Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RiaRia

3405 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ha valaki nem szőke és karcsú, hamar fel kell mutatnia valamilyen egyéniséget." (Kathy Najimy)  -, érzed ennek a mondatnak a könnyedségét, vagyis humoros, vicces és lehet, hogy mégis van benne valami? Ki tudja? Mindig kell egy kis jópofaság, hogy könnyebb legyen az életünk. Kellenek az ilyen…..
Sokszor olyan magától érthető, hogy boldognak érezzük magunkat, máskor meg azt sem tudjuk, mi fán terem és hol lehet rálelni. Azt hiszem, mindenki életében a legfontosabb dolog az, hogy egészséges legyen és boldog. Ha ez így együtt megvan, jöhet bármilyen csapás is, rendre ellen tudunk állni neki...
Valljuk be, hogy ebben a nagy hőségben és zűrzavarban, ami van néha, nagyon hamar össze lehet veszni egymással. Hamar elszakad mindenkinél a cérna, és van, hogy úgy válaszolunk vissza a társunknak, ahogy az nem illendő, ami nem szép és ami nem is vall ránk. Az az igazság, hogy önuralmat gyakorolni…..
"Az őszinteség a jó kapcsolat titka. Ha azt be tudod kamuzni, jó úton vagy." (Courteney Cox) -, ez egy vicces idézet, amin jóízűt tudunk nevetni, de ha már itt tartunk, beszélgessünk is az őszinteségről. Be merjük-e vállalni magunkat minden esetben? vagy Kicsit kockáztatunk néha és beérjük…..
Igen! Ugye?! Szoktuk mondani, hogy: - a pillanat varázsa!, ne hagyd elveszni a pillanat varázsát, mert az egy röpke idő alatt elillanhat, elsuhan, mint ahogy a lepke is azonnal elröpül, mihelyt megérzi, hogy meg akarod őt fogni, pedig csak a jó szándék vezérelt téged, nem akartad bántani őt, csak…..
Simán 100 kiló alatt vagyok, és ruhában mértem magam. Még a múltkor beállítottam egy célt a kalóriabázis.hu oldalon, már csak azért is, tudod, a grafikon kedvéért, hogy szemmel lássam, mikor hol is tartok. De nem számolok kalóriát, nyár van, ilyenkor valahogyan természetes módon jobban jönnek le a…..
"Nem az számít, ki mit gondol - rólad. Az számít, ki szeret - téged. Nem az a fontos, aki arcával mosolyog csak rád, az a fontos, aki lelkével teszi. Nem az számít, aki mindent tud rólad, az számít, aki szívedet ismeri. Nem az a fontos, aki szemével néz téged, csak az, aki szívével lát. Ne…..
Egy jópofa idézettel kezdem ezt a bejegyzést, olvasd csak: - "Soha ne kövesd el ugyanazt a butaságot kétszer, hiszen elég nagy a választék!" (Bertrand Russell) -, és remélem, hogy már a jókedved enélkül is kellőképpen meg van alapozva, hiszen már a déli órákat járjuk! :) Minden bejegyzésben…..
Elég fura címet adtam most a bejegyzésnek, de azt hiszem, ki tudod találni a lényeget belőle. Nemigen szeretném összehasonlítani a régi énemet a mostanihoz képest, de önkéntelenül is beleesek ebbe a csapdába, így most írok bővebben erről. A múltam szörnyűséges volt, és sohasem gondoltam volna,…..
Van egy humoros mondás, szeretem, mert felvidít, és jót mulatok rajta mindig. Pont rám illik néha! Olvasd csak! - " Lehet, hogy nem őrültem meg. De ha ez így van, akkor tuti, hogy mindenki más begolyózott:" /Maggie Stiefvater/ -, és azt hiszem ilyen mókásan kell néha felfognunk ha néha tényleg…..
 Ahhoz, hogy gyógyulni tudj, legelőször is önmagadhoz kell visszatalálnod, meg kell keresned magadban az örökös kérdéseidre a válaszokat, azokra a kérdésekre, amik foglalkoztatnak és foglalkoztattak amíg beteg vagy, vagy beteg voltál. Én folyamatosan kérdeztem magam mindenféléről, még arról is,…..
Nem tudom mennyire vagy már a tűréshatáron, ami a nagy hőséget illeti, de mégha azt is mondták, hogy tegnap volt a legmelegebb nap, nekem úgy tűnik, mintha fokozódna a nagy meleg, és ez ugye tart már egy jó ideje és még mindig nem értünk a végére. Erre szokták mondani az optimisták, hogy mikor…..
Nem tudom, hogy az írás gazdagítja-e a szókincsünket, én úgy hiszem, hogy igen, mert én amióta írok, és amit közben nem értettem meg, annak mind utánanéztem, és ezzel tágítottam a látókörömet, új dolgokat fedeztem fel és ugye tanultam is sokat belőlük. Mindig is szerettem a magyar nyelvet, mégis,…..
