Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kereszteny Család

90 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismered a számítógépes játékokat? Vagy inkább örülsz, hogy a gyerek csendben elvan a szobájában? Debbie McDaniel egy átfogó képet ad a számítógépes játékfüggőségről, a jelenségről, amely mögött gyermekek milliói vannak. Gondoltam beágyazom a videókat, de elég…..
Kereszteny Család 2017.09.07 21:28:50
@lone: Hm, nem irigyellek.
Kereszteny Család 2017.09.07 21:29:54
@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Jó szórakozást kívánok!
Kereszteny Család 2017.09.07 21:31:02
@Jaqen Hgharr: Én úgy látom, hogy mostanában is egyre inkább divat a nőket asszonnyállatnak tekinteni.
A téma adott, talán a párkapcsolaton belül a legfontosabb, mivel a szexuális életünkre minden kihat, ami a kapcsolatunkat kíséri. Kenny Luck egy olyan amerikai lelkész, aki kiemelten foglakozik a férfiakat érintő kérdésekkel. igyekezve releváns válaszokat adni azokra a…..
Kereszteny Család 2017.06.24 21:38:27
@alex69: Nos, a Bibliában a "kegyelem ideje" előtt, az ószövetségben nem is olvasunk konkrét házasságkötési ceremóniáról. Elvette feleségül, bevitte a sátorába, akár többet is és el volt intézve a dolog. A Biblia az elköteleződés nélküli szexre mondja azt, hogy bűn, hozzáteszi azt is, hogy ezt meg lehet bánni, akár többször is.

Ami az egyházi gyakorlatot illeti, az általában kimerül abban, hogy néhány dologba görcsösen belekapaszkodik, a legtöbből meg nem beszél, az ember meg éljen ahogy tud, de azért fizikailag és anyagilag támogassa a parókiát...
Kereszteny Család 2017.06.24 21:40:50
@Tblog: " Az esküvő nem más mint egy idegesítő procedúra, nagy részben a család miatt"
Sokaktól hallom ezt, de ha ez valóban így lenne, akkor miért van az, hogy sokan nem vállalják?

Azért mert felesleges, vagy azért, mert a lelkük mélyén érzik, hogy ember és Isten előtt kinyilvánítani a hűséget több, mint csupán össze aztán szétbútorozni?
Kereszteny Család 2017.06.24 22:13:26
@Tblog: A nő véleményem szerint azért akar(hat)ja jobban a házasságot, mert kevésbé poligám hajlamú mint a férfi. A férfi pedig ezért akar(hat)ja kevésbé.

Szerintem a házasságba alapvetően nem anyagi okok miatt és nem számításból vágnak bele az emberek, hanem reményekkel teli és szabad akaratból. Az együttélés azonban nagyon nehéz, pontosabban fogalmazva vannak nehezebb évek és vannak könnyebb, boldogabb évek. Én úgy tapasztalom, hogy ezek váltják egymást.
Az semmire sem indok, hogy vannak akik utálkozva éltek házasságban, mert vannak olyanok is akik nem. Vannak akik elváltak, vannak akik nem, vannak akik a válás után újra megházasodtak.

Abban azonban biztos vagyok, hogy a házasságot kötők - nem is beszélve a gyereket is vállalók - sokkal több erőfeszítést tesznek a kapcsolat megjavításáért, mint azok, akiknél a kötelék gyengébb.

