Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RiaRia

3269 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a szépséges vasárnapon nem illik rossz dolgokról írni, egyébként is jókedvűnek illene éreznünk magunkat, mert nincs dologidő, nem zavarja semmi sem a nyugalmunkat. Persze teendőid lehetnek, de én direkt nem írok most olyan dolgokról, ami elszomorítana minket, mert olyan szépen süt a napocska és…..
Ismét majdnem vasárnap van, és elég szétszórt hetem volt, de a súlyom maradt, nem ment feljebb, most ennek is tudok örülni. Ami még örvendetesebb, hogy a cukorszintem a jó tartományban van, nemsokára laborba kell majd mennem, ez azért fontos tényező...
A válaszút egy döntési helyzet, választanunk kell több lehetséges cél, következmény között. Mit mérlegelünk ilyenkor? Mi lesz a fontos hirtelen a számunkra? Tudunk-e jó döntést hozni? - Még a rossz döntés is jobb, mintha sehogyan sem döntenénk. Pedig azt mondják, hogy rossz döntés nem létezik...
"Nem hiszek a véletlen találkozásokban. Tudom, hogy életünkben minden pillanatnak bűvös oka van. Emberi sorsok kuszálódnak össze úgy, hogy egyszer csak az idő egyetlen mágikus percében véletlenszerűen egymásba akadjanak." (Czipper Ágota). - Ezt a szép idézetet hoztam el neked mára, és kérdés, hogy…..
Szeretem a Reader's Digest könyveket, egy párat sikerült is megvennem belőlük, aminek azért is örülök, mert szerintem nagyon hasznos olvasmányok. Ismét szeretnék neked ajánlani egy könyvet, mégpedig azért, mert az én betegségem főleg az aggyal kapcsolatos betegség, és igyekszem jó formában tartani…..
Vannak olyan pillanatok az életünkben, amiket nem adnánk oda senkinek semmi pénzért. Vagy azért, mert megküzdöttünk érte vagy azért mert váratlanul kellemes meglepetés ért minket vagy talán azért, mert ezt a pillanatot sohasem hozhatjuk vissza már és olyan jó rá emlékezni, visszaidézni a napjainkba.…..
Mivel olyan szép vasárnap van, nem napirendezek ilyenkor, ez egy pihenőnap minden héten. Nem írtam szinte egy hete, de tudod, hogy vannak terveim, amiket igyekszem tartani is. Legfontosabb szabály, amire figyelnem kell az az, hogy nem rúghatunk fel szabályokat kényünkre kedvünkre. Amit be kell…..
Mindenki szereti a saját egyéniségét, legalább is szerintem ez így van, mert ha nem így lenne, máris összetűzésbe keverednénk önmagunkkal. De vajon milyen természetünk van? Kedvesek, jóravalók, egyszerűek, és szorgalmasok is vagyunk egyben? Minél több jó és szép pozitív tulajdonságod van, annál jobb…..
Nagyon jó kis könyvet szeretnék a figyelmedbe ajánlani most neked, remélem, hogy tetszeni fog neked is, ugyanúgy, mint nekem. Helen Thomson - Tedd rendbe az életed című könyvét hoztam el neked mára, és már csak ha a tartalomjegyzéket megnézed, rájössz, hogy ez a könyv neked íródott, hiszen a…..
Nagyon sok helyen olvashattad már te is a neten vagy könyvekben (főleg mostanában, amikor annyi a depresszióra hajlamos ember), hogy van egy "varázsmondat", egy olyan varázserővel bíró mondat, amit ha jól tudsz használni, okosan kezeled, az hasznos lehet a számodra, sőt, meg is változtathatja az…..
Van egy aranyos és humoros idézet, amit a nőnap alkalmából olvastam most a neten, olvasd csak te is: - "Hetekkel előbb elterveztem mindent. Hogy munka után megvárom a feleségem, hogy magam megyek bevásárolni, hogy leviszem kiporolni a szőnyeget. De én már ilyen peches vagyok. Kiderül, hogy az idei…..
Amikor egymás után érnek minket a kellemesebbnél kellemesebb meglepetések, akkor ugye nem panaszkodunk semmire és senkire, akkor mindent szépnek látunk és úgy gondoljuk, hogy igen, az életnek mindig is így kellene zajlania. Amikor viszont panaszkodunk, akkor még ha meg is mutatná valaki, akkor sem…..
Most úgy vagyok vele, hogy bármi bárgyúságot hallottam eddigi életem során, elfelejtem szépen, és új fejezetet nyitok az életemben. Persze sokszor történt már hasonlatos dolog ehhez, de ez most egészen más, mint ami eddig volt. Most már KÖTELEZŐ meglépni ezt a lépést, nem halogathatom tovább...
Hogyan gondolkozol? Jó kérdés, vajon mit válaszolsz rá? Van-e valamilyen szisztémád, vagy csak hagyod, hogy a gondolataid áramoljanak kedvükre és amelyik szimpatikus, arra lecsapsz, és azzal kezdesz bővebben foglalkozni? Vajon mi határozza meg, hogy mikor mire is gondoljunk, és tudjuk-e befolyásolni…..
Sokszor gondolkodom az életről, az élet értelméről, arról, vajon hogyan is élünk mi ezen a földön, ahová megszülettünk, kinek mi járhat a fejében, mire gondolhat, és megtalálja-e mindenki élete értelmét? Lehet, nem mindig jó ezen gondolkodni, élni kell az életünket úgy, ahogy éppen tetszik nekünk,…..
Talán a jóság és a jóindulat hasonlít leginkább ehhez a szép érzéshez, mert jóindulat és jóság nélkül bizony a jóakarat sem található meg a lelkünkben. Én azért tartom a jóakaratot a Jóisten adományának, mert ő is olyan jóságos, mint az az ember, aki az utolsó fillérét is odaadja a társának, hogy…..
Lehet vajon örömtelenül is végezni a feladatainkat? Bizony, hogy ha kedvetlenek vagyunk, semmi sem inspirál minket arra, hogy vidámak legyünk és örömmel lássunk hozzá a teendőinkhez. A képen lévő kislány nyilván élvezettel szedi a virágokat a réten, de ez nem túl nagy "feladat" a számára, inkább…..
Olyan színfoltok vannak az életedben, amikről lehet, nem is tudsz, vagy csak sejted, hogy mik is lehetnek ezek. Nálam most a színfoltot a nyiladozó virágok töltik be, ezernyi kis bimbó virágzik mindenfelé amerre csak járok, és én gyönyörködöm bennük. Itt a tavasz, holnap már március, vége a télnek,…..
Amikor a szíved teli van szeretettel, nem kívánkozol sehová sem, nem érdekel ki mit gondol rólad, ki mit mond és kinek tetszel vagy kinek nem tetszel. Teli vagy jó érzésekkel, amit senki fia nem tud kitörölni a szívedből, olyan csodákkal teli életet élsz, amit mindig is kívántál magadnak. Éled a…..
Úgy örülök, amikor boldog vagyok, azt hiszem, ezzel mindenki így van, madarat lehet velünk fogatni jókedvünkben. Sokszor nem kell sok a boldogsághoz, csak pár szó, ami a szívünk belsejébe talál, és megérinti a szépség a lelkünket. Amikor vársz valamire vagy valakire, egy levélre, pár kedves szóra,…..
Késő van, nagyon késő, mégis én még fent vagyok és szeretnék még írni neked valamit. Ha itt vagy velem sokszor a blogon, észreveheted, hogy estefelé mindig átolvasom a blog egy-két bejegyzését, mert motivációs céllal írom ezeket a magam számára is. Amikor alszunk, szinte feldolgozzuk szépen az előző…..
Egy napunk nyilván arravaló, hogy végigéljük teljes pompájában. Az életünk az, amit reggeltől estig teszünk, amit reggeltől estig átélünk, amit reggeltől estig érzünk, amit reggeltől estig próbálunk kihozni egy napunkból. Hogy ez mikor hogyan sikerül, attól függ, mikor hogyan is érezzük magunkat egy…..
Arról az érzésről írok most, ami teljesen kikészít minket, totál elveszítjük az életünk fonalát, és azt sem tudjuk mit is csináljunk a következő pillanatban. Ez annyira bénító érzés, az elkeseredettség, hogy ha nem vigyázunk kellőképpen magunkra, tényleg egy olyan pontra vihet el minket, ahol már…..
Már nagyon a tűrésküszöböm határán vagyok, teljesen letaglóz az állandó köhögésem, nem is tudom mi lesz ennek a vége. Ilyenkor szoktam mindent feladni, bedobni a törülközőt, és visszavonulok a magányomba, amíg ki nem tisztul a fejem és amíg rendeződik minden körülöttem. ..
Szeretnélek egy kicsit kikérdezni, feltéve ha hagyod magad és belemész a játékba. Szeretném megkérdezni tőled, hogy gondolkodtál-e már azon, hogy megéri-e csakúgy céltalanul élni az életünket? Semmi nem inspirál, nincsenek ösztönzőerők, amik előrevinnék életünk szekerét. Úgy élni, minden különösebb…..