Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RiaRia

3287 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az oka annak, hogy akárhányszor is kezdünk bele egy fogyókúrába, hamarosan a kezdőponton találjuk magunkat, vagy még lejjebb? Ki tudja erre a pontos választ? Szerintem senki sem. Még a dietetikusok sem tudják, szerintem. Sokat hallani az akaraterőről, a kitartásról, a célok helyes felállításáról,…..
Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk. (Hemingway) --- Hallgass meg egy jó…..
Ne rágódj az élet dolgairól, hiszen az életünk mindig tartogat valami furcsát néha, amire nem is számítunk, úgyhogy jó, ha ezt bekalkuláljuk magunknak. Éld úgy az életedet, ahogy csak szeretnéd, épp úgy, ahogy tetszik neked, ne foglalkozz ezért semmi mással. Vagyis, ahogy a címben is olvashatod, add…..
Valami még belefér ebbe a napba. Mindig van valami, ami a nap végén még belefér az időnkbe. Ez bármi lehet, egy kedves szó, egy ölelés, egy jó könyv kiolvasása, vagy talán még egy plusz feladat is, ami nem volt betervezve eddig. Mindig ki tudunk szorítani egy kis időt valaminek, amit akkor nagyon…..
"A mai nap csak egy az elkövetkezendő számtalan nap közül. De hogy mi történik a jövő számtalan napjain, az talán épp a mai naptól függ." /Ernest Hemingway/ Hallgass meg egy dalt, hátha elvarázsolja a szívedet! :)  ..
Ez a bejegyzés nem könyvajánló, de mégis az olvasásra biztat téged is ugyanúgy, mint engem. Nemrégen olvastam egy e-bookot, illetve csak elkezdtem olvasni, még nem értem a végére. Gondoltam is mielőtt belekezdtem volna az olvasásba, minek nekem ez az e-book, hiszen amiről szól, az nekem már régen…..
Beszéljünk egy kicsit arról, hogyan is élhetünk olyan életet, amiben jól érezzük magunkat, és mindig vidámak tudunk lenni, öröm járja át a lelkünket és mindig jókedvünk van? Kezdjük ott, hogy miért is megy el néha a kedvünk vándorútra? Nem veszünk észre olyan dolgokat, amik pedig meg kéne hogy…..
Én hiszek az angyalokban, épp úgy, mint a tündérekben, meg a csodákban is, meg a meglepetések hatalmas erejében is. Nem muszáj követni ezt az én meggyőződésemet, de én mindenképpen örülök, hogy így érzek és már megtapasztaltam ennek az érzésnek a csodálatos voltát. Mindannyian angyali természetűek…..
Régebben volt az az idő, amikor igencsak elmondható volt rólam, hogy egy nagy tábla mogyorós csoki tett boldoggá engem. Bármi történhetett körülöttem, ha volt valami bajom, a tábla mogyorós csoki gyógyír volt minden bajomra. Érdekes jelenség ez, mert most reggel, mikor megettem a frissen készült…..
Vagy túl késő van már, vagy túl korán még egy bejegyzést írni ilyenkor, hiszen még csak most múlt el nemrég éjfél, de mindenképpen jó ha észrevesszük, hogy újra itt van a hétvége, szombat van és ha szerencsénk van, akkor ilyenkor azt tesszük, amihez épp kedvünk van. Miénk az idő, mi gazdálkodunk…..
Olvastam: Az élet 7 csodája: Látni, Hallani, Nevetni, Érezni, Alkotni, Szeretni és Szeretve lenni. - Azt hiszem, ez így is van, sőt biztosan így van. Szeresd, hogy szerethetsz! Szeresd, hogy van kinek átadnod a szeretetedet! Szeresd, hogy téged is szeretnek! Szeresd, hogy át tudod adni a…..
Van egy szép gondolat, amit most olvastam egy közösségi oldalon, szeretném, ha te is elolvasnád és meg is jegyeznéd magadnak. Csakis azért javaslom, mert olyan egyszerűen szépen és tisztán írja le a szeretet érzését, hogy ennél egyszerűbben nem is lehet fogalmazni...
Írtam korábban egy bejegyzést azzal a címmel, hogy "Törődj magaddal!", amiben írtam arról, hogy beszélünk még az életmódváltásról is. Nos, van az a helyzet, amikor a sors dönti el, hogy mi a következő lépés, nem, vagy csak alig tudsz felkészülni rá...
Talán nem is lehet túl sokat hozzátenni a fent idézett mondathoz, mert annyira egyértelmű, de próbáljunk beleérezni egy kicsit ebbe a jól megfogalmazott mondatba. Tehát, mi saját magunk vagyunk a felelősek a saját boldogulásunkért, ezt kerek-perec megállapíthatjuk. Ha nem teszünk semmit sem azért,…..
A kérdés a következő: - Szeretnénk-e híresek lenni? Szeretnénk-e, ha felnéznének ránk? Szeretnénk-e hírnevet magunknak? - Nos, lehet, hogy nem is híresek szeretnénk lenni, inkább csak azt szeretnénk, ha felfigyelnének ránk, adnának a szavunkra, és ne nézzenek olykor-olykor levegőnek mások. Túl…..
Mi is lehetne ennél könnyebb, hiszen tulajdonképpen szinte mindig mindenre kíváncsiak vagyunk, ugye?! Hát, ha a fenti képet nézem, akkor mindenképpen a kíváncsiság jut eszembe, de tényleg tudunk-e olyan kíváncsiak lenni a körülöttünk lévő világra, mint ahogy jó lenne? Én a magam részéről elég…..
Tegnap a kertedben jártam, elmondjam, hogy mit csináltam? Hoztam csokit, hímes tojást, s elkezdtem a szétrámolást.   Egytől-egyig mind eldugtam, s meglásd hogyan boldogultam! Szerteszórtam mind a kertben, s hiszem, ebben remekeltem! (Aranyosi Ervin)   Mit is kívánhatnék neked ezen a szép…..
Ahogy idősödünk egyre inkább több és több információ birtokába jutunk, és egyre több és több emlékünk lesz, az agyunk szinte mindent tárol, ami a szívünknek kedves és amiket szeretünk is. Hogy boldognak érezhessük magunkat, olyan érzelmeket élünk át, amik szintén kedvesek a szívünknek és amiket…..
Ezen a szépséges vasárnapon nem illik rossz dolgokról írni, egyébként is jókedvűnek illene éreznünk magunkat, mert nincs dologidő, nem zavarja semmi sem a nyugalmunkat. Persze teendőid lehetnek, de én direkt nem írok most olyan dolgokról, ami elszomorítana minket, mert olyan szépen süt a napocska és…..
Ismét majdnem vasárnap van, és elég szétszórt hetem volt, de a súlyom maradt, nem ment feljebb, most ennek is tudok örülni. Ami még örvendetesebb, hogy a cukorszintem a jó tartományban van, nemsokára laborba kell majd mennem, ez azért fontos tényező...
A válaszút egy döntési helyzet, választanunk kell több lehetséges cél, következmény között. Mit mérlegelünk ilyenkor? Mi lesz a fontos hirtelen a számunkra? Tudunk-e jó döntést hozni? - Még a rossz döntés is jobb, mintha sehogyan sem döntenénk. Pedig azt mondják, hogy rossz döntés nem létezik...
"Nem hiszek a véletlen találkozásokban. Tudom, hogy életünkben minden pillanatnak bűvös oka van. Emberi sorsok kuszálódnak össze úgy, hogy egyszer csak az idő egyetlen mágikus percében véletlenszerűen egymásba akadjanak." (Czipper Ágota). - Ezt a szép idézetet hoztam el neked mára, és kérdés, hogy…..
Szeretem a Reader's Digest könyveket, egy párat sikerült is megvennem belőlük, aminek azért is örülök, mert szerintem nagyon hasznos olvasmányok. Ismét szeretnék neked ajánlani egy könyvet, mégpedig azért, mert az én betegségem főleg az aggyal kapcsolatos betegség, és igyekszem jó formában tartani…..
Vannak olyan pillanatok az életünkben, amiket nem adnánk oda senkinek semmi pénzért. Vagy azért, mert megküzdöttünk érte vagy azért mert váratlanul kellemes meglepetés ért minket vagy talán azért, mert ezt a pillanatot sohasem hozhatjuk vissza már és olyan jó rá emlékezni, visszaidézni a napjainkba.…..
Mivel olyan szép vasárnap van, nem napirendezek ilyenkor, ez egy pihenőnap minden héten. Nem írtam szinte egy hete, de tudod, hogy vannak terveim, amiket igyekszem tartani is. Legfontosabb szabály, amire figyelnem kell az az, hogy nem rúghatunk fel szabályokat kényünkre kedvünkre. Amit be kell…..