Amiről pedig általában nem beszélnek a házasság - nem házasság vitájában részt vevők, azok a gyerekek. Ebben a vitában ők általában sehol sincsenek. Minden válás iszonyatosan megvisel minden gyereket és az egész sorsára kihatással van. Hallom is, hogy a rossz házasság is rosszul hat rájuk. Mindenesetre ha magunk vagy a másik miatt nem is vagyunk hajlandóak bizonyos dolgokról, vágyakról lemondani és ezért a különválást választanánk inkább, a gyermekünkért inkább megtesszük és megmarad a kapcsolat is.
Kereszteny Család 2017.06.24 21:31:09
@alex69: "A fő ok szerintem: a haszonelvű kapitalista gazdaság, amely a médiákon keresztül olyan életvitelt reklámoz, ami csak kevesek engedhetnek meg. "
Azért legyünk őszinték, ezek a reklámok a nagyon is valós testi, lelki vágyainkra építenek. Könnyebb persze hűségesnek maradni az egyhez, ha kevesebb az inger, de az emberbe nem a bibliai modell van belekódolva, ha tetszik beleteremtve, ezért is kell a testi kívánságokat "megfeszíteni", vagy ami szintén lehetséges és szerintem sokkal inkább működőképes, becsatornázni a párkapcsolatba.
Ehhez viszont szükség van arra, hogy a párod jól karban tartsa magát, törekedjen sikeres lenni, stb. A kommunákban ezek a testi vágyak ugyanúgy jelen vannak, mert velünk születtek.
Kereszteny Család 2017.06.24 21:33:18
@Leone_510: Talán számodra sem ismeretlen a történet, mely szerint a főhős meg a főhősnő menekül valaki, valami elől. Egyre szakadtabbak, egyre reménytelenebb minden, aztán szeretkeznek egy nagyot a film vége felé. Vajon miért teszik?
Kereszteny Család 2016.11.24 10:25:58
@Pirx: "tehát ha valamit nem tudsz felfogni, akkor az nem létezik szerinted?"

Jajj most komolyan, tényleg ennyire korlátoltnak nézel? Ez is jól mutatja, hogy aki keresztény fundamentalista konzervatív nemtudommi, akkor az csak egy bigott materialista lehet.?! Mondjuk ez már önmagában ellentmondás.

Te feltételezed, hogy nem tudod felfogni mondjuk a Maxwell egyenleteket. Én meg feltételezem, hogy nem tudod felfogni amit én már fel tudok fogni. És akkor mi van?

Mindenkinek megvannak a korlátai, ez tény, a kérdés nem is ez, hanem inkább az, hogy az adott személy elfogadja-e, hogy megvannak a korlátai neki is mint mindenki másnak, vagy azt hiszi, hogy mindent tud és osztja az igazságot.

Az, hogy én meg vagyok győződve dolgokról amiről te nem vagy meggyőződve, nem jelenti azt, hogy én jobb lennék mint te, vagy fordítva. Mindesetre én hiszek Jézus Krisztusban, a Bibliában, egy jobb életben, a mennyországban és a pokolban és akkor is fogok, ha a világon ezzel egyedül maradok. Akkor én most bigott vagyok? Vagy mi az a létszám, amitől egy hit elfogadható? 10, 20, 100, vagy 1mrd?
Kereszteny Család 2016.11.24 11:16:27
@Pirx: Szerintem sok dologban egyetértünk. Nagyon szeretek bárkivel, bármiről vitatkozni és inkább azt tapasztalom, hogy kevés erre a lehetőség. Az emberek nem veszik a fáradságot, hogy a dolgok mélyére nézzenek az okokat kutassák, tudatosan döntsenek. Ne adj Isten a nyilvánosság előtt próbálják meg a nézeteiket, mint ahogy én teszem. Mielőtt megint felhördülne valaki, hozzáteszem, tisztelet a kivételnek.

Erre egyszerűen nincs idő, energia és túl nagy félelem, mert sokkal egyszerűbb valakit megbélyegezni, mint megpróbálni megérteni. Nagyon sok a megkeseredett, csalódott ember.

Valóban, hogy elég határozott elképzeléseim vannak az életről, a kereszténységről, Bibliáról, ez tűnhet korlátoltnak. De hozzáteszem, ezek mögött kemény munka van és ennek a munkának része ez a blog is. Ez is a tanulási folyamatom része.

Valóban, elfogadom Istent, elfogadom a szentírást. A folyamat ezzel kezdődik amit mi megtérésnek hívunk. A megértés, felfogás az pedig egész életen keresztül tart és szükségképpen csak egy porszemnyi lehet, a mindenható Istent aki az univerzumot teremtette, ki érthetné meg és foghatná fel a maga teljességében?

Nagyon érdekel egyébként a tudomány és a hit kapcsolata, volt idő mikor tudományosan is foglalkoztam ezzel. Én arra jutottam, hogy nem szabad a kettőt szembeállítani, mindegyiknek megvan a helye, szerepe, működési területe. (Mindezt különböző életfelfogású tudósok kvantumfizikai művei alapján.) Tényleg nagyon sok hívő tudós van, számomra ez is egy bizonyíték, hogy a kettő megfér egymás mellett, különben mind skizofrének lennének.

Az embernek egyaránt szüksége van hitre, és tudományra is. Legalábbis itt a földi életben.

A bizonyosság nélküli hitet nem én követelem meg, hanem Jézus és igen, erénynek tartom. De én tőled mégis milyen alapon követelhetném meg? A gyerekemtől még megkövetelhetem, hogy csinálja meg a házit, de később már azt sem.
Kereszteny Család 2016.11.24 12:31:59
@Pirx: Rendben van, maradjunk ennyiben.

Nem értek a kvantumfizikához, de annyit tudok a filozófiai vonatkozásairól, hogy amíg a newtoni-világ az ok-okozat, a hatás-ellenhatás, a fizikai törvények minden körülmények közötti működésének biztos tudatát adta az emberiségnek és a tudománynak, az Einsteinnel kezdve elkezdett megdőlni, mikor kimondta, hogy az idő nem állandó.

Az addigi törvényszerűségek atomi, vagy a még kisebb részecskék szintjén már nem működnek, és ami még fontosabb, a kísérletek eredményei nem megjósolhatóak. (Einstein ezt nem tudta elfogadni, ez még neki is, akkor sok volt.) Természetesen ennek is vannak filozófiai következményei és részben ezért visszajutottunk a Newton előtti, sokkal kevésbé statikus világfelfogáshoz.

Valami ilyesmire gondoltam, mikor a tudomány és hit kapcsolatát vetettem fel. Az evolúció Isten által való elindítását én is nagyon izzadságszagúnak érzem.
Sajnos keresztényként is sokan kerülnek abba a helyzetbe, hogy a házasságukat nem lehet megmenteni. Ezzel kapcsolatban oszt meg néhány szempontot J. Lee Grady, akit a blog rendszeres olvasóinak már nem kell bemutatnom. A cikk a Charisma magazinban jelent meg 2014. május 28-án.  Isten…..
Kereszteny Család 2014.06.22 19:58:43
@martin01: Nem. Mindenre van szabadság, de erről majd számot kell adni.
Jó példa erre, hogy a törvény szerint halálos bűn volt szombaton dolgozni. Erre Jézus a következőt mondta:
Képmutató, szombatnapon nem oldja-é el mindenitek az ő ökrét vagy szamarát a jászoltól, és nem viszi-é itatni? (Luk. 3:15)
Kereszteny Család 2014.08.22 19:47:47
@martin01: Gondolkodtam a dolgon, valóban, elsőre ellentmondásnak tűnik. De Jézus itt az elbocsátásról beszél, míg a cikk igazából elmenekülésről. Az elbocsátás arról szól, hogy megunja valaki a feleségét.
Elmenekülni pedig akkor kell, amikor (élet)veszélyes a helyzet. Jézus megfeddte például a farizeusokat, mert szombatnapon megitatják az állataikat, megtörve a szombatot, vagyis a törvényt. De az ember(élet) több mint a törvény. Nincs ellentmondás.
Kereszteny Család 2016.09.22 13:49:59
@János777: Kedves János, nem szeretném megkerülni a (rövid) választ, azt gondolom, hogy igen.
A hosszabb válaszom az lenne, hogy feltételezem, azért kérdezel ilyesmit, mert hiszel abban, hogy a tetteinkről számot kell majd adni. Gondold csak végig, ha egy bántalmazó kapcsolatban lassan tönkremész, hogyan élhetnél olyan életet amely egyre inkább Krisztushoz hasonló? Teljesen értelmetlenné válna minden erőlködésed, mert olyan állapotba kerülnél amit magad is szégyellsz.

Egy ilyen döntés azonban számos ember életére van maradandó hatással, bár te döntesz, de azért kérdezz meg olyan normális embereket is, akik mindkét oldalt ismerik, megismerik, akik elmondják, hogy van-e egyáltalán remény a dolgok helyrehozására.
A kérdés jogos, az okok sokrétűek lehetnek. Marie Wellmond, aki a MarriageHelper.com házassági tanácsadó szervezet egyik vezetője, bibliai példákon keresztül mutatja meg, lehet, ez nem is olyan nagy probléma, mint amilyennek elsőre tűnik. Az eredeti cikk a crosswalk.com keresztény…..
Kereszteny Család 2016.09.11 21:23:50
@Reka Butean: Kedves Réka, sajnos ebben nem tudok segíteni.
Az előző heti posztban megosztottam Mark Merill blogjáról egy felmérés eredményét, amely összefoglalta azt a 10 dolgot, amit a feleségüktől a férjek legszívesebben hallanának. Nézzük meg most a hölgyek oldalát, minek örülnének a legjobban? A válaszok szintén itt jelentek…..
Kereszteny Család 2016.07.17 20:07:23
@w_alaki: Nos, örülök, hogy igényes vagy, mivel én is nagyon sok igénytelenséggel találkozom nap mint nap. Ami a fordítást illeti, tisztában vagyok vele, hogy lehetne sokkal magyarosabb is és valóban előfordul, hogy nem értek minden jelentésbeli árnyalatot az angolból. Sőt.

De úgy gondolom, hogy ez nem ok arra, hogy az egész témát vagy kezdeményezést kidobjam a kukába. Mindenki döntse el maga, hogy mi az ami építi és mi az ami nem.

Ha pedig úgy érzem, hogy nincs meg bennem a képesség a saját bejegyzés írására, vagy nem érzem elég eredetinek magam, miért ne fordíthatnék, ha más nem, magamnak?

Ha a tökéletlenség inkább kifogás a semmittevésre, akkor sosem válik lehetőséggé a fejlődésre. (Ez most tőlem van, azért nem jelöltem meg a forrást :)
Kereszteny Család 2016.04.29 19:09:38
@akrosztikon: Te csak azt fogadod el létezőnek, ami bizonyítható? Nincs ezzel baj, csak ne állítsd be ezt egyedül helyes útnak. Ez a te meggyőződésed.

A zuhanó repülős kérdéseddel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe ezt a videót: www.ted.com/talks/ric_elias

Bár az illető nem keresztény, de jó példája annak, hogy egy halálközeli élmény mennyire átértékeli egy ember meggyőződését. Akár veled is megtörténhet hasonló.
Kereszteny Család 2016.04.29 19:41:12
@exterminador: Teljesen igazad van, tényleg szívás. Én is csak úgy tudom ezt elviselni, hogy hiszek abban, hogy lesz elszámoltatás, büntetés és jutalom is.
Jézus megmondta, sokan fognak majd keresztények is hozzá jönni az ítéletkor és azt fogja mondani nekik, hogy sohasem ismerte őket és mehetnek a pokolba.

Nem az a lényeg, hogy ki mit ragaszt magára, hanem az, hogy mi van belül, ezt pedig Isten nagyon jól tudja. Egy kicsit ez ebből a cikkből is átjön.