Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RiaRia

3448 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok minden okozhat elvonási tüneteket, gyógyszerfüggőség, kávéfüggőség, meg sok minden más is, de én most az internetfüggőségről szeretnék írni, mert egyre inkább látom azt, és nemcsak önmagamon, hanem másokon is, hogy szinte hozzá vagyunk már nőve az internethez. Bármiről is legyen szó, közösségi…..
"Ha léteznének igazi férfiak, közülük egy biztosan megtalálna. Nekem jönne az utcán, szétszóródnának a jegyzeteim, kifordulna a papírzacskóból a két teljes kiőrlésű ciabatta, szabadkoznánk, közben rálépnék az egyik kenyérre, ő meg meghívna vigasztalásként egy kávéra. Nem olyan bonyolult a szerelem…..
"Ha vissza tudnám forgatni az időt, megtenném! Visszaforgatnám az órákat és másodperceket a Föld összes órájára. Megállítanám az időt, csak hogy megölelhessek bizonyos embereket. Megtenném egyszer, kétszer, tízszer, amíg úgy nem érezném, hogy újra megéri az élet. Sajnos erre nem leszek képes,…..
Néha olyan gyorsan dühbe tudunk gurulni (szinte a másodperc töredéke alatt), hogy a pillanat, amit ilyenkor átélünk, megváltoztat mindent. Az eddigi jókedvünknek fuccs, nincs már meg, sőt, egy kicsit most úgy is hisszük, hogy nem is fogunk kibékülni a világgal, mert szörnyen mérgesek vagyunk. De…..
Mit is jelent neheztelni valakire? Valamikor történt valami, amit nem jó néven vettünk, és ezért neheztelünk valakire. Megsértődtünk, rosszul vettünk át valamit egy élethelyzetből, és gyakorlatilag játsszuk a sértődöttet, talán még hibáztatjuk is az illetőt, amiért úgy viselkedett, ahogy. Nem tudunk…..
Korán ébredtem, négy órakor, de ez nálam szinte mindennapos, szeretem a reggeleket, a kora reggeli órák nyugalmát. Olyan sok mindenre tudod ezt a pár órát felhasználni mondjuk hét óráig, hogy el sem tudod képzelni. Három óra énidő, három óra nyugi, nincs rohanás, nincsenek külső zajok sem, amik…..
Fogytam megint egy kilót, most 94.9 kg vagyok, és szeretném is tartani, persze csak ha tudom, ami mindig talány nálam, mert ide-oda mozog ugye egy nap alatt a súlyunk, attól függően, mit csinálunk, mit eszünk, edzettünk-e vagy sem. De jó érzés már eltávolodni a százas számtól (már számokkal ki sem…..
Ha irigyek vagyunk, akaratlanul is összehasonlítjuk magunkat másokkal. Másoknak milyen autója van, milyen háza van, milyen cipőt visel vagy éppen milyen stílusban éli az életét?! Összehasonlítjuk magunkat másokkal, és ha ebből az jön le, hogy másnak több jutott a jóból vagy ügyesebbek, mint mi,…..
"Ha olyat akarsz tenni ma éjjel, amit holnap reggel megbánnál, aludj délig." (Henny Youngman) - Érzed ezt a viccelődést, érzed, hogy mire is biztat ez a fenti pár sor? Ha igen, akkor örülök neki, mert kellőképpen a humorodnál vagy és csak azért tettem be reggel ezt az idézetet, mert pont ide illik,…..
"Mindig csak rohansz, sietsz, el ne késs...és közben lekésed a legszebb pillanatokat: egy harmatcseppet a fűszálon, egy szivárványt az égen, egy csillogó szempárt...és csak messziről, már távolodva hallod meg azt, ha valaki azt mondja neked: "szeretlek..." Jó esetben meghallod...de van, hogy nem ér…..
Amikor beteg vagy, ez ráébreszt téged arra, hogy tudatosabban éld az életedet, figyelj magadra, a gondolataidra és a cselekedeteidre is. Figyeled mindig mit csinálsz és figyeled vajon mi váltja ki a betegségedet, mi az, amit másképp kellene csinálnod, hogy hamarabb gyógyulhassál...
Ha kedves tudsz lenni olyankor is, amikor az ég zeng körülötted, vagy ha elmegy a kedved mindentől, az sok gondodat megoldja majd. Én is ki tudtam pihenni magam tegnap óta, mert fel tudtam fedezni egy hangyányi kis kedvességet még magamban, és erre tudtam még támaszkodni a tegnapi zűrzavaros…..
