Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alfőmérnök02

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nehéz konstruktívan hozzáállni a témához, amikor egy bomló bálnatetem és egy súlyzó keresztezéséről beszélünk, ami a »hagyományos kultúra és modernitás értékeit hozza szintézisbe«” − mondja építészmérnök feleségem arról az épületről, amely a legfrissebb…..
Alfőmérnök02 2014.06.08 11:47:13
@S=klogW: Maga érti, hogy mit akar ezzel mondani?
Alfőmérnök02 2014.06.12 23:12:34
@Jack Torrance: Muhaha, hát ez tényleg nem Spiró, hanem Szilágyi Ákos.
Egyébként Szilágyi, amellett, hogy egy értelmes és művelt ember, politikailag tényleg síkhülye. Kíváncsi vagyok, mit szólna hozzá, ha Magyarországon ortodox teokrácia lenne? :)))
(Mellékszál, de Spiró sem olyan hülye, mint a jobber/konzerv "értelmiség" hiszi.
A jobberek többsége valszleg annyit tud róla, hogy ő írta a "Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,

füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból" kezdetű verset.
Azt valszleg nem tudják, hogy annak idején a besúgó provokátor Csurka védte meg, és Nádas volt, aki kifogásolta a vers "üzenetét".)
Alfőmérnök02 2014.06.13 06:47:54
@bbjnick: Felesleges linkelned, mert láttam a műsort.
És egyébként Spiró politikailag kevésbé hülye, mint Szilágyi Ákos, akinek a Népszabadságba írott publicisztikái már-már az elmebaj határát súrolják.
Mindemellett jobb arc, mint Spiró.
Na de hagyjuk, nem akarom összezavarni az itteni egybites értelmi fogyikat.
Az önkormányzati választásokig a Jobbik foggal-körömmel fogja védeni Kovács Bélát, utána azonban akár mindent magával ránthat az EP-képviselő – mondja a Kovács-ügyről az évekig a Jobbik körül tevékenykedő, jelenleg a Magyar Hajnalt szervező Molnár Balázs, aki emailben…..
Alfőmérnök02 2014.06.12 23:24:25
@Füstös-Róka Giovinezza: Ja, nem ragika vagy, hanem katuska?
Ha így van, akkor neked adok egy tanácsot, egy hasznos infót.
A Gerbeaud cukrászdában ha egy fiatal férfi puncstortát rendel, az azt jelenti, hogy némi ellenszolgáltatás fejében hajlandó megbaszni egy idősebb hölgyet is.
Örülök, hogy segíthettem. Szívesen.
Alfőmérnök02 2014.06.13 00:08:40
@Füstös-Róka Giovinezza: Én semennyit, még nem is voltam az általam említett helyen.
De több, megbízható forrásból származik az infóm. Úgyhogy hajrá!
Alfőmérnök02 2014.06.13 00:25:56
@Füstös-Róka Giovinezza: Csak azért szólítottalak meg, mert egy pillanatra azt hittem, hogy betyár/MérezRozi valahanyadiknickje vagy.
No, de látom, még az ő szellemi szintjét sem éred el. Nem mintha az túl magas lenne, de azért méltó arra, hogy én "szóba álljak" (írásban, vagy élőszóban) vele, hogy felülemelkedjék az alember-szinten.
„Minden ideiglenes: a szerelem, a művészet, a Föld, te meg én.” (Frédéric Beigbeder) A minap tartott reklámadó-ellenes, sajtószabadság- és Origo-párti tüntetés kapcsán újra felszínre került egy olyan ellentét, ami a jelenlegi nemjobbos, nemszélsőjobbos közeg inherens…..
Mandiner blog Cécile-es évszakok 2013.06.19 07:01:00
Úgy tűnik, nemes hagyománnyá érett, hogy az év egy bizonyos szezonjában beindul az össznépi kulturkampf: nevezzünk-e el utcát, teret, szobrot, emléktáblát Tormay Cécile-ről, Nyirő Józsefről, Wass Albertről; avagy ideológiai eltévelyedésük okán ne büszkélkedjünk velük.…..
Alfőmérnök02 2014.06.11 22:02:53
Az augusztus 15-ei Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat skandált a nézőtéren, melyből aztán jókora botrány is kerekedett, a Simon Wiesenthal központ feljelentést tett a FIFA-nál. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végül…..
Alfőmérnök02 2014.06.11 15:40:06
@jose maria padilla: "aki itten jogi utaskodik, arra a pokol tüzét kell önteni. akik tüzelték az emberroncs gloárt, szintén égjenek."

Kik tüzelték gloiret és hol?
Modern boszorkányüldözést emleget a Galamus, a baloldali véleményformálók retrodizájnos véleményoldala Biszku Béla egykori tömeggyilkolásra parancsot adó komcsi belügyér pere kapcsán. Oké, olvasói levélről van szó. És tudjuk, „a szerkesztőség álláspontja nem…..
Alfőmérnök02 2014.06.11 01:08:08
@Holger Hartland: Nem érdekel a véleménye. Van, akié érdekel, egy ostoba, moral insanity patkány véleménye nem érdekel. (Még egy értelmes moral insanity emberé is érdekel és, bár kevésbé, de egy buta, de erkölcsös emberé is.)

