Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nota19

0 bejegyzést írt és 631 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Karantén, 6. hét. Akinek van kisgyereke (hat év alatti), az tudja, mit jelent lekötni a figyelmét úgy, hogy közben a focizás és a rohangálás az előszoba 3 méterére korlátozódik, a kanapé-íróasztal-ágy útvonalon rögtönzött parkour-pályát meg már a negyedik napon becsukott szemmel abszolválja.…..
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
nota19 2019.05.21 14:28:09
@adamskij: az Éjjeli őrség, mint olyan egyszerűen okafogyottá vált. Jon meg is kérdezi: még létezik? Ez inkább egy menekülési útvonal volt Branék számára. Legalábbis szerintem.
nota19 2019.05.21 14:57:53
@Cérnahuszár: szódabikarbóna. De azzal vigyázz, mert ellentétes hatása is lehet. Akkor viszont hamar túl leszel rajta.
nota19 2019.05.22 06:39:47
@adamskij: ez szerintem is baromság. Gyerekes és ostobaság. Most már kezdek megbarátkozni a lezárással. Nem vagyok elégedett, de ez van.
Deres   Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom…..
nota19 2019.05.13 06:15:35
@közíró MAXVAL bircaman: nagyszerű, szevasz, jő volt veled beszélgetni.
nota19 2019.05.14 09:07:08
@Alhazred: szerintem iszonyat jó volt.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Szolg.közl.: sok vót a hét. Meaculpa. Nem mondom, hogy nem lesz még ilyen, mert lesz. Deres all the way Ha valaki aszitte, hogy majd ebben a részben lesz olyan történés, ami előrébb tekeri a westerosi történelem valíriai acélpánttal megerősített, korhadó kerekét, azon még Vas-szigeteken is…..
nota19 2019.05.02 17:51:55
@dorcsimpi: :D.Én imádtam az Egri csillagokat.
nota19 2019.05.03 09:13:42
@,,: én mindig is annak a híve voltam, hogy Jaime a valonqar (vagy valonquar, nem tudom) Cersei arra görcsölt rá, hogy Tyrion, ezért is gyűlölte annyira. Sok érdekes mondat hangzott el ezzel kapcsolatban, pl együtt jöttünk a világra, együtt is fogunk távozni. Brienne pedig tiszta, őszinte és becsületes, ezt Jaime biztosan értékeli, de nem hinném, hogy igazából bele is szeretne.
@csillagporszem: egyetértek Alfie Allen nagyon jó színész. Én nagyon megszerettem Theont, pont ahogy az elején utáltam. Sajnáltam, de neki ez a vég pont tökéletes volt.
nota19 2019.05.03 09:21:58
@pethő.anni: ez nagyon jó ötlet. Bizony meglehet, hogy a kislány madárka. Én nem gondoltam volna rá, de teljesen logikus lenne. Az biztos, hogy valami kéme van Deresben.
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
New Amsterdam (február 25, 21:00, duplarészekkel, VIASAT3)   Klasszikus kórházsorozat XXI. századi köntösben és bespeedezve, ráadásul igaz történetre felhúzva: egy Dr. Eric Manheimer nevű orvos írt egy Tizenkét páciens: Élet és halál a Bellevue Klinikán című memoárt, az NBC meg ebből…..
nota19 2019.02.23 17:49:21
@szociál: remélem, mert megérdemli. De a magas Akadémia nem szereti az ilyen, hogyismondjam: átlényegülést. Persze tudom, hogy hülyén fogalmaztam. De amit az Oscarról a beszélgetésünk elején mondtál, az nagyon áll erre is. Én személy szerint azt gondolom, hogy nincs igazság, ha nem nyer. De én persze elfogult vagyok. Szegény Leot is meddig szívatták.
nota19 2019.02.23 18:24:00
@szociál: pont ez az. Nincs benne semmi logika. Persze ezt ilyen vonatkozásban nem is kellene említeni. A többi jelöltet most nem láttam, nem tudom milyenek. De Ramek túl kirívó ezzel az alakítással. Egyébként halkan jegyezném meg, hogy az Egy asszony illata nekem nagyon tetszett.
nota19 2019.02.26 20:44:31
@szociál: örülök, hogy megkapta. Tudom, hogy sok a marhaság a filmben, és nem úgy történtek a dolgok, állítólag May és Taylor akarták így. De Malek szerintem remek és hát a zene...
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
nota19 2017.08.29 20:55:46
@Lily1218: Tyriont maga Martin butította le a Sárkányok táncában, az ostoba Griffes, Jorah-os utazással. Utána a Yezzan rabszolgájakénti idővel, és főleg az idióta Krajcárral. A sorozat ennél jóval kegyesebb volt vele. Ha végig kellett volna nézni azt, amit Martin tett vele, nem tudom mit szólna a sok kompetens könyvrajongó.
nota19 2017.08.29 21:25:33
@Lily1218: az előttem szólók megjegyezték, hogy nem tudni, miben egyezett meg Cersei-el. Persze ebbe sok mindent bele lehet magyarázni, lehet, hogy tényleg csak hülye volt. Vagy csak kétségbeesett. Vagy éppen akkor játszotta ki Cersei-t annak tudtán kívül. Vagy éppenséggel megegyezett vele. Majd kiderül.
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
nota19 2017.08.23 21:49:24
@TrashFan: nekem aztán nem volt unalmas az első 5 évadban egyik rész sem. Viszont sokan voltak, akik szerint igen. Erre céloztam. Akkor is olvastam a hsz-eket, és bizony jó páran voltak akik arra panaszkodtak, hogy minek ennyi párbeszéd, stb.
Igazad van abban, hogy a Martin által írt párbeszédek jobbak voltak általában. Az öreg nagyon jól ír, élvezetes a stílusa, ilyen szintre a forgatókönyvírók nem tudnak elérni.
Abban viszont teljesen egyetértek FEGA-val, hogy a rettenetesen túlbonyolított történettel, a kismillió karakterrel, a szanaszét tartó cselekményekkel nem nagyon lehet mit kezdeni, ha időben le akarják zárni a sorozatot. Így aztán sajnos történnek ilyen bakik, mint ez a rész is volt.
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
nota19 2017.08.22 19:43:18
@Bebj: Yi Ti és Asshai éppenséggel baromi messze van Westerostól, túl a Rabszolga-öblön, még Qarthon is túl. A Rhoyne az közel van valóban.
A könyvekben valóban nincs ilyen NK szerű főgonosz, de említve van a pasas többször is, igaz más vonatkozásban. A Mások eredete pedig egyáltalán nincs tisztázva, akár még a sorozatos verzió is bejöhet.
nota19 2017.08.22 19:51:52
@Lily1218: hol van, én nem találom?
nota19 2017.08.23 21:37:00
@Kishableany: ennek az mond ellent, hogy a NK állítólag több ezer éves, a Targaryenek pedig csak pár száz éve hagyták el Essost. Egyébként nem rossz elmélet.
Nem is biztos, hogy NK meg fogja lovagolni a sárkányt, lehet, hogy csak irányítja.
Az pedig az eddigiekből eléggé kiviláglott, hogy nem Bran az éjkirály.
Hatalmasat bakizott a spanyol HBO: véletlenségből négy nappal korábban tették közzé a Trónok harca következő részét, a hetedik évad hatodik darabját, írta meg a Telegraph...
Kérem szépen, minket is elért a podcastláz, szerda este 8-kor Facebook live kibeszelot tartunk a sorozatról SzabóZ kollégával, kommentekben előzetesen is lehet kérdezni, a félórás műsor alatt meg folyamatosan. A live itt lesz majd. Királyvár alatt Aki azt hitte, hogy Jaime csak attól meghal,…..
nota19 2017.08.15 20:43:09
@nota19: Martinnál (elnézést)
nota19 2017.08.15 21:53:26
@aribeth: ez nagyon jó volt, komolyan mondom.
Én nem így állok hozzá a sorozathoz. Egyrészt ott vannak a regények, amiket imádok, még a Varjakat is. Nagyon élveztem a hosszadalmas leíró részeket, még akkor is, ha egy lassan hömpölygő folyam kutya füle hozzájuk képest. Az ötödikről pedig ne is beszéljünk. Na ott már szenvedtem néha (többször). Dany kalandjainál mindig előre lapoztam, hogy még hány oldal van. Lássuk be, Martin túlírta a történetet. Úgy veszem észre ő maga sem találja a kiutat Meereenből, talán ezért is nem halad. Viszont élveztem Theon minden egyes fejezetét, Davost, Cerseit, és az elején még Tyriont is, amikor a Griffekkel hajókázik, egészen Volantis és Penny felbukkanásáig.
Roose lecserélése Tywinra Harrenhalban nagyon jó húzás volt szerintem is. A párosa Aryával zseniális volt.
Zseniális volt Kőszív kihagyása, nem is értem Martin mi a fenét akart ezzel a rémes storyval.
Szerintem a Greyjoyok leegyszerűsítése is helyénvaló. Aeron visszataszító, Victarion egy tulok, Euron az persze más tészta. A könyves és a sorozatos is tetszett, annak ellenére, hogy teljesen más a kettő.
A Martellek, hát igen. Az tényleg hiba volt, szerintem elsősorban Doran miatt. De a siklók ott is ugyanolyan kretének, igaz Ellaria normális. Arianne királynőcsinálósdija viszont annyira primitív és ostoba, hogy olvasás közben nem győztem csodálkozni, most mi van? Ostobaság. Szegény Qentyn küldetése, és maga a karakter is, hát eléggé amatőr, és izzadtságszagú. Ha pedig Ariannet és Qentynt kihagyjuk Dorne-ból, ugyan mi marad? Hát nem sok. Persze meg lehetett volna jobban oldani, de ez van.
Tudom, hogy Neked Sansa helycseréje Jeyne-el nem tetszett. Nekem határozottan bejött. Az egész kavarás a Völgyben Örökös Harryvel, Jeyne, mint Arya. Így mikor kerülnek a helyére a dolgok? Nem mondom, hogy nem volt szórakoztató olvasni, de olyan felesleges szócséplésnek tűnt, aminek nincs igazán jelentősége a lényeg szempontjából. És ebből is hogyan fog a tisztelt író úr kikeveredni? Úgy, mint Meereenből?
Jaime története tényleg teljesen más. Mivel itt nem derült fény előtte a Lancellel folytatott románcra, és kimaradtak a Kettleblackek, és az egész kavarás a Kistanácssal, Teenaval, a Maergery elleni intrikák, így aztán más módot kell találni Jaime eszméletre térésére. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobban megoldani.
A Vérebbel nem tudom mi a baj, szerintem nagyjából így fog alakulni a könyvben is. Mindenki sejti, hogy ő a sírásó, könnyen lehet, hogy a Csendes-szigetet ugyanígy fogják elintézni, és a sorsa is hasonló lesz.
Brienne pedig számomra sokkal jobb, mint a könyvben (persze nem a toronyt bámuló rész). Az a Kőszíves rész, előtte Maróval, hát komolyan mondom, egyszerűen gyomorforgató volt. Podrick miatt pedig tízszeresen jár a f@szkorbács Martinnak. Azért mindennek van határa .
Shireen esetéről én pontosan azt olvastam, hogy Martin súgott D&D-nek. Persze lehet, hogy tévedek.
Arra sem emlékszem, hogy Ramsay több dimenziós lett volna a könyvben. Sőt nekem sokkal jobban bejött a sorozatban, bár lehet, hogy ez Iwan Rheon miatt volt. Őt mindig csak Theon szemén át láttuk, és ott eléggé klisés pszichopata volt.
Összegezve: a regényeket és a sorozatot is nagyon szeretem. Kétségtelen, hogy D&D nincs olyan jó író, mint Martin, és maga a műfaj is más megoldásokat követel. Az is igaz, hogy vannak benne megbicsaklások, logikai bukfencek, de én így is nagyon élvezem. A színészek többsége telitalálat, a megvalósítás nagyon jó.
nota19 2017.08.16 08:37:37
@aribeth: én is Jaimet tippelem, nekem ez jobban bejönne, mint Tyrion.
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
nota19 2017.08.09 17:45:40
@Hüpna: vicces lenne, de nekem tetszene : )
nota19 2017.08.09 18:38:28
@Biriksz_Krokiksz!: azt, hogy Gendryt előveszi-e, és mennyire azt nem tudom (mondjuk). De az hogy Targ származék az tény attól függetlenül, hogy ezt egyáltalán említik-e a sorozatban. Amint említettem Robert az volt, és Gendry az ő fia. Lehet, hogy ez egyáltalán nem kerül szóba, csak megemlítettem, amikor a lehetséges Targ ivadékokról volt szó.
nota19 2017.08.09 18:57:52
@Biriksz_Krokiksz!: nyilván nem tenne ilyet. Jelenleg azt sem tudja, hogy ki az apja, de ha tudná sem. Ha azt tenné amit írtál nyilván és is letenném a hajam : )
Nem tudom, hogy mi lesz a szerepe a végjátékban, ha lesz egyáltalán.
Már annyit vekengtünk a sárkány három fejéről, annyi ötlet hangzott el, ez is ér valamennyit.
Ha már itt tartok, annyira várjuk sokan ezt a három fejes dolgot, annyi utalás volt rá Martinnál, hogy már majdnem biztos vagyok benne, hogy nem valósul meg,
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
nota19 2017.08.08 15:59:48
@Anyukád egyik barátja vagyok.: igen emlékszem, hogy így volt, tényleg ezt mondta, azért gondoltam mindig is, hogy az övé volt. De akár hazudhatott is róla, mint arról, hogy Tyrion elnyerte tőle.
nota19 2017.08.08 21:18:39
@Anyukád egyik barátja vagyok.: ez nekem is eszembe jutott. Én a helyében gyors vágtában a kitagadott fiam után indultam volna, ha ellopja a családi ereklyét.
nota19 2017.08.08 21:57:33
@kalbász: meg a fityiszesben.
Ha kosztümös brit sorozat, akkor BBC, mondja egy bölcselet, amit az ITV igyekszik folyamatosan cáfolni, hiszen feldolgozzák Jane Austen már eddigi is többször feldolgozott romantikus regényét, a Büszkeség és balítéletet. Az új sorozatot egy Nina Raines nevű drámaíró/rendező készíti majd, aki azt…..
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
nota19 2017.08.04 10:38:29
@Bicepsz Elek: nem hinném, hogy az ikrek az őrült király gyerekei, tipikusan Lannister külsejük van. Ha valaki Aerys gyereke, akkor inkább Tyrion. Úgy emlékszem, hogy a Tűz és a jég világában olvastam, hogy Joanna Casterly-hegyen volt az esküvő után, és az ikrek évekkel később születtek, Aerys Joanna közelében sem volt.
Sárkánykő Vihar van odakünn és vihar dúl Viharbanszületett Danaerys Targaryen, a Sárkányok Anyja, a Láncok Letörője, a Szemöldökfestés És Indokolatlan Hajfonás Lelkes Támogatója piciny lelkében, mert nem tudja eldönteni, hogy mégis mi a pöcsöm lesz azontúl, hogy van neki három sárkánya, mint a Hét…..
nota19 2017.07.27 12:32:14
@Bicepsz Elek: Nem kellett, hogy Ned eljárulja, Howland Reed ott volt a toronynál. Tudta, hogy ott van Lyanna, és csak feltűnt neki, hogy Ned egyszer csak egy gyerekkel a karján jelenik meg. Nehéz lett volna kimagyarázni, hogy hát igen Lyanna meghalt, de pont most találkoztam a volt csajommal, aki pont most szült tőlem gyereket. Ennyire nem lehet Reed hülye, viszont mindig a végletekig hűséges volt a Starkokhoz. Szóval szerintem ő biztosan tudja az igazat, de Ned kedvéért hallhat mint a sír.
nota19 2017.07.27 14:22:50
@zizi77: én is olvastam az elméletet, és direkt megnéztem a könyvben Meera leírását, amikor megjelennek Deresben. Ez alapján nem gondolnám. Igaz, hogy Jon sem hasonlít az apjára, de legalább mintaszerű Stark külseje van, Meera viszont inkább olyan, mint Jojen, barna hajú, zöldes szemű.
Ha viszont csak a sorozatot nézzük, akkor a toronynál miért csak egy gyerek volt? Jó, lehet, hogy a másikat nem mutatták, de Lyanna is csak egy gyerekről beszélt "ő nem tehet semmiről".
Ennek ellenére nem mondanám, hogy teljesen lehetetlen.
Újabb epizóddal folytatódott az HBO-n a Trónok harca, a tovább után pedig spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
nota19 2017.07.25 10:15:09
Már megint. A holló egyből odaér, hol táboroznak a dothrakik, stb. Komolyan azt kellene nézni, hogy a holló csak repül, repül, vagy egy dothraki éketképet? Vagy esetleg két-három rész után ér északra a madár? Az lenne csak a tökölődés.
Nekem a beszélgetések nagyon bejönnek, végül is ebből derül ki sok minden. A GOT-ban ez mindig fontos volt.
A Lannister katonáknak nem valószínű, hogy tudniuk kellene arról, hogy mi történik északon. Az egyik srác mondta, is, hogy a katonák nem kapnak hollót, nem hiszem, hogy a felvilágosításukkal vesződne valaki. De lehet, hogy azért történt így, hogy újra láthassuk Meleg Pitét :)
A csata. Valószínűleg igaza van annak, aki azt mondja, hogy Yara elég amatőr volt, sem felderítők, sem hasonló. Ezt csak kicsit enyhíti, hogy Euron igazi kalóz, ért a lopakodáshoz. Más kérdés, hogy ekkora hajóhaddal kicsit nehéz lehet lopakodni. A két gyík kinyírása feledhetetlen volt, különösen az azt megelőző, hihetetlenül idegesítő beszélgetésük után. Végre a két liba is szembesült azzal, hogy mi a különbség az ostorpattogtatás, bősznek szánt pillantások, unokatestvér orvul legyilkolása és egy igazi csata egy őrült ellenféllel között. Ellaria élete szerintem hamarosan véget ér. Euron ajándékot ígért Cerseinek, lehet, hogy ő lesz az. Ha pedig Cersei kezébe kerül az aki megmérgezte Myrcellát, hát.... És ezúttal még igaza is lesz.
nota19 2017.07.25 10:40:39
@Zacskóstej: de hol van Szellem????? Annyira dühít, hogy híre-hamva sincs. Legalább egy villanásnyira láthattuk volna.
@zizi77: Kisujjnak ez az utolsó lehetősége szerintem. Jonnal kapcsolatban kb. nulla volt az esélye, hogy manipulálja. Gondolom úgy érezheti, hogy itt a nagy alkalom. Sansa pedig.... Nyilvánvaló, hogy vágyik a hatalomra, és azt hiszi, hogy ő aztán remek vezető lenne. Én ebben nem vagyok biztos, de Peryr nyilvánvalóan tudja ezt és erre fog építeni. Csak remélni merem, hogy Sansa nem árulja el a családját, mert már erre is volt példa.
Későn eszmélő vallási fanatikusok és szarkavaró arisztokraták - tömeggyilkosság. Határaikat próbálgató, handabandázó északi hadurak és egy zombi - asztalracsapás. Háttérben pecsenyét sütögetni akaró sunyi kis geci és rendszeres nemi erőszaktól megmentett nemeslány - összenézés. Töketlen kalóz és…..
nota19 2017.07.24 13:42:43
@Bicepsz Elek: miért?
nota19 2017.07.24 14:02:56
@Bicepsz Elek: Kisujj nem őt mentette meg. Vagyis igen, de egyáltalán nem érdekelte, hogy Jon megmenekül-e, vagy sem. Ez csak mellékes körülmény volt a számára. Ugyan miért kellene ennek a kétszínű/sokszínű szemétládának hálásnak lennie? Alig várja, hogy belé döfhesse a kést (képletesen, vagy akár valóságosan is). Csak Sansát akarja és a hatalmat.
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
nota19 2017.07.17 20:16:14
@sixx: teljesen szubjektív, hogy kinek mi a fos. Szerintem egyáltalán nem volt rossz. Nem is tudom, hogy egy nyitó epizódtól mit lehet várni, már persze a GoT viszonylatában. Nem voltak benne omló belek, csöcsök, stb. Az első 4 évadban is voltak nagyon, de nagyon, hogy is mondjam, "lassú" részek. Az persze nem volt baj, mert a nagy Mester alapján készült, pedig ha valaki olvasta a Varjak lakomáját, az tudja, hogy mi az a lassú halál. Nem lehet egyből csatát, véres konfliktusokat az arcunkba nyomni. Ha így nyitott volna, akkor menne a fikázás. hogy "persze ez a sorozat csak azért mutat ilyesmit, hogy el ne felejtsük: noblesse oblige". Mint azt azt az előző évadban Ramsay jeleneteinél a hozzáértők mindig megjegyezték.
Szóval ez a van, vagy nincs rajta sapka tipikus esete.
Persze tudom, hogy én vagyok a leghálásabb rajongó, mint az előző évadban egyik kedves kommentelő társam megjegyezte.
nota19 2017.07.17 20:41:25
@sixx: ok, akkor bocsi. : )
Itt van pár kép a Stormbornból, azaz Viharbanszületettből, a hetedik évad második részéből. Sansa és Kisujj az egyedüliek rajtuk, akik nem aggódnak valamiért. Az epizódot hétfő hajnalban az HBO-n és HBO GO-n az amerikai vetítéssel egyidőben, háromkor lehet megnézni, este ismétlés...