Ha elmegy a kedved mindentől, ha úgy érzed, hogy teli vagy mindig munkával és sosincs szabadidőd, ne keseredj el mindjárt, hiszen mindig jön egy váratlan fordulat, ami megváltoztathatja a sors kerekét és máris jó kedved lesz és vidám leszel, meg tele leszel energiával! Ezt hidd el, hogy így van, én…..
Nem jól akartam kezdeni először ezt a bejegyzést, de rászóltam magamra, hogy mindig hamarabb cselekszem, mint gondolkodom, és így azt mondtam, hogy, na jó, bánja kánya, kipróbálom az okos gondolkodást, amire lehet, hogy most azért nem vagyok teljesen felkészülve, de legyen így, bár úgy gondolkodni,…..
Régen nem írtam, mert nem fogytam, de most egy kicsit lejjebb ment a mérleg mutatója, 95.9 kg vagyok, pont egy kilóval vagyok több mint aminek lennem kéne a grafikon szerint. ..
"Az ANGYAL  ... olyan észrevétlen, hogy nem is tudod, hogy veled van. Csak onnan veszed észre, hogy hirtelen jó kedved lesz, eloszlanak a félelmeid, világos gondolatod támad.  Vagy erőt érzel magadban.  Fáradt voltál, és egyszerre bizsereg valami benned, feltöltődtél, erős lettél, és megjött a…..
"Sose halaszd holnapra, amit holnapután is megtehetsz." (Mark Twain) :) -, ezzel a kis humoros mondattal indítom én is a reggelt, és ahogy a címben írtam, időnként a halogatás nagymesterei tudunk lenni. Ez tény! Ez alól, szerintem senki sem kivétel, már mindenkinél előfordult hasonló, még ha csak…..
Minden okkal történik, azt mondják, a test és a lélek megbetegedései is. Ezt jó lett volna tudnom sok-sok évvel ezelőtt, amikor még mindenkit felelőssé tettem a betegségemért. Később persze már beláttam, hogy ez butaság volt a részemről, de például nézzük a depressziót magát, mint betegséget a sok…..
Van, amikor a sors osztja nekünk a lapokat és egyáltalán nincs ez kedvünkre. Sokszor van, hogy legyengülünk, elfogy az energiánk, búnak eresztjük a fejünket, és semmihez nincs kedvünk. Én elhatároztam, ha ilyen történik velem ezután már, akkor is valamiképpen összeszedem magamat, megyek tovább,…..
Such is life! - Ilyen az élet! -, szoktuk mondani, de ez nem igaz, mert olyan az élet, amilyenné formáljuk! Mégpedig a saját gondolataink által. Mondhatni természetes logika szerint van így, de még ez sem fedi a valóságot, mert az érzelmeinknek is bőven jut feladat ebben...
Teszed a dolgod nap mint nap, és vannak olyan napok, amik egyszerűen nem akarnak úgy sikerülni, mint azt te szeretnéd, pedig minden jóindulat megvan a részedről, mindent próbálsz a legjobb tudásod szerint csinálni, és mégsem...! Egyszerűen másképp alakul minden, mint ahogy azt te szeretted volna.…..
A bejegyzés címe mindjárt az ajánlott könyv címe is egyben ( az író = Michael LeBoeuf), és azért kezdtem ezzel ezt az írást, mert szeretném, ha belelapoznál, ha vannak jó kis céljaid vagy éppen szeretnéd, hogy legyenek szép kis céljaid, és szeretnéd is ezeket megvalósítani behatárolható időn belül.…..
Az időnk felmérhetetlen kincs az életünkben. Sokan vagyunk, akik hihetetlen módon elherdáljuk a drága időnket, nem is sejtvén, hogy gyakorlatilag életünk felét szinte átugorjuk azzal, hogy pazaroljuk az időnket fölösleges dolgokra. Élni nem egyszerű dolog néha! Felelősséget kell vállalnunk minden…..
Tudod rólam, hogy szeretek énekelni, vidám lenni és ezért választottam a címnek ezt a közmondást. Nyilván van mélyebb értelme is ennek a közmondásnak, de én csupán arra szeretnék utalni vele, hogy dalolj te is, hiszen egy dal tud jókedvet teremteni, tud vigasztalni, tud gyógyítani, tud nyugtatni,…..
Az egyensúly fogalmáról már többször írtam én is itt blogban, de újra és újra törődnünk kell vele, mert mindig akad valami, ami kizökkent minket ebből az egyensúlyi állapotból. "Néha elég egy apróság, és hirtelen megváltozik az életünk." (Donatella di Pietrantonio), és ezt nyugodtan elhihetjük, hogy…..