Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RiaRia

2560 bejegyzést írt és 262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szoktam meditálni. Ami azt illeti, csak meditál(gat)ok, mert nem rendszeres ez a program nálam. Nem volt rendszeres eddig, mert most rátaláltam egy könyvre, ami nagyon megtetszett és rendszeresen fogom ezután gyakorolni a meditációt. Ugyanígy vagyok a talpmasszázzsal is, és ami még újdonság…..
Tegyél fel egy csalós, ravasz kérdést magadnak. A kérdés így hangzik: - Hányszor szerettél volna már lefogyni? - Ha erre őszintén és elég alaposan válaszolsz, a kérdésben benne rejlik a válaszod is. És, ha sokszor szerettél volna már lefogyni és nem sikerült, ennek mi lehetett az oka? Miért nem…..
Sajnos, kimaradt a tegnapi edzés, nagyon sajnálom. Nem azért, mert előtte való nap többet tornáztam, és izomlázam lett volna, egyszerűen meg nem tudom mondani, hogy miért nem kezdtem bele. Ilyenkor kell odafigyelni jól!..
Hol sírunk, hol nevetünk, érzelmeinktől függően. Mikor jókedvűek vagyunk, úgy repdesünk a boldogságtól, hogy madarat lehet velünk fogatni, de amikor kedvetlenebbek vagyunk, azt nem szívesen mutatjuk meg másoknak. Szeretnénk elbújni a világ elől, hogy minél hamarabb újra vidámak és boldogok…..
Mindenki szeretne boldog lenni. De mit is értünk boldogság alatt? Mikor érezzük magunkat boldognak úgy Istenigazából? Jó lenne tudni ezekre a kérdésekre a választ. ..
No, ma belevetettem magam az egészséges életmódba! Lehet, mára sok lesz, de jólesett tornázni. 2x tornáztam már, és még hátravan a 17 órási edzésem is, ha meg bírom csinálni. ..
Ugye minden napra van napirendünk, mert vagy kinyomtattuk, vagy minden nap leírjuk magunknak egy füzetbe az aznapi programunkat. Én eddig nem alkalmaztam ezt a módszert, amit szerintem régen kellett volna, hátha gyorsabban fogytam volna vagy kitartóbb lettem volna. ..
Hű, de sokszor is szoktunk mérgelődni! Legfőképpen magunkban és olyankor, mikor nem úgy mennek a dolgaink, mint azt mi elképzeltük. És épp olyan nagynak képzeljük a problémáinkat, mint a képen lévő baby elefántot. Pedig ha elolvassuk a címbéli mondatot, kétszer is meggondolnánk, hogy érdemes-e…..
A mély csendben születnek a jó gondolatok. Amikor jó dologra gondolsz, öröm járja át a tested és a lelked. Szeretnéd megosztani a világgal az örömödet. Ugyanígy vagyunk minden mással is. Ha valamilyen öröm vagy bánat ér, nem tudjuk magunkban tartani a gondolatainkat, keresnünk kell valakit, akinek…..
Az életünk nem mindig könnyű. Boldognak azonban bármikor érezhetjük magunkat, még akkor is, mikor a sorsunk igyekszik meggyötörni minket. Ne hidd, hogy nincs ráhatásod életed alakulására. Könnyen a kezedbe veheted életed irányítását, mert olyan erő és tudás van benned, hogy bármivel…..
Az előző bejegyzésben túl sok mindent soroltam fel, amit szeretnék megvalósítani. Mindre szükség lesz, de átláthatatlan. Rövidítettem a céljaimon, és havi bontásban lesznek majd időről-időre megvalósítandó feladatok. Hát, ilyen ez, amikor az ember lánya azt sem tudja, hogyan is induljon el úgy, hogy…..
A hozzászólásokban sok jó tanácsot kaptam, ezek közül próbálom most megvalósítani az egyiket, amikor is a célomat apró kis lépésekkel próbálom majd megközelíteni. Mivel semmilyen gyakorlatom nincs ebben, megpróbáltam felsorolni azokat a dolgokat (fontossági sorrendben), amiket én meg is tudok,…..
Mindenképpen össze kellett raknom egy használható napirendet, amihez az első hetekben feltétlen tartanom kell magam. Később úgyis megszokom majd, és nem kell mindig nézni, hogy mikor mit csinálhatok. És, mindig adódnak majd helyzetek, amik ezt fel akarják borítani. ..
Itt van az új év, a nagy fogadalmak időszaka. Érdekes módon még nem jutottam el addig, hogy ebben az évben ígérgessek magamnak. Erre szeretnék rájönni, hogy miért van ez, mikor én a notórius fogadalomgyártók közé tartozom...
RiaRia 2022.01.09 21:44:57
@Emmett Brown: Az életmódváltás nehéz, keveseknek sikerül, de akinek sikerül, nem cserélné már el semmiért.
RiaRia 2022.01.10 10:21:56
@blaubner: Valószínű, hogy ott is van a hiba, hogy túl gyakran és túl sokat eszünk. Nincs kontroll, nem tudjuk tartani magunkat ahhoz, amit beterveztünk. Köszönöm a hozzászólásokat, hasznos tanácsok vannak bennük, figyelembe veszem őket.
RiaRia 2022.01.10 10:23:39
@Andy73: Fél év alatt 10 kiló --- ki is egyeznék vele, be fogom tartani, amit javasolsz.
Lehet, hogy már nyugovóra tértél, hiszen nemsokára egy óra lesz. Én még egy kicsit fent maradok, pedig tudom, hogy az éjfél előtti alvás nagyon sokat számít az alvás minőségénél. Hiába, vannak ilyen napok, főleg hétvégén, amikor tovább nyújtom a napot, mintha sosem érne véget. ..
Bizony! Ezt én is tanúsíthatom, velem már sokszor megtörtént ilyesmi. Nem is gondolnánk, hogy egyszerű, szinte mindennapos cselekedetek is sikernek számítanak. De még mennyire! Úgy véljük, hogy amit úgyis minden nap megteszünk, az nem is olyan nagy valami, vagy meg kell tennünk, vagy úgy…..
Újév után minden elcsendesedik, minden visszamegy az eredeti kerékvágásba, a hétköznapi életbe. De szeretnénk-e, hogy ez így legyen? Olvastam egy fórumon, hogy egy édesanya már alig várta, hogy leteljen a két és fél hét szünet a gyermekének, mert felőrölte minden energiatartalékát. ..
Az elmúlt évek során, amióta ezt a blogot írom, töméntelen érzelmi hullámzáson mentem keresztül. Voltam nagyon jól és voltam nagyon rosszul is. A legtöbb érzésemet te is ismered, mert megírtam, kitártam a szívem, hiszen nem is tudtam volna másképp cselekedni. ..
Talán most a legidőszerűbb erről írni. Új év van, új hónap indul, és esetleg már a nagy fogadalmakon is túl vagyunk. Sok minden múlhat azon, ha tudsz figyelni a testedre, és figyelembe is veszed a jelzéseit. Sokan ilyenkor kezdenek gőzerővel fogyózni, addig, amíg alább nem hagy a lendület. Valamiért…..
Nem is írom le a súlyomat, mert jócskán visszavándorolt egy-két-három kiló. Én mindig így vagyok az ünnepekkel, nem tudom megállni a finom kajákat. De most itt az új év, és megláttam a fonnyadozó banánt az asztalon, eszembe jutott, hogy régebben nagy smoothie rajongó voltam...
Hát, megint itt vagyunk az új év küszöbén! Nagyon sokan szeretnék már maguk mögött tudni ezt a mostani évet, sok keserűség távozik vele, úgy gondolják. Lehet, van, akinek épp ez az év hozott jót az életébe. Más értékrend szerint nézzük időnként az életünket...
Nagyon sok kapcsolatban tükröződik vissza a címbéli idézet. Amikor egy kicsit megharagszunk, mindjárt a hozzánk közelállók azok, akikhez nyersen szólunk, akik megisszák a mi haragunknak a levét. Pedig nem is tehetnek semmiről. ..
Amikor az asztal köré gyűlnek a gyerekek, akkor ott bizony történni fog valami, az biztos. Ilyenkor, karácsonykor mindenki fel van dobva egy kicsit, de a gyerekek különös izgalommal várják ezt az ünnepet, ezeket a napokat. Már kora reggel talpon vannak, hogy nehogy lemaradjanak valamiről is...
Nemsokára itt a karácsony, sok minden megfordul a fejünkben ilyenkor, leginkább az, hogy együtt tölthessük az ünnepet a szeretteinkkel. Sok emlék jut eszünkbe, akár az elmúlt évről, akár régebbről. Van, akinek nehéz visszaemlékezni az elmúlt évre, mert szomorú dolgok jutnak az eszébe...
Fiatalabb koromban rettentő sokat szenvedtem (legalább is úgy éreztem minden porcikámmal). Azt hittem mindenki ellenem van, engem nem szeret senki, nem vagyok jó semmire és az élet csak kínszenvedés napról napra. Nagyon beteg voltam ebben az időben, ezért is hatalmasodtak el ilyen érzések bennem...