Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RiaRia

3334 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tapasztalatból írom le a fenti mondat igazságát, mert életem során már annyi gond és baj jött felém, hogy bátran állíthatom, hogy ez így van. Mindig, mindenben persze vannak kételkedők, de ha belegondolunk, beláthatjuk józanul, hogy tényleg minden bajt meg lehetne előzni, ha csak egy kicsit is…..
Szerintem, nem kell túl sok ahhoz, hogy örülni tudjunk bárminek is. És ez így is van rendjén, nem is lenne jó, ha ez megváltozna. Szereted te is a szépet és a jót, és ezek a csodák mindig jelen vannak az életünkben. A szépséget pedig fel lehet fedezni, ha egy kis ráérzőképességed van. Úgyhogy nincs…..
Nemsokára hazautazom, végetért egy fantasztikusan szép időszak, ami már nagyon hiányzott a szívemnek és a lelkemnek. Remek napjaim voltak és nagyon igyekszem, hogy ugyanilyen csodás napok várjanak rám ezután is. Sok-sok szépet gyűjtöttem a szívem kis zugába, és mind a mi szép és jó, azt majd mind…..
"Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap (...) Elég,…..
"A szívem mélyén egy dallam szól, Mint csillagok, melyek az égen ragyognak. Te vagy a fény, mely utamat világítja, A szerelem, mely örökké éltet, és hajtja...
"Mindig legyen egy kedves szavad! Ha nincs is semmid, amit adhatnál, egyvalamid mindig lesz: egy kedves szavad. Azt nem lehet elhagyni, vagy kölcsön adni. A kedves szó, az az egyetlen, amit magadban lehet tartani és bárkinek, akinek szüksége van rá, oda lehet adni. Lehet vele…..
Fogytam! Tuti, hogy fogytam, igaz, nincs nálam mérleg itt most ahol vagyok, de szembetűnő a változás. Két hete vagyok itt, és egészen másképp étkezem, mint előtte. A rendszeresség bejött az életembe. Nem eszem összevissza mindenfélét, csak reggeli, ebéd és vacsora van. Érdekes módon ki lehet bírni…..
Mindenkiben megtalálhatod a szépséget, azt a szépséget, ami őbenne rejtőzködik, csak figyelj jól és tárd ki a szívedet. Azt már tudod, hogy a szíved sosem hazudik. Mindig az igazat látod a szíveden keresztül. A szépség mulandó, de azért szeretjük ha szépek vagyunk, és azt is szeretjük ha mások is…..
Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor döntenünk kell valamiben. El kell döntenünk, hogy megálljunk, visszanézzünk, vagy tovább haladjunk-e életünk során? Nagyon sokan vagyunk, akik sokszor nézünk vissza a múltba, és azt figyelembe véve döntünk a további teendőinkről. Sokan vannak, akik nem néznek…..
"Otthon az, ahova hazatérsz. Ahol valaki vár este. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. Ahol úgy fekszel le az ágyba, hogy nem csak alszol, hanem pihensz. Nem csak pihensz, hanem kipihened magad. Kipihened az életet, az embereket, mindent. Ahol otthon vagy,…..
"A jó, amit teszel, holnap már feledésbe megy, MÉGIS TEDD A JÓT! A becsületesség és az őszinteség sebezhetővé tesz, MÉGIS LÉGY BECSÜLETES ÉS NYÍLT! Az embereknek szükségük van segítségre, de ha segítesz, támadás érhet, MÉGIS SEGÍTS! A legjobbat add a világnak, amid csak van, s ha verést…..
Van, amikor minden akaratunk ellenére rossz a kedvünk, hiába próbálunk ki mindenféle praktikát, mégis az a helyes és jó megoldás, ha igyekszünk kilábalni a szomorú helyzetünkből, mégpedig minél hamarabb, annál jobb. Ez van amikor sikerül, van amikor nem, ezért jó ha az optimizmusunk mindig kéznél…..
"Vigyázz magadra, fiam! Tudd, hogy mindenki csak abból adhat, ami neki is van. Boldogságot boldog embertől kaphatsz, boldogtalantól soha. Segíteni az erős képes, a gyenge nem. Tudást az adhat át neked, aki maga is megtanulta és nem csupán hiszi, hogy tudja, hanem be is bizonyította. Célokról az…..
Azt hiszed lehetetlen vállalkozásról beszélek, amikor azt kérem tőled, hogy szeress bele az életbe? Pedig egyáltalán nincs erről szó. Sok ember csak félig éli az életét, nincs ami inspirálja őket, hogy egy fantasztikus életet élhessenek. Pedig a választ a címben találod meg, és neked kell…..
"Egy ember, szegény, semmi más, csak ember és halandó, akármit csinál is... aztán megöregszik a tested; nem egyszerre, nem, először szemed öregszik vagy lábaid, vagy gyomrod, szíved. Így öregszik az ember, részletekben. Aztán egyszerre öregedni kezd a lelked: mert a test hiába esendő és romlandó, a…..
"A Szentlélek nem egy kézzel fogható alak, hanem a lelkünkben kell keresnünk." /Joanna Courtney/ Az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében Ámen. Jézus Krisztus nevében Ámen. --- "Pünkösd napján az embereknek ott a helyük, ahol a szívük." (Bódi Attila)  ..
Gimis koromban nyaranta mindig mentünk építőtáborba, nem kaptunk pénzt a munkánkért, lehet, épp ezért volt olyan élvezetes az egész nyár, szabadok voltunk, imádtunk mindent, bármivel is találkoztunk akkor. Az almaszedéstől a levendulavágásig mindenre jelentkeztünk, ott voltunk a Balatonon,…..
Még ebben a mostani esős időben is fel lehet fedezni az élet szépségeit a magad számára, ezért mindig tartsd jól nyitva a szemed, mert ezernyi boldogság vár rád ma is, ha eléggé fogékony vagy a szépre és a jóra. Az esőre is szükség van, még ha nem is mindig szeretjük vagy nem is mindig esik jól,…..
Azt hiszem, ezzel az érzelemmel kellett volna kezdenem az egész blogot, mert az én szívemnek olyan is olyan kedves, mint ahogy az a nevében benne van. Mindenki rendelkezik kedvességgel, mindenki szívében ott bujkál a kedvesség, mert ez egy olyan érzelem, ami mindig megörvendeztet minket. Ha kedves…..
Esős napra ébredtünk, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy egy fantasztikus napot alkossunk magunknak. Egyébként is a májusi eső aranyat hoz, ahogy azt tartja a mondás. De nemcsak aranyat érő esőt hoz magával ez a májusi hónap, hanem magát a szerelmet is, azt a csodálatos érzést, amire…..
Ezt a szép idézetet hoztam el neked mára Tom Sweterlitsch-től, amiről sok minden eszünkbe juthat. Ugye milyen sok mindent veszünk természetesnek, ha egy kicsit jobban belegondolunk? Hangoztatjuk, hogy - márpedig csodák nincsenek! -, és még amikor valamilyen felfoghatatlan dolog történik velünk, még…..
Nem mindig ébredünk egyformán jól. Amikor a nap felkel, vele együtt ébredek én is, én ezt hívom magamnak "aranyórának", ami a napfelkelte után telik el. Mivel már a hangzása is szép ennek a szónak, mindig megkülönböztetett figyelemmel telik el nálam ez az óra. Nekem mindenképpen aranyat ér, mert…..
nem indult egyszerűen a regionális találkozóra való érkezésünk. Kocsival 1,5 óra volt, ameddig átjutottunk a városon. Hiába na, Békemenet és biciklisverseny nem jó párosítás. Mit van mit tenni, megérkeztünk, rossz emeletre mentünk fel, kóvályogtunk az épületben :D Basszus.. de legalább lepcsizhattam…..
RiaRia 2024.05.13 13:21:34
@Victor76: Szívesen, én is küzdök elég sokszor, olyan a betegségem, hogy többször jönnek elő olyan érzelmek, amiket legszívesebben magam mögött hagynék, próbáltam én is elnyomni, az nem segített, az, hogy kontrollálod őket, az biztosan használni fog, gondolom. Nekem még az idő sem segített eléggé, hogy meg tudjak gyógyulni, sokszor akartam feladni, de mindig jön valami kis csoda az életembe, és tudom folytatni tovább. Azt mondják sokan, hogy az idő mindent begyógyít. Lehet, de nálam ez a folyamat nem működik jól, mindig megadom magam az érzelmeimnek, és kezdődik újra, meg újra, és fel kell tudnom dolgozni azt, ami éppen bánt. Nekem ez életem végéig így lesz, és kénytelen vagyok elfogadni. De mindig biztatom magam azzal, amit Te is írtál, hogy - "mindig csak egy napot kell jól végigcsinálni!", csak az előttem álló 24 órára kell fókuszálnom, és ha ez sikerül, akkor mindent megtettem, ami tőlem abban az egy napban telt, amire képes voltam abban a pillanatban. Minden más ráér később, amikor már magabiztosabb leszek, és képes leszek bizonyos távolságból nézni azt, ami történt velem. Nehéz dolog, kemény dió, de megéri kitartani, mert olyan sok szép dolog van a világban, amit érdemes felfedezni, amiért érdemes kitartani, mindenáron. :)
RiaRia 2024.05.14 05:40:10
@Victor76: Köszi, az jó, hogy tudod tartani magadban az erőt, és nem zuhansz vissza teljesen a mélypontra. Sok rejtett tartalék van benned, amit még nem aknáztál ki, ami még nem került a felszínre. Az edzés szerintem nagyban segít, hogy elterelje a figyelmedet, ha épp úgy érzed, hogy most még nem vagy kész továbblépni. Nem is lehet siettetni semmilyen folyamatot, mindegyik érzést valamiért át kell élnünk, hogy önmagunk előtt is tisztán lássunk. Van, akit nem tudunk csakúgy elengedni, lehet, nem is kell, mert olyan sok szépet és jót éltünk át együtt. Sok szép nap vár még Rád, Te jóval erősebb vagy, mint én, nekem évtizedekbe telt, hogy valamilyen komfortos életet teremtsek magamnak a szívemben, de megéri a fáradozást mindenképpen. :)
Van most egy kis időm, és gondoltam, írok pár sort neked. Nagy átalakuláson megyek keresztül, olyan élmények érnek, amiket alig bírok magamban tartani. Csodás helyen vagyok, csodás panorámával, és fantasztikusan jó idővel. Azt mondanám, hogy gyere velem együtt megcsodálni ezt a sok szépséget, amit…..
Nemsokára éjfél van, és aludtam már annyit ma, hogy ha kicsit később is térek majd nyugovóra, akkor is kipihenten fogok ébredni majd reggel. Indulnom kell majd, de viszek magammal jegyzetfüzetet és amit szépnek és jónak találok majd, azt mind feljegyzem és később majd beillesztem ide a blogba.…..