mindegyik kockája sötét marad.

Nem tudom, hogy ennek mi az oka, nyilván valami optimalizációs probléma, de a blog indíthatna egy mozgalmat, hogy ez a dolog rendbe legyen téve. Lehetne írni egy levelet a szerkesztőségeknek, hogy az rss megjelenésüket tegyék rendbe.
Aki nem feltétlenül érti, hogy látható nyomok nélkül mire megy el a fizetése, annak előbb-utóbb elege lesz. Én is így voltam vele, amikor bokros teendőim mellett nemigen fordítottam energiát arra, hogy kiigazodjak a különböző tranzakciós jutalékok, kamatok, kiadások tételes…..
Netezni az óceánon. Justin Watt közülünk való. Nem tud meglenni internet nélkül, főleg nem egy egész hónapot. Viszont másfél hónapig zötykölődik a Karibi-tengeren, úgyhogy gondolta, utánajár, lehetséges-e egyáltalán egyszerű emberként olyan készüléket beszerezni, mellyel…..
A múlt héten adtunk hírt róla, hogy a HTC új készülékein már az új HTC Sense kap helyet. Nem kellett sok idő és ki is szivárgott a HTC Desire HD gyári ROM, amit rögtön neki is álltak portolni különböző készülékekre a szemfüles srácok az XDA-nál.A legérdekesebb ezzel…..
café 2010.09.21 17:13:24
@Tomi from Space: Remek, köszönöm.
Sziasztok! Nem tűntem el, csak nyaralni voltam, ezért nem volt tőlem mostanában poszt. Sajnos Desire nélkül érkeztem vissza Magyarországra, ugyanis eltulajdonították szegényt - ez a szomorú eset adta apropóját mostani írásomnak. Mit tehet az ember, ha a nyaralás alatt ellopják a…..
Bár a HTC Benelux főnöke korábban már kitwittelte, hogy csütörtökön érkezik a holland HTC Desire-ekre az Android 2.2, a még hivatalosabb, írásos közlemény szerint az európai telefonok befrissítése a hét végén fog megtörténni. A már ismert Froyo fícsörök (lásd lent, a…..
café 2010.07.30 16:42:41
@hírbehozó: kösz, már egyszer volt valami kisebb frissülés a jelenlegi op rendszerben a 2.1.valamennyiről a 2.1.valamennyire, és akkor az úgy történt, hogy egyszer csak megjelent a képernyőn, hogy ez itt most egy frissítési lehetőség, indítsa-e? Igen, nyomtam, aztán volt néhány meleg percem, mert amikor már elindult, gondoltam arra, hogy mi lesz az adatokkal meg a programokkal, de végül a home screeneket leszámítva minden érintetlen maradt.

Szóval, ha ez a nyagyobb ugrás is ilyen lesz, akkor jól van.

Viszont, ha már az újraindításd írod, nem tudom másnál ismerős-e a jelenség, de az enyémet nem nagyon lehet kikapcsolni (mondjuk nem is próbálom gyakran), mert csak teker és teker, amíg az aksit ki nem veszem. Ez mitől van? A telepített programoktól (csak marketről vannak)?
Megdöbbentő kijelentést tett Berlinben, Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök: kerek-perec elismerte a Bajnai-kormány eredményeit. Orbán Viktor lázas és félrebeszél, vagy tényleg ekkora a baj?Először azt hittem, hogy valamit rosszul olvasok,…..
café 2010.07.21 22:30:17
@prolee: "Ha növekedett volna a GDP, ha növekedett volna az életszínvonal, ha csökkent volna a korrupció, stb..... Na, az eredménynek lenne nevezhető. "

És láss csodát (első féléves adatok, azaz a Bajnai-kormány időszakára vonatkozó):
- a reálbérek 4 százalékkal nőttek az egy évvel ezelőttiekhez képest.
- A GDP fél százalékkal nőtt, tehát elindult a gazdaság kifele a válságból.
- A BKV-ügyek nemcsak úgy hipsz-hopsz kerültek elő, hanem a rendőrség tárta fel, mely szervezet a kormány alá tartozik.
café 2010.07.21 23:52:36
@hodara:
"Reálbérek az adócsökkentésnek köszönhetően nőttek.Ezt nem vitattuk,de a megszorítások bőven elviszik ezt a 4%-os többletet."

Mindegy miért nőttek, ha nőttek - mert hogy akire reagáltam azt írta, hogy az lett volna az eredmény ha nőnek. Amúgy persze nem mindegy miért nőttek, mert jó, hogy adócsökkentés által nőttek, tudjuk ez az amit a Fidesz évek óta követelt, meg beígért (kormányra kerülés után azonnali és nagyarányú), aztán most nem csinál meg.