Van időm!!! :))) Úgyhogy most egy kicsit kikapcsolódunk! :) Az időről beszéltünk már, meg fogunk is még, ma engedjük szabadjára a fantáziánkat, hogy ebből a napból is egy csúcsszuper nap jöjjön ki. Ma lesz a legmelegebb nap, azt mondják az időjósok, plusz 42 fok a minimum. És még nincsen vége! Sőt!…..
Azt hiszem, egy gyógyulási folyamatnál ez a legnehezebb, hogy magunk mögött tudjuk hagyni a nyomasztó problémáinkat, ne törődjünk velük, és még csak ne is emlékeztessük magunkat rájuk. Könnyű leírni a címben írt biztatást is, de hogy a csudába valósítsuk ezt meg, hogyan éljünk boldogan és…..
Ahhoz, hogy élvezni tudjuk a jelent és a jövőt, először meg kell tudnunk békülni a múltunkkal. Amíg ez nem sikerül, hiába is minden fáradozás, csak egy helyben való toporgás lesz belőle. A szívedben mindig is érzed, érezted, hogy mikor mit csinálsz jól, vagy mikor mit csináltál esetleg rosszul. De…..
Tudom én is, hogy mindenki a gyógyulásra törekszik ha beteg, de van, amikor saját magunk állunk útjában a gyógyulás folyamatának. Hogy értem ezt? Például görcsösen ragaszkodsz egy állásponthoz, ami szerinted azt bizonyítja, hogy gyógyíthatatlan beteg vagy. Ezt csak azért írom, mert nálam ez volt…..
Leírom még egyszer! Barátkozz meg a félelmeddel! De hogyan lehet ezt kivitelezni jól, vagy egyáltalán lehet-e kivitelezni egy ilyen folyamatot? El tudjuk érni, hogy a barátunkká tudjuk fogadni a félelmeinket? Most már rá merem vágni a választ, hogy IGEN!, mert én is így lettem boldogabb, vidámabb és…..
Hőség hőség hátán, szemernyit sem mérséklődik a nagy meleg, mifelénk jó egy hétig 40 fok fölött lesz a hőmérséklet. Ezt tudni kell kibírni is! Én tegnap gyalog jöttem haza a fogorvostól, jó egy óra séta volt, nem is volt kedvem tempósan gyalogolni, örültem, hogy hazaértem, és le tudtam valahogyan…..
Babonás vagy? Nem? Nem is jó az, ha lépten-nyomon csak erre koncentrálunk, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is, amikkel foglalkoznunk kell. De ha már szóba jött ez a téma, foglalkozzunk egy kicsit vele. Nekem a kedvencem az, amikor kiborul a sótartó, mert az azt jelenti, hogy össze fogunk…..
Hát, ép ésszel nem lehet ezt kibírni. (mármint ezt a meleget, ezt a hőséget), úgyhogy én is pihenek egy kicsit és írok neked pár sort. Először is vigyázz magadra ebben a rekkenő hőségben, mert bármi adódhat, amit a szervezetünk nem tud ilyenkor jól kezelni. Szóval, csak óvatosan a nagy hőségben,…..
Ugye ismerősen hangzik a filmcím, de sokszor is mondom, amikor eszembe jut. "Ha kedd, akkor Belgium!" :) Mókás kis film, fent van a neten, nézd meg minél hamarabb! Csak azért adtam ezt a címet ennek a bejegyzésnek, mert tényleg kedd van és tényleg megint eszembe jutott ez az elhíresült mondás. :)..
Nem tudom, esetleg sejtem, hogy mindenki érezte már úgy, hogy padlót fogott. Vagy érzelmileg került ilyen helyzetbe vagy másként, de szerintem már a legtöbb ember átélt olyan helyzetet, amikor úgy érezte, hogy most a nulláról kell újraépítkeznie. Az Internet teli van olyan tanácsokkal, hogyan is…..
Tíz éve kezdtem bele az írásba, a kezelőorvosom tanácsára, és meg kell hogy mondjam, nagyobb ajándékot nem is kaphattam volna az élettől, mint ezt, hogy kiírhatom magamból a fájdalmaimat, az örömeimet, mindent, amit csak érzek egy nap alatt. Nagy változások küszöbén állok, jó irányba fordul a…..
Húú, így visszagondolva a régebbi életemre, teljes csődtömeg voltam, totális önbizalomhiányban szenvedtem. De hál' Istennek már ezen is túl vagyok, már csak egy furcsa szemüvegen keresztül nézem a régi önmagamat, aki ki sem merte nyitni sohasem a száját, aki nem volt képes kiállni önmagáért, aki…..