Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MJ Era

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók: 80 dkg rizsliszt 2 csomag sütőpor (szódabikarbóna kb 1 kiskanál) 2 csomag vaníliás cukor 3 tojás 40 dkg margarin (kókuszzsír is jó) egy csipet só   Elkészítés: Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk. Lisztes lapon nyújtjuk (kb fél cm vastagra)  majd szaggatjuk. Sütőpapírral…..
Régóta kerestem egy gluténmentes receptet, de sokszor olyan alapanyag kellett hozzá ami nincs itthon vagy valamiért féltem kipróbálni. Az eredeti receptet (ami szintén gluténmentes, de nem egyezik az enyémmel) Mona konyhájából való. Könnyű gyors, nem macerás!   Hozzávalók: 25 dkg Shar Mix B 1…..
Korábban amikor nem Gluténmentesen étkeztem ez volt az egyik kedvenc sütim. Kb 10 éve nem ettem. Most találtam egy receptet (Apróséf.hu) és átvariáltam Gluténmentesre. Hozzávalók: 380 g Shar C süteményliszt 12 g sütőpor 8 dkg margarin 20 dkg porcukor 2 db tojás 3 ek méz 2 dl 1,5 %-os…..
Nagyon szerettem volna valami gyors finomságot! Az eredeti recept az Apróséf.hu oldalról való, az viszont nem volt gluténmentes, Mondtam a gyerkőcnek hagyjunk a többieknek is azt válaszolta, biztos van még itthon alapanyag egy új adaghoz... :) Hozzávalók: A bevonathoz: 100 gr kristálycukor 1.5…..
Régóta próbálkoztam mindenféle paleo és gluténmentes mézessel, de nem jártam sikerrel. De ez a recept valami csoda :) Hozzávalók: 40 dkg rizsliszt 1,25 dl + 1 ek méz 15 dkg porcukor 2 tk mézeskalács fűszerkeverék 2 kk szódabikarbóna 2 db tojás 15 dkg…..
Keresgéltem, mit kellene főzni ebédre. Több szimpatikus receptet találtam, de mindegyikhez hiányzott valami alapanyag, így született meg ez étel.   Hozzávalók: 3-3 Csirke alsó és felső comb 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma kb 10 dkgrizsliszt 2 evőkanál…..
Van itt már a blogon egy csokis keksz, de ez új! Puha sőt másnap is puha - ha marad! Hozzávalók: 20 dkg rizsliszt 2 csapott teáskanál szódabikarbóna 15 dkg kristálycukor 15 dkg margarin 2 egész tojás 10-15 dkg étcsoki   Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük a csoki…..
Ez egy új kedvenc! Minibe és normál méretben is elkészítettem már. Amennyiben nem szereted a virslit, tehetsz bele bacont vagy sonkát és sajtot is, mindegyiket kipróbáltuk nagyon finom! Hozzávalók: - Bármilyen kedvenc virsli - 25 dkg Shar kenyérliszt (ami van én B mixet…..
Sok-sok minden történt velem mióta nem írtam.  Elkezdtem dolgozni gyerekek óvodába.. aztán a nagyobb gyerek már az iskolába. Két nagyon szomorú esemény is volt.... Szóval sok minden változás történt, de most újra itt vagyok! Lassan elérem az áhított sülyt is amiért…..
Új "szerelem" , így tudnám jellemezni ezt a kekszet, pedig nem vagyok édessszájú -bár lehet ezzel a keksszel ez megdőlt :)  Egyszerű, könnyű elkészíteni és mindennel együtt kb 25 perc alatt kész.   Hozzávalók: 7 dkg mandulaliszt (eredeti receptben tört mandula) 7 dkg…..
Jó rég nem jelentkeztem...a sütés-főzés nem állt meg csak kicsit időhiányos volt ez az időszak! Igyekszem újra felpörögni :) Ez a recept most aktuális ezért ezzel kezdem :) Az alap recept Sthal Judit karácsonyi újságjában található, de én szokás szerint átalakítottam, hogy…..
Nagyon szeretjük, mégis ritkán készítem. Nekem ez már a macerásabb kategória. De egy jó buli kedvéért mindent! :) Ez most a lányom 6. Szülinapi zsúrjára készült. Drága kicsi fiam állítása szerint nem szereti, de 10 percig (amíg le nem állítottam) csöndben ette....szóval…..
Egyszerű étel. Gyorsan kész! Kivételesen fűszerkeveréket használok és készen (Shär) vásárolt lepényt.   Hozzávalók: 1 egész csirkemell, (Most csirkemell filéből készült, de jó disznóhús is.) 1cs Gyros fűszerkeverék 1 cs Shär lepény A salátához szabadon választott…..
Garfield kedvence igy mindkét gyerőc szereti... :)   Hozzávalók: 500 gr darált hús (én sertést használok) 1 csomag Lasagne tészta ( én a Tesco GM használom) Aki paleo annak cukkinicsíkokat kell beletenni. 10 dkg sajt ( én trapistát használok) 1 fej vöröshagyma kevés olaj…..
Ez egy átalakított recept. Nagyon sokat készítettem korábban nem GM verzióban. Könnyű elkészíteni.   Hozzávalók: Magozott meggy, kis tört dió, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg rizsliszt, 2 tojás, 15 dkg cukor ( vagy Eritrit vagy nyirfacuki ) 10 dkg kókuszzsír, késhegynyi…..
Egyszerűen imádom! Tejszínhabbal vagy fagyival!  Hozzávalók: 9 ek rizsliszt 4 ek jó minőségű kakaó 6 ek Eritrit vagy nyirfacukor 2 egész tojás 7 ek vízzel hígitott tejszín (1/3 tejszín 2/3 víz) Az eredeti receptben tej. 7 ek paleo olaj ( ez lehet sima olaj, kókusz…..
Viszonylag ritkán csinálom. Viszont a gyerkőcök imádják :) Hozzávalók: (4 főre) 1,5 csirke mell 3 tojás kb 10 dkg rizsliszt só esetleg valamilyen kedvelt fűszersó Kókuszzsír vagy olaj a sütéshez.   Elkészítés: A húst csíkokra vagy kockákra vágom. Egy nagy…..
Hozzávalók: 1 doboz (100 gr) Totu túró, 2 ek Totu krém extra ( ez olyan, mint a tejföl), 1 ek kókuszzsír (tea vaj, margarin is jó) 1 tk piros paprika, 1-2 tk őrölt kömény, 1-2 újhagyma vagy 1 lilahagyma, Só ízlés szerint.   Elkészítés: A hagymát apróra vágom.…..
Ezt a kekszet most készítettem először.    Hozzávalók: 3 tojás sárgája 20 dkg rizsliszt 20 dkg burgonyakeményítő 1 dl olaj 1,5 dl tejszin 1-2 dl tejföl 15 dkg cukor 10 dkg dió vagy kókusz ( most kókusszal készült)   Elkészítés: Összegyúrom az összes…..
Ez a recept egy nagy kedvenc, mert sokoldalúan felhadználható. Piskótát szerintem mindenki kedveli. Ezt szoktam haszmálni torta sütéshez is. Vagy meggyel, reszelt almával, kakaóporral a tésztában készítem. A képen cseresznyés változat látható.   Hozzávalók: 8 ek viz 8 ek…..
A legkisebb kedvence!    Hozzávalók: 1 konzerv morzsolt kukorica 1 fej lilahagyma (jó újhagyma és vöröshagyma is) 1 konzerv olívaolajos tonhal 1 citrom  só, bors, oregánó  1-2 ek olívaolaj   Elkészítés: Egy tálba villával összetöröm a tonhalat. Majd hozzáadom az…..
Hozzávalók: Bármilyen zöldség ami van otthon. Nekem most: fehérrépa, sárgarépa és zöldborsó volt, de szoktam beletenni brokkolit, krumplit, kukoricát..stb.  1 ek vegeta vagy VegaMix (az a szerencse, ha van a mélyhűtőben húsleves alaplé)   Elkészítés: Én , ha…..
Hozzávalók: 1 csomag rizstészta (No Carb tészta vagy ki milyet szeret) 1 konzerv olívaolajos tonhal (160 gr-os, de lehet több is) 1 kisebb fej vöröshagyma Natúr paradicsomszósz 1 ek toscan fűszerkeverék (vagy 1 kk bazsalikom, 1 kk oregánó, kis majoranna) 2 ek ketchup…..
Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 1/2 kg paprika, 1 fej vöröshagyma, szalonna, 1 pár virsli / fő, Kevés olaj. Kis só.   Elkészítés: Felapritom a hozzávalókat, kivéve a virslit.  Kevés (kb 1 ek) olajon megpirítom a szalonnát, majd a hagymát. Amikor már üveges a hagyma…..
Ritkán készítm, mert a gyerkőcôk nem mindig eszik meg :)   Hozzávalók: Fél zacskó Brokkoli (én fagyasztottat szoktam használni, de friss a legjobb) kb 1 evőkanál vegeta (vegamix vagy bármi hasonló) Kb fél deci Tejszín (mi laktózmenteset használunk) Fenyőmag…..