"A reálbér növekedés túlnyomó részét az amúgy is gazdagok realizálják."

Hát ez érdekes, mert azt is írod, hogy "De a jobboldali gazdaságpolitika közelebb áll hozzám.Matolcsy Varga elképzeléseim különösen."

Ezek szerint lemaradtál valamiről. A jövő évre eltolt (tehát nem azonnali) és az összadóterhet nem csökkentő adóátrendezés (tehát nem nagyarányú adócsökkentés), benne a 16 százalékos egy kulcsos adóval szerinted kinek kedvez? Annak túlnyomórészét ki fogja realizálni, ha nem a gazadagok?

Ami pedig a BKV-t illeti, láttunk már olyat, amikor a rendőrség nyomoz és olyat is amikor nem nyomoz. Kipattant egy ügy, aztán volt nyomozás. Nem eltusolás.
  Az országban nemzeti szabadságharc van a globális pénztőke és az IMF ellen. Na bravó, ahogy édesanyám mondaná. Nyelvi leleményből nem fogytunk ki. Annyira szánalmas már ez az egész bohózat, hogy nem tudom, sírjak vagy nevessek. Mint amikor a kiütés előtt álló részeg…..
café 2010.07.20 15:02:36
@Zoli 29: Elolvastam a kiadott közleményeket.
café 2010.07.20 15:20:14
@Zoli 29: Nem a mostani szerződés az érdekes, mert az már csak néhány hónapig érvényes, és mindössze annyi a tétje, hogy elvben lehívhatják-e addig a még megmaradt összeget, a tárgyalás eredménytelensége/felfüggesztése/elkúrása után az a válasz, hogy nem lehet lehívni, de ez önmagában nem súlyos ügy, mert amúgy sem hívták volna le. (Már az előző kormány sem hívta le a teljes rendelkezésre álló összeget).

Csakhogy a kormány új megállapodást akar a következő évekre. Amit jól tesz, mert az nyújt biztonságot. És itt már számít az, hogy nem meggyőző az a gazdaságpolitikai vázlat, amit készített, és a hitelező nem látja a garanciákat.
café 2010.07.20 15:40:28
@Zoli 29: "Nem arról van szó, hogy Orbánék el akarják engedni a hiányt, hanem jövőre kisebb ütemben szeretnék csökkenteni (2,8 helyett mondjuk 3,4-3,5%-ra), hogy ne kelljen ismét sokkterápiát alkalmazni a hiány tartása érdekében."

De itt szó sincs sokkterápiáról. Az valahol ott kezdődik, amit a Bajnaiék csináltak, tehát 1000 mrd felett. Amit írsz, az kb 150 mrd forint különbség. Tényleg az van, hogy a nehezét a mostani kormány előtt már elvégezték. Nehogy már ez a kormány annyira gyáva legyen, hogy annak a tördekét nem vállalja be, amit az előző megcsinált.

A 3 százalék alatti hiány elérése meg nem választás kérdése, hanem az uniós jog következménye. Magyarország ellen túlzott deficit eljárás folyik évek óta, a 3 százalékot el kell érni, ettől az EU nem fog és jogilag nem is tud eltérni. Tehát venni kell egy nagy levegőt, és nem újranyatni kell a szárnyvonalakat, hanem még többet bezárni, nem az önkormányzati képviselők számát kell megfelezni, hanem az önkormányzatokét stb.
Azt mondja a debreceni önkormányzat által működtetett dehir.hu nevű hírportálon az egyik csinovnyik, egy bizonyos Széles Tamás nevű csávó, aki civilben (már amikor nem a hírportálon nyilvánul meg) a Debrecen TV ügyvezető igazgatója, hogy a németeknek szőkéknek és magasaknak…..
café 2010.06.25 14:37:48
@Dömen: Ja persze nem rasszista a cikk, hiszen Ghánát ugye bírja a szerző.

Ez csak a régi nóta. A magyar fasoknak anno nem a kaftános zsidókkal volt bajuk, hanem az asszimilálódókkal, akik elvegyültek, ráhajtottak a lányainkra, fianinkra stb. A kaftános elkülönülve nem zavar senkit, még olyan vicces egzotikus is.

Ez a nácik perverz internacionalizmusa, egymás mellett ülnek az eu parlamentben az ilyen ökrök, akik szerint mindenki közül a legkülönb a francia/a szlovák/a magyar stb, de nincs köztük vita, mert ebből nekik nem következik az, hogy akkor most a francia a jobb-e vagy a magyar objektíven, mert fel sem merül bennük a keveredés, azaz az összehasonlítás. Franciaország a franciáké, Mo a magyaroké, németország a szőkéké, Ghana a feketéké.

Debrencen meg az ilyen provinciális tuskoké.
Szimbolikus lépés volt Horváth Ágnes nagy ötlete a kórházi ágyak mellé kötelezően beszerelendő széfekről. Remekül szimbolizálja a mára már kimúlt párt egészségpolitikáját: valós, de nem lényegi problémákat kiragadva, azokra inadekvát megoldást adni, s farvizen állami…..
café 2010.06.05 00:42:59
"olyan osztályokon, ahol a betegeknek nem okoz gondot a széfhasználat, vagy korlátlan ápolói kapacitás áll rendelkezésre, legyen ágyankénti széf"

Na ezek szerint a nagy dirrel-dúrral ócsárolt ötletről a végén kiderült, hogy az osztályok egy jó részén mégis csak jó ötlet.

És mi van, ha azt gondolták a minisztériumban, hogy az osztályok többi részén is jobb ha van széf az ágyak mellett, bár nyilván tudták, hogy azt nem tudja mindenki használni, de azért vannak a nővérek és a látogatók, hogy segítsenek. És ha a nővérek azt mondják, hogy nekik arra nincs idejük, akkor miért lenne arra, hogy a fenti javaslat szerint a nővérpultnál elhelyezett széfekből hozzák vigyék mondjuk a kisrádiót vagy a mobilt az ágyban fekvőknek?

"arvizen állami pénzt magánzsebbe dönteni." Erre van valami bizonyíték? Vagy ez csak egy olyan tétnélküli, anonim rágalmazás? Mert ha jól emlékszem az volt, hogy a kórházak megkapták a széfekre a pénzt (kórházanként pár millió forint lehetett) és ők maguk dönthettek arról, hogy kitől milyen áron szerzik be. Akkor ott hol volt a lopás? Vagy a kórházigazgatók loptak?

Egyébként szerintem is volt szimbólum értéke a kezdeményezésnek: azt üzente, hogy abba a kiszolgáltatott díszkomfortos helyzetben legalább annyi privacy-je legyen a betegnek, amit egy kis doboz jelent, ahova az értékeit (akár segítséggel) beteheti, és ami még egy utolsó kétcsillagos hotelben is van. Hát ez tényleg ciki, ez aztán az inadekvát megoldás.
café 2010.06.05 08:53:24
na utána olvastam, hogy miként is volt akkoriban.

@Damján:
Talán tényleg jobb ötlet, ha előbb néhány kórházban tesztelik az ilyen újításokat, de így visszaolvasva kicsit más volt a helyzet. Tele voltak a hírek olyan tudósításokkal, hogy sorban korlátozzák a beteglátogatást a kórházaknál a lopások miatt. A miniszter a bevezetésnél éppen azzal indokolta a lépést, hogy ne kelljen a látogatókat kitiltani a betegek mellől, ezért inkább szereljenek fel széfeket, mert a fent is javasolt központi vagy osztályos széfek rendszere, ami csomó helyen elvben létezett, csak éppen a lopási statisztikák alapján hiába. Azt is elmondták, hogy a széfek egy év alatt megtérülnek, mert egy évben annyi a lopás, mint amennyibe a széfek kerülnek.

Apropo, azt még mindig nem mondtad el, hogy mi a bizonyíték arra, hogy a széfekre szánt pénzt ellopták. Csak mert ez így olyan Gyurcsókos távdiagnózis evidence based megállapítás helyett.

@Donor: "Jó ötlet volt, csakhogy amikor egy kórháznak arra nem adnak elég pénzt hogy a betegeket ellássa, meg hogy a vakolat ne potyogjon a műtőben, nem az A-B menüvel meg széfekkel kellene foglalkozni."

Ez, ha végiggondolod, elég demagóg állítás (nyilván nem szándékoltan, csak nem számoltál utána) A kisebb kórházak is milliárdos költségvetéssel működnek, a nagyokról nem is beszélve. A széfek kórházanként EGYSZERI 2-3 millió forint volt a tudósítások szerint. Na most mire lehet egy kórházban 2-3 millió forintot sokkal hasznosabban elkölteni? Egyszeri 2-3 milliót. A legkisebb felújítás is nagyságrendekkel többe kerül, vehetnek rajta egyszer kicsivel több kötszert, mert minden más eszköz drágább.