Ami érdekel, az az, hogy hogyan lehet az ilyen hulladékemberek rágalmai, hazugságai, vagy (jobb esetben) téveszméi ellen küzdeni.
(Valószínűleg sehogy, de még nem adtam föl.)
Alfőmérnök02 2014.06.11 01:32:09
@Holger Hartland: Csakhogy, értelmi fogyi, nem rólam kérdeztem a véleményedet. De te csak a rólam kialakított véleményedet szajkóztad és megpróbáltál bemocskolni, ahelyett, hogy válaszoltál volna a kérdéseimre.
Alfőmérnök02 2014.06.11 01:42:19
@Holger Hartland: Például az érdekel, ha maga szerint ez:
"Ez a sok hiteles zsido, tele az pocsom minddel, mindre rabasztunk. Aki nem baszott ra, az, aki kiirtotta oket. Azok jol el vannak komam, senki nem basztatja oket a holokausztert, latod. Azok pedig meg is csinyaltak, erdemes volt, ennyi az uzenete a tortenetnek."

nem náci szöveg, akkor mi az? Tudna példát hozni náci szövegre?
Amikor megszületett az a nemzedék, amelyhez én is tartozom, a világból már kiveszett az aggyal és szívvel is bíró lényeknek kijáró gyámolítás. Az előző nemzedékek romboló munkája oda vezetett, hogy a világ, amelybe beleszülettünk, ne adhasson többé biztonságot vallási…..
Alfőmérnök02 2014.06.10 15:13:45
Alfőmérnök02 2014.06.11 00:07:08
@bbjnick: Amit az index ír, az nem is lehet igaz, ha a katolikusokról cúúnákat írnak, az biztos hazugság?
Alfőmérnök02 2014.06.11 01:12:26
@bbjnick: Én nem jártam utána az esetnek, ha úgy van, ahogy írod, természetesen módszertani hiba, az ő véleményüket sem szabad figyelmen kívül hagyni.
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
Alfőmérnök02 2014.06.10 17:22:39
@Jack Torrance: :))
De nem ez a csalás benne szerintem, mert egy 13 éves kisfiú elég intelligens tud lenni (pl. az erre a blogra írogató valószínűleg felnőtt korú embertársaink egy részét simán felülmúlhatja), hanem, hogy csak a "bírák" 33%-át győzte meg. (szvsz mindenkit meg kéne győznie, de minimum az 50%-ukat)
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Alfőmérnök02 2014.06.10 13:00:27
@Hepci: Programajánló. :)))

Ma19:00

B-terv cafe
Kertész u. 46., Budapest, Hungary, 1073.
"Az előadásomban arról fogok beszélni, milyen alapvető elméleti hibára mutat rá az, hogy a vallások széttartóak. A divergens és konvergens megismerési módokról szóló elméletemben kitérek a tudományos módszer megalapozására. Végül bemutatom, hogy a hitben lévő alapvető hiba nem csupán valami absztrakt baki, hanem az egyházak káros társadalmi hatása ennek a következménye. Az előadásom a Korunk folyóiratban 2014 májusában azonos címmel megjelent cikken alapul."
- Brendel Mátyás

Az előadás körülbelül egy óra hosszú, ami után lehetőség nyílik kérdéseket feltenni az előadónak. Ezután pedig a témánál maradva, de kötetlen beszélgetéssel folytatódik az est. Mindenkit szeretettel várunk.
Néhány éve olvasóinkat kértük, hogy segítsenek megtalálni a ma élő legnagyobb kommunistát. A ti ajánlásotok alapján jutottunk el Biszku Bélához, amit még egyszer köszönünk. Most még érzékenyebb dologban lenne szükségünk segítségre. Készítünk egy filmet a Vörös…..
Alfőmérnök02 2014.06.10 11:03:24
@MézesRozi: Mivel te és Loxon látványosan eltűntetek a nyilvánosság elől, a következő feltételezésekre jutottam.

a.) elszégyelltétek magatokat és/vagy féltek, hogy a nyilvánosság előtt is kiderül, lelepleződik az aljasságotok

b.) a nyilvános jósdán kívül létezik egy, csak a „beavatottaknak” számára elérhető bejegyzés, vagy levelezési lista, ahonnan Loxon irányítja az ügyeket és ahol chateltek pl. rólam is.

Ha ez a (b.) feltevésem igaz, jószándékúan javaslom, ne legyél Loxon játékszere. Ahogy ő írta, szereti nézni a "sakklépéseket". Ami magyarul annyit jelent, szeret játszadozni a nickekkel, és a közösséget, mint egy hangyabolyt, felülről nézni. Mert magasabbrendűnek gondolja magát. És ne legyenek kétségeid, ez az is jelenti, hogy téged is alacsonyabb rendűnek tart.
Ahogy pár napja napvilágot látott, a Fidesz újra elővette a reklámadó tervét. Az egyéni képviselői indítványok előző ciklusból megismert szép hagyományának megfelelve ezúttal L. Simon László vállalta magára a jogszabályalkotás fáradságos, ámde szép feladatát. A…..
Alfőmérnök02 2014.06.08 16:25:33
@Holger Hartland: "Hamis, buta és otromba szöveg, de nem náci. És nem kell vele foglalkozni.”-- írja picur3ka kommentjével kapcsolatban.

„Mibe, hogy lesz, aki a Galamus levelezőjét párhuzamba állítja majd a náci kommentelőitekkel?" -- írja máshol ( mandiner.blog.hu/2014/03/27/boszorkanyuldozes_a_komcsi_es_nacivadaszat/fullcommentlist/1#c21984160 )

Ezek szerint Ön (főhadnagy másodnickje; gondolom a nick ötletét padillától lopta, akit akkor még tabudöntögető hoaxnak tartott, ma már csak egy ócska provokátornak) úgy látja, hogy vannak náci kommentelők a mandineren.
Megkérném, hogy nevezzen meg néhányat ezek közül és hozzon föl példát náci kommentre. (Csak, hogy tudjam, hogy ha már ez:

"Ez a sok hiteles zsido, tele az pocsom minddel, mindre rabasztunk. Aki nem baszott ra, az, aki kiirtotta oket. Azok jol el vannak komam, senki nem basztatja oket a holokausztert, latod. Azok pedig meg is csinyaltak, erdemes volt, ennyi az uzenete a tortenetnek."
delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18214786

Ön szerint nem náci szöveg, akkor mi számít annak?)
Alfőmérnök02 2014.06.08 16:38:14
@Holger Hartland: Megint elszámítottad magadat, patkány.
Szart se érdekel, hogy te kit tartasz nácinak, semmiféle "esélyem"-ről nincs szó veled kapcsolaban, mert egy jelentéktelen senki vagy.
Lényeg az, hogy mások jogos nácizását kritizálod, hülyének állítva be az illetőt, miközben te is nácizol. Nyilván ugyanúgy, ahogy te kimagyaráztad picur3ka kommentjét, ki lehetne magyarázni az általad "nácinak" tituláld kommentelők szövegeit. Kurva okosnak hiszed, magad, de csak egy ostoba, jellemtelen tróger vagy. Ezt demonstrálod most is és ez a tanulsága a történetnek.

Csak azért játszottam el még ezt, hogy egy utolsót rúgjak beléd, mert patkány voltál több nickkel is, és megérdemelted. Akinek nem világos mostantól, hogy egy ostoba, korcs, jellemtelen patkány vagy, az jó esetben szánalmas hülye.
Ignore on
Alfőmérnök02 2014.06.09 14:22:38
@Hepci: "Bizonyos beírások végtelen ismételgetését nem értem"

Akkor elmagyarázom.
Eléggé elterjedt gyakorlat a fórumokon, hogy sunyi módon "elfelejtetnek" bizonyos vitákat, így a vesztesek fenntarthatják maguknak és néhány faszfejnek a látszatot, hogy győztek, vagy hogy döntetlen lett a meccs.
Az ismételgetés ez ellen a gyakorlat ellen irányul.

De egyébként tényleg nem sok értelmét látom már a fórumozásnak. Voltam már zárt osztályon (látogatóban), eltöltöttem néhány napot értelmi fogyatékosok között, sokkal érdekesebbek voltak, mint az itteni kis frusztrált értelmi fogyik.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Alfőmérnök02 2014.06.06 22:28:16
@Doomhammer: Kösz, de most nem fogom összeszámlálni, hány hozzászólás tartozik az eredeti poszthoz és hány a maga "sajtószemléjéhez".
De azt ugye jól látom, hogy a hozzászólókon kívül nem sokan látogatják ezt a posztot? (Mert ugye egy hozzászólás minimum egy látogatás, ha a hozzászóló még frissít is, akkor több is.)
Alfőmérnök02 2014.06.07 08:32:36
@Doomhammer: Nem különösebben érdekel, csak eddig úgy véltem, hogy az ide kommentelő 10-20 nicken kívül többen is látogatják a posztot.
Másként fogalmazva, hogy az írók mellett vannak rendszeres olvasók is. Csupán konstatáltam, hogy a számláló adatai szerint ez valószínűleg nincs így.
Alfőmérnök02 2014.06.07 22:54:46
@Mr Falafel: Konceptművész lett belőled?
 Tienanmen tér. Ma huszonöt éve...
Alfőmérnök02 2014.06.07 21:25:42
Létezik egy olyan feltevés is, mely szerint a népek mind erőteljesebb kölcsönös egymásra hatása – a kereskedelem, a befektetések, a turizmus, a média, az elektronikus kommunikáció révén – közös világkultúrát teremt. A közlekedés és a kommunikációs technika haladása…..
Alfőmérnök02 2014.06.07 11:29:38
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Alfőmérnök02 2014.06.06 19:45:51
@bbjnick: Ungváry Rudolf egy fasz, de ez egy érdekes adalék a könyvhöz (mivelhogy kulcsregény).

www.jelenkor.net/archivum/cikk/2897/kozelsegatlepesek