Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hikarii

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, lassan hétköznapi dologgá válik, hogy az ateisták és a hívők (elsősorban a katolikusok) hitvitája az utcán, illetve az utcán látható posztereken zajlik. Még el sem múlt az első nagy felháborodás, amelyet a Brit Humanista Szövetség szervezett, itt is van a…..
2009-et írunk, amikor külföldön a legtöbb brand vért izzad, hogy valamiképpen kihasználja az online közzösségekben rejlő lehetőségket, és úgy vigyáz az imidzsére ezeken a területeken, mintha megpatkolt tojásokon lépkedne. Ezzel szemben nálunk még mindig nagyon sokan vannak,…..
Vajon mit gondolt volna magában Kevin Roberts, (Saatchi Worldwide CEO), a Lovemark teória kitalálója, ha a múlt héten beült volna arra az előadásra, amelyet Geszti Péter tartott többek között éppen a Lovemark elméletről?..
Hatalmas csinnadratta, dobpergés és szűzlányok sikongatása közepette mutatták be néhány hónappal ezelőtt a Pepsi minimum világmegváltónak szánt új logóját, amit úgy harangoztak be, mintha annak már puszta látványától is kiesne az emberek kezéből a Coca-Colás palack. Én…..
A Kistehén annak idején, amikor a moziban futott néhány film előtt amolyan vizuális aperitívként, hatalmas siker volt. A teljesen debil figura egy pillanat alatt belopta magát a nézők szívébe, majd az internet és a szájmarketing útján gyorsan meghódította a többieket is.…..
Hikarii 2009.02.11 14:44:09
@pokesz70:

"Nem azt mondtam, hogy ez a stratégia, hanem azt, hogy működik."

Mi?

"Persze, ha Neked hiányzik a bifidus essensis meg az "ettől lesz jó a közérzetem"..."

Nem vagyok egészen biztos abban, hogy a Danone-t hoznám fel a stratégiai tervezés iskolapéldájaként.

"No meg egy tehén figurának tán mégis több köze van a tejből készült termékekhez, mint Árpi bácsinak, de lehet, hogy ezt is rosszul gondolom."

Fair, messziről indultam (bár minden bizonnyal Árpi bácsi is ivott tejet élete során). Kiegészíteném az új ikont: animált Göncz Árpád figura fűszoknyában (hiszen Árpi bácsi tejet is ihat ha akar, a tehén meg ehet akár füvet is).

Remélem evvel az apró módosítással már közelebb vittem a márkához az új azonosítót.
A UPC Szőke kapitány műanyag parókájába kapaszkodva emelkedett ki először a szürke reklámmasszából. A kapitány és az őrült tudós csetléseit szívesen nézték az emberek, még ha sokszor nem is értették, pontosan mit is reklámoz nekik a kábelszolgáltató. A Kárpát-medence…..
Hikarii 2008.09.15 13:00:15
Zéró, ha valóban ismersz, akkor ismersz. És? Ettől nem lesz más a véleményem.

Ha azt gondolod nem tettem le eleget ahhoz, hogy egy blogban elmondjam a véleményemet, az is rendben van, te valószínűleg a CP+B-ből írogatsz és az ablakodat yellow pencil támasztja ki, hogy ne csapódjon be. Szerintem sok szart lehetne a fejemre dobálni, de a stratégiátlan gondolkodást épp nem.

"Szent meggyőződésem, hogy "szakmailag" kritizálni úgy illik, ha a kritikus az adott témában már letett valamit az asztalra."

Gondolom ezt magadra is érvényesnek gondolod. Ha valóban ismersz, tudod, hogy mindig elismertem azt, ami valóban jó (és igen, a reklám szubjektív műfaj, szerencsére a stratégia és a tervezés kevésbé). Ha te abból a néhány emberből vagy az egyik, akit a szakmában jó gondolkodónak tartok, akkor nem értelek a következő mondat miatt:

na ez egy hatalmas faszság! A kábel ugyanis szórakoztató csatornákat juttat az otthonodba, vagyis szórakoztat. Ez nem annyira bonyolult, ugye hatalmas stratéga? Elárulom, hogy urambocsá' még a vízmű is olthatja a szomjadat reklámüzenetként, persze csakis eredeti módon. Simán el tudnám képzelni. Miért ne?

Egy szakmai blog kommentjei között a te szakmai érved, a "simán el tudom képzelni" meg a "miért ne".

Szerinted ez így értelmes szakmai vita?

Arra meg nem tudok mit mondani, hogy rám vall a második meg a harmadik bekezdésem. Rám vall. És?
Ha ismersz, tudod hogy pont ugyanezt mondanám egy sör mellett is.

Az agyammal meg a szívemmel kösz, remekül megvagyunk. Csakúgy, mint a nevemmel meg a gerincemmel. Mindet megtartom.

Indexfórumon találta a Homár ezt a zseniális surmóságot, amivel a T-Mobile kizárólag übertrendi ügyfeleinek kedveskedik, nehogy egy másodpercre is elfelejtsék a multitouch érintőképernyő csillogásától, hogy azért még Magyarországon vannak:Tegnap óta én is iPhone tulajdonos…..
Sok olyan kérdés merült fel már eddig is a blogon, ami nagymértékben megosztotta a kommentelőket. Ezek kapcsán merült fel bennünk, hogy talán érdemes lenne az itt kitárgyalt témákban szavazást szervezni, hogy számszerűen is jobban követhető legyen a vélemények megoszlása.…..
Mára mindenki számára világossá vált: az MSZP kisebbségi kormánya a kudarcok kormánya.  Mindent elrontanak, amihez hozzányúlnak, vagy amibe belekezdenek.  Kudarccá vált minden intézkedés, kudarcba fulladt minden reformnak nevezett ámokfutás, az egészségügytől a…..
Krumplit tessék! Nem először (és valószínűleg nem is utoljára) fordul elő, hogy olyan dologba botlunk, amely meghaladja üzenetdekódoló tudományunkat. Ezúttal is egy olyan képrejtvénnyel találtuk szembe magunkat, ami még egy Columbónak vagy Langdon professzornak is komoly…..
Hikarii 2008.07.24 15:46:17
Hikarii 2008.07.24 15:46:59
Nem akarok elébe menni a népítéletnek, de lehetetlen  szó nélkül elmenni a CIB Bank arculatváltó kampánya mellett, ami maga az arculatváltás megtestesült állatorvosi lova. Ha lenne a Dummies könyvsorozatnak egy banki arculatváltásról szóló kiadása, biztos vagyok benne, hogy…..
Biztosan megérte annak az idiótának, akit tegnap gyorsított eljárásban, felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, mert utcaköveket dobált a melegfelvonulókra és a rendőrökre. A tv2 valahogyan bejutott, és felvételt tudott készíteni a tárgyalásról. Azért nem kell börtönbe…..
 Ej, ha tudnák a Hír TV tisztességben megőszült polgárai, hogy néha milyen hirdetések jelennek meg a lapjaikon...                (mai szkrínsát. klikk a képre!) Micsoda? Pipa? Greenshop? Csak nem!!!…..
 „Csürhe. Aki fotósokat, újságírókat rugdos, aki a kukák tartalmát kiszórja a körút közepére, az csürhe -  írtam márciusban, amikor az egykori jogos felháborodás nevetséges utózöngéjeként pár tucat huligán tört-zúzott a Belvárosban. (fotó:…..
Egyszer már leírtam, hogy szerintem mi az oka annak, ha egy jóléti társadalomban a szélsőséges nézetek népszerűségre tesznek szert. Igen, többek között a kormány hibája is, meg az ellenzéké is. Persze a mindenkori politika nem fog mindenkinek egyenlő mértékben jó lenni, sőt,…..
Ma ellenőrös napot tartunk, ami annyit tesz, hogy ellenőrös történeteket teszünk csak ki. Jöjjön következő olvasónk levele, akinek volt jegye, mégis meg akarták szívatni: Kedves BKV Figyelő! Régóta olvasom a blogot, de nem gondoltam, hogy egyszer írni is fogok nektek! Ami…..
addict Cannes árnyékosabb oldala 2008.07.02 14:20:00
A beszámolókat, tudósításokat olvasgatva az az érzés alakul ki az emberben, hogy a nemzetközi reklámvilágban minden rendben van. Ott aztán dolgoznak becsülettel a kreatívok, akik mind rohadtul eredetiek, az ügyfelek kivétel nélkl jófejek, a reklámversenyeken pedig mindig az győz,…..
Tök jó hír fogadott minket reggel. A lepénycsöcsű féktelen tivornyázós életmódja szemet szúrt másnak is, és jó állampolgár módjára megkérték szépen az adóhivatalt, hogy ugyan nézze már meg miből futja Szilvikének a fényűzésre. Ugye másfél éve még nem volt gond,…..