Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal József

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyitott társadalmat csakis nyitott személyek alkothatnak. Nyitott személyek csakis nyitott társdalomban létezhetnek.Ha bezárul a társadalom, bezárulnak a személyek is, ha bezárulnak a személyek, bezárul a társdalom is. törvény: Légy nyitott a több felé Tőled Több Telik. Benned…..
Antal József 2015.06.12 11:25:23
A magyar kormány újabb nemzeti konzultációt indít, hogy képet kapjon arról, a magyar társadalomnak milyen érzései, ismeretei vannak a bevándorlásról, és mindezek alapján dolgozzon ki egy stratégiát, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő. A konzultáció kezdeményezését Orbán…..
Antal József 2015.05.31 22:44:50
@cserenkov: Szent István nem mások által elűzött, kisemmizett, megalázott, rabszolgasorban tartott embereket hívott be...olvassa el újra.
Ciki rossz idézettel okoskodni.
28 etióp keresztényt végeztek ki Líbiában Index 2015.04.19. 19:36 Módosítva: 2015-04-19 23:45:15 Huszonnyolc, állítólag etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista…..
A minap egy nemzetközi társaságban ebédeltem. Mindenféléről beszélgettünk már egy ideje, amikor valahogy a „hazához” való tartozásra, a „nemzeti identitás” témájára terelődött a szó. Egy nagyon kedves ismerősöm, 50 körüli tanárnő, megjegyezte: „Számomra nincs…..
Egykor egy amerikai elnök a szabadság jelszavává tette szállóigévé vált hitvallását: „Ich bin ein Berliner”. Mindenki tudta, hogy ez sem származási- vagy lakhelyet, sem illetőséget nem jelölt meg, hanem egyértelmű ideológiai álláspontot. Valójában Kennedy vallomást tett,…..
Arra a népre, amelyről a bibliai történetek szólnak, többféle elnevezés használatos. Időnként hébereknek, máskor izraelitáknak vagy zsidóknak nevezik őket. Bizonyára nem lesz haszontalan, s talán többek érdeklődésére is számot tarthat, ha utánajárunk e szavak pontos…..
Egy kicsit nehéz megérteni azt, amit most szeretném, ha megértenétek. Azt is tudom, hogy sokakból elementáris zsigeri ellenkezést ki fog váltani. Jobb is ezt előre leszögezni, hogy senkit – sem a kedves olvasót, sem a szegény posztolót – ne érjen meglepetés a későbbiekben a…..
Közhely, hogy a posztmodern ember identitás-zavarban szenved. Szülők és nevelők amiatt aggódnak, hogy korán kezdik. A gyerek, aki nem tudja ki ő, jó eséllyel soha nem tudja meg. Amúgy némely közvélemény-alkotó szerint jól van ez így, maradjunk nyitottak. Ki tudja, akár Conchita…..
Azokat is, akik nem szoktak minden vasárnap templomba járni – nagyon jó, hogy eljöttetek! Itt vagyunk hát mindannyian. Van, aki hektikus, eseménydús, stresszel teli napok után, kifáradva; van, aki kicsit bosszankodva, hogy nincs „fehér karácsony”; de olyan is akad, aki örül ennek,…..
„Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be az Isten országába” (Mt 18,3) – minden keresztény ismeri a jézusi mondást az evangéliumból. Őszintén szólva nekem mindig gondot okozott ez a szakasz. Vajon milyen értelemben kellene a gyerekekhez hasonlítanunk? Mert azt…..
(Az alábbi írást Csókay Ákos a jezsuiták reflexiójára szánta. Itt is közöljük teljes terjedelmében.) Az internetadó-jelenséget távolabbról szemlélve tegyünk egy kísérletet arra, hogy megértsük mi és miért történt/történik. Ismert, hogy a kormány milyen módon…..
Antal József 2014.11.20 20:48:10
Bp-től 30 km-re nincs ADSL, a mobilinternet használhatatlan.
Egyetlen egy magyar kisvállalkozó nyújt max. 4gb/s jelet Am-mikroval.
Miről beszélünk?...

TV-nk nincs, mert 4 kisgyerekünk van.
Nem dohányzunk, de még az is kisebb károsodást okozna, ha alkoholisták lennék - a TV a legfontossabbat veszi el a családtól: az együtt töltött időt.
A többi káros hatásáról nem is beszélve.
Internet: ugyanaz halmozottan. Függőséget okoz.
Helyesen használni felnőttként is nehéz gyerekek nem is tudják felelős szülői felügyelet nélkül.
Az internet a fejlődés egyik záloga.
Az arab-tavasz is nagy részben az internet miatt következett be. Ma már szinte mindent azonnal tudni lehet mi történt a világban általa. Segítheti a tanulást, de sokszor éppen hátráltatja. Minek megtanulni bármit, ott a net!...csak legyen aki helyesen feltölti a dolgokat...

Magyarország: digitálisan szétszakadt ország. Van ahol ingyen gyors wifi és van pl. nálunk ahol még választási lehetőség sincs. Ki a felelős ezért?...itt tart a digitális evolúció.
Nincs is magyar szolgáltató, mint a telefonszolgáltatás terén sem.
Igaz mikor bejött a telefonadó és beijesztett a kormány a magyar állami szolgáltatóval 15%-os árverseny alakult ki.
Én is kevesebbet fizetek mióta telefonadó van.
A netadót is bevállalnám hasonlóért.
A Vodafone állítólag elmegy...én nem veszem észre.
Az jó lenne, hogy a helyére egy olyan kerüljön aki teljesíti szlogenjüket:"Teljes lefedettség..."
“Sokan kérdezgetik, hogyan lehetséges az, hogy a katolikus hit ilyen fontos tanbeli kérdéseivel kapcsolatban a püspökök és a bíborosok ilyen különbözőképpen gondolkoznak. A Szinódus napjaiban legalábbis ez vált világossá – túlságosan is. A szentségek, a bűn, a kegyelem, a…..
Pár éve csak érettségi tétel volt, egyszer volt, hol nem volt-történet a keresztényüldözés. Feledve már a diktatúra rafinált mesterkedése, hogy kiszorítsa előbb a közéletből, majd mindenhol az egyházakat. Idővel kiengedték az utolsó börtönben sínylődő papot is, és az…..
Antal József 2014.09.05 08:13:54
@Dr. szpahi:

Nagyon helyes!
A gyors nem igaz belőle mert 10 évet késett a magyar katolikus egyház. Még a lemajmozott kormány is megelőzte.
Kb. ugyanannak veszem, hogy emberek azzal bohóckodnak, hogy leöntik magukat jeges vízzel.
Ha ekkora itt az elvárás mindenkivel szemben akkor tessenek magukba is nézni hol is tartanak.
Még be lehet hozni!
Antal József 2014.09.05 12:18:59
@Constantinvus Literator:

Tisztelt Constantinvus Literator!

Annyiból elégtétel, hogy a majmozás helyett valódi téma jött a blogon.
A homoszexuálisok, 30 éves szinglik és harmadik neműek sanyarú sorsa mellett a kivégzett keresztényekre is maradt egy írás.
A stílus maga az ember.
10 év után segíteni az is köszönetre méltó ha nem is az igazi.
Nemrégiben hallottam egy szép történetet egy argentin jezsuita barátomtól. (Nem, nem a pápa volt! :) Azt mesélte, fiatalabb korában egy másik fiatal rendtársával néhány évet Spanyolországban, lelkipásztori munkában dolgozott. A püspök Madrid egyik külvárosában bízott rájuk…..
A liberális demokráciáról szóló beszédje volt az utolsó csepp. Orbán annyira diktátor, hogy már az amerikai sajtónak is fáj?  A Washington Post, The New York Times, és most már a Wall Street Journal is Putyinhoz hasonlítja, és teljes autoriter kormányzásról beszél. Az…..
Antal József 2014.08.28 19:13:52
A KAP-hoz annyira volt közünk 2004 előtt, int pl.az USA-nak a KGST-hez.
Nagyon is volt köze!
Egy lezárt piac várta cocom listával, stb...
Az uniós KAP már 2004 előtt a legjobban befolyásoló tényező volt a magyar mezőgazdaság életében.
Utána meg a döntő momentum.
A kvóták kötelezővé váltak.
Emlékezzen!
Azért fizettek, ha a tokaji gazda kivágta a tőkét, a nyírségi az almafáit és az összes tehenész kiönthette a tejét és levághatta a marháit, teheneit.
Ez volt az unió mezőgazdasági stratégiája.
Az az Anglia aki nem is írta alá az Alapjogi Chartát, nem tartja be a schengeni egyezményt, durván sérti a szabad munkaerővándorlást, egyetlen egy államilag elismert egyháza van, egyetlen egy kézben a sajtó feletti cenzúra joga pedig az összes többi tagállam kárára külön támogatást kap a KAP rendszerén belül. Arról nem is szólok, hogy az unió egyik fő lényegét jelentő euró-övezethez (ami kötelező - kivéve a kivéve!) eszük ágába nincs csatlakozni.

Az uniónak nincs semmi közös összekötő ereje a zászlóján kívül.
Sem egységes pénznem, sem egységes adóhatóság, sem egységes Alkotmány sem közös külpolitika nincs hadserege még egy Alapjogi Chartát sem tudott elfogadtatni egységesen.
Milyen van?...egy válságot kirobbantó és nagyon rosszul kezelő ECB-je. Az unió szégyene.
Azoknak a bankoknak utalta ki az ezer milliárdokat akik a válságot okozták cserébe ugyan ennyivel növekedtek a nemzet államok adósságai.
A keresztény múltat nyíltan megtagadják és pl. Orbán Viktor szemére vetik, hogy miért is büszke rá.

Egy kicsit nézzen körbe nyitott szemmel.
Egy nemzet, két nép és három nem. Ez lehetne a posztmodern Magyarország legrövidebb leírása. Egy nemzet? Az Alaptörvény egységes nemzetből indul ki. Íme, a sokat vitatott nemzeti hitvallás:  „MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért,…..
Mostanában fejeződött be a vizsgaidőszak – meg vagyok könnyebbülve. Pedig már igazán megszokhattam volna: majd egy évtizedes oktatói „priuszom” van... :) Mégis van valami, amit nem bírok megszokni, amit folyamatosan megterhel, gondot okoz, nehézséget támaszt: őszintén szólva,…..
Antal József 2014.07.12 14:59:17
www.asz.hu/penzugyi-szemle-cikkek/2012/a-magyar-felsooktatas-nehany-jellemzoje-nemzetkozi-tukorben/226-245-harsanyi-vincze.pdf

Magyar Bálint terjesztette el a liberális oktatást Magyarországon. Ez 80 évre kihat.
Ezek a gyerekek majd liberális elvek mentén felnőnek és élnek és adják tovább gyermekeiknek.
Ön szerint akkor az a cél, hogy irodai munkához diploma kell...nem semmi.
Antal József 2014.08.17 12:46:39
@HedvigT:

Tisztelt HedvigT!

Miért is elképesztő?...
A gyakorlaton keresztül lája az ember a rendszert amiben él.
Maga a poszt is arról szól, hogyan jutott a magyar oktatás a liberális oktatásügynek köszönhetően oda ahol van.
Romkocsmásék, fele hallgató nem végez, már diplomamentő csomagnál tartunk...
Ugyan már kérem!
Ez a borzasztó nem a tanár helyzete.
A tanárnak igenis kötelező a mai helyzetben eldobnia a kötelező liberális szemléletet és kőkeményen azzal foglalkoznia ami a dolga: leadni az órát becsülettel, segíteni a lemaradókat, inspirálni a kiemelkedőket és minden előjog nélkül vizsgáztatni (mint a robot tulajdonképpen).
A vizsga a tanár számára is vizsga: kiszűrtem a nem odavalókat és büszke lehetek a tanítványaimra.
A liberalizmus nem engedi kiszűrni a nem odavalókat.
Emlékezzünk: nem lehetett buktatni, szövegértési nehézséggel lehetett érettségizni, diszlexiás-diszkalkuliás külön pontot kapott (!!!), szakdolgozatkészítő maffia vígan megélt kis hazánkban. Műkörömkészítő szakasszisztens szakok működtek ezerrel egyetemi szinten.
Intercity professzorok hazája lettünk.
Most lebuktak a költségvetési csalásaikkal és az egyetem "függetlenségére" hivatkoznak. Sajnos nem börtönt kaptak hanem kancellária rendszert ami ellen még hangot is mernek emelni!
Tömeggyilkos eszméket indító szobort védelmeznek kínjukban de a következményeket nem hajlandók beismeri.
Az oktatásügy minden nemzet alapja. Mind gazdaságilag mind bármi alapot ha veszünk.
Lehet spártai módszert választani lehet liberálist lehet ma mindent. Vagyis nem: a spártait nem lehet hiszen a makarenkói pofon bűncselekmény.
Kizárólag a diák üthet, köphet, hisztizhet.
Mehet ombudsmanhoz.
Zéró teljesítmény mellet.
Ha Ön szerint ezek elképesztő kavargások a fejemben akkor valamelyikünknél valóban képzavar van.
A minap a családunkból valaki elmesélte, hogy szeretne elutazni Ausztráliába.  Gyerekkori álom – nincs is ezzel semmi baj! Ráadásul talált egy srácot, aki alkalmas útitársnak mutatkozik. Az apró gond legfeljebb csak annyi, hogy az illető 28 éves hajadon leány, éspedig a…..
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
Egy új kiadványt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A könyv szörnyűséges témával foglalkozik: aligha van valaki, akire az újdonság erejével hatna a keresztény egyházakat világszerte megrázó, hatalmas médiavisszhangot és érthető felháborodást kiváltó botránysorozat, a…..
Augusztus 20. számomra egy meglepetés-nap volt, mert előző nap este kaptam egy szlovák rendtársamtól egy telefonos kérést, hogy egy Panamából jött jezsuita szeretne Pestre látogatni, tudnék-e segíteni neki az eligazodásban. Őszintén szólva nem voltam túl lelkes a kérésre, mert két napra